A është e ligjshme tregtia binare në Haiti? | Brokerat & Tutorial


Po, tregtimi i opsioneve binare është i ligjshëm në Haiti.

Banka Qendrore e Haitit, e njohur si “Banque de la République d'Haïti” (BRH), mbikëqyr rregullimin e tregjeve financiare në vend. Përveç mbikëqyrjes dhe rregullimit të institucioneve bankare, BRH është gjithashtu përgjegjëse për ruajtjen e stabilitetit financiar dhe zbatimin e politikës monetare. Përgjegjësitë e bankës qendrore përfshijnë menaxhimin e bankave, krijimin e parave dhe veprimin si bankier i qeverisë.

Megjithatë, për shkak se vendi nuk rregullon ose nuk ka ligje posaçërisht për tregtimin e opsioneve binare. Është e rrezikshme që tregtarët të investojnë pasi ndërmjetësit nuk mbikëqyren.

Tutorial i tregtimit të opsioneve binare në Haiti
Tutorial i tregtimit të opsioneve binare në Haiti

Faktet kryesore në lidhje me tregtimin e opsioneve binare në Haiti

 • Tregtimi i opsioneve binare është i ligjshëm në Haiti.
 • Tregtarët mund të përdorin ndërmjetës në det të hapur për të tregtuar në Haiti pasi ata janë më të besueshëm se ndërmjetësit lokalë.
 • Banka Qendrore e Haitit mbikëqyr tregjet financiare në Haiti, por nuk ka rregulla specifike për tregtimin e opsioneve binare.

Një udhëzues hap pas hapi për tregtimin e opsioneve binare në Haiti

Tregtimi i opsioneve binare është një mënyrë popullore për të fituar para. Më shumë se 11.6 milionë njerëz në Haiti përfitojnë nga tregtimi i opsioneve binare dhe ky numër po rritet me kalimin e kohës. Një mënyrë për individët për të fituar më shumë para në komoditetin e shtëpive të tyre, tregtimi i opsioneve binare është bërë një sipërmarrje popullore që shumë duan ta vazhdojnë. Ky artikull do të shpjegojë në detaje bazat e tregtimit të opsioneve binare.

1. Zgjidhni një ndërmjetës të disponueshëm të opsioneve binare në Haiti

Ashtu si zgjedhja e një kompanie për të punuar, një tregtar duhet së pari të kërkojë një ndërmjetës të besueshëm me një reputacion të mirë që ofron tregtimin e opsioneve binare. Tregtarët mund të zgjedhin të përdorin një ndërmjetës lokal ose një nga ndërmjetësit në det të hapur të rekomanduar në këtë artikull.

Megjithatë, ndërmjetësve vendas në Haiti nuk u kërkohet të kenë licencë për të vepruar dhe shërbimet e tyre nuk mbikëqyren nga asnjë autoritet financiar. Si i tillë, përdorimi i një ndërmjetësi në det të hapur do të ishte më i besueshëm për tregtarët.

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
Rendimenti dhe aktivet:
Përparësitë:
Oferta:
5.0/5
12345
/
Rendimenti: 95%+
100+ tregje
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Llogari e drejtpërdrejtë nga $10
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

5.0/5
12345
MISA
Rendimenti: 97%+
100+ tregje
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
Llogari e drejtpërdrejtë nga $ 5
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

/
Rendimenti: Deri në 100%
300+ tregje
 • Depozita minimale $10
 • Llogari demo falas
 • Kthim i lartë deri në 100% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
 • Mbështetje 24/7
Llogari e drejtpërdrejtë nga $10
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
/
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 95%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
MISA
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 97%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
/
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: Deri në 100%
300+ tregje
Përparësitë:
 • Depozita minimale $10
 • Llogari demo falas
 • Kthim i lartë deri në 100% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
 • Mbështetje 24/7
Oferta:

Quotex

Quotex në Haiti
Quotex në Haiti

Quotex është një ndërmjetës i ri i certifikuar dhe i licencuar që ka fituar popullaritet masiv në Haiti. Tregtarët mund të aksesojnë lehtësisht më shumë se 400 asete përmes kësaj platforme. Shumë pak ndërmjetës binare ofrojnë kaq shumë instrumente tregtare, dhe kjo platformë në internet madje ofron një kthim të investimit 85%. Me një shumë minimale depozite prej vetëm $10, tregtarët e gjejnë Quotex një platformë tërheqëse për të filluar tregtimin.

Ai përbëhet nga veçori të nivelit të lartë që çdo tregtar kërkon kur tregton opsione binare. Këtu janë disa prej tyre:

 • Quotex është një nga platformat më miqësore dhe të shpejta të tregtimit.
 • Një gamë e gjerë mënyrash pagese mund të përdoren në këtë platformë. Ajo gjithashtu ka një llogari demo falas.
 • Tregtarët mund të tregtojnë opsionet binare 24/7.
› Regjistrohu në Quotex falas

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

Pocket Option

Pocket Option në Haiti
Pocket Option në Haiti

Pocket Option është një platformë tregtare ligjore në Haiti. Platforma e tregtimit në internet renditet #1 në daytrading.com. Me mbi 100,000 tregtarë aktivë dhe një shtrirje globale, ajo vazhdon të jetë e popullarizuar në mesin e tregtarëve të rinj dhe me përvojë. Aktualisht, ajo rregullohet nga MISA.

Pocket Option tregtimi ofron këto përfitime për tregtarët:

 • Ky ndërmjetës ofron opsione fleksibël tregtimi në Haiti.
 • Kjo platformë në internet vjen me mësime edukative, udhëzues dhe shumë strategji të tjera tregtare për tregtarët e saj.
 • Ne rekomandojmë shumë tregtimin e opsioneve binare me Pocket Options sepse është një nga opsionet më të mira dhe ofron shumë asete themelore për tregtarët e tij, si monedha, mallra, aksione dhe kriptomonedha.
 • Tregtarët mund të fillojnë tregtimin me një depozitë minimale të ulët prej $5.
› Regjistrohu në Pocket Option falas

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

IQ Option

IQ Option në Haiti

IQ Option është një platformë e besueshme dhe ligjore e tregtimit në internet e njohur për ndërfaqen e saj miqësore për përdoruesit, përzgjedhjen e gjerë të aseteve dhe respektimin e standardeve ligjore. Një nga platformat më të mira tregtare në botë ofron një ndërfaqe miqësore për përdoruesit, materiale edukative, llogari demo dhe një aplikacion celular që u shërben tregtarëve të niveleve të ndryshme të aftësive. 

Tregtarët në Haiti mund të përfitojnë nga një bazë e madhe përdoruesish. IQ Option shpesh zhvillon turne që lejojnë tregtarët të konkurrojnë me njëri-tjetrin dhe të fitojnë çmime tërheqëse.

Le të diskutojmë në detaje disa nga veçoritë e tij:

 • Platforma u ofron tregtarëve të saj mundësinë për të tërhequr çdo shumë brenda një periudhe prej 24 orësh. 
 • Tregtarët në Haiti mund të presin lehtësisht një pagesë prej pothuajse 95%.
 • Tregtarët kanë mundësinë të zgjedhin nga më shumë se 80 kriptovaluta që ofrohen nga kjo platformë.
› Regjistrohu në IQ Option falas

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

2. Regjistrohu për një llogari tregtare

Regjistrimi për një llogari tregtare në Haiti
Regjistrimi për një llogari tregtare në Haiti

Duhet të ndiqni hapa shumë themelorë dhe të thjeshtë për t'u regjistruar për një llogari tregtare. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të ndiqni këto hapa:

 1. Zgjidhni ndërmjetësin e aksioneve me të cilin dëshironi të tregtoni.
 2. Shkoni në platformën e tregtimit në internet të ndërmjetësit tuaj të preferuar. 
 3. Prekni butonin e regjistrimit për të filluar udhëtimin tuaj të tregtimit në internet.
 4. Plotësoni të gjitha detajet e kërkuara. 
 5. Pasi të kontrolloni të gjitha detajet për të parë nëse i keni plotësuar siç duhet, klikoni në skedën 'dorëzo'.

Pas dorëzimit të të dhënave tuaja, duhet të zgjidhni një lloj llogarie që është i përshtatshëm për nevojat tuaja përpara se të tregtoni në platformën tuaj të zgjedhur. Tregtarët shpesh kanë një opsion midis dy varianteve të llogarive tregtare: llogaria e tregtimit demo dhe llogaria e tregtimit të drejtpërdrejtë. 

› Regjistrohu për ndërmjetësin më të mirë të opsioneve binare Quotex në Haiti

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

3. Përdorni një llogari tregtare demo

Përdorni një llogari demo për tregtimin binare në Haiti
Përdorni një llogari demo për tregtimin binare në Haiti.

Llogaritë demo janë një nga mënyrat më inovative për të nisur udhëtimin tuaj tregtar. Një fillestar pa përvojë tregtare mund t'i laget lehtësisht këmbët e tij në treg pa rrezikuar fondet e tij duke tregtuar në një llogari demo. Një llogari demo i ndihmon tregtarët të familjarizohen me platformën tregtare dhe veçoritë e saj të ndryshme, porositë e tregut dhe dinamikën ekzistuese të tregut.

Sidoqoftë, tregtimi në llogarinë e drejtpërdrejtë ka merita pasi tregtarët fitojnë fitime dhe emocionet e tyre përfshihen kur tregtojnë kapitalin e tyre.

4. Zgjidhni një aktiv për të tregtuar

Zgjidhni një aktiv për të tregtuar
Zgjidhni një aktiv për të tregtuar.

Tregtari duhet të zgjedhë një aktiv me të cilin dëshiron të tregtojë. Tregtarët mund të fillojnë tregtimin përmes opsioneve binare vetëm pasi të zgjedhin një aktiv themelor. Tregtarët në përgjithësi kërkojnë për asetet themelore përmes platformës së tregtimit në internet. Rekomandohet që tregtarët të zgjedhin një aktiv ose çift monedhe me të cilin janë njohur, si p.sh. monedha e tyre vendase e çiftuar me USD, pasi kjo i ndihmon ata të familjarizohen me mënyrën se si monedha e tyre luhatet sipas ngjarjeve të tregut.

5. Bëni një analizë të duhur

Bëni një analizë të duhur
Bëni një analizë të duhur

Tregtarët binare të vendosur për të bërë fitime të mëdha përmes tregtimit të opsioneve binare mund të përfitojnë më shumë nëse kanë një strategji tregtare dhe tregtojnë me zell. Tregtarët duhet të llogarisin se sa duan të investojnë në tregti dhe të dinë se kur të ndalojnë tregtimin; vendimet e mira mund t'i mbrojnë ata nga falimentimi.

Pasi të keni përfunduar analizën, tani jeni gati të tregtoni dhe të fitoni lojën e tregtimit.

6. Vendosni tregtinë tuaj

Vendosni tregtinë e opsioneve binare në Haiti
Vendosni tregtinë e opsioneve binare në Haiti.

Tani, tregtarët mund të vendosin tregtinë e tyre të opsioneve binare për aktivin themelor që kanë zgjedhur. Për të vendosur një tregti, tregtimet duhet të shënojnë shumën e investimit, të zgjedhin çmimin e një aktivi, të parashikojnë nëse çmimi i aktivit do të rritet ose ulet dhe të zgjedhin kohën e skadimit.

› Regjistrohu për ndërmjetësin më të mirë të opsioneve binare Quotex në Haiti

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

7. Prisni për rezultatet

Prisni rezultatin e tregtisë binare
Prisni rezultatin e tregtisë binare.

Kur tregtia mbyllet, kontrolloni nëse parashikimi juaj është i saktë. Bilanci juaj do të rritet me shumën e investimit plus fitimet e aktivit nëse parashikimi juaj është i saktë. Ju nuk do t'i merrni paratë tuaja nëse parashikimi juaj është i pasaktë. Ju mund të gjurmoni përparimin e porosisë suaj tregtare duke kontrolluar historinë tuaj të tregtisë në platformë.

Humbjet janë të zakonshme dhe pjesë e përvojës mësimore. Sidoqoftë, tregtarët duhet të ndryshojnë strategjinë e tyre sipas asaj që funksionon për ta në tregun aktual për të qëndruar vazhdimisht fitimprurës.

Metodat e pagesës për tregtarët në Haiti

Quotex para depozite

Ne do të përmendim disa mënyra përmes të cilave mund të kryeni pagesa në Haiti dhe të transferoni lehtësisht fonde.

Transfertat bankare

Transfertat bankare janë mënyra më e popullarizuar dhe më e lehtë e pagesës në mbarë botën. Ato janë shumë të njohura, sepse janë të pranueshme nga të gjithë. Ai i lejon të gjithë tregtarët e tij të paguajnë në internet në çdo platformë tregtare përmes llogarive të tyre bankare.

Kriptovaluta

Kriptomonedha është një opsion inovativ dhe në trend pagese për monedhat dixhitale.

Në Haiti, njerëzit që tregtojnë opsione binare përdorin shpesh kriptomonedha për të financuar llogaritë e tyre tregtare. I gjithë procesi i tërheqjes bëhet jashtëzakonisht i lehtë dhe i arritshëm përmes kriptomonedhave. Kemi përmendur disa forma të kriptomonedhave: Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Dogecoin etj.

Kuletat elektronike

Kuletat elektronike ose kuletat elektronike janë një tjetër metodë kryesore pagese për tregtarët në Haiti; tregtarët mund të përdorin lehtësisht një portofol elektronik. Ato funksionojnë njësoj si kartat e kreditit ose të debitit. Ky sistem dixhital pagese mban gjurmët e duhura të informacionit të pagesës së tregtarit.

Kuletat elektronike ofrojnë një mënyrë të shpejtë dhe të përshtatshme për të tregtuar opsione binare si kriptovalutat. 

Pagesat me karte

Kartat e kreditit dhe të debitit janë në thelb ato që kanë të bëjnë me pagesat me kartë. Ato janë mënyra të shkëlqyera për të bërë pagesa në internet. Agjentët në Haiti në përgjithësi promovojnë këtë mënyrë pagese. Ai u mundëson tregtarëve të aksesojnë fondet në llogaritë e tyre të caktuara dhe të bëjnë pagesa brenda sekondave.

Pagesat me kartë zakonisht janë të menjëhershme.

Si i bëni depozita dhe tërheqje?

Metoda ose opsioni që tregtari zgjedh për të depozituar dhe tërhequr është padyshim një nga faktet më jetike për të cilat ndërmjetësi është ndoshta i shqetësuar. Nuk ka asnjë kërkesë për ndonjë tarifë ose tarifë shtesë që duhet paguar për të përfituar nga këto lehtësi. Kartat bankare, pagesat elektronike dhe kriptovalutat janë metodat më të kërkuara për të bërë depozita dhe tërheqje. I gjithë procesi i tërheqjes dhe depozitimit është i njëjtë. Ndërsa një depozitë mund të bëhet menjëherë, tërheqja mund të zgjasë 1-5 ditë.

Të mirat dhe të këqijat e tregtimit të opsioneve binare në Haiti

Tregtimi i opsioneve binare ka të mirat dhe të këqijat e veta. Ajo ka avantazhet dhe disavantazhet e saj që ne do të diskutojmë më tej këtu. 

Përparësitë e Tregtisë Binare janë:
 • Tregtimi i opsioneve binare u ofron tregtarëve të tij lehtësira shtesë për të tregtuar pa tarifuar ndonjë kapital hyrës të lartë.
 • Platforma është lehtësisht e kuptueshme dhe miqësore për përdoruesit. Duke e bërë të lehtë për t'u përdorur.
 • Opsionet binare u ofrojnë tregtarëve të saj konkurrentë të mëdhenj dhe marzhe të larta fitimi.
Disavantazhet e tregtisë binare janë:
 • Tregtimi i opsioneve binare ka rreziqet e veta. Spekulimet e gabuara mund të çojnë në humbje të mëdha. 
 • Ndonjëherë kërkon kohë. Shpesh, një tregtar duhet të bëjë kërkime intensive dhe të detajuara përpara se të tregtojë. 
 • Duhet të ndiqen disa taktika tregtare për të bërë fitime të mjaftueshme. 

Rreziqet e tregtimit të opsioneve binare në Haiti

Ka rreziqe të vogla të përfshira në tregtimin binare. Edhe pse janë të vogla, tregtarët nuk mund t'i shmangin. Ne kemi diskutuar disa prej tyre këtu në këtë artikull.

 • Tregtarët mund të bëhen të varur nga tregtimi i opsioneve binare dhe shpesh investojnë dhe financojnë llogaritë e tyre në mënyrë të përsëritur për të mbuluar humbjet e tyre.
 • Tregtarët mund të humbasin shuma të mëdha parash nëse nuk e kuptojnë se sa më i madh të jetë investimi, aq më të mëdha janë humbjet e mundshme. Meqenëse marzhi i fitimit është fiks, nuk ka rëndësi se sa investon një tregtar. Përqindja e fitimit do të jetë gjithmonë e njëjtë.

Përfundim: Tregtimi i opsioneve binare është i disponueshëm në Haiti

Me ndihmën e tregtimit binar, bëhet më e lehtë për tregtarin të spekulojë se cilat asete themelore do të zhvillohen në tregun binar të tregtimit. Pasi tregtari të ketë zgjedhur drejtimin që dëshiron të tregtojë, ai duhet të presë që tregtia të përfundojë. Vetëm pas skadimit të tregtisë tregtari informohet për humbjet dhe fitimet që ndoshta ka fituar ose humbur.

Tregtarët e Haitit duhet të jenë të kujdesshëm përpara se të investojnë për të shmangur ndonjë humbje fatkeqe. Fat të mirë atje për tregtarët e rinj dhe mos ngurroni të na bëni çdo pyetje në komente.

› Regjistrohu për ndërmjetësin më të mirë të opsioneve binare Quotex në Haiti

(Vërejtje për rrezikun: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik.)

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)

A u ofrojnë tregtarëve tregtia me opsione binare në Haiti një mënyrë të shpejtë për të fituar para?

Po, është një nga opsionet më të lehta për të fituar para të lehta dhe për të fituar fitime të qëndrueshme.

Ku mund të tregtoj opsionet binare në Haiti?

Disa ndërmjetës të vërtetë ofrojnë shërbime autentike për tregtitë në Haiti. Ne kemi përmendur tashmë disa prej tyre në këtë artikull. Përveç kësaj, ju gjithashtu mund të shkoni për agjentët lokalë pasi të keni studiuar dhe verifikuar legjitimitetin e tyre.

A është e rrezikshme tregtimi i opsioneve binare në Haiti?

Po, tregtimi i opsioneve binare është në thelb i rrezikshëm, por ky rrezik mund të zbutet nëse një tregtar kryen analizën e duhur dhe është i disiplinuar në vendosjen e tregtimeve.

Sa para ju nevojiten në Haiti për të tregtuar opsionet binare?

Shuma e parave që investoni në opsionet binare varet nga toleranca juaj ndaj rrezikut, objektivat e tregtimit dhe depozitimi minimal i përcaktuar nga ndërmjetësi i opsioneve binare që zgjidhni. Në shumicën e rasteve, ju mund të hapni një llogari me aq pak sa $10 dhe të filloni tregti me aq pak sa $1.

Cilat janë metodat e zakonshme të pagesës për ndërmjetësit e opsioneve binare në Haiti?

Transfertat bankare, kuletat elektronike (si Skrill dhe Neteller), kartat Visa dhe MasterCard dhe kriptovalutat si BTC, ADA, XRP dhe të tjera përbëjnë metodat e zakonshme të pagesave të përdorura dhe lehtësisht të disponueshme për ndërmjetësit e opsioneve binare në Haiti.

Cilat janë rreziqet e opsioneve binare të tregtimit në Haiti?

Angazhimi në investimet e opsioneve binare në Haiti përfshin rreziqe të dukshme. Këto rreziqe burojnë nga natyra spekulative e tregtimit të opsioneve binare, e cila mbart një potencial të konsiderueshëm për humbje financiare. Duke pasur parasysh mungesën e rregulloreve të mirëpërcaktuara në vend, tregtarët mund të jenë të ndjeshëm ndaj praktikave mashtruese.

A mund të tregtoni opsionet binare falas në Haiti?

Absolutisht; në Haiti, ju mund të tregtoni opsione binare pa asnjë depozitë fillestare duke u regjistruar në një nga ndërmjetësit e përmendur dhe duke përdorur llogarinë e tyre demo. Një llogari demo ju lejon të simuloni kushtet e tregtimit në kohë reale pa rrezikuar kapitalin aktual.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment