A është e ligjshme tregtia binare në Botsvana? | Brokerat & Tutorial


Po, tregtimi i opsioneve binare është i ligjshëm në Botsvanë.

Banka Qendrore e Botsvanës, e cila mbikëqyr sektorin, ka zbatuar disa rregullore për të mbrojtur investitorët. Këto përfshijnë kërkesën që ndërmjetësit e autorizuar të ofrojnë një kthim të investimit %, të ofrojnë edukim për tregtimin dhe të zbulojnë rreziqet përkatëse.

Brokerët që ofrojnë shërbime të opsioneve binare duhet gjithashtu t'u përmbahen ligjeve kundër pastrimit të parave dhe të licencohen nga Agjencia e Inteligjencës Financiare (FIA).

Le të mësojmë se si të tregtojmë opsionet binare me ndërmjetësit kryesorë të Botsvanës.

Faktet kryesore mbi tregtimin e opsioneve binare në Botsvana

 • Autoriteti Rregullator i Institucioneve Financiare Jo-Bankare (NBFIRA) mbikëqyr tregtimin e opsioneve binare në Botsvana, duke siguruar një mjedis tregtimi të rregulluar dhe të sigurt.
 • Tregtimi i opsioneve binare mbart rreziqe të qenësishme; ne i këshillojmë tregtarët që tregtojnë në Botsvana të adoptojnë strategji të shëndosha të menaxhimit të rrezikut dhe të investojnë vetëm fondet që mund të përballojnë për të humbur.
 • Tregtarët në Botsvanë mund të fillojnë të tregtojnë opsione binare me një depozitë të ulët prej vetëm $10.

Pra, le të mësojmë më shumë se si të tregtojmë opsionet binare me ndërmjetësit kryesorë të Botsvanës.

Një udhëzues hap pas hapi për tregtimin e opsioneve binare në Botsvana

Duke qenë një Batswana dhe duke kërkuar për më të mirën tregtimi i opsioneve binare faqja mund të jetë sfiduese. Ne kemi zgjedhur ata që lejojnë tregtimin me teknika të ndryshme të tregtimit të opsioneve binare dhe lejojnë që tregtarët e Botsvanës të marrin pjesë. Shikoni udhëzuesin tonë më poshtë për më shumë këshilla mbi tregtimin!

1. Zgjidhni një ndërmjetës të disponueshëm të opsioneve binare në Botsvana

Më poshtë janë faqet kryesore të tregtimit të opsioneve binare që lejojnë tregtarët e Batswana të trajtojnë opsionet dixhitale dhe opsionet binare.

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
Rendimenti dhe aktivet:
Përparësitë:
Oferta:
5.0/5
12345
/
Rendimenti: 95%+
100+ tregje
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Llogari e drejtpërdrejtë nga $10
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

5.0/5
12345
MISA
Rendimenti: 97%+
100+ tregje
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
Llogari e drejtpërdrejtë nga $ 5
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

/
Rendimenti: Deri në 100%
300+ tregje
 • Depozita minimale $10
 • Llogari demo falas
 • Kthim i lartë deri në 100% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
 • Mbështetje 24/7
Llogari e drejtpërdrejtë nga $10
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
/
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 95%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
MISA
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 97%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
/
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: Deri në 100%
300+ tregje
Përparësitë:
 • Depozita minimale $10
 • Llogari demo falas
 • Kthim i lartë deri në 100% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
 • Mbështetje 24/7
Oferta:

Quotex 

Quotex është një platformë tregtare ligjore në Botsvana që ofron tregtim në afro 100 tregje. Platforma u krijua në vitin 2020 dhe pronari, Maxbit LLC, e drejton atë nga selia e kompanisë në Shën Vincent dhe Grenadine. Është një ndërmjetës standard në det të hapur që mirëpret të gjitha llojet e tregtarëve. Tregjet ofrojnë një fitim të konsiderueshëm prej afër 95%.

Platforma mbështet të dyja platformat desktop dhe celular. Biznesi operon në shumicën e vendeve të botës dhe ofron shërbime në disa gjuhë. Klientët dhe investitorët e tregut kanë akses në marrëveshje të mira në platformën Quotex.

› Regjistrohu në Quotex falas

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

Pocket Option 

Pocket Option është një platformë tregtare ligjore që njihet nga tregtarët në mbarë botën.

Pocket Option ofron mundësinë për të bastuar në tregjet në rritje ose në rënie me mundësinë për kthime të konsiderueshme. Në pronësi të Gembell Limited dhe me qendër në Ishujt Marshall, Pocket Option operon nën një licencë biznesi me mbikëqyrje nga MISA.

Në pamje të parë, faqja Pocket Option është e përshtatshme për përdoruesit dhe e vendosur mirë, duke e bërë të lehtë shikimin e gamës së opsioneve të disponueshme për tregtarët. Duke ofruar një kthim konkurrues, tregtarët mund të zgjedhin nga mbi 100 asete, duke përfshirë opsionet binare. Regjistrimi për një llogari të re është i shpejtë, zgjat vetëm disa sekonda, dhe ekziston gjithashtu një mundësi për të provuar platformën me një llogari demo falas.

› Regjistrohu në Pocket Option falas

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

IQ Option 

IQ Option është një platformë tregtare ligjore që krenohet me një bazë përdoruesish prej mbi 30 milionë investitorësh në mbarë botën. Me një përzgjedhje të gjerë prej më shumë se 300 aktivesh të tregtueshme, platforma u ofron tregtarëve një gamë të gjerë mundësish. Për të filluar tregtimin dhe bërjen e parashikimeve të tregut në IQ Option, kërkohet një depozitë minimale fillestare prej $10. E njohur për ndërfaqen e saj miqësore për përdoruesit, platforma është krijuar për përdorim të lehtë dhe aksesueshmëri.

E themeluar në vitin 2013 me selinë e saj në Qipro, IQ Option që atëherë është zgjeruar, duke hapur një zyrë në Mbretërinë e Bashkuar. Platforma u siguron investitorëve akses në një llogari demo falas për të praktikuar tregtimin pa rrezik financiar.

Për ata që preferojnë tregtimin në celular, IQ Option ofron një aplikacion të shkarkueshëm që pasqyron funksionalitetin dhe përvojën e versionit të uebit, duke siguruar që tregtarët të kenë një përvojë të qetë në të gjithë pajisjet.

Veçoritë:

 • Depozita minimale IQ Option: $10
 • Asetet: Stock, ETF, Forex, Crypto
 • Platforma: Aplikacioni celular
 • Mbështetje IQ Option: 24/7 shërbimi
 • Leva: 1:500
 • Bonusi: Asnjë
➥ Regjistrohu me IQ Option falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

2. Regjistrohu për një llogari tregtare

Për të tregtuar opsionet binare në Botsvana, së pari duhet të regjistroheni me një ndërmjetës të licencuar. Hapi i parë është të gjeni një ndërmjetës të besueshëm të regjistruar dhe të licencuar me autoritetet. Pasi të keni gjetur një ndërmjetës, duhet të plotësoni formularin e regjistrimit në internet duke futur të dhënat tuaja. Për më tepër, ju duhet të zgjidhni parametrat tuaj të tregtimit dhe të financoni llogarinë tuaj.

› Regjistrohu në Quotex falas

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

3. Përdorni një llogari demo

Platformat e tregtimit ofrojnë llogari demo dhe të drejtpërdrejta. Ju mund të regjistroheni për secilën prej tyre dhe të filloni tregtimin. Por nëse nuk jeni në dijeni të procesit të tregtimit ose keni nevojë për praktikë, filloni të tregtoni duke përdorur një llogari demo. Sidoqoftë, nëse jeni të aftë për tregtimin, mund të kërkoni një llogari të drejtpërdrejtë për opsionet binare pasi të kuptoni se si funksionojnë opsionet.

4. Zgjidhni një aktiv për të tregtuar

Zgjidhni një aktiv për tregtimin e opsioneve tuaja binare. Ky hap është po aq i rëndësishëm sa edhe përcaktimi i drejtimit të tregtisë. Një aktiv me lëvizje të shpejtë mund të sjellë përfitime më të mira se një aktiv me lëvizje të ngadaltë.

5. Bëni një analizë

Analizoni aktivin bazuar në tendencat aktuale të tregut dhe performancën e mëparshme për të mbështetur analizën tuaj. Mjetet në platformën tregtare mund të ndihmojnë gjithashtu në këtë aspekt. Merrni një vendim bazuar në rezultatin që merrni.

› Regjistrohu për ndërmjetësin më të mirë të opsioneve binare Quotex në Botsvana

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

6. Vendosni tregtinë

Ekzekutoni tregtinë nga platforma tregtare dhe monitoroni lëvizjen e saj. Ndërsa pozicioni juaj do të luhatet pak, ju duhet të merrni vendimin e duhur bazuar në analizën tuaj.

7. Prisni rezultatin

Siç është përmendur tashmë, tregu mund të shkojë lart e poshtë dhe mund të jetë joshëse të dilni herët nga tregtia për të minimizuar humbjet ose për të marrë fitime herët, por nëse jeni të sigurt në analizën tuaj, është gjithmonë më mirë të prisni. Ne i këshillojmë tregtarët të monitorojnë tregtitë e tyre të përfunduara dhe të shënojnë normat e tyre të suksesit.

Regjistrimi i tregtimeve do të thotë që tregtarët mund të vërejnë nëse normat e suksesit të tyre po zvogëlohen me kalimin e kohës, që do të thotë se ata mund të duhet të ndryshojnë strategjinë e tyre të tregtimit për të qëndruar vazhdimisht fitimprurës.

› Regjistrohu në Quotex falas

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

Metodat e pagesës për tregtarët në Botsvanë

Tregtimi i opsioneve binare është një teknikë relativisht e re dhe emocionuese për të fituar para nga shtëpia. Pasi të keni vendosur për një ndërmjetës të besueshëm të opsioneve binare dhe të keni krijuar një llogari me ta, hapi tjetër është të bëni një depozitë dhe të filloni tregtimin. Çdo ndërmjetës do të ketë mënyrën e tij të preferuar të pagesës; megjithatë, shumica do të marrin tela bankare, karta, kripto dhe kuleta dixhitale.

Kuletat dixhitale

Klientët mund të bëjnë pagesa ose tërheqje me opsione binare duke përdorur kuletat e tyre elektronike pasi të kenë realizuar kthime të mira investimi.

transferte bankare

Transfertat bankare janë metoda më e besueshme e transaksionit dhe janë mënyra më e popullarizuar e pagesës e ofruar nga të gjithë ndërmjetësit. Tregtarët mund të përdorin transferta bankare për të depozituar fonde në llogarinë e tyre tregtare, për të tërhequr fonde nga llogaria e tyre tregtare ose për të lëvizur fonde në llogarinë e tyre bankare.

Transaksionet me karta

Një nga mënyrat më të përshtatshme për të kryer transaksione është përdorimi i një karte ndërmjetësi. Brokerët zakonisht pranojnë karta nga markat kryesore të kartave si Visa, Mastercard dhe American Express. Shumica e individëve ndihen më të qetë duke bërë blerje me karta.

Kriptovaluta

Kriptomonedhat po bëhen më të njohura si një mjet pagese, duke i bërë ato një opsion tërheqës për tregtarët që mbajnë monedha dixhitale. Agjentët e theksuar në këtë artikull janë miqësorë me kriptomonedhën dhe e pranojnë kriptomonedhën si një opsion të mundshëm pagese.

Si mund të depozitoj dhe të tërheq fonde nga llogaria ime tregtare?

Mënyra më e zakonshme për të financuar një llogari brokerimi të opsioneve binare është përdorimi i një karte krediti/debiti. Kjo është për shkak se kërkon pak kohë për të përfunduar, dhe në përgjithësi mund të filloni tregtimin menjëherë.

Depozitë

Ju keni mënyra të ndryshme për të financuar llogarinë tuaj të ndërmjetësimit të drejtpërdrejtë. Mund të depozitoni duke përdorur Bitcoin ose Tether dhe MasterCard dhe Visa kartat e debitit/kreditit. Të gjitha këto lejojnë depozitime të menjëhershme.

Boleto Bancario, PIX, TED dhe LATAM janë opsione të tjera të pranuara të depozitave dhe çdo kohë përpunimi është një deri në tre ditë.

Tërheqja

Kur dëshironi të tërheqni fonde nga llogaria juaj e opsioneve binare, procedura është relativisht e thjeshtë. Pas marrjes së informacionit tuaj bankar, ndërmjetësi juaj do të dërgojë para në llogarinë tuaj. E gjithë procedura zakonisht zgjat vetëm disa ditë.

Sidoqoftë, sa herë që bëni një tërheqje, duhet të keni parasysh sa vijon:

 • Brokeri juaj ndoshta do t'ju paguajë një tarifë tërheqjeje.
 • Mund t'ju kërkohet të mbani një shumë minimale të caktuar në llogarinë tuaj për të tërhequr para.
 • Ju mund të duhet të paguani taksat në tërheqjen tuaj bazuar në ndërmjetësin që zgjidhni.

Të mirat dhe të këqijat e tregtimit të opsioneve binare në Botsvanë

Të mirat dhe të këqijat e tregtimit të opsioneve binare janë renditur më poshtë.

Përparësitë e Tregtisë Binare janë:
 • Investim fillestar i ulët: Shumica e platformave ju lejojnë të filloni një llogari opsionesh binare me vetëm dhjetë dollarë, e përsosur për tregtarët e rastësishëm që nuk duan të bëjnë një shumë të madhe.
 • Tregtim i përballueshëm: Opsionet binare ofrojnë një mënyrë me kosto efektive për të tregtuar asete të ndryshme themelore.
 • Kthimet e shpejta: Një nga avantazhet kritike të tregtimit të opsioneve binare është potenciali për fitime të shpejta.
Disavantazhet e tregtisë binare janë:
 • Rreziku i mbibesimit: Thjeshtësia e mjeteve të tregtimit mund t'i bëjë disa tregtarë të besojnë se mund të fitojnë lehtësisht brenda pak minutash, gjë që nuk është gjithmonë e vërtetë.
 • Agjentët e mashtrimit: Tregu ka pjesën e tij të ndërmjetësve jo të besueshëm që mund të mashtrojnë tregtarët, duke çuar në humbje financiare.

Rreziqet e tregtimit të opsioneve binare në Botsvanë

Opsionet binare mund të ofrojnë shpërblime të shpejta dhe të konsiderueshme nëse e merrni me mend saktë drejtimin e tregut. Megjithatë, ana tjetër është se ju mund të humbni të gjithë investimin tuaj nëse tregu nuk lëviz siç pritej.

Ky konfigurim i pagesës "të gjitha ose asgjë" do të thotë se ka një shans të lartë që tregtarët të humbasin gjithçka shpejt për çdo tregti.

Përfundim: Tregtimi i opsioneve binare është i disponueshëm në Botsvanë

Tregtimi i opsioneve binare në Botsvana duket premtues, falë sistemit të tij bankar të qëndrueshëm dhe të besueshëm. Me shumë banka për të zgjedhur, menaxhimi i parave tuaja tregtare është i lehtë dhe i sigurt. Bankat e vendit po ecin mirë dhe vështirë se ka ndonjë rrezik për të humbur paratë tuaja në transaksione, duke u dhënë tregtarëve qetësi më të madhe mendore.

Të rinjtë dhe tregtarët me përvojë mund të ndihen të sigurt me rregullat dhe rregulloret e duhura. Me pak fjalë, nëse jeni duke kërkuar për tregtimin e opsioneve binare, baza e fortë financiare dhe mjedisi i sigurt tregtar i Botsvanës e bëjnë atë një vend të shkëlqyeshëm për të filluar.

› Regjistrohu për ndërmjetësin më të mirë të opsioneve binare Quotex në Botsvana

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)

Cilat janë masat thelbësore për të mbrojtur privatësinë tuaj si tregtar?

Masat paraprake të sigurisë janë thelbësore në tregtimin e opsioneve binare për sigurinë e parave tuaja. Tregtarët pëlqejnë të merren me një ndërmjetës binar i cili mbron informacionin e tyre personal dhe u jep atyre një ndjenjë sigurie.

Platformat e ndërmjetësit që kemi rekomanduar në këtë artikull marrin të gjitha hapat e nevojshëm për të garantuar siguri të lartë për tregtarët e tyre, në mënyrë që ata të mund të tregtojnë pa u shqetësuar se fondet e tyre përdoren në mënyrë të papërshtatshme.

Si të zgjidhni platformën më të mirë tregtare për të tregtuar opsionet binare në Botsvana?

Një platformë e zgjedhur mirë siguron një përvojë tregtare pa probleme, e karakterizuar nga funksionimi i qetë dhe pa defekte. Platforma duhet të projektohet me përpikëri, duke ofruar navigim intuitiv pa ndonjë vonesë në performancë gjatë përdorimit.
Përputhshmëria e pajisjes qëndron si një konsideratë thelbësore. Tregtarët e mundshëm duhet të verifikojnë disponueshmërinë e platformës si në pajisjet iOS ashtu edhe në Android, duke pasur parasysh se shumë ndërmjetës e anashkalojnë ofrimin e një aplikacioni iOS. Ky përfshirje siguron që tregtarët të mund të tregtojnë në pajisjen e zgjedhjes së tyre.

A është e sigurt të tregtoni opsione binare në Botsvanë?

Gjatë dekadave të fundit, Botsvana ka përparuar ndjeshëm me fokus në administrimin e mirë dhe zhvillimin ekonomik. Industria financiare, e cila ka pësuar disa nisma politikash gjatë viteve, është një nga fushat kryesore që është veçuar për zhvillim.
Sistemi financiar i Botsvanës rregullon mirë të gjithë sektorët e rëndësishëm ekonomikë. Agjencia e Inteligjencës Financiare e Botsvanës (BFIA) është një organizatë e rëndësishme qeveritare që punon për të parandaluar financimin e terrorizmit dhe pastrimit të parave në vend.
Banka e Botsvanës (BB), banka qendrore e vendit, rregullon fort dhe mbikëqyr industrinë financiare të vendit.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment