A është e ligjshme tregtia binare në Burkina Faso? | Brokerat & Tutorial


Po, tregtimi i opsioneve binare është i ligjshëm në Burkina Faso.

Në Burkina Faso, rregullimi i tregut financiar, duke përfshirë tregtimin e opsioneve binare, mbikëqyret nga Këshilli Rajonal për Kursimet Publike dhe Tregjet Financiare (CREPMF) nën Bashkimin Ekonomik dhe Monetar të Afrikës Perëndimore (WAEMU). CREPMF siguron mbrojtjen e investitorëve, rregullimin e tregut dhe stabilitetin e tregut financiar në të gjithë shtetet anëtare të WAEMU.

Në këtë artikull, ne do të shtjellojmë disa hapa bazë dhe të lehtë që mund të ndërmarrin tregtarët e rinj kur kërkojnë të tregtojnë opsionet binare për herë të parë.

Tutorial i tregtimit të opsioneve binare në Burkina Faso
Tutorial i tregtimit të opsioneve binare në Burkina Faso

Faktet kryesore mbi tregtimin e opsioneve binare në Burkina Faso

 • Tregtimi në Burkina Faso rregullohet nga CREPMF, duke siguruar që aktivitetet financiare të përputhen me standardet rajonale.
 • Tregtarët mund të përdorin ndërmjetësit me reputacion të rekomanduar në këtë udhëzues ose të kërkojnë një ndërmjetës të ligjshëm lokal.
 • Franga AQF-ja e Afrikës Perëndimore (XOF) është monedha vendase.
› Ndërmjetësi më i mirë për Burkina Faso: Regjistrohu në Quotex falas

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

Një udhëzues hap pas hapi për tregtimin e opsioneve binare në Burkina Faso

Ky udhëzues hap pas hapi është bërë që të jetë i lehtë për t'u kuptuar dhe i rëndësishëm për tregtarët që kërkojnë të tregtojnë opsione binare në Burkina Faso. Meqenëse nuk ka rregulla specifike që pengojnë tregtarët ose ndërmjetësit të ofrojnë opsione binare, është më mirë të përdorni një nga ndërmjetësit me reputacion të rekomanduar në këtë udhëzues, pasi ato njihen nga ekspertët dhe përdoren nga miliona tregtarë në mbarë botën.

1. Zgjidhni një ndërmjetës të disponueshëm që ofron shërbime në Burkina Faso

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
Rendimenti dhe aktivet:
Përparësitë:
Oferta:
5.0/5
12345
/
Rendimenti: 95%+
100+ tregje
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Llogari e drejtpërdrejtë nga $10
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

5.0/5
12345
MISA
Rendimenti: 97%+
100+ tregje
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
Llogari e drejtpërdrejtë nga $ 5
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

/
Rendimenti: Deri në 100%
300+ tregje
 • Depozita minimale $10
 • Llogari demo falas
 • Kthim i lartë deri në 100% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
 • Mbështetje 24/7
Llogari e drejtpërdrejtë nga $10
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
/
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 95%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
MISA
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 97%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
/
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: Deri në 100%
300+ tregje
Përparësitë:
 • Depozita minimale $10
 • Llogari demo falas
 • Kthim i lartë deri në 100% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
 • Mbështetje 24/7
Oferta:

Mos analizimi i një ndërmjetësi dhe mosbërja e hulumtimit të duhur ndonjëherë mund të çojë në kërdi dhe humbje të rënda. Tregu binar i tregtimit është i thellë dhe ka shumë ndërmjetës që ofrojnë shërbime. Është përgjegjësi e tregtarit të zgjedhë një ndërmjetës të vërtetë dhe të regjistruar përpara se të bëjë investime.

Për shkak të zgjerimit të madh të tregtisë binare, tregu është i përmbytur me ndërmjetës të rremë. Prandaj, këshillohet gjithmonë nga ne që tregtarët duhet gjithmonë të hulumtojnë dhe të marrin njohuritë e duhura për vërtetësinë e ndërmjetësit.

Quotex

Quotex në Burkina Faso
Quotex në Burkina Faso

Quotex është një platformë moderne dhe ligjore që ofron më shumë se 400 asete, duke e bërë atë një nga platformat më të njohura në mbarë botën. Një platformë inovative që ofron një ndërfaqe tregtare të përshtatshme dhe sinjale të sakta që ndihmojnë tregtarët të tregtojnë më me sukses, ajo konsiderohet si një nga platformat tregtare më miqësore për përdoruesit për tregtarët e rinj.

Nëpërmjet këtij artikulli, ne kemi marrë iniciativën për të shtjelluar disa nga veçoritë e tij që do t'ju ofrojnë informacionin e nevojshëm për të marrë një vendim në përputhje me rrethanat: 

 • Tregtarët mund të fillojnë tregtimin me një investim minimal prej $10.
 • Ka mënyra të ndryshme pagese që mund t'i bëni lehtësisht në këtë platformë. Duke filluar nga kartat dhe kriptovalutat tek bankat dhe platformat elektronike.
 • Sa herë që një tregtar regjistrohet për një llogari të re të drejtpërdrejtë dhe bën depozitimin e tij të parë prej $100 ose më shumë, do t'ju ofrohet një bonus shtesë prej 30%. (Shënim: bonusi nuk mund të tërhiqet).
› Regjistrohu në Quotex falas

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

Pocket Option

Pocket Option në Burkina Faso
Pocket Option në Burkina Faso

Pocket Option ofron shërbime të tregtimit të opsioneve binare dhe është një nga ndërmjetësit më të besueshëm në tregun aktual. Ky ndërmjetës tregtar në internet u ofron tregtarëve të tij mjetet më të mira tregtare dhe aktualisht rregullohet nga MISA.

Pocket Option është i njohur për mjetet e tij kryesore, treguesit teknikë dhe mjete të tjera tregtare nga të cilat mund të përfitojnë tregtarët binare. Kjo platformë është e lehtë për t'u kuptuar dhe e dobishme si për fillestarët ashtu edhe për tregtarët me përvojë.

Për më tepër, tregtimi Pocket Option përfiton gjithashtu tregtarët e tij. 

 • E hapur për të gjithë tregtarët ndërkombëtarë me opsione fleksibël tregtimi
 • Mbi 20,000 përdorues aktivë çdo ditë
 • Depozita minimale: $5
 • Regjistrim miqësor për përdoruesit, i përshtatshëm për të gjitha nivelet e tregtarëve
› Regjistrohu në Pocket Option falas

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

IQ Option

IQ Option është një platformë tregtare ligjore. IQ Option është një kompani brokerimi në internet me seli në Shën Vincent dhe Grenadine. IQ Option fillimisht ofroi vetëm opsione binare kur u krijua në 2013. IQ Option është një platformë e fuqishme tregtare në internet që ofron mjete analitike që ju lejojnë të shfrytëzoni mundësitë e investimit dhe të merrni vendime të informuara për rrezikun në kohë reale.

Tregtarët gjithashtu kanë mënyra të mjaftueshme pagese për të zgjedhur kur duan të financojnë llogaritë e tyre tregtare. Nëse jeni i ri në opsionet binare, provoni llogarinë demo IQ Option. Është një të sigurt dhe të sigurt ndërmjetësi në internet për investitorët.

Karakteristikat:

 • Depozita fillestare në IQ Option: $10
 • Instrumentet: OTC, çifte valutore, EFT
 • Platforma: aplikacioni celular IQ Option
 • 24/7 shërbimi dhe mbështetja ndaj klientit
 • Leva e disponueshme është 1:500
 • Nuk ka asnjë bonus në dispozicion për përdoruesit
➥ Regjistrohu me IQ Option falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

2. Regjistrohu për një llogari tregtare

Regjistrimi për një llogari tregtare në Burkina Faso
Regjistrimi për një llogari tregtare në Burkina Faso

Ne e kemi bërë më të lehtë procesin e nënshkrimit duke shtjelluar disa hapa bazë. 

 • Sigurohuni se për cilin ndërmjetës dëshironi të shkoni dhe zgjidhni ndërmjetësin e preferuar.
 • Vizitoni faqen zyrtare të ndërmjetësit tuaj të zgjedhur. 
 • Klikoni në butonin e regjistrimit që mund të shihet në faqen e internetit
 • Më pas, tregtari duhet të sigurojë të gjitha detajet e kërkuara që do t'ju kërkohen. 
 • Hapi i fundit përfshin kontrollimin e të gjitha detajeve dhe trokitje e lehtë në skedën "dorëzo".
› Ndërmjetësi më i mirë për Burkina Faso: Regjistrohu në Quotex falas

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

3. Përdorni një llogari tregtare demo

Përdorni një llogari demo për tregtimin binare në Burkina Faso
Përdorni një llogari demo për tregtimin binare në Burkina Faso

Përpara se të përdorni paratë aktuale dhe të angazhoheni në tregtinë e drejtpërdrejtë, rekomandohet fillimi i tregtimit me llogarinë demo të ndërmjetësit. Duke përdorur një llogari demo për të praktikuar, ju mund të merrni më shumë njohuri rreth strategjive të ndryshme tregtare dhe të mësoheni më shumë me veçoritë e platformës, të gjitha këto do të rrisin shanset tuaja për sukses kur tregtoni me para të vërteta.

Ju mund të praktikoni tregtimin me aktive të ndryshme, të njiheni me platformën dhe të provoni strategji të reja në një mjedis pa rrezik me një llogari demo. Është një mjet shumë i mirë.

4. Zgjidhni një aktiv për të tregtuar

Zgjidhni një aktiv për të tregtuar
Zgjidhni një aktiv për të tregtuar.

Nga lista e aktiveve, tregtarët mund të zgjedhin një aktiv që u pëlqen atyre. Aktivet e tregtueshme që janë në dispozicion për ju tregohen me pika të bardha. Klikoni mbi një aktiv për ta shkëmbyer atë. Tregtimi i shumë aseteve në të njëjtën kohë është i mundur. Klikoni butonin "+" në të majtë të zonës së aseteve.

› Regjistrohu për ndërmjetësin më të mirë të opsioneve binare Quotex në Burkina Faso

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

5. Bëni një analizë të duhur

Bëni një analizë të duhur
Bëni një analizë të duhur.

Analizoni grafikun dhe gjeni sinjalet dhe pikat e daljes sipas strategjisë suaj të tregtimit. Përdorni mjetet dhe veçoritë e ofruara nga platforma për të gjetur nivelet e mbështetjes dhe rezistencës nga të cilat çmimi zakonisht largohet dhe sigurohuni që lëvizja e çmimit të shënojë të gjitha kutitë tuaja.

6. Vendosni tregtinë tuaj

Vendosni tregtinë e opsioneve binare në Burkina Faso
Vendosni tregtinë e opsioneve binare në Burkina Faso

Një tregti mund të bëhet me aq pak sa $1. Ne këshillojmë që të filloni me shuma të vogla në tregti për të vlerësuar nivelin tuaj të rehatisë dhe mënyrën se si veproni në situatat aktuale të tregut. Ju mund të rrisni në mënyrë progresive shumën tuaj të investimit në çdo transaksion ndërsa zhvilloni ekspertizë dhe besim në tregtimin tuaj.

Bëni një parashikim pasi të keni analizuar analizën e lëvizjes së çmimeve të grafikut. Zgjidhni butonin "Lart" (jeshile) nëse mendoni se çmimet do të rriten ose butonin "Poshtë" (E kuqe) nëse mendoni se çmimet do të ulen.

7. Prisni për rezultatet

Prisni rezultatin e tregtisë binare
Prisni rezultatin e tregtisë binare

Kontrolloni nëse parashikimi juaj ishte i saktë pas mbylljes së tregtisë. Nëse parashikimi juaj është i saktë, bilanci juaj do të rritet me shumën që keni investuar plus fitimet e aktivit. Nëse bëni një parashikim të gabuar, nuk do t'i ktheni paratë tuaja. Për të vazhduar fitimin e parave rregullisht, tregtarët duhet të mbajnë gjurmët e veprimeve të tyre dhe të modifikojnë qasjen e tyre tregtare sipas nevojës.

› Ndërmjetësi më i mirë për Burkina Faso: Regjistrohu në Quotex falas

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

Metodat e pagesës për tregtarët në Burkina Faso

Tregtarët e Burkina Faso kanë mundësi të shumta kur duan të transferojnë fonde ose të investojnë në aktivet themelore. Kryesisht të gjithë ndërmjetësit që punojnë në Burkina Faso ofrojnë metoda bazë pagese të cilat tregtarët e Burkina Faso mund t'i përdorin për të tregtuar opsionet binare. Këtu në këtë artikull, ne do të ofrojmë disa nga burimet më të besueshme dhe më të lehta për t'u përdorur për të kryer pagesat tuaja.

Transfertat bankare

Transfertat bankare janë mënyrat më të lehta dhe më ekonomike të pagesës. Si metoda më tradicionale për financimin e llogarive tregtare, pothuajse të gjitha prishjet duhet ta ofrojnë këtë si një opsion pagese për tregtarët. Tregtarët e Burkina Faso mund të financojnë llogaritë e tyre tregtare të drejtpërdrejta përmes transfertave të lehta bankare. 

Portofoli elektronik

Portofoli elektronik, i njohur gjithashtu gjerësisht si një portofol elektronik, është një tjetër metodë e zakonshme pagese. Shumë opsione të portofolit elektronik janë në dispozicion të tregtarëve të Burkina Faso për të financuar llogaritë e tyre dhe janë bërë një metodë lider pagese në vendet në të gjithë globin.

Kuletat elektronike zakonisht ofrojnë një mënyrë të shpejtë dhe efikase për të financuar llogaritë tregtare dhe lejojnë tregtarët të tregtojnë opsionet binare sa më shpejt që të jetë e mundur. Më shpesh sesa jo, llogaritë e financimit nga kuletat elektronike zakonisht janë po aq të shpejta sa depozitimi i fondeve duke përdorur transferta bankare.

Pagesat me karte

Tregtarët e Burkina Faso mund të përdorin lehtësisht kartat e tyre të lidhura me bankën për të bërë depozita dhe tërheqje të mëdha në opsionet binare të tregtimit. Si një nga metodat më të vjetra të transaksionit, kartat e debitit dhe të kreditit janë mënyrat më të lehta të pagesës.

Si të depozitoj dhe të tërheq?

Procesi është i thjeshtë; tregtarët mund të depozitojnë lehtësisht përmes një prej mënyrave të pagesës që kemi përmendur më lart. Depozitimi i çdo sasie fondesh është zakonisht falas dhe nuk kërkon tarifa shtesë. Fondet mund të marrin pak kohë për të mbërritur në llogarinë tuaj tregtare dhe gjithashtu do të regjistrohen në historinë e financimit të llogarisë tregtare.

Procesi i tërheqjes është gjithashtu i thjeshtë, megjithëse çdo ndërmjetës ka metoda të ndryshme për të tërhequr fonde. Tregtari duhet të jetë i kujdesshëm për tarifat e fshehura që shpesh zbriten pasi ndërmjetësit shpesh paguajnë një tarifë të vogël për tërheqjet.

Të mirat dhe të këqijat e tregtimit të opsioneve binare në Burkina Faso

Përparësitë e Tregtisë Binare janë:
 • Platforma është shumë themelore dhe është lehtësisht e kuptueshme për tregtarin. Tregtarët në të gjitha nivelet e kanë të lehtë të fillojnë tregtimin e opsioneve binare.
 • Një opsion binar është një sipërmarrje që ofron përqindje të larta pagese.
 • Shkalla e suksesit të tregtimeve dhe sa fitimprurës mund të jetë një tregtar varet kryesisht nga grupi i aftësive të tregtarit; kjo do të thotë se tregtarët që janë në gjendje të analizojnë mirë tregun dhe të qëndrojnë të disiplinuar, ka të ngjarë të jenë fitimprurës në planin afatgjatë.
Disavantazhet e tregtisë binare janë:
 • Ka shumë ndërmjetës të parregulluar dhe të paligjshëm që mund të rrezikojnë fondet tuaja nëse tregtarët i përdorin ato pa e ditur.
 • Një analizë e detajuar e tregut duhet të bëhet përpara çdo tregtie, e cila shpesh merr shumë kohë dhe mund t'i bëjë tregtarët të frustruar.
 • Një tregtar shpesh duhet të qëndrojë i qetë dhe të tregtojë logjikisht edhe kur tregtitë e tyre nuk shkojnë ashtu siç duan.

Rreziqet e tregtimit të opsioneve binare në Burkina Faso

Si udhëzim, tregtarët rekomandohen të rrezikojnë më pak se 1%e investimit të tyre total për tregti. Rreziqet e përfshira në opsionet binare të tregtimit janë të vogla, por jo të pashmangshme.

Për fat të keq, shumë tregtarë të cilët sipërmarrje në opsionet binare e shohin atë si një mënyrë për të marrë para shpejt dhe mashtrohen nga sa e lehtë është të bësh tregti pa qenë të vetëdijshëm për punën pas çdo tregtie. Kjo mund t'i bëjë ata të humbasin para shpejt dhe të zhgënjehen që opsionet binare nuk janë një skemë për t'u pasuruar shpejt.

 • Shpesh, tregtari duhet të presë që tregtia të përfundojë dhe që rezultatet të shpallen. Plus, tregtarët duhet të kalojnë kohë duke analizuar tregun përpara se të vendosin tregti, dhe ka të ngjarë që tregtimi binar shpesh mund të marrë kohë për tregtarin. 
 • Një nga faktorët më të rrezikshëm është se tregu binar i tregtimit shpesh nuk është i rregulluar; ka të gjitha llojet e ndërmjetësve dhe tregtarëve të disponueshëm në këtë platformë dhe asnjë rregullore nuk ndalon ose mbron tregtarët kur tregtojnë opsione binare.
› Regjistrohu për ndërmjetësin më të mirë të opsioneve binare Quotex në Burkina Faso

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

Përfundim: Tregtimi i opsioneve binare është i disponueshëm në Burkina Faso

Tregtimi i opsioneve binare mund të jetë një nga mënyrat më të lehta dhe më të shpejta për të bërë një pasuri të madhe, mund të bëhet shpejt një varësi dhe një mënyrë për të humbur para shpejt nëse tregtarët nuk janë të kujdesshëm. Prandaj, tregtarët paralajmërohen gjithmonë të jenë vigjilentë kur investojnë në çdo lloj asetesh dhe ndërmjetësesh pa analiza paraprake.

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)

A u ofron tregtimi i opsioneve binare tregtarëve në Burkina Faso një mënyrë të shpejtë për të fituar para?

Po, opsionet binare të tregtimit janë një formë e tillë tregtimi ku kthimet janë të larta dhe sigurisht që është një nga mënyrat më të lehta për të fituar para. Megjithatë, tregtarët duhet të jenë të vetëdijshëm për rreziqet e përfshira dhe të jenë të disiplinuar në tregti.

Ku mund të tregtoj opsionet binare në Burkina Faso?

Tregtarët rekomandohen të përdorin një nga ndërmjetësit që kemi përmendur në këtë artikull. Sidoqoftë, nëse një tregtar preferon të tregtojë me një ndërmjetës lokal ose të ndryshëm, ai duhet të kryejë kërkimin e tij dhe të sigurojë që ndërmjetësi të jetë me reputacion dhe i besueshëm fillimisht.

A janë të rrezikshme tregtimi i opsioneve binare në B urkina Faso?

Po, sigurisht që është e rrezikshme të tregtosh binar në Burkina Faso. Rreziqet janë gjithmonë pjesë e tregtimit dhe fitimet mund të mos mbulojnë taksat, shpenzimet ditore dhe kostot e transaksionit. Në fakt, shumë ekspertë dhe këshilltarë financiarë mendojnë se rreziqet janë shumë më të mëdha se përfitimet e mundshme.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment