A është e ligjshme tregtia binare në Afganistan? | Tutorial


Po, tregtimi i opsioneve binare është i ligjshëm, por nuk është i rregulluar në Afganistan.

Afganistani nuk ka rregulla specifike që ndalojnë ndërmjetësit të ofrojnë opsione binare për tregtarët. Banka Da Afganistan është përgjegjëse për lëshimin e licencave dhe rregullimin dhe mbikëqyrjen e bankave, tregtarëve të FX dhe Ofruesve të Shërbimeve të Parasë (MSP). Duke qenë se asnjë autoritet financiar nuk po mbikëqyr operacionet e ndërmjetësve vendas, tregtarët që zgjedhin të tregtojnë me ndërmjetësit lokalë do ta vënë kapitalin e tyre në më shumë rrezik.

Tregtimi i opsioneve binare vazhdon të fitojë rritje e popullaritetit mes investitorëve afganë. Tregtarët Forex që kërkojnë të diversifikojnë portofolet e tyre i drejtohen këtij opsioni ekzotik financiar. Jo të gjithë ndërmjetësit në Afganistan e ofrojnë këtë produkt, por shumë specializohen në shërbimet e tregtimit të opsioneve.

Le të zbulojmë se si të tregtojmë opsionet binare në Afganistan.

Një udhëzues hap pas hapi për tregtimin e opsioneve binare në Afganistan

Tregtarët në Afganistan duhet të marrin parasysh rreziqet e mundshme kur tregtojnë me ndërmjetësit lokalë pasi asnjë autoritet financiar nuk i rregullon ato. Megjithatë, kryerja e kërkimit mbi ndërmjetësit lokalë kërkon një sasi të madhe kohe dhe si e tillë, ne kemi bashkuar një listë të ndërmjetësve me reputacion që përdoren nga miliona tregtarë në mbarë botën, kështu që nuk duhet të shqetësoheni për vendosjen e parave tuaja me dyshime. ndërmjetësve lokalë.

1. Zgjidhni një ndërmjetës të disponueshëm të opsioneve binare në Afganistan

Tregtarët duhet së pari të verifikojnë ndërmjetësit me reputacion përpara se të zgjedhin të regjistrohen dhe të tregtojnë me ta. Megjithëse ndërmjetësit lokalë mund të duken të përshtatshëm, ata mund të mos jenë të besueshëm pasi nuk ka autoritete financiare që mbikëqyrin veprimet dhe platformën e tyre. Kjo do të thotë se ekziston mundësia që ndërmjetësit e disponueshëm në Afganistan mund të vënë në rrezik kapitalin tuaj kur bëni tregti me ta ose ju ofrojnë tarifa të padrejta.

Ne kemi mbledhur një listë të ndërmjetësve të njohur në det të hapur më poshtë, të cilët janë të rregulluar nga autoritetet financiare ndërkombëtare dhe janë të ligjshëm në Afganistan.

 1. Quotex
 2. Pocket Option
 3. Binomo
 4. Olymp Trade
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
Rendimenti dhe aktivet:
Përparësitë:
Oferta:
5.0/5
12345
/
Rendimenti: 95%+
100+ tregje
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Llogari e drejtpërdrejtë nga $10
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

5.0/5
12345
MISA
Rendimenti: 97%+
100+ tregje
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
Llogari e drejtpërdrejtë nga $ 5
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

4.7/5
12345
Komisioni Financiar
Rendimenti: 90%+
50+ tregje
 • Depozita minimale e ulët prej $10
 • Platformë e lehtë për t'u përdorur
 • $1,000 llogari demo
 • Pagesa të shpejta
 • Shpërblime falas
 • Konkurse tregtare
Llogari e drejtpërdrejtë nga $10
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

5.0/5
12345
Komisioni Financiar
Rendimenti: 90%+
100+ tregje
 • Platformë profesionale
 • Llogari demo falas
 • Depozita minimale $10
 • Webinarët dhe edukimi
 • Pagesa të larta
Llogari e drejtpërdrejtë nga $10
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
/
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 95%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
MISA
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 97%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
Komisioni Financiar
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 90%+
50+ tregje
Përparësitë:
 • Depozita minimale e ulët prej $10
 • Platformë e lehtë për t'u përdorur
 • $1,000 llogari demo
 • Pagesa të shpejta
 • Shpërblime falas
 • Konkurse tregtare
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
Komisioni Financiar
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 90%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Platformë profesionale
 • Llogari demo falas
 • Depozita minimale $10
 • Webinarët dhe edukimi
 • Pagesa të larta
Oferta:

Quotex

Quotex është një ndërmjetës ligjor në internet që ofron shërbime tregtare të opsioneve binare në Afganistan. Quotex ka selinë e saj në Seychelles dhe operon një zyrë të rregulluar në Shën Vincent dhe Grenadine.

Platforma e Quotex vjen me 29 tregues teknikë për të ndihmuar tregtarët të vendosin baste fitimprurëse. Megjithëse ndërmjetësi ka ekzistuar vetëm për një kohë relativisht të shkurtër (2019), Quotex është një ndërmjetës legjitim i rregulluar nga Autoriteti i Shërbimit Financiar në Shën Vincent dhe Grenadine (SVGFSA). Tregtarët mund të zgjedhin 12 monedha të llogarisë dhe tregtisë tregje të ndryshme, duke përfshirë Forex, kriptovalutat, indekset e aksioneve, vajrat dhe metalet.

Quotex me një shikim:

 • Depozita minimale: $10
 • Asetet: kriptomonedha, forex, mallra, indekse.
 • Platforma: aplikacioni celular Quotex, aplikacioni ueb Quotex.
 • Mbështetja: 24-7
 • Leva: 1:1
 • Bonus: kodet promocionale dhe depozita
› Regjistrohu për ndërmjetësin e opsioneve binare Quotex në Afganistan

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

Pocket Option

Pocket Option është një platformë tregtare ligjore në Afganistan. Pocket Option është një ndërmjetës i opsioneve binare i themeluar në vitin 2017. Ajo ka selinë në Kosta Rika dhe rregullohet nga Rregullatori MISA.

Pocket Option u ofron tregtarëve afganë akses në tregje të ndryshme opsionesh binare përmes aplikacionit të tij të pronarit. Platforma e saj vjen me një veçori të tregtimit social që ofron mundësinë për fitimet pasive. Qasja në tregun e opsioneve binare bëhet e lehtë me a depozitë minimale e ulët. Ndërmjetësi ofron gjithashtu meta tregtar 5. Por depozita minimale për të tregtuar Forex në këtë platformë është $1000.

Përmbledhja e Pocket Option:

 • Depozita minimale: $5
 • Rregullatori: MISA
 • Asetet: çifte forex, aksione dhe kriptomonedha
 • Platforma: Mt5.
 • Mbështetje: telefon 24/7, bisedë, email
 • Leva: 1:100
 • Bonus: bonus mirëseardhjeje, kode promocionale, kthim parash
➥ Regjistrohu me Pocket Option falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Binomo

Binomo është një platformë tregtare ligjore në Afganistan dhe ka qenë një ofrues i njohur i shërbimeve të teknologjisë financiare që ofron shërbime të tregtimit të opsioneve binare që nga viti 2014. Selia e Binomo është në Shën Vincent dhe Grenadine.

Kompania është anëtare e Komisioni Financiar i Hong Kongut, një entitet i pavarur për zgjidhjen e konflikteve për tregtarët dhe ndërmjetësit Forex. Si anëtar i kësaj organizate, Binomo ofron skemat e kompensimit të sigurimit për tregtarët në platformat e saj. Tregtarët afganë mund të tregtojnë opsione binare në platformën e brendshme të ndërmjetësit të quajtur Binomo.

Përmbledhja Binomo:

 • Depozita minimale: $10
 • Rregullatori: Komisioni Ndërkombëtar Financiar (IFC)
 • Asetet: mallra, kriptovaluta, forex, aksione dhe indekse.
 • Platforma: Binomo
 • Mbështetje: 24/7
➥ Regjistrohu me Binomo falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Olymp Trade

Olymp Trade është një platformë tregtare ligjore në Afganistan dhe është një kompani brokerimi me opsione binare në internet që filloi operimet në vitin 2012. Olymp Trade është në pronësi dhe operohet nga Saledo Global LLC në St. Vincent dhe Grenadines. Ndërmjetësi është i regjistruar në Komisioni Ndërkombëtar Financiar.

Ndërmjetësi ofron mbështetje cilësore në formën e edukimit përmes Akademia Olymp Trade. Ky shërbim online u jep fillestarëve dhe tregtarëve të papërvojë akses në burime të vlefshme arsimore, duke përfshirë kurse, webinare periodike, strategji tregtare dhe këshilla në treg.

Përmbledhja e tregtisë Olimpike:

 • Depozita minimale: $10
 • Rregullatori: Komisioni Ndërkombëtar Financiar
 • Asetet: aksione, indekse, çifte monedhash dhe kriptomonedha.
 • Platforma: MT4, platforma tregtare Olymp.
 • Mbështetje: 24 – 7
➥ Regjistrohu me Olymp Trade falas tani!

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

2. Regjistrohu për një llogari tregtare

Pasi të keni zgjedhur një ndërmjetës, vizitoni faqen e tyre të internetit për t'u regjistruar për një llogari tregtare. Faqja e internetit e ndërmjetësit për rajonin tuaj do të ngarkohet për t'ju dhënë akses në shërbimet e duhura.

butoni i regjistrimit duhet të jetë në krye të faqes. Klikoni në butonin për të filluar. Futni informacionin e kërkuar, si adresën e emailit dhe, nëse është e aplikueshme, emrin e plotë. Gjithashtu do t'ju kërkohet të pranoni kushtet e shërbimit të ndërmjetësit, të konfirmoni se jeni mbi 18 vjeç, të zgjidhni një fjalëkalim dhe të zgjidhni monedhën tuaj të preferuar tregtare.

Vini re se jo të gjithë ndërmjetësit do ta lejojnë tregtimi në monedhën tuaj kombëtare. Por do të ketë disa opsione më të afërta për të zgjedhur. Në këtë rast, ju mund të zgjidhni ndonjë tjetër të disponueshëm, dhe ndërmjetësi do të bëjë një konvertim sa herë që depozitoni ose tërhiqni nga llogaria.

➥ Zgjedhja më e mirë për tregtarët afganë: Regjistrohuni me Quotex falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Pas plotësimit të formularit të regjistrimit, do t'ju duhet të konfirmoni të dhënat tuaja duke klikuar në lidhjen në emailin e konfirmimit që ju dërgon ndërmjetësi. Përfundimi i regjistrimit mund të kërkojë konfirmim identiteti. Duhet të mjaftojë skanimi dhe ngarkimi i një ID kombëtare dhe faturës së shërbimeve.

po, tregtimi i opsioneve binare është i ligjshëm në Afganistan. ka asnjë ligj kundër tregtimit të opsioneve binare. Tregtarët afganë duhet të merren vetëm me ndërmjetësit e rregulluar licencën e të cilit mund ta konfirmojnë. Tregtarët duhet gjithashtu të konsultohen me rregulloret lokale për tregtimin online dhe taksat për të shmangur tregtimin jashtë ligjeve të vendit.

➥ Zgjedhja më e mirë për tregtarët afganë: Regjistrohuni me Quotex falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

3. Përdorni një llogari demo ose të drejtpërdrejtë


Llogaritë demo në tregtimin binare u shërbejnë fillestarëve dhe tërheqin tregtarë me përvojë për prova. Strategjitë mund të lëkunden për shkak të gabimeve, ndryshimeve të tregut ose faktorëve psikologjikë.

Një llogari demo e opsioneve binare lejon praktikën dhe kuptimin e dinamikës së tregut pa humbje financiare. Tregtarët me përvojë mund të rregullojnë dhe rregullojnë strategjitë e tyre pa rrezik.

Krijimi i një llogarie demo është i këshillueshëm për të kuptuar bazat e tregtimit të opsioneve binare përpara tregtisë aktuale. Tregtarët me përvojë të sigurt në njohuritë e tyre të opsioneve binare mund të zgjedhin drejtpërdrejt një llogari reale.

4. Zgjidhni një aktiv për të tregtuar

Të ardhurit dhe fillestarët duhet të fillojnë udhëtimin e tyre tregtar në një llogari demo duke u fokusuar në një përzgjedhje të kufizuar të aseteve. Kjo qasje u lejon atyre të fitojnë njohje dhe rehati me sjelljet specifike të tregut, lëvizjet e çmimeve dhe strategjitë pa ndjenjën dërrmuese të lundrimit në tregje të shumta njëkohësisht. Përqendrimi në një aset të vetëm kur filloni me opsionet binare është i dobishëm për të siguruar një përvojë mësimore të fokusuar dhe të menaxhueshme.

Tregtarët me përvojë duhet të përdorin gjithashtu llogari demo për t'u njohur me veçoritë dhe funksionalitetet e platformës tregtare përpara se të angazhohen në tregtimin e drejtpërdrejtë. Ky hap përgatitor mund të rrisë efikasitetin dhe efektivitetin e tyre të tregtimit në platformën e drejtpërdrejtë.

5. Bëni një analizë


Në fushën e tregtimit të opsioneve binare, treguesit luajnë një rol vendimtar duke u mbivendosur në grafikët për të shqyrtuar dinamikat e tregut. Tregtarët përdorin këto mjete për të dalluar tendencat dhe modelet brenda tregjeve themelore, të cilat mund të ndikojnë në strategjitë e tyre tregtare. Është e zakonshme që tregtarët të integrojnë tregues të ndryshëm në metodat e tyre analitike.

Treguesit teknikë klasifikohen gjerësisht në tre grupe:

 • Treguesit e tendencës ndihmojnë në identifikimin e drejtimit të lëvizjeve të çmimeve dhe herë pas here quhen oshilatorë për shkak të natyrës së tyre luhatëse.
 • Treguesit e momentit përdoren për të vlerësuar forcën e një tendence dhe mund të sinjalizojnë pikat e mundshme të kthimit në tregti.
 • Treguesit e luhatshmërisë vlerësojnë intensitetin e luhatjeve të çmimeve të shkaktuara nga ndryshimet e tregut.

Për ata që janë të rinj në tregtimin e opsioneve binare, këshillohet fillimi me një strategji të drejtpërdrejtë të përshtatur për aktivin tuaj të zgjedhur. Ju mund t'i përpunoni dhe përshtatni këto strategji nëse ato rezultojnë të suksesshme, duke pasur parasysh se qasja e secilit tregtar është në mënyrë unike e tyre.

6. Vendosni tregtinë


Tregtimi i opsioneve binare thjeshton vendimmarrjen për tregtarët duke e zbërthyer procesin në një zgjedhje të drejtpërdrejtë: duke parashikuar nëse vlera e një aktivi do të rritet apo do të bjerë. Kjo thjeshtësi tërheq fillestarët që nuk janë të njohur me tregjet komplekse financiare, duke u ofruar atyre një kornizë binar vendimmarrjeje. Përpara se të hyjnë në një tregti me opsione binare, tregtarët duhet të vendosin se në cilin drejtim duan të bastojnë.

Fillestarët këshillohen të fillojnë me investime të vogla në opsionet binare për të kuptuar se si çmimi i opsionit lidhet me lëvizjet e çmimit të aktivit. Kjo qasje fillestare e kujdesshme lejon të mësuarit gradual dhe menaxhimin e rrezikut. Ndërsa rritet besimi dhe mirëkuptimi, tregtarët mund të rrisin investimet e tyre për të rritur kthimet e mundshme.

Tregtarët me përvojë, pasi të jenë njohur me platformën tregtare, mund të vazhdojnë të bëjnë tregti bazuar në analizën e tyre të tregut dhe njohuritë strategjike.

➥ Zgjedhja më e mirë për tregtarët afganë: Regjistrohuni me Quotex falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

7. Prisni rezultatin

Mbajtja e një kontrate opsioni binar deri në skadim rezulton në një rezultat binar: tregtarët ose marrin një pagesë të paracaktuar ose asgjë. Pas përfundimit të tregtisë, rezultati i tregtisë së opsioneve binare bëhet i qartë, në varësi të faktit nëse vlera e aktivit bazë lëvizi në drejtimin e parashikuar.

Tregtimet e suksesshme, ku lëvizja e aktivit përputhet me parashikimin e tregtarit, çojnë në një pagesë. Në të kundërt, nëse tregtia nuk përputhet me analizën fillestare, tregtari nuk merr kthim.

Bazuar në rezultatet e tregtimeve të mëparshme, tregtarët mund të përsosin strategjitë e tyre për sinjale dhe rezultate të përmirësuara ose të vazhdojnë tregtimin në një mënyrë të ngjashme, të informuar nga rezultatet e transaksioneve të fundit.

Si mund të depozitoj fonde në llogarinë time tregtare?

Depozitimi i fondeve për tregti duhet të jetë i lehtë pasi ndërmjetësit priren të ofrojnë një shumëllojshmëri mënyrash pagese. Opsionet popullore të pagesës janë kartat bankare, të tilla si MasterCard dhe Visa. Opsionet e transfertave bankare janë gjithashtu të disponueshme, megjithëse kërkon më shumë kohë që fondet të shlyhen me këtë opsion.

Klikoni mbi Skeda e financimit ose e parave në platformën e ndërmjetësit për të financuar llogarinë tregtare. Zgjidhni opsionin e depozitimit dhe zgjidhni një mënyrë pagese nga opsionet që shfaqen.

➥ Zgjedhja më e mirë për tregtarët afganë: Regjistrohuni me Quotex falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Plotësoni të dhënat e nevojshme në formularin e kërkesës për depozitim dhe klikoni dërgo. Në varësi të metodës që përdorni, llogaria duhet të marrë fondet brenda disa minutave deri në disa ditë.

Si mund të tërheq fonde nga llogaria ime tregtare?

Tërheqja e fitimeve tuaja është po aq e lehtë sa depozitimi i fondeve. Por koha e përpunimit mund të zgjasë më shumë. Klikoni në skedën e fondeve në platformë dhe zgjidhni opsionin e tërheqjes.

Zgjidhni mënyrën e pagesës ju preferoni dhe plotësoni formularin e kërkesës për tërheqje. Pasi të klikoni në "Dorëzo", ndërmjetësi do të marrë kërkesën dhe do të fillojë ta përpunojë atë.

➥ Zgjedhja më e mirë për tregtarët afganë: Regjistrohuni me Quotex falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Vini re se tërheqjet kërkojnë më shumë për t'u përpunuar sesa depozitat në shumicën e rasteve. Megjithatë, periudha mesatare e pritjes është dy dite. Nëse përdorni një metodë transferimi bankar, mund të zgjasë më shumë.

Përfundim: ndërmjetësit e opsioneve binare janë të disponueshëm në Afganistan

Shumë brokera të opsioneve binare janë të mirëseardhura Afganistani tregtarët në platformat e tyre tregtare.

Themelore ofertat janë të njëjta. Por kushtet e tregtimit ndryshojnë. Agjentët e rekomanduar këtu ofrojnë shërbime të shkëlqyera dhe janë të gjithë të ligjshëm dhe të rregulluar. Nëse zgjidhni të përdorni një ndërmjetës që nuk rekomandohet, sigurohuni që të kontrolloni që në faqen e internetit të ndërmjetësit të tregohet numri i licencës dhe autoriteti financiar që i rregullon ato.

➥ Zgjedhja më e mirë për tregtarët afganë: Regjistrohuni me Quotex falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)

Cilin portofol elektronik mund të përdor si tregtar afgan për të financuar llogaritë e mia?

Kuletat elektronike më të njohura që përdoren për të financuar llogaritë në Afganistan janë Skrill dhe Neteller.

A është e ligjshme tregtia binar në Afganistan?

Po, tregtimi i opsioneve binare lejohet në Afganistan dhe nuk ka ligje specifike që e ndalojnë atë. Tregtarët afganë inkurajohen të punojnë ekskluzivisht me ndërmjetës të rregulluar, duke u siguruar që ata të mund të verifikojnë licencën e ndërmjetësit për siguri të shtuar.

Sa para ju nevojiten në Afganistan për të tregtuar opsionet binare?

Për të filluar tregtimin e opsioneve binare në Afganistan, zakonisht do t'ju duhet të depozitoni fonde në një llogari tregtare me një ndërmjetës. Shuma e kërkuar ndryshon në bazë të ndërmjetësit dhe strategjisë suaj të zgjedhur.

Cilat janë metodat e zakonshme të pagesës për ndërmjetësit e opsioneve binare në Afganistan?

Në mënyrë tipike, tregtarët zgjedhin zgjedhje të njohura si MasterCard dhe Visa për transaksionet me karta bankare. Transfertat bankare janë një alternativë, megjithëse kërkojnë më shumë kohë për shlyerjet e fondeve.

Cilat janë rreziqet e opsioneve binare të tregtimit në Afganistan?

Tregtimi i opsioneve binare në Afganistan sjell rreziqe të konsiderueshme, duke përfshirë një potencial të lartë për humbje financiare për shkak të natyrës së tij spekulative. Mungesa e rregullores së qartë mund t'i ekspozojë tregtarët ndaj praktikave mashtruese dhe natyra e shpejtë dhe afatshkurtër e opsioneve binare mund të çojë në vendime impulsive.

A mund të tregtoni opsionet binare falas në Afganistan?

Po, ndërmjetësit në Afganistan ofrojnë llogari demo që ju lejojnë të praktikoni tregtimin falas pa rrezikuar para të vërteta, por tregtimi aktual me potencialin për fitim ose humbje në përgjithësi kërkon një depozitë fillestare në llogarinë tuaj tregtare.

Sa përqind e tregtarëve të opsioneve binare humbasin para?

Midis dhjetë dhe tridhjetë për qind e tregtarëve përfitojnë nga opsionet binare dhe gjashtëdhjetë për qind dhe nëntëdhjetë për qind e njerëzve humbasin para.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment