Çfarë është një Altcoin? | Përkufizime dhe shembuj për investitorët


Një Altcoin, një portmanto e 'alternativës' dhe 'monedhës', i referohet çdo kriptomonedhe përveç Bitcoin (ose Ethereum, siç e konsiderojnë disa). Altcoins e veçojnë veten nga Bitcoin dhe Ethereum duke ofruar mekanizma të veçantë për konfirmimin e transaksionit ose duke prezantuar veçori të reja dhe raste përdorimi. Tregu aktualisht pret mijëra Altcoins.

Në varësi të qëllimit të tyre, Altcoins vijnë në disa lloje. Shumica e Altcoins janë forks (një blockchain që është ndarë për shkak të papajtueshmërisë me zinxhirin origjinal, qoftë Bitcoin ose Ethereum).

Altcoins me pak fjalë

 • Altcoins janë kriptomonedha jo-Bitcoin me karakteristika unike.
 • Litecoin, i krijuar në vitin 2011, ishte Altcoin i parë, i ndjekur nga të tjerë si Namecoin.
 • Altcoins përbëjnë gati 60% të tregut të kriptomonedhave.
 • Të mirat: Karakteristika të përmirësuara, shpërblime më të larta, opsione të ndryshme, mbijetesë e rritur.
 • Disavantazhet: Pjesë më e ulët e tregut, likuiditet se Bitcoin, rreziqe, akses i kufizuar, kapital më i vogël tregu, spekulime më të larta.

Dy Altcoin-et kryesore janë USD Coin dhe Tether (USDT), bazuar në kapacitetin e tregut. 

Historia e Altcoin 

Altcoin i parë u forkua në 2011 nga blockchain Bitcoin. Quhej Litecoin dhe përdori një enigmë minierash të vështirë për kujtesën me qëllimin për të qenë rezistent ndaj GPU. 

Pak pas kësaj erdhi Namecoin. Objektivi i tij ishte të decentralizonte dhe zëvendësonte sistemin e emrave të domenit.

Që nga tetori 2021, Altcoins zënë pothuajse 60% të tregut të kriptomonedhave.

Normat e debutimit të Altcoin filluan të rriten shpejt në 2013-2014 dhe kanë vazhduar të rriten deri më tani. Në vitin 2017, rreth 600 Altcoins të rinj hynë në treg dhe bënë që tregu të shkonte në drejtim të mbingopur.   

Altcoins dhe llojet e tyre

Altcoins ende i përkasin blockchains për të cilat janë krijuar. Përdorimi i tyre është ende i vlefshëm brenda tyre për të kryer një detyrë specifike siç është pagesa e tarifave të transaksionit. 

Altcoin janë të llojeve të ndryshme pasi ato ndryshojnë në përdorim.

Këtu është një përmbledhje bazë e tyre, së bashku me qëllimin e tyre të synuar:

 • Shenjat e pagesave (p.sh. Litecoin) janë të ngjashme me një monedhë.  
 • Monedhat e qëndrueshme (p.sh. Tether) synojnë të kursejnë ose të dërgojnë para. Ata ndjekin çmimin e një artikulli tjetër të vlefshëm të tregut për të ulur paqëndrueshmërinë e tregut.  
 • Shenjat e sigurisë (p.sh. Polymath) janë si një mjet investimi dhe nënkuptojnë transferimin e vlerës ose të drejtave të pronësisë së një aktivi të tokenizuar. 
 • Perdorimi i Shenjat e shërbimeve (p.sh. Binance Coin) brenda një rrjeti për të ofruar shërbime është e zakonshme.
 • Monedha meme (p.sh. Dogecoin) janë monedha të frymëzuara nga një meme ose shaka virale. 
 • Shenjat e qeverisjes (p.sh. Maker) janë ekskluzive për blockchains private dhe u japin pronarëve të drejta votimi për të ndihmuar në drejtimin e së ardhmes së monedhës. 
 • Monedha të bazuara në miniera (p.sh. Ethereum) përdorni minierën për të konfirmuar transaksionet dhe për të rritur furnizimin e monedhave.
 • Monedha me bazë stokimi (p.sh. Cardano) përdorni staking për të konfirmuar transaksionet dhe për të rritur monedhat në furnizim. 

Të mirat dhe të këqijat e Altcoins

Si çdo treg dhe mundësi investimi, Altcoin ka të mirat dhe të këqijat që duhet të dini përpara se të hyni në treg. 

Të mirat e Altcoin
 • Ata janë përmirësuar në elementet e Bitcoin.
 • Këto ofrojnë shpërblime më të larta se Bitcoin.
 • Altcoins ofrojnë një përzgjedhje më të gjerë për të zgjedhur me më shumë dobi. 
 • Ata kanë një shkallë më të lartë të mbijetesës për shkak të rritjes së dobisë së tyre. 
Të këqijat e Altcoin
 • Ato nuk mund të krahasohen me pjesën e tregut të Bitcoin dhe janë më pak likuide se Bitcoin. 
 • Ata mbajnë një rrezik të konsiderueshëm, pasi shumë Altcoin janë ose mashtrime ose dështime ose humbasin interesin e tregut.
 • Shumë Altcoin janë të vështira për t'u aksesuar dhe blerë për shkak se janë të disponueshme vetëm në platforma të kufizuara Altcoin.
 • Ata kanë një kapital më të vogël tregu (Përkufizimi dhe shembulli i një kapaku tregu mund të gjendet këtu). 
 • Altcoins janë edhe më spekulativë se Bitcoin.

A mund të tregtoni opsione binare në Altcoins?

Po, është e mundur tregtoni opsione binare në Altcoins. Opsionet binare i referohen instrumenteve financiare në të cilat ju mund të spekuloni mbi çmimin e një aktivi pa e zotëruar atë.

Për shembull, mund të vini bast se çmimi i Litecoin do të jetë mbi $80 në fund të një periudhe të caktuar. Nëse besoni se do të jetë kështu, ju blini opsionin dhe nëse besoni se jo, ju e shisni atë.

Tregtimi Altcoin me opsione binare ofron një disponueshmëri shumë më të lartë të rendimentit sesa metodat e tjera të tregtimit. Ai mbart gjithashtu një faktor rreziku në rritje, pasi ekziston mundësia për të humbur të gjitha paratë tuaja nëse çmimi i aksioneve ulet, kundër parashikimit tuaj.

Çfarë është një opsion binar Altcoin?

Altcoin Binary Options funksionojnë si çdo opsion tjetër binare në tregjet tradicionale. Ju bëni një parashikim nëse çmimi i një Altcoin do të rritet apo do të bjerë brenda një kohe të caktuar. Nëse parashikimi juaj është i saktë, ju fitoni, përndryshe humbni.

Si instrument financiar, Altcoin Opsionet binare janë shumë fleksibël – mund të përdorni periudha të ndryshme kohore. Normalisht, kornizat kohore fillojnë nga 5 sekonda dhe shkojnë deri në të paktën një orë. Ekzistojnë vetëm dy mënyra për të vendosur një tregti:

 • Thirrje / Më e lartë: Parashikimi juaj është që çmimi i Altcoin do të jetë më të larta se vlera e tij aktuale kur skadon opsioni.
 • Vendos / Poshtë: Parashikimi juaj është që çmimi i Altcoin do të jetë më të ulëta se vlera e tij aktuale kur skadon opsioni.

A mund të depozitoni me Altcoins në brokerat e opsioneve binare?

Po, është gjithashtu e mundur të depozitoni Altcoins Ndërmjetësi i opsioneve binareNdryshe nga mënyrat e tjera të pagesës, nuk ka tarifa ose kosto të fshehura. Depozita minimale është vetëm $10 dhe ndërmjetësi i konverton automatikisht Altcoin-et tuaja në para të rregullta.

Një përfitim tjetër i Altcoins është se ato mund të përdoren në mënyrë anonime. Transaksionet janë shumë të shpejta dhe ka më pak tarifa për ndërmjetësin dhe tregtarin. Me fjalë të tjera, është një avantazh për të dyja palët.

konkluzioni

Dikush mund ta ketë të vështirë të zgjedhë ato të duhurat për të investuar për shkak të vëllimit të madh të Altcoins dhe rrezikut më të lartë që ato paraqesin. Crypto ka një rrezik të shkurtër të vlerës, kështu që Altcoins janë një opsion i mirë për ata që dëshirojnë të shtojnë kripto në repertorin e tyre. Këto janë gjithashtu të përshtatshme për ata që dëshirojnë të vënë në kohë dhe përpjekje për të bërë kërkimin e tyre përpara se të bëjnë zgjedhjen e tyre. 

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment