A është e ligjshme tregtia binare në Evropë? | Brokerat & Tutorial


Shënim:

Ky material nuk është i destinuar për shikuesit nga vendet e EEA. Opsionet binare nuk promovohen ose shiten te tregtarët me pakicë të EEA. Me shume informacion: https://www.esma.europa.eu/

Jo, tregtimi i opsioneve binare nuk është i ligjshëm në Evropë.

Autoriteti Evropian i Letrave me Vlerë dhe Tregje (ESMA) ka ndaluar tregtimin e opsioneve binare me pakicë. Agjentët binare gjithashtu nuk lejohen të reklamojnë në Evropë, por evropianët mund të shkëmbejnë opsionet binare me ndërmjetësit në det të hapur me rrezikun e tyre.

Brokerët shërbejnë si ndërmjetës që ju mundësojnë të merrni pjesë në tregtimin e opsioneve binare. Nëse parashikimet tuaja janë të sakta, do të fitoni. Nga ana tjetër, do të humbisni kapitalin që keni investuar nëse parashikimet tuaja janë të gabuara.

Prandaj, ju duhet konsideroni shumë faktorë për të gjetur ndërmjetësin më të mirë të opsioneve binare në Evropë. Ky artikull synon të thjeshtojë procesin tuaj të kërkimit duke paraqitur një listë të 3 ndërmjetësve më të mirë të opsioneve binare të përshtatura për tregtarët evropianë. Nëse dëshironi të shikoni të gjithë ndërmjetësit në dispozicion, këtu është një listë e ndërmjetësve më të mirë të opsioneve binare në Evropë.

Faktet kryesore rreth tregtisë binare në Evropë

 • Tregtimi Binar nuk është i ligjshëm në Evropë.
 • Tregtarët evropianë mund të fillojnë të tregtojnë opsione binare me një depozitë minimale të ulët prej $10
 • Agjentë të ndryshëm me kthim të lartë, si Pocket Option ose Quotex janë në dispozicion.
 • Agjentët binare në Evropë mbështesin metodat lokale të pagesës.

Një udhëzues hap pas hapi për tregtimin e opsioneve binare në Evropë

Të sapoardhurit në tregtimin e opsioneve binare në Evropë duhet ta kuptojnë plotësisht procesin e tregtimit. Me njohuritë e duhura dhe një strategji të përshtatur për tregun evropian, opsionet binare mund të jenë fitimprurëse. Udhëzuesi ynë është krijuar për të ndihmuar tregtarët evropianë, duke u siguruar që ata të mund të lundrojnë në mënyrë efektive në botën tregtare.

1. Zgjidhni një ndërmjetës të disponueshëm të opsioneve binare në Evropë

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
Rendimenti dhe aktivet:
Përparësitë:
Oferta:
5.0/5
12345
MISA
Rendimenti: 97%+
100+ tregje
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
Llogari e drejtpërdrejtë nga $ 5
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

4.2/5
12341
IFMRRC
Rendimenti: 90%+
100 tregje
 • Bonus i lartë
 • Dhurata falas
 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Platformë miqësore për përdoruesit
 • Tregtimi i kopjeve
Llogari e drejtpërdrejtë nga $250
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
MISA
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 97%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
IFMRRC
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 90%+
100 tregje
Përparësitë:
 • Bonus i lartë
 • Dhurata falas
 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Platformë miqësore për përdoruesit
 • Tregtimi i kopjeve
Oferta:

Tregtarët duhet së pari të verifikojnë statusin rregullator të ndërmjetësit dhe të sigurojnë që një autoritet financiar me reputacion të rregullojë ndërmjetësin.

Ne rekomandojmë që tregtarët të kërkojnë dhe të përdorin ndërmjetës me reputacion sa më shumë që të jetë e mundur. Këta ndërmjetës ka të ngjarë të përdoren nga miliona tregtarë në mbarë botën dhe do të kishin marrë parasysh nuancat e tregtimit të opsioneve binare dhe se si platforma e tyre mund të jetë intuitive për tregtarët e rinj. Një ndërmjetës i rregulluar duhet të shfaqë numrin e licencës dhe informacionin rregullator në faqen e tij të internetit.

Tregtarët e opsioneve binare me bazë në Evropë mund të përdorin cilindo nga ndërmjetësit e mëposhtëm:

Pocket Option

Pocket Option është ende i aksesueshëm për tregtarët në Evropë, por tregtarët mund të tregtojnë vetëm në një llogari demo falas. Si një nga platformat më të hershme me një aplikacion të dedikuar për ndjekjen e tregtisë, Pocket Option është i bazuar në Republikën e Kosta Rikës dhe aktualisht mban një licencë të vlefshme ndërmjetësimi nga Ishulli Autonom i Mwali, duke e bërë atë një ndërmjetës të besueshëm të opsioneve binare. Pocket Option gjithashtu mban turne të rregullta tregtare dhe u ofron tregtarëve bonuse dhe dhurata të rregullta për përdorimin e platformës së tyre.

Me mbi 10 milionë klientë që tregtojnë në platformën e tyre çdo ditë në mbarë botën, ata kanë shumë vlerësime të shkëlqyera nga klientët që janë të kënaqur me ndërmjetësin. Ato janë aktualisht në dispozicion në mbi 95 vende dhe rajone, dhe tregtari mesatar fiton të ardhura mujore prej $850.

Për shkak të paqëndrueshmërisë dhe luhatjeve të mprehta të çmimeve në kriptovalutat e njohura, ky broker ofron pagesa më të ulëta se të tjerët. Për më tepër, ato ofrojnë një pagesë të drejtë të tregut për tregtitë që tregtojnë opsionet e Bitcoin.

Veçoritë

 • Rregullorja: Nga MISA
 • Depozita minimale: $5
 • Minimumi për tregti: $1
 • Llogaria Demo: E disponueshme
 • Tregtimi me celular: i mbështetur
 • Instrumentet: Stoqet, Crypto dhe Opsionet Binare
› Regjistrohu në Pocket Option falas

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

 

IQCent

IQCent është një platformë e disponueshme në Evropë. IQCent u siguron tregtarëve në mbarë botën akses në një gamë të gjerë produktesh financiare përmes platformës së saj të tregtimit dixhital. Me dizajnin e tij miqësor për përdoruesit dhe teknologjinë e fuqishme, IQCent u ofron tregtarëve akses në CFD, FX, kriptovaluta, opsione binare dhe shumë më tepër.

Platforma u ofron tregtarëve mjete tregtare moderne, burime arsimore dhe mbështetje për klientët për t'i ndihmuar ata në çdo fazë të udhëtimit të tyre. Me një theks në inovacionin dhe kënaqësinë e klientit, IQCent synon t'u sigurojë tregtarëve fillestarë dhe me përvojë një përvojë tregtare pa probleme dhe të suksesshme.

Veçoritë

 • Depozita minimale: $10
 • Minimumi për tregti: $0.01
 • Llogaria Demo: E disponueshme
 • Tregtimi me celular: i mbështetur
 • Instrumentet: Stoqet, Crypto dhe Opsionet Binare
➥ Regjistrohu me IQCent falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

2. Regjistrohu për një llogari tregtare

Pavarësisht nga kompania ose lloji i llogarisë që zgjidhni, do t'ju duhet të keni gati disa gjëra përpara se të filloni procesin e hapjes së llogarisë. Informacioni juaj bazë personal do të kërkohet për të regjistruar llogarinë tuaj. Ky informacion përfshin datën e lindjes, numrin e sigurimeve shoqërore dhe natyrën e punësimit.

Do të pyeteni për qëndrimin tuaj ndaj pranimit të rreziqeve financiare dhe për sa kohë parashikoni t'i mbani investimet.

Tregtarët duhet gjithashtu të lexojnë termat dhe kushtet e ndërmjetësit, duke përfshirë tarifat, politikat e tërheqjes dhe çdo kufizim në tregtimin për të parandaluar çdo surprizë.

3. Përdorni një llogari demo

Një llogari demo për tregtimin binare nuk është vetëm për fillestarët. Edhe tregtarët me përvojë shpesh përdorin llogari demo pasi ato ofrojnë një mjedis pa rrezik për tregtarët që të praktikojnë dhe të fitojnë përvojë pa humbur kapital.

Llogaritë demo gjithashtu i lejojnë tregtarët të familjarizohen me platformën e ndërmjetësit dhe është veçanërisht e dobishme për tregtarët e rinj që të mësojnë se si të ekzekutojnë tregti, të analizojnë grafikët dhe të përdorin veçoritë e ofruara nga platforma.

Nëse jeni i ri në tregtimin e opsioneve binare, filloni me një llogari demo për të kuptuar se si funksionojnë gjërat. Nëse jeni një tregtar me përvojë dhe tashmë jeni njohur me tregtimin e opsioneve binare, ndjehuni të lirë të tregtoni menjëherë

› Regjistrohu për ndërmjetësin më të mirë të opsioneve binare Pocket Option në Evropë

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

4. Zgjidhni një aktiv për të tregtuar

Tregtarët e rinj dhe fillestarët duhet të zgjedhin një numër të vogël asetesh për t'u praktikuar dhe për t'u njohur me të në një llogari demo përpara se të tregtojnë në një llogari të drejtpërdrejtë. Duke u përqëndruar në një numër të vogël aktivesh, tregtarët mund të bëhen më të mirë në kuptimin e luhatjeve të çmimeve dhe të fitojnë një kuptim më të thellë se si lëvizin aktivet së bashku me tregun.

Për tregtarët me përvojë, mund të njiheni me platformën përpara se të hidheni për të tregtuar me zgjedhjen tuaj të zakonshme të aseteve.

5. Bëni një analizë

Analizimi i tregut përpara vendosjes së tregtimeve shpesh u siguron tregtarëve informacion se si të bëjnë tregti. Duke studiuar performancën e kaluar dhe aktuale të aktivit, tregtarët mund të vlerësojnë më mirë se si do të lëvizë çmimi i një aktivi dhe mund të bëjnë tregti më të mira për aktivin. Për analizën e tregut, tregtarët shpesh përdorin tregues teknikë për të parë pikat e mundshme të hyrjes dhe daljes.

Treguesit teknikë ndahen gjerësisht në tre lloje:

 • Trendi – Këta tregues ndjekin drejtimin e lëvizjeve të çmimeve dhe ndonjëherë njihen si oshilatorë për shkak të natyrës së tyre të luhatshme.
 • Momenti - Këto sinjale vlerësojnë forcën e një tendence tregu dhe gjithashtu mund të nxjerrin në pah pikat e mundshme të ndryshimit të prirjeve në tregti.
 • Paqëndrueshmëria – Këta tregues vlerësojnë shkallën e luhatjeve të çmimeve të shkaktuara nga dinamika e tregut, duke ofruar një pasqyrë të niveleve të paqëndrueshmërisë së tregut.

Për fillestarët e rinj në tregtimin e opsioneve binare, shikoni a strategji e thjeshtë ju e kuptoni dhe dëshironi të aplikoni për aktivin tuaj të zgjedhur. Çdo tregtar ka një stil të ndryshëm, që do të thotë se ekziston mundësia që mund të ketë strategji të pafundme tregtare atje. Zgjidhni atë që funksionon për ju, ose krijoni tuajin.

Për tregtarët me përvojë, mund të shikoni listën tonë të strategjitë e përditësuara ose aplikoni atë që keni përdorur për analizën tuaj.

› Regjistrohu për ndërmjetësin më të mirë të opsioneve binare Pocket Option në Evropë

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

6. Vendosni tregtinë tuaj

Tregtarët duhet të vendosin se cili opsion do të aksionet dhe vendosni një tregti me opsione binare. Tregtarët në opsionet binare përballen me një zgjedhje binare: parashikimi nëse çmimi i një aktivi do të rritet (“Lart”) ose do të bjerë (“Poshtë”). Ky vendim bazohet në parashikimin e tyre për lëvizjen e çmimit të aktivit gjatë një periudhe të caktuar.

Fillestarët këshillohen të fillojnë me investime minimale në opsionet binare për të kuptuar se si çmimi i opsionit lidhet me dinamikën e çmimit të aktivit bazë. Me përvojën e fituar, ata mund të rrisin në mënyrë progresive investimin e tyre për të rritur potencialisht kthimet.

Tregtarët me përvojë, pasi të jenë njohur me platformën tregtare, mund të vazhdojnë të vendosin tregti të bazuara në njohuritë e tyre analitike.

7. Prisni rezultatin

Pas vendosjes së një tregtimi të opsioneve binare, hapi tjetër është të prisni që tregtia të përfundojë në kohën e caktuar të skadimit. Opsionet binare janë të kufizuara në kohë, me rezultatin e bazuar në çmimin e aktivit në skadim krahasuar me çmimin e tij në hyrje. Është një periudhë pritjeje, pasi lëvizja e tregut në këtë interval do të përcaktojë nëse tregtia është fitimprurëse.

Gjatë kësaj faze pritjeje, është thelbësore të monitoroni përparimin e tregtisë nëse platforma juaj lejon, por mbani mend, asnjë veprim nuk mund të ndryshojë tregtinë pasi të keni hyrë. Rezultati do të jetë binar: ose ju arrini një fitim të paracaktuar nëse parashikimi juaj është i saktë, ose ju pësoni një humbje nëse nuk është. Ky rezultat i qartë nënvizon rëndësinë e analizës dhe strategjisë së zhytur në mendime përpara se të hyni në tregtimin e opsioneve binare.

Metodat e pagesës për tregtarët në Evropë

Tregtimi binar në Evropë kërkon që tregtarët të zgjedhin një ndërmjetës binar dhe të regjistrohen për një llogari të drejtpërdrejtë. Pas kësaj, një tregtar mund të financojë llogarinë e tij tregtare me metodat e mëposhtme të pagesës: 

 • Transfertat bankare – Tregtarët mund të përdorin llogaritë e tyre bankare evropiane për të financuar llogaritë e tyre tregtare. Financimi i transfertave bankare është i lehtë dhe të gjithë ndërmjetësit binare evropianë e mbështesin atë. 
 • Kriptovaluta – Ethereum, Bitcoin, Litecoin, etj., janë ndër shumë kriptovalutat që tregtarët evropianë mund të përdorin për të financuar llogaritë e tyre 
 • Kartat – Tregtarët mund të përdorin gjithashtu kartat e tyre, të tilla si Visa, Master Card ose Maestro, për të financuar llogaritë e tyre të tregtimit të drejtpërdrejtë. 
 • Kuletat elektronike – Kuletat elektronike janë gjithashtu gjithnjë e më të popullarizuara në mesin e tregtarëve si një opsion i preferuar financimi.
› Regjistrohu për ndërmjetësin më të mirë të opsioneve binare Pocket Option në Evropë

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

Si i bëni depozitat dhe tërheqjet në Evropë?

Njohja se si të depozitoni dhe tërhiqni fonde nga llogaria juaj tregtare e bën më pak sherr. 

Si të depozitoj?

Zgjedhje të ndryshme depozitash ofrohen në bazë të ndërmjetësit. Pasi të keni hyrë, shkoni në faqen e depozitave. Këtu mund të zgjidhni metodën që do të shtojë më shpejt para në llogarinë tuaj.

Për të depozituar fonde, tregtarët mund të ndjekin këto hapa: 

 • Për të depozituar, vizitoni faqen e internetit të ndërmjetësit ose hapni aplikacionin. 
 • Hyni në llogarinë tuaj tregtare.
 • Klikoni në opsionin 'depozitoni fonde' ose 'shtoni fonde' që ofron ndërmjetësi. 
 • Shkruani shumën e depozitës.
 • Zgjidhni një mënyrë pagese.
 • Vërtetoni pagesën

Pasi tregtarët vërtetojnë pagesën e tyre, ndërmjetësi e vërteton atë dhe financon llogarinë tuaj tregtare me shumën e futur. Ju mund ta përdorni këtë shumë për të tregtuar opsione binare dhe për të fituar fitime. 

Si të tërhiqem?

Në faqen e tërheqjes, mund të bëni një aplikim për tërheqje. Në varësi të ndërmjetësit, procesi i tërheqjes mund të variojë nga disa orë në javë. Për më tepër, në varësi të vendit ku ndodheni, kushtet mund të ndryshojnë.

Për të tërhequr fonde, tregtarët mund të ndjekin këto hapa:

 • Zgjidhni opsionin "tërheq fonde" ose "tërheq fondet e mia" në panelin e kontrollit. 
 • Futni shumën që dëshironi të hiqni. 
 • Zgjidhni një metodë tërheqjeje. 
 • Paraqisni kërkesën

Të mirat dhe të këqijat e tregtimit të opsioneve binare në Evropë

Para se të tregtoni binar në Evropë, duhet të njiheni me të mirat dhe të këqijat e tij. 

Përparësitë e Tregtisë Binare janë:
 • Tregtimi i opsioneve binare është shumë i njohur në Evropë. 
 • Agjentë të shumtë zgjerojnë shërbimet e tyre në Evropë. 
 • Tregtarët mund të mësojnë tregtimin e opsioneve binare në llogarinë demo në internet të ndërmjetësit. 
 • Procesi i mësimit të tregtimit të opsioneve binare është më pak kohëzgjatje. Këto janë më të thjeshtat nga të gjitha format e tregtimit. 
 • Shumica e kombeve evropiane lejojnë tregtarët e tyre të kënaqen me tregtimin e opsioneve binare.
Disavantazhet e tregtisë binare janë:
 • Tregtimi i opsioneve binare përfshin shumë kohë dhe përpjekje për çdo tregtar. 
 • Një tregtar nuk mund të bëjë tregti me opsione binare verbërisht. Në vend të kësaj, ai duhet të hulumtojë tregun duke përdorur të gjitha mjetet e tregtimit dhe treguesit teknikë përpara se t'i tregtojë ato. 
 • Ekzistojnë vetëm dy rezultate të tregtimit të opsioneve binare. Kështu, një tregtar mund të presë vetëm një qindarkë nëse propozimi i tij është i saktë. 

Rreziqet e tregtimit të opsioneve binare në Evropë

rreziqet të përfshirë në tregtimin e opsioneve binare janë si më poshtë. 

Rreziku i monedhës

Investimi në vendet në zhvillim mund të përfshijë rrezikun e monedhës, pasi transaksionet bëhen në pesos dhe më pas përkthehen në dollarë, duke ulur potencialisht vlerën e transaksionit për shkak të luhatjeve në çmimet e monedhës.

Rreziku i likuiditetit

Disa investime dhe asete nuk janë gjithmonë të lehta për t'u likuiduar, madje edhe në tregun më të madh të aksioneve në botë—SHBA Kjo çështje është edhe më e përhapur në tregjet në zhvillim, ku mund të mos ketë shumë klientë të disponueshëm me një çmim të caktuar. Rreziku i likuiditetit shpesh zvogëlohet kur investohet në aksionet e korporatave më të mëdha, pasi aktivet mund të blihen dhe shiten shpejt.

Nuk ka pronësi të aseteve

Tregtarët nuk po investojnë vërtet në zotërimin e ndonjë aktivi fizik kur tregtojnë opsione binare, sepse ata po vënë një bast në rrugën e një aktivi themelor. Kjo do të thotë që tregtarët në thelb vetëm parashikojnë se si do të lëvizë çmimi i një aktivi dhe vendosin një shumë investimi për të vënë bast në parashikimin e tyre.

Përfundim: Tregtimi Binar është i disponueshëm në Evropë

Tregtimi i opsioneve binare në Evropë u lejon tregtarëve një mundësi për të gjeneruar fitime. Megjithatë, suksesi i një tregtari varet nga aftësitë dhe ekspertiza e tregtarit. Gjithashtu, zgjedhja e një ndërmjetësi të besueshëm është vendimtare për të mbrojtur veten dhe për të mbrojtur kapitalin tuaj. Aktualisht, dikush mund të përfshihet në tregtimin e opsioneve binare nga një vend jashtë shtetit. Sidoqoftë, është e rëndësishme të kuptohet se kjo metodë nuk është e sigurt.

Megjithëse tregu evropian ka disa ndërmjetës të opsioneve binare, të tre që diskutuam ofrojnë shërbimet më të mira. Quotex, Pocket Option dhe IQ Option përmirësojnë përvojën tregtare të një tregtari duke i ofruar shërbimet më të mira. Pra, një tregtar evropian mund të regjistrohet me këta ndërmjetës dhe të fillojë udhëtimin e tij tregtar. 

› Regjistrohu për ndërmjetësin më të mirë të opsioneve binare Pocket Option në Evropë

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)

A ka rrezik tregtimi binar në tregun evropian?

Tregtimi i opsioneve binare do të përfshijë rrezik, pavarësisht se ku i tregtoni ato. Një tregtar që dëshiron të fitojë fitime duke tregtuar opsione binare duhet të jetë gjithmonë i kujdesshëm kur vendos tregtinë e tij. Kryerja e hulumtimit të duhur dhe analizës së tregtimit përpara se të vendosni një tregti do të ndihmojë në minimizimin e humbjeve të një tregtari në afat të gjatë. 

Cilat platforma ofrojnë ndërmjetësimin më të mirë të opsioneve binare në Evropë?

Tregu evropian ka shumë ndërmjetës të opsioneve binare që ofrojnë shërbimet më të mira. Sidoqoftë, një tregtar evropian mund të zgjedhë midis Quotex, Pocket Options dhe IQ Options. Këta ndërmjetës me reputacion lejojnë tregtarët të personalizojnë platformën sipas nevojave të tyre.

A ia vlen të bëhet tregtimi i opsioneve binare?

Një tregtar mund të përfitojë dhe të gjenerojë kthime të larta nga tregtimi i opsioneve binare shpejt. Sidoqoftë, tregtarët duhet të kryejnë shumë kërkime dhe disiplinë për të mbetur fitimprurës në afat të gjatë. Bërja e një karriere nga tregtimi i opsioneve binare vjen me rreziqe dhe sfida të rëndësishme. Mund të mos jetë i përshtatshëm për njerëzit që nuk janë të gatshëm të investojnë kohë dhe përpjekje për t'u bërë tregtarë të ditur dhe të aftë.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment