Opsionet binare në Indi: A është e ligjshme? – Ndërmjetësit dhe platformat më të mira

India, si Kinë, është vendi i dytë më i populluar në botë. Ka pasur zhvillim gjigant në tregtimin e bazuar në ueb në një nivel mbarëbotëror dhe India nuk është prapa. Që nga prezantimi i tregtisë binare në Indi, zgjedhjet binare si Quotex kanë fituar rëndësi në Indi me shpejtësi. 

Udhëzues tregtimi i opsioneve binare në Indi

Megjithatë, me më shumë mbështetës financiarë që kanë nevojë të vendosin burime në Quotex, India ka më shumë individë të painformuar për përdorimin e zgjedhjeve binare dhe rregullisht pyetjet e Google si p.sh. "A është e ligjshme tregtia binare në Indi?"

Një udhëzues hap pas hapi për tregtimin e opsioneve binare në Indi

Çfarë do të lexoni në këtë postim

Nëse jeni të interesuar për tregtimi i opsioneve binare, Hapi i parë dhe më i rëndësishëm është njohja me platformat më të mira të ndërmjetësit të opsioneve binare të Indisë.

#1 Zgjidh një ndërmjetës të disponueshëm të opsioneve binare në Indi

Së pari, ju duhet të zgjidhni një platformë ndërmjetësi në internet të disponueshme që lejon indianët të tregtojnë opsione binare. Përpara se të zgjidhni një ndërmjetës, është thelbësore t'i studioni mirë ato. Sigurohuni që të zgjidhni një platformë të besueshme ku nuk do të keni asnjë problem për të mbledhur fitimet tuaja. Së dyti, çdo platformë ka një sërë rregullash dhe rregulloresh të ndryshme. Prandaj, duhet të njiheni plotësisht me rregulloret. 

Këtu janë disa nga platformat më të mira të ndërmjetësit për indianët:

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
Rendimenti dhe aktivet:
Përparësitë:
Oferta:
5.0/5
12345
IFMRRC
Rendimenti: 95%+
100+ tregje
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Llogari e drejtpërdrejtë nga $10
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

/
Rendimenti: Deri në 100%
300+ tregje
 • Depozita minimale $10
 • Llogari demo falas
 • Kthim i lartë deri në 100% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
 • Mbështetje 24/7
Llogari e drejtpërdrejtë nga $10
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

5.0/5
12345
Komisioni Financiar
Rendimenti: 90%+
100+ tregje
 • Platformë profesionale
 • Llogari demo falas
 • Depozita minimale $10
 • Webinarët dhe edukimi
 • Pagesa të larta
Llogari e drejtpërdrejtë nga $10
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

5.0/5
12345
IFMRRC
Rendimenti: 97%+
100+ tregje
 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Pagesa të larta 95%+
 • Platformë profesionale
 • Depozita të shpejta
 • Tregti Sociale
 • Shpërblime falas
Llogari e drejtpërdrejtë nga $50
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
IFMRRC
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 95%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
/
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: Deri në 100%
300+ tregje
Përparësitë:
 • Depozita minimale $10
 • Llogari demo falas
 • Kthim i lartë deri në 100% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
 • Mbështetje 24/7
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
Komisioni Financiar
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 90%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Platformë profesionale
 • Llogari demo falas
 • Depozita minimale $10
 • Webinarët dhe edukimi
 • Pagesa të larta
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
IFMRRC
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 97%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Pagesa të larta 95%+
 • Platformë profesionale
 • Depozita të shpejta
 • Tregti Sociale
 • Shpërblime falas
Oferta:

#2 Regjistrohu për një llogari tregtare

Regjistrohuni për llogarinë tuaj tregtare binare në Indi
Regjistrohuni për llogarinë tuaj tregtare binare në Indi

Pas zgjedhjes së ndërmjetësit të saktë, faza tjetër është krijimi i një llogarie në internet për tregtimin e opsioneve binare. Procedura standarde gjatë regjistrimit për një llogari kërkon disa detaje tipike të mbajtësit të llogarisë. Detajet mund të përfshijnë - emrin, mbiemrin, numrin e telefonit, ID-në e emailit, fjalëkalimin, vendin e banimit, etj.

Tregtimi i opsioneve binare është i neveritshëm në shumë vende, sepse është e lehtë të mashtrohesh përmes këtyre platformave. Kjo është arsyeja pse shumica e ndërmjetësve kanë masa të rrepta sigurie në lidhje me verifikimin e llogarisë. Zakonisht, një imazh i skanuar, një foto ose dëshmi identiteti kërkohet për të përfunduar procesin e verifikimit. 

› Regjistrohu për ndërmjetësin e opsioneve binare Quotex në Indi

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

#3 Përdorni demo ose llogari të drejtpërdrejtë

Përdorni llogarinë demo ose live për tregtimin binare në Indi

Tani që e dini se si të regjistroni llogarinë tuaj tregtare, hapi i tretë përfshin zgjedhjen e llojit të llogarisë. Një llogari demo dhe një llogari e vërtetë janë 2 kategoritë e llogarive të disponueshme. 

Shumica e platformave të ndërmjetësit do t'ju japin të dyja opsionet. Përpara se të bëni zgjedhjen tuaj, le t'ju tregojmë pak për llojet e llogarive. Llogaria demo- është ajo që ne rekomandojmë fuqimisht. Gjatë përdorimit të një Llogaria demo e opsioneve binare, nuk duhet të përdorni para reale, por virtuale. Duke qenë se llogaria demo ndihmon në shmangien e rrezikut financiar, kjo është mënyra më e mirë për të mësuar dhe praktikuar tregtimin binare. Ju mund të studioni, analizoni dhe zbatoni mësimin tuaj pa ndonjë humbje financiare. 

Tani le të flasim për llogaritë e drejtpërdrejta. Një llogari e drejtpërdrejtë është vendi ku përdorni para të vërteta në kohë reale. Kjo do të thotë që për sa i përket fitimit ose humbjes - përfshihen paratë tuaja reale. 

#4 Zgjidh një aktiv për të tregtuar

Asetet e opsioneve binare

Një aktiv mund të jetë aksione, monedha, mallra, indekse, etj. Çmimet e këtyre aktiveve nuk janë aspak fikse. Tregtari, domethënë, ju duhet të parashikoni se në cilin drejtim do të lëvizë çmimi - lart ose poshtë. Bazuar në saktësinë e parashikimit tuaj, ju fitoni ose humbni para. Faza më e rëndësishme e procedurës është zgjedhja e asetit të duhur.

Për të bërë parashikimet e sakta, duhet të keni një njohuri të plotë të faktorëve që ndikojnë në çmimet e aktiveve. 

› Regjistrohu për ndërmjetësin e opsioneve binare Quotex në Indi

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

Me sa duket, për tregtimin e aksioneve, do të duhet të jeni të vetëdijshëm për çdo informacion përkatës. Ky informacion përfshin të dhëna statistikore, performancat aktuale të kompanisë, përditësimet në lidhje me konkurrentët e saj, lajmet gjeopolitike dhe të korporatave, etj. 

Nëse planifikoni të tregtoni mallra, zbatohet i njëjti rregull. Ju duhet të keni një kuptim të duhur se si sillet malli në rrethana të ndryshme, dhe roli i faktorëve të ndryshëm ndikues gjithashtu duhet të studiohet.

Ne ju sugjerojmë të kontaktoni me një ekspert tregtar me përvojë për të mësuar gjithçka sa më plotësisht të jetë e mundur. Është e mençur të filloni udhëtimin tuaj tregtar me një llogari demo, pasi nuk do të humbni para të vërteta këtu dhe mund të praktikoni mirë.                                                                                                                                                                                                 

#5 Bëni një analizë

Bëni një analizë
Bëni një analizë

Bota e tregtimit është kurioze. Tonelata para fitohen ose humbasin vetëm me një klikim. Kjo është arsyeja pse ekspertët po përpiqen të zhvillojnë modele dhe tregues për të udhëhequr tregtarët në parashikimin e rezultatit. Qëllimi i vetëm dhe i vetëm i analizës është të zbulojë modelet në sjelljen e tregut.

Kjo analizë bëhet duke studiuar tregues të ndryshëm të tregut. Këta tregues teknikë të opsioneve binare ndihmojnë në njohjen e lëvizjeve të tregut. 

#6 Vendos tregtinë

Vendosni tregtinë e opsioneve binare në Indi
Vendosni tregtinë

Pasi të keni kuptuar metodën se si funksionon në të vërtetë, është koha për të vendosur tregtinë. Vendosja e tregtisë do të thotë që ju keni zgjedhur parashikimin tuaj kundrejt çmimit goditës, që do të thotë se keni vendosur nëse çmimi i aktivit do të rritet apo ulet brenda një periudhe të caktuar kohore.

#7 Prisni rezultatin

Prisni rezultatin!
Prisni rezultatin!

Rezultati dihet vetëm kur të ketë skaduar afati dhe çmimi të zbulohet. Në varësi të kësaj, ju mund të përcaktoni nëse parashikimi juaj ishte i saktë apo i pasaktë. 

› Regjistrohu për ndërmjetësin e opsioneve binare Quotex në Indi

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

Fakte të rëndësishme për të ditur në lidhje me tregtimin e opsioneve binare

Tregtimi binar përfshin ekzekutimin e shkëmbimeve që ju lejojnë të përfitoni nga luhatjet e vlerës së burimeve të ndryshme, duke përfshirë mallrat, stoqet, listat dhe format monetare.

shkëmbimet

Si një tregtar i zgjedhjeve binare, ju kryeni një tregti që varet nga fakti nëse ju llogarit koston e burimit dhe përfundon mbi ose nën një kosto të caktuar në një kornizë kohore të caktuar, e njohur si përfundimin. Kjo situatë bazë po/jo e bën binarin jashtëzakonisht të thjeshtë për tregtimin, që është nuk është e vështirë për t'u ekzekutuar. Më pas, mbështetës të shumtë financiarë aktualisht shpresojnë të tregtojnë alternativa binare në Indi.

➥ Filloni tregtimin në Indi: Regjistrohuni me Quotex falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

A janë opsionet binare të ligjshme në Indi apo jo?

Në kontrast me shumë kombe të ndryshme, tregtimi binar është të paligjshme në Indi. Sipas rregullave të dhëna nga Banka e Rezervës së Indisë, tregtimi binar ose çdo lloj tregtimi i bazuar në ueb nuk është legjitime në Indi.

të paligjshme në Indi

Vendndodhja e udhëzimeve në Indi është e detyruar nga RBI dhe Bordi i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbimi i Indisë (SEBI), e cila mos vazhdoni të vendosni burime në tregtimin binare në Indi.

Akti i këmbimit valutor dhe menaxhimit (FEMA) thotë se ndërmjetësit binar ose Forex duhet të autorizohen në Indi përmes rrugëve të tregtimit elektronik ose online. Qytetarët indianë mund të përdorin ende ndërmjetësime jashtë shtetit sepse nuk ka ligj të qartë që e ndalon atë. Prandaj, çdo sponsor monetar që merr tregti binar në Indi e bën këtë me rrezikun e tij, me asnjë ligj për të koordinuar marrëdhëniet e vendimeve tregtare binare në Indi.

A ka një dënim për tregtimin binare në Indi?

Jo, nuk ka asnjë dënim për tregtimin binare në Indi. Tregtimi i opsioneve binare nuk është i rregulluar në Indi dhe nuk ka asnjë ligj apo rregullore kundër tij nga Bordi Indian i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbimi i Indisë (SEBI). Ju nuk mund të ndëshkoheni duke përdorur një ndërmjetës binar sepse është në rrezikun tuaj. Megjithatë, ligjet mund të ndryshojnë në të ardhmen.

➥ Filloni tregtimin në Indi: Regjistrohuni me Quotex falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

4 ndërmjetësit dhe faqet e internetit më të mira të opsioneve binare në Indi

A keni menduar ndonjëherë cilët ndërmjetës janë të ligjshëm në Indi? Ne ju tregojmë jo vetëm shitësit ligjorë, por edhe më të mirët prej tyre:

 1. Quotex
 2. IQ Option
 3. Olymp Trade
 4. Pocket Option

Le të diskutojmë ndërmjetësit në detaje:

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
Rendimenti dhe aktivet:
Përparësitë:
Oferta:
5.0/5
12345
IFMRRC
Rendimenti: 95%+
100+ tregje
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Llogari e drejtpërdrejtë nga $10
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

/
Rendimenti: Deri në 100%
300+ tregje
 • Depozita minimale $10
 • Llogari demo falas
 • Kthim i lartë deri në 100% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
 • Mbështetje 24/7
Llogari e drejtpërdrejtë nga $10
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

5.0/5
12345
Komisioni Financiar
Rendimenti: 90%+
100+ tregje
 • Platformë profesionale
 • Llogari demo falas
 • Depozita minimale $10
 • Webinarët dhe edukimi
 • Pagesa të larta
Llogari e drejtpërdrejtë nga $10
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

5.0/5
12345
IFMRRC
Rendimenti: 97%+
100+ tregje
 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Pagesa të larta 95%+
 • Platformë profesionale
 • Depozita të shpejta
 • Tregti Sociale
 • Shpërblime falas
Llogari e drejtpërdrejtë nga $50
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
IFMRRC
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 95%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
/
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: Deri në 100%
300+ tregje
Përparësitë:
 • Depozita minimale $10
 • Llogari demo falas
 • Kthim i lartë deri në 100% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
 • Mbështetje 24/7
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
Komisioni Financiar
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 90%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Platformë profesionale
 • Llogari demo falas
 • Depozita minimale $10
 • Webinarët dhe edukimi
 • Pagesa të larta
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
IFMRRC
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 97%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Pagesa të larta 95%+
 • Platformë profesionale
 • Depozita të shpejta
 • Tregti Sociale
 • Shpërblime falas
Oferta:

#1 Quotex

Quotex është një ndërmjetës i opsioneve binare që punon me klientë ndërkombëtarë. Kjo platformë doli në treg në vitin 2020. Kjo lejon tregtim i lehtë dhe ofron një gamë të gjerë të aktiveve tregtare.

analiza teknike kuote

Zotëron Awesomo Ltd. me bazë në Seychelles Quotex, i cili rregullohet nga një autoritet rregullator i pavarur – Qendra Ndërkombëtare e Rregullimit të Marrëdhënieve me Tregun Financiar (IFMRRC). Kjo platformë ofron shërbime në të gjitha vendet. Ju mund të filloni tregtimin me një depozitimi minimal prej $10.

➥ Zgjedhja më e mirë për tregtarët indianë: Regjistrohu me Quotex falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

#2 IQ Option

Tregtimi në internet platforma IQ Option është një nga ndërmjetësit kryesorë të opsioneve binare dhe më i miri aplikacioni binar i tregtimit në Indi. Platforma u krijua në 2013 dhe ofron një shumëllojshmëri të gjerë të instrumenteve të tregtimit.

opsioni iq

Ndërmjetësi online ka marrë shumë çmime dhe njohjen për shkak të veçorive dhe shërbimeve të tij. Kompania u prezantua si një ndërmjetës i opsioneve binare, por tani ofron edhe tregtim në CFD, Stoqe, Forex, etj. 

Platforma është të aksesueshme në telefonat inteligjentë dhe desktop. Tregtarët nga më shumë se dyqind vende mund të hyjnë IQ Option. Në këtë platformë, më shumë se një milion transaksione zhvillohen çdo ditë.

➥ Regjistrohu me IQ Option falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

#3 Olymp Trade

Olymp Trade është një platformë tregtare online që u prezantua në vitin 2014. Platforma ofron një gamë të gjerë të aseteve dhe veçorive që e dallojnë atë nga platformat e tjera të ofrimit të shërbimeve financiare. Më shumë se 20000 përdorues tregtojnë me Olymp Trade çdo ditë. Platforma ofron një falas llogari demo për çdo tregtar që regjistrohet me to.

tregtia olimpike

Olymp Trade është a anëtar i komisionit financiar. Ofron shërbime me cilësi të lartë; platforma ofron mbështetje të shkëlqyer për tregtarët e saj.

➥ Regjistrohu me Olymp Trade falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

#4 Pocket Option

Është një nga Platformat më të mira të opsioneve binare themeluar në vitin 2017. Ajo operon nën kompaninë e quajtur Gembell Ltd., ndodhet në Ishujt Marshall.

Faqja e internetit Pocket Option

Qendra e Rregulloreve të Marrëdhënieve Ndërkombëtare të Tregut Financiar (IFMRRC) kontrollon këtë platformë. 

➥ Regjistrohu me Pocket Option falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Rregullat dhe rregulloret e opsioneve binare në Indi

Ndërsa është një pasion në mesin e tregtisë online indiane në zonën lokale në lidhje me nëse është e paligjshme të tregtosh opsione binare në Indi, në fakt duke folur, përgjigja e duhur është një bazë "Jo"

Ndryshe nga tregtia binare në Indi, e cila Bordi i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbimi i Indisë kontrollon në mënyrë të vendosur, atje jane nuk ka kufizime të krahasueshme ligjore i detyruar në tregtimin e opsioneve binare indiane. Për shkak të mungesës së firmave të biznesit të kontrolluara privatisht, tregtarë të shumtë në Indi janë varur nga administrimi i agjentëve drejt detit, disa prej të cilëve janë të drejtuar dhe të tjerët të parregulluar.

rbi

Për të pasur një kuptim më të mirë të çështjeve administrative që përfshijnë tregtimin në internet, le të shohim më në detaje skenën administrative të biznesit monetar. Organet kryesore administrative përgjegjëse për menaxhimin e biznesit monetar në Indi janë Banka e Rezervës së Indisë (RBI) dhe Bordi i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbimi i Indisë (SEBI).

➥ Filloni tregtimin në Indi: Regjistrohuni me Quotex falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Banka rezervë e Indisë rregullon në lidhje me tregtimin e opsioneve binare

RBI është Banka Qendrore e Indisë dhe merr një pjesë të domosdoshme në zbatimin e qasjeve financiare të Indisë. Ajo gjithashtu shkon për si një kontrollues dhe menaxher i industrisë financiare të Indisë, veçanërisht në fushat financiare. 

Rregulloni

Një tjetër kapacitet kyç i RBI është bordi i kontrollit tregtar, në mënyrë të qartë rritja e rupive indiane jashtë vendit për të punuar me këste tregtare dhe për të vazhduar me qëndrueshmërinë e tregut të forex në Indi.

logoja e kompanisë rbi

Bordi i letrave me vlerë dhe i këmbimit të Indisë thekson opsionet legale dhe binare

E ngritur në vitin 1988, SEBI shkon si kontrollues për indianin tregjet e mbrojtjes. Detyrimi i tij i rëndësishëm është portretizuar si “… për të siguruar interesat e mbështetësve financiarë në mbrojtje dhe për të avancuar përmirësimin, dhe për të menaxhuar tregun e mbrojtjeve dhe për çështjen që lidhet përveç kësaj ose rastësore atje”

strategjisë dhe rregullores

SEBI gjithsesi merr tre pjesë si një organ administrativ për tregun indian të mbrojtjes. Shkon si një organ gjysëm administrativ, gjysmë kryetar dhe gjysmë juridik. Në punën e tij si gjysmë-administrative, SEBI harton parakushtet administrative për biznesin. Në punën e saj drejtuese, SEBI drejton ekzaminimet dhe bën një lëvizje autorizimi. Më në fund, në kufirin e tij ligjor, SEBI bën vendime legjitime të cilave biznesi duhet t'i nënshtrohet. Me çdo një nga tre kapacitetet e zhvendosura në një organ, kjo e bën SEBI-në një organ administrativ shumë të mrekullueshëm.

Tregtimi i opsioneve binare në Indi është jashtëzakonisht i kufizuar sepse RBI po përpiqet të kontrollojë derdhjen e INR, duke u përpjekur të zvogëlojnë mungesën rekord aktual të vendit. Me binar, ju po menaxhoni grupe parash. Për një ndërmjetës indian, kjo nënkupton tregtimin e INR për USD ose EUR. 

Hidhi nje sy:

Kështu, për të ndaluar këtë rritje të INR jashtë vendit, RBI vendosi që Shkëmbimi binar në internet mund t'i shtyjë ndërmjetësit indianë të shpërfillin ligjin e menaxhimit të këmbimit valutor (FEMA). Si rezultat, rruga e vetme indiane ndërmjetësve mund të shkëmbejë binare është kur grupet e parave që ata shkëmbejnë përputhen me INR.

Metodat e depozitimit të disponueshme në Indi për tregtimin binare

Në Indi, për shkak të kufizimeve të vendosura në tërheqjen e rupive indiane nga RBI, tregtarët duhet të përcaktojnë pse po transmetojnë para jashtë vendit. 

Çfarë duhet të bëni nëse përfshiheni në një mashtrim të tregtimit të opsioneve binare në Indi?

Pa ligje apo rregulla për të mbikëqyrur tregtimin e opsioneve binare në Indi, mbështetësit financiarë që lidhen me tregtimin në Indi e bëjnë këtë në rrezik. ka asnjë rregullim legjitim i hapur për një mashtrim tregtar të tregtimit binar në Indi. Shumë ndërfaqe të rreme të bazuara në ueb mashtrojnë njerëzit dhe përfundojnë duke marrë të dhënat dhe paratë e tyre.

Kodimi në tregtimin unsplash

Është absolutisht e pamundur të dihet nëse bastet që vendosni në fazat binare janë të vërteta apo jo. Ato janë llogaritur për shembuj të kontrollin e programimit gjymtuar kostot dhe pagesat. Për më tepër, refuzimi i kthimit të rezervave të klientëve, faza të tilla që kanë dhënë zonat e tyre gjeografike, padyshim që mund të prishni të gjitha kontaktet me klientët. Megjithatë, ende, shumë individë kapitullojnë vazhdimisht. Pse? 

Përgjigja e duhur qëndron në reklama nëpërmjet mediave online dhe aranzhimeve të artikujve. Këto reklama do t'i çojnë ato në një plan dhe faqet me pamje eksperte. Kështu, është një kërkesë e sinqertë për të mos menaxhuar asnjë firmë administrimi monetar që specialistët indianë nuk e miratojnë. 

Kontrolloni çdo pasqyrë të vogël në lidhje me elementin me kontrolluesin përpara se të bëni ndonjë zgjedhje spekulimi. Prezantimi i thjeshtë i logove administrative në faqet e tyre nuk është i mjaftueshëm.

Mënyrat e pagesës për tregtarët në Indi

Metodat e pagesës për tregtarët binare në Indi

E thënë thjesht, cilado metodë që zgjidhni të përdorni për të depozituar në llogarinë offshore, pagesa do të jepet në të njëjtën mënyrë. 

Si të bëni depozita dhe tërheqje?

Përpara se të zgjidhni një metodë, duhet të zgjidhni monedhën që do të përdorni për transaksione. Pasi të zgjidhni monedhën, nuk do të mund ta ndryshoni atë. Për shkak të kufizimeve të vendosura nga RBI në daljen e rupive indiane, tregtarët duhet të informojnë në mënyrë specifike pse po i lëvizin paratë. 

Metodat e mëposhtme zakonisht zgjidhen për qëllime depozitimi dhe tërheqjeje.

 • Kartat e Debitit ose Kartat e Kreditit – MasterCard, VISA
 • Kuletat elektronike – Skrill, Perfect Money, GlobePay, Webmoney, Advcash,
 • UPI, Netbanking, Rupay
 • Depozita BTC (Ju mund ta konvertoni atë në para fiat)
› Regjistrohu për ndërmjetësin e opsioneve binare Quotex në Indi

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

Të mirat dhe të këqijat e tregtimit të opsioneve binare në Indi

Përparësitë e tregtimit të opsioneve binare janë:

 • Është një angazhim i shkurtër financiar.
 • Për të tregtuar opsione binare, nuk keni nevojë për një pjesë të madhe parash për të investuar. Depozita minimale mund të jetë deri në 10 dollarë.
 • Potencial i fortë për kthime të larta nga investimet e ulëta
 • Me llogaritë demo, mund të praktikoni dhe të mësoni shumë rreth tregtimit. Më pas, me para të vërteta, shanset e fitimit tuaj do të jenë shumë më të larta. 
 • Sipas shumë njerëzve, tregtimi i opsioneve binare është sigurisht po aq kompleks sa tregtimi në Forex. Pra, thjeshtësia e tregtisë është padyshim një bonus shtesë. 
 • Rreziku i përfshirë është i qartë dhe i kufizuar. Ju e dini shumën e saktë që do të humbni. Pra, ju keni hapësirën për të marrë vendimin nëse doni të ecni përpara apo jo. Ky quhet risk fiks. 

Disavantazhet e tregtimit të opsioneve binare janë:

 • Numri i ndërmjetësve vazhdon të rritet, dhe megjithatë shumica e tyre janë të parregulluar. Prandaj, besueshmëria e ndërmjetësve është padyshim një pyetje.
 • Është një sfidë e vërtetë të gjesh një ndërmjetës të besueshëm. Shpesh shihet se tregtarët po përballen me probleme në mbledhjen e fitimeve të tyre. Meqenëse këta ndërmjetës janë të vendosur në det të hapur, është pothuajse e pamundur t'i gjurmosh ata. 
 • Ka pothuajse gjithmonë një kufizim të përfshirë në përdorimin e llogarive demo. Shumica e ndërmjetësve ofrojnë vetëm disa tregti të llogarive demo, të cilat definitivisht nuk mjaftojnë për të mësuar lojën. 

konkluzioni

Tre fazat kryesore IQ Option, Quotex dhe Pocket Option janë vendime të jashtëzakonshme kur zgjedhja e një faze tregtare binare. Ju madje mund të ndiqni secilën prej tyre dhe të keni rekorde të ndryshme për t'u përdorur. Përveç kësaj, ata kanë llogari demo me asete virtuale që mund t'i përdorni për përgatitje shtesë dhe për të përmirësuar aftësitë tuaja shkëmbyese.

india

Atje jane asnjë rrezik i nënkuptuar apo akuza për të përdorur llogarinë demo për të testuar aftësitë tuaja duke kuptuar se si funksionojnë fazat. Ata të gjithë kanë materiale edukative që ju duhet të shfrytëzoni dhe të mësoni sa më shumë që të mundeni në tregtimin binare. Kjo madje përfshin video ushtrime mësimore falas. Shqyrtoni auditimet totale në to në faqen tonë, më pas, në atë pikë, vendosni për zgjedhjen tuaj.

➥ Filloni tregtimin në Indi: Regjistrohuni me Quotex falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në lidhje me opsionet binare në Indi:

A rregullohet tregtia binar në Indi?

Jo. nuk është i rregulluar në Indi.

Si të tregtoni opsione binare në Indi?

Për të bërë tregti në Indi, tregtarët indianë duhet të regjistrohen me një ndërmjetës të opsioneve binare në det të hapur. Fatkeqësisht, nuk ka kompani me bazë lokale në Indi që ofrojnë këto shërbime.

A është e ligjshme tregtimi i opsioneve binare në Indi?

Tregtimi binar është i jashtëligjshëm në Indi, me përjashtim të disa kombeve të tjera. Tregtia binare ose çdo lloj monedhe e tregtuar në shkëmbim në internet nuk është e autorizuar në Indi, sipas rregulloreve të RBI.

Në Indi, cili është dënimi për tregtimin e opsioneve binare në mënyrë të paligjshme?

Nëse personi tregtonte në mënyrë të paligjshme, personi do të penalizohej maksimumi 10000 INR për ditën e caktuar në fjalë. Së bashku me një gjobë fillestare prej 10000 INR, mund të vendoset e njëjta gjobë për çdo ditë shtesë kundërvajtjeje.
Nëse personi tregtonte në mënyrë të paligjshme, personi do të penalizohej maksimumi 10000 INR për ditën e caktuar në fjalë. Së bashku me një gjobë fillestare prej 10000 INR, mund të vendoset e njëjta gjobë për çdo ditë shtesë kundërvajtjeje.         

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë kam qenë një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, unë tregtoj tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë përdorimi i shandanëve dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment