Opsionet binare në Nigeri: A është e ligjshme? – 3 ndërmjetësit dhe platformat më të mira

Udhëzues tregtimi i opsioneve binare në Nigeri

AfrikaEkonomia më e madhe e saj është Nigeria. Popullsia e kombit, së bashku me përbërjen demografike, është një nga avantazhet e tij. Duke pasur parasysh shkallën aktuale të rritjes së popullsisë, Nigeria parashikohet të ketë një popullsi më të madhe se SHBA deri në vitin 2030.

Qasja në platformat tregtare si ato të ndërmjetësve të opsioneve binare mund të nxisë ekonominë pasi qytetarët do të kishin gjithashtu një burim pasiv të ardhurash.

Ne kemi përpiluar një udhëzues hap pas hapi për tregtarët tanë të rinj që duan të bëhen tregtarë binar të themeluar në Nigeri.

Një udhëzues hap pas hapi për tregtimin e opsioneve binare në Nigeri

Ky udhëzues do t'i referohet tre ndërmjetësve kryesorë që lejojnë tregtarët nga Nigeria të bëjnë një tregti. Për më shumë informacion, ju lutemi vizitoni faqet e tyre.

#1 Zgjidh një ndërmjetës të disponueshëm të opsioneve binare në Nigeri

Ka shumë ndërmjetës binarë në Nigeri për të zgjedhur në internet. Megjithatë, duhet të shkohet vetëm me ato që janë të rregulluara.

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
Rendimenti dhe aktivet:
Përparësitë:
Oferta:
5.0/5
12345
IFMRRC
Rendimenti: 95%+
100+ tregje
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Llogari e drejtpërdrejtë nga $10
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

5.0/5
12345
IFMRRC
Rendimenti: 97%+
100+ tregje
 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Pagesa të larta 95%+
 • Platformë profesionale
 • Depozita të shpejta
 • Tregti Sociale
 • Shpërblime falas
Llogari e drejtpërdrejtë nga $50
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

/
Rendimenti: Deri në 100%
300+ tregje
 • Depozita minimale $10
 • Llogari demo falas
 • Kthim i lartë deri në 100% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
 • Mbështetje 24/7
Llogari e drejtpërdrejtë nga $10
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
IFMRRC
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 95%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
IFMRRC
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 97%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Pagesa të larta 95%+
 • Platformë profesionale
 • Depozita të shpejta
 • Tregti Sociale
 • Shpërblime falas
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
/
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: Deri në 100%
300+ tregje
Përparësitë:
 • Depozita minimale $10
 • Llogari demo falas
 • Kthim i lartë deri në 100% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
 • Mbështetje 24/7
Oferta:

1. Quotex

Quotex në Nigeri

Quotex.io është në krye të listës së ndërmjetësve binare. Është një platformë që debutoi në vitin 2020 dhe që atëherë ka përfshirë globin. Nigeria është një nga shumica e kombeve në planet për t'u përdorur Quotex për të tregtuar opsione binare. Në fakt, Quotex.io drejtohet nga IFMRRC dhe ka veçori në faqe që janë ideale për tregtarët nigerianë.

Një pagesë totale deri në 100% garantohet nga Quotex.io. Prandaj, përqindja e pagesës nuk bie kurrë nën 70%, edhe në rrethanat më të pafavorshme. Megjithatë, për shkak të luhatshmërisë së performancës së aktivit dhe çështjeve të likuiditetit, përqindjet e pagesës janë ulur. Prandaj, përpara se të tregtoni me një aktiv të caktuar, mund të ekzaminoni pagesën e tij %.

› Regjistrohu në Quotex falas

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

2. Pocket Option

Pocket Option në Nigeri

Gembell Limited lançoi Pocket Option në 2017. 

Përdoruesit mund të regjistrojnë lehtësisht dhe shpejt një llogari për të filluar tregtimin falë ndërfaqes së saj intuitive të përdoruesit. Përveç kësaj, nuk do të keni asnjë problem për të përdorur këtë platformë nëse po filloni, sepse ajo ka versione për ueb, desktop, Android dhe iOS.

Fakti që ky ndërmjetës pranon tregtarë nga e gjithë bota, përfshirë SHBA-në dhe Kanadanë, është një nga arsyet pse është bërë kaq i njohur. Sidoqoftë, një pengesë është se ofron vetëm tregtimin e opsioneve binare.

Përdoruesit mund të regjistrojnë lehtësisht dhe shpejt një llogari për të filluar tregtimin falë ndërfaqes së saj intuitive të përdoruesit. Përveç kësaj, nuk do të keni asnjë problem për të përdorur këtë platformë nëse po filloni, sepse ajo ka versione për ueb, desktop, Android dhe iOS.

Fakti që Pocket Option pranon se tregtarët nga e gjithë bota, përfshirë SHBA-në dhe Kanadanë, është një nga arsyet që është bërë kaq e njohur. Pra, është një pengesë që ofron vetëm tregtimin e opsioneve binare.

› Regjistrohu në Pocket Option falas

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

3. IQ Option

IQ Option është një tjetër ndërmjetës i besueshëm për tregtimin e opsioneve binare në Nigeri. Platforma e tregtimit është intuitive dhe ka veçori proaktive për të ndihmuar tregtarët nigerianë të shfrytëzojnë potencialin maksimal të tregtimit të opsioneve binare. IQ Options gjithashtu përbëhet nga mjetet e tregtimit, të cilat janë të ngulitura brenda platformës. Është për të ndihmuar tregtarët të bëjnë parashikime të sakta. 

Gjithashtu, IQ Option ju siguron të jepni një pagesë maksimale prej 95%. Kërkon që të vendosni një depozitë minimale prej $10 dhe një shumë minimale tregtare prej $1. Kjo platformë ndërmjetësi është e shkëlqyeshme jo vetëm për profesionistët, por edhe për fillestarët.

Pjesa më e mirë në lidhje me të është se ajo ka një aplikacioni celular në emrin e tij, i cili ju ndihmon të keni akses në opsionet tuaja binare nevojat tregtare në çdo kohë dhe kudo. I gjithë portofoli i instrumenteve financiare të disponueshme brenda platformës është i mirë dhe u jep tregtarëve nigerianë një bollëk opsionesh për të tregtuar. 

➥ Regjistrohu me IQ Option falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

#2 Regjistrohu për një llogari tregtare

Regjistrohuni për llogarinë tuaj tregtare binare në Nigeri
Regjistrohuni për llogarinë tuaj tregtare binare në Nigeri

Pasi të keni zgjedhur ndërmjetësin tuaj, është koha për të vazhduar më tej.

Si çdo llogari tjetër dixhitale, ju keni një regjistrim me ndërmjetësin, qoftë me një profil Google ose Facebook. Pas përfundimit të regjistrimit, është koha të zgjidhni llojin e duhur të llogarisë për veten tuaj.

Mund të filloni me një version bazë nëse jeni i ri në lojë. Sidoqoftë, nëse e dini se si funksionojnë opsionet binare të tregtisë në Nigeri, mund të shkoni për llogaritë e tyre premium.

› Regjistrohu për ndërmjetësin e opsioneve binare Quotex në Nigeri

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

 #3 Përdorni llogari demo ose të drejtpërdrejta

Përdorni llogarinë demo ose live për tregtimin binare në Nigeri

Është në interesin më të mirë të të gjitha kompanive me reputacion dhe të mirënjohur të opsioneve binare që ju të zhvilloni zakone të kujdesshme dhe të sigurta tregtare. Ata nuk po përpiqen të vjedhin paratë që dëshironi të investoni.

Përkundrazi, ata duan të krijojnë një marrëdhënie afatgjatë me ju. Nëse jeni i ri në këtë lloj tregtimi, ju këshillojmë fuqimisht të përdorni një falas llogari demo e opsioneve binare nëse ofrohet. Vetëm kini parasysh se mund të ketë një afat përpara se t'ju kërkohet të investoni paratë aktuale.

#4 Zgjidh një aktiv për të tregtuar

Asetet e opsioneve binare
Asetet e opsioneve binare

Çdo ndërmjetës ka një gamë të ndryshme aktivesh që ju lejojnë të tregtoni. Shumica e ndërmjetësve ofrojnë opsione për asete të njohura si indekset e njohura të aksioneve si FTSE, S&P 500 ose Dow Jones Industrial, si dhe çifte të mëdha forex si EUR/USD, USD/JPY dhe GBP/USD. Për më tepër, mallra si nafta, ari dhe argjendi ofrohen shpesh.

Shumë agjentë binarë ju lejojnë gjithashtu të tregtoni aksione individuale dhe letra të tjera me vlerë. Megjithëse platforma nuk do të ofrojë të gjitha aksionet, në përgjithësi mund të zgjidhni nga 25 deri në 100 aksione të njohura, si Google dhe Apple.

Siç dikton kërkesa, këto lista vazhdojnë të zgjerohen.

Çdo platformë tregtare shfaq listat e aseteve siç duhet, dhe shumica e ndërmjetësve gjithashtu postojnë listat e tyre të plota të aseteve në internet.

Të përfshira gjithashtu në rishikimet tona janë çiftet e monedhës dhe ky informacion.

Tregtimi binar në kriptovalutat është gjithashtu jashtëzakonisht i popullarizuar. Kriptomonedhat janë aktive binare të pëlqyera për shkak të paqëndrueshmërisë së tyre. Monedhat më të tregtuara janë ende Bitcoin dhe Ethereum. Megjithatë, disa ndërmjetës rendisin 50 ose më shumë monedha të tjera.

#5 Bëni një analizë

Bëni një analizë
Bëni një analizë

Dikush mund të tregtojë pothuajse çdo gjë me binar, duke përfshirë stoqet, monedhat, indekset dhe mallrat. Nga çmimi i gazit natyror deri te çmimi i aksioneve të Google, ju mund të vendosni bast për çdo gjë. Zgjidhni një aktiv që jep kthime premtuese dhe një me të cilin jeni njohur.

Nëse jeni një tregtar afatshkurtër, ndoshta do të jeni më të interesuar për afatet e skadimit prej 30 sekondash, 1 minutësh dhe në fund të ditës. Ju duhet të vendosni një ekuilibër midis lëvizjes së çmimeve dhe vëllimit të tregtimit të opsioneve binare.

Edhe pse të bësh më shumë tregti rrit shanset për të fituar më shumë para, është e preferueshme të bësh më pak tregti më të sakta. Për më tepër, zgjidhni një kohë që shkon mirë me stilin tuaj të tregtimit.

Madhësia ka rëndësi në lojën e opsioneve binare. Kthimi i mundshëm rritet me investimin tuaj. Nga ana tjetër, mbani në mend se i gjithë investimi juaj është në rrezik. Prandaj, keni nevojë për një strategji efikase të menaxhimit të parave që do t'ju lejojë të kryeni transaksione të mjaftueshme, ndërkohë që ruheni nga humbja e të gjitha parave tuaja.

› Regjistrohu për ndërmjetësin e opsioneve binare Quotex në Nigeri

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

#6 Vendos tregtinë

Vendosni tregtinë e opsioneve binare në Nigeri
Vendosni tregtinë

Ka disa hapa që duhet të bëni ndërkohë tregtimi i opsioneve binare për të kryer një tregti fitimprurëse:

Hapi i parë është të kuptoni qartë se çfarë doni të arrini. Përpara se të hyni në një tregti, duhet të jeni të vetëdijshëm për objektivat dhe qëllimet tuaja të investimit.

Ka një shumëllojshmëri ndërmjetësish në dispozicion, kështu që ju duhet të kryeni kërkime të plota për të zgjedhur një që është i besueshëm dhe ofron shërbimet që ju kërkoni.

#7 Prisni rezultatin

Prisni rezultatin!
Prisni rezultatin!

Momenti i së vërtetës! Zakonisht, pritja nuk është aq e gjatë (milisekonda), dhe rezultati juaj do të ishte në ekran.

Nëse parashikimet tuaja do të funksiononin në favorin tuaj, ju do të fitoni një fitim të caktuar në depozitën tuaj, ose do të përfundoni duke paguar për humbjet.

› Regjistrohu për ndërmjetësin e opsioneve binare Quotex në Nigeri

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

A është tregtia binar e ligjshme në Nigeri?

Ashtu si shumë rajone të tjera të botës, popullsia e Nigerisë ka treguar kohët e fundit një interes për tregtimin e aksioneve dhe Forex, ndoshta për shkak të shpërblimeve të mundshme financiare. Por, për të qenë të qartë, kjo nuk do të thotë se të gjithë ata që tregtojnë do të bëjnë gjithmonë para; në të kundërtën.

Qytetarët nigerianë mund të tregtojnë aksione dhe monedha të huaja për sa kohë që ata ndjekin rregullat dhe rregulloret që zbatohen për industrinë e tyre.

Çuditërisht, tregtia me Forex në Nigeri nuk kontrollohet rreptësisht si në shumë vende të tjera, si në SHBA. Kjo mund të lidhet pjesërisht me faktin se është ende një fenomen relativisht i ri që po fiton popullaritet në mënyrë progresive në mesin e qytetarëve.

Brokerët duhet t'u përmbahen rregullave të caktuara për të tregtuar në emër të klientëve të tyre, dhe tregtia me Forex në Nigeri rregullohet nga Banka Qendrore e Nigerisë.

Për më tepër, meqenëse fitimet tregtare i nënshtrohen taksimit në vend, ato duhet të deklarohen si të tilla për të qëndruar jashtë telasheve me ligjin.

Paralelisht me këtë, disa rregulla duhet të ndiqen kur tregtoni aksione në Nigeri, dhe fillimi thuhet se zgjat vetëm dy ditë. Hapja e një llogarie tregtare ose brokerimi, hapja e një llogarie të Sistemit Qendror të Kliringut të Letrave me Vlerë (CSCS) dhe marrja e një numri të zyrës së kleringut janë fazat (CHN).

Bursa Nigeriane (NSE), e cila dyshohet se ka rreth 169 shoqëri të listuara, mund të përdoret për të investuar dhe kryer tregtim pasi të ketë përfunduar kjo procedurë dhe të dorëzohet dokumentacioni i nevojshëm.

Është e rëndësishme të theksohet se, pavarësisht nga popullariteti në rritje i tregtimit të aksioneve, duhet të jetë i vetëdijshëm për një sërë kostosh tregtare dhe transaksionesh.

Për të mbrojtur monedhën vendase, e cila vazhdon të funksionojë në një ekonomi me një kurs këmbimi fiks, Banka Qendrore e Nigerisë ka vendosur kufizime monetare. Për shembull, tregtarët nuk lejohen të depozitojnë më shumë se $10,000 në një tregti, dhe tërheqjet që kalojnë $10,000, me ligj, mund të shënohen dhe ndalohen nga bankat lokale derisa të sigurohet prova e mjaftueshme për burimin e fondeve.

Mënyrat e pagesës për tregtarët në Nigeri

Metodat e pagesës për tregtarët binare në Nigeri

Çdo qytetar nigerian duhet të vetëdeklarojë të ardhurat e tij vjetore dhe të paguajë shumën e duhur të Tatimit mbi të Ardhurat Personale, e cila përcaktohet në një shkallë rrëshqitëse. Opsionet binare përfshihen në kategorinë e të ardhurave të lidhura me tregtinë.

Jini gjithmonë të kujdesshëm për të mbajtur të dhëna të plota për të gjithë aktivitetin tregtar, madje edhe humbjet, pasi të ardhurat federale të brendshme mund t'i kërkojnë në çdo moment. Për më tepër, do t'ju kërkohet të paguani tatimin mbi fitimet kapitale për çdo fitim, përveç nëse tregtimi i opsioneve binare është burimi juaj i vetëm i të ardhurave.

Si të bëni depozita dhe tërheqje?

Në Nigeri, vetëm kartat MasterCard dhe VISA janë të disponueshme si karta krediti ose debiti. Si rezultat, të vetmet karta që mund të përdoren për të depozituar dhe tërhequr para janë ato të lëshuara nga bankat lokale dhe kanë siguri simbolike.

Në ndryshim nga tërheqjet, të cilat mund të zgjasin deri në dy ditë për t'u përpunuar, depozitat përpunohen menjëherë. Në platformat e opsioneve binare, nuk mund të përdoren kartat në monedhë vendase në internet.

Tregtarët nigerianë të opsioneve binare mund të përdorin çdo mjet të hapur, duke përfshirë instalime elektrike bankare nga llogaritë e brendshme.

Me disa kufizime, tregtarët nigerianë të opsioneve binare mund të përdorin gjithashtu kuletat dixhitale si Skrill, Neteller dhe Payza. Vetëm monedha vendase mund të përpunojë tërheqjet Skrill të bëra duke pasur parasysh një llogari bankare lokale. Ju mund të tërhiqni vetëm euro nga një llogari Skrill jashtë shtetit për depozitim në një llogari bankare vendase.

Termat dhe kushtet e opsioneve binare për Nigerinë

Mos i humbisni termat dhe kushtet e opsioneve binare përpara se të filloni tregtimin në Nigeri. Ajo do garantoni sigurinë tuaj gjatë tregtimit në treg. Ndërmjetësi me të cilin keni të bëni duhet të jetë e drejtpërdrejtë dhe transparente

Opsionet binare Binomo

Sa herë që një tregtar hyn në një platformë tregtare dixhitale, një dokument i gjatë që ju duhet lexuar para se të klikoni Unë pranoj shfaqet në ekran. Ju nuk mund të përballojë të anashkalojë procesin e leximit, pasi mund të jetë e dëmshme për qëndrimin tuaj nëse diçka e tmerrshme ndodh gjatë tregtimit. Mund t'ju çojë edhe tek disa e ardhmja detyrime që mund të mos i dëshironi.

Dokumenti i termave dhe kushteve përfshin informacion i rendesishem nga ana e tregtarit se cilat mjete dhe procese përdorin në platformë. Ndërmjetësi përmend gjithashtu kushtet ku mbrojnë të drejtat ato.

Nëse tregtari nuk kupton ndonjë pjesë të termave dhe kushteve, ata duhet gjithmonë kontaktoni mbështetjen e klientit në vend që të anashkaloni pjesën e leximit dhe t'i pranoni të gjitha. Shumicën e kohës, mbështetja e klientit është e hapur 24*7, veçanërisht në rastin e ndërmjetësve binare; Ato shihen të jenë aktive gjatë gjithë ditës, pasi tregu nuk ndalet.

➥ Filloni tregtimin në Nigeri: Regjistrohuni me Quotex falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Verifikimi i identitetit të tregtarit

Çdo tregtar supozohet të kalojë nëpër procesin e KYC ose Njihni Klientin tuaj politika. Është e nevojshme për tregtimi i sigurt dhe për të shmangur çdo hakmarrje ose mashtrim. Ndërmjetësuesit duhet të parashtrojnë një sërë kërkesash nga klientët e tyre për të ditur se cilët janë klientët e tyre.

verifikimi i kuotave

Shumë tregtarë e urrejnë ofrimin KYC, por ndërmjetësi duhet të sigurojë që të gjitha kriteret e sigurisë për tregtim janë plotësuar. Ai minimizon mundësinë që dikush tjetër t'ju marrë fitimet ose të tregtojë përmes parave tuaja. Këtu është lista e kërkesat minimale për një KYC:

 • Pasqyra juaj e fundit bankare ose një alternativë vërtetimin e vendbanimit
 • Patentë shoferi apo ndonjë tjetër dokument i lëshuar nga qeveria të Nigerisë
 • Një Kartë identiteti / pasaportë
 • Çdo rfaturën e shërbimeve komunale

Nëse tregtari nuk mund t'i sigurojë ndërmjetësit dokumentet e mësipërme, ato janë nuk kualifikohen për tregtim në opsionet binare në çdo platformë tregtare në internet.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Investimi përmes ndërmjetësve në det të hapur

Nëse jeni një qytetar nigerian, investoni përmes një biznes online në det të hapur nuk është shumë komplekse, por e rrezikshme.

Këtu janë udhëzimet që duhet t'i kushtoni vëmendje:

 • Bizneset ose ndërmjetësit me bazë jashtë Nigerisë dhe janë i pa licencuar nga Qeveria Nigeriane janë të vështira për t'u përcaktuar nga Specialisti i Qeverisë. 
 • Tregtarët binare nga Nigeria duhet të lkujdes për llojin e treguesve binare ndërmjetësi po ofron.
 • Qeveria nigeriane nuk mund t'i rikuperoni paratë tuaja nëse e humbisni në mashtrim brenda ose jashtë vendit.
 • Investimi në opsionet binare i nënshtrohet a zgjedhje personale nga qeveria nigeriane. Nuk është e paligjshme, por në mashtrimet, qeveria nuk luan asnjë rol në të.
 • Jini shumë të kujdesshëm me faqet e internetit mashtruese, pasi është me të vërtetë popullor në tregun e mashtrimit. Ata mund të vjedhin emrin dhe logon dhe madje të rrëmbejnë faqen aktuale të internetit të përdorur nga kompania.

Ketu eshte Linku te deshifrimi i një faqe interneti mashtruese.

Zgjedhja e ndërmjetësit në internet me kujdes

Kjo eshte nje rregullore kryesore që qytetarët e Nigerisë duhet të ndjekin. Zgjedhja e ndërmjetësit në internet me kujdes pasi të keni kontrolluar të gjitha detajet e nevojshme do t'ju ndihmojë të mbani paratë tuaja.

opsioni iq vs kuota

Këtu janë disa pika që duhet të kërkoni:

 • Vendi bën nuk kanë asnjë licencë për ndërmjetësit. Kështu, ata duhet të tregtojnë me agjentë në det të hapur dhe kjo i nënshtrohet rreziqeve të larta.
 • Nëse dëshironi të regjistroheni në një platforma binare e tregtimit në internet, ju duhet të jepni një adresë të përhershme dhe të tjera të nevojshme dokumente të bazuara në identitet ndaj qeverisë.
 • Nëse ofruesi financiar merret me tregtimin me pakicë, ata duhet të regjistrohen me a skema e zgjidhjes së mosmarrëveshjeve nga palët e treta.
 • Nëse diçka shkon keq, ose ju mendoni se jeni mashtruar, ju duhet jepni detajet e platformës qeverisë, dhe nëse është një platformë e regjistruar, paratë tuaja do të rikuperohen lehtësisht. Nëse jo, paratë tuaja janë zhdukur.
 • Në disa lloje të veçanta investimesh, ofruesi financiar është supozohet të jetë i licencuar nga Qeveria e Nigerisë.
 • Edhe nëse ofruesi financiar është i regjistruar në qeveri, ata ende mund të bëjë gabim.
➥ Filloni tregtimin në Nigeri: Regjistrohuni me Quotex falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Rregulloret në Nigeri shpjeguan:

Nigeria nuk ka asnjë ndërmjetës vendas fose tregtimi i opsioneve binare. Prandaj, njerëzit duhet të preferojnë ndërmjetësit në det të hapur për këtë qëllim. Kjo formë tregtare fitoi popullaritet në vend në vitin 2010, por u hoq përfundimisht nga FBI dhe autoritetet e tjera më të larta për ndërprerje të ndryshme.

Në fakt, kjo formë tregtimi u ekspozua edhe një herë në vitin 2015. Dhe këtë herë, tregtimi i opsioneve binare në Nigeria u zbatua me disa rregulla strikte për ndërmjetësit nëpër juridiksione të ndryshme. 

Kompanitë e pagesave si p.sh PayPal dhe PaySafe duhet të shtojnë Nigerinë brenda gamës së tyre të shërbimit. Me të, opsionet e pagesës që nuk ishin të disponueshme për tregtarët nigerianë u mbajtën dhe ata shfrytëzuan këtë mundësi për të marrë pjesë në aspektet e tregtimit të opsioneve binare. Deri më tani, asnjë ligj i tillë nuk është vendosur mbi tregtimin e opsioneve binare në Nigeri. Për më tepër, ka nr rregulloret e vendit që u vendosen detyrimisht tregtarëve. 

Tregtarët nigerianë janë të lirë të vendosin nëse duan të tregtojnë opsione binare apo jo. Në fakt, autoritetet rregullatore të vendit vazhdojnë t'i këshillojnë qytetarët ndiqni masat më të sigurta gjatë tregtimit të opsioneve binare. Por, autoritetet e vendit nuk do të marrë asnjë përgjegjësi për humbjet kapitale që individët përjetojnë brenda këtij formati tregtimi ose nga ndërmjetësi. 

Tregtarët nigerianë të opsioneve binare kanë akses me pothuajse të gjithë ndërmjetësit në det të hapur që funksionojnë nën disa juridiksione dhe rregullore ndërkombëtare. Por ata nuk lejohen për të tregtuar me ndërmjetësit e Japonisë, Australisë dhe SHBA-së, për shkak të politika të pashmangshme për vendin

Përfundim: A është e ligjshme tregtimi i opsioneve binare në Nigeri? - Po!

Nëse jetoni në Nigeri dhe mendoni të tregtoni opsione binare, duhet të keni parasysh se Qeveria nuk do t'ju mbrojë në rast mashtrimi. Bëhuni shumë i kujdesshëm me çfarë platforme po përdorni pasi qeveria nuk u jep asnjë licencë ndërmjetësve.

Nëse jeni i ri në tregti, së pari duhet eksperimentoni dhe mësoni tregu. Pastaj, mund të filloni të eksperimentoni me tuajin aftësitë e hartës së modeleve në Quotex duke u regjistruar dhe duke praktikuar investimin pa humbur asnjë para.

Tregtimi është një domen kompleks, dhe duhen vite e vite praktikë për të kuptuar tregun. Megjithatë, tregu i tregtimit është shumë subjektiv dhe i nënshtrohet rreziqeve të ndryshme, por ju mund t'i minimizoni ato duke marrë rreziqe të llogaritura dhe gjetja e një ekuilibri.

➥ Filloni tregtimin në Nigeri: Regjistrohuni me Quotex falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Pyetjet e bëra më shpesh

Këtu janë disa nga pyetje Tregtarët nga Nigeria shpesh pyesin:

Si mund të tregtoni opsione binare në Nigeri?

Dikush mund të fillojë lehtësisht tregtimin në Nigeri, por nuk ka ndërmjetës të licencuar në vend. Kështu, tregtarët duhet të kërkojnë agjentë në det të hapur për të investuar paratë e tyre. Qeveria e Nigerisë nuk luan asnjë rol në mbrojtjen e qytetarëve të saj nga mashtrimet.

A është e mundur të përdoret Expert Option në Nigeri?

Po, është e mundur të përdoren opsionet e ekspertëve në Nigeri, pasi Nigeria e autorizon atë platformë. Opsioni i ekspertëve ju ofron të dhëna ndoshta të sakta dhe në kohë reale të tregut për tregti më të sigurt në opsionet binare. Këto platforma janë krijuar nga agjencitë kryesore analitike. 

A është e sigurt tregtimi i opsioneve binare në Nigeri?

Tregtimi me një ndërmjetës në opsionet binare në Nigeri është shumë më i sigurt se tregtitë e tjera me rrezik të lartë. Është bazë dhe e pakomplikuar, dhe përpara se të bëni një zgjedhje, ju e dini saktësisht se sa shumë mund të fitoni ose humbni. Po kështu, nuk do të humbisni para nëse nuk e dini se çfarë po bëni me investimet tuaja.

A mund të jetë fitimprurës tregtimi i opsioneve binare në Nigeri?

Ka vetëm dy rezultate: fitimi ose humbja e një shume të caktuar parash. Nuk ka asnjë kosto shtesë ose komisione të përfshira.

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë kam qenë një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, unë tregtoj tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë përdorimi i shandanëve dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment