Cili është çmimi i argjendit? | Përkufizimi dhe Shembull


Çmimi i argjendit është kostoja aktuale e një ons argjendi për blerje të menjëhershme. Përcaktimi i çmimit të të gjitha mallrave varet nga forcat e kërkesës dhe ofertës në treg. Argjendi si a mall është i ngjashëm me arin kur bëhet fjalë për përcaktimin e çmimit të tij. Spekulimi, kërkesa dhe oferta përcaktoni çmimin e argjendit. Investitorët zakonisht paguajnë një çmim mbi këtë çmim për argjendin fizik.

Çmimi i argjendit me pak fjalë

 • Çmimi i argjendit përfaqëson koston e menjëhershme të blerjes së një ons argjendi.
 • Çmimi i argjendit ndikohet nga faktorë të ndryshëm duke përfshirë kërkesën, kushtet ekonomike dhe përdorimin industrial.
 • Investitorët zakonisht paguajnë një prim mbi çmimin spot për argjendin fizik.
 • Tregtimi i argjendit ofron paqëndrueshmëri të lartë dhe potencial për fitime të konsiderueshme.

Kuptimi i Argjendit

Si mall, argjendi tregtohet në mbarë botën në bursat globale së bashku me metale të tjera të çmuara si ari dhe platini. Argjendi, si ari, bën një nga investimet më të mira për çdo tregtar. Ajo jo vetëm vepron si një formë parash, por është gjithashtu një rezervë e madhe e vlerës për një investitor.

Përfitimet e tregtimit të argjendit

Shumë tregtarë zgjedhin të tregtojnë argjendin mbi arin. Kjo është për shkak se tregtimi i argjendit u ofron atyre një shans për të fituar më shumë fitime. Në fund të fundit, ka lartë paqëndrueshmëria. Tregu i argjendit është përgjithësisht i vogël. Të lëngudity në tregun e argjendit është i ulët, dhe ka luhatje të ndryshme në kërkesë. Këto kushte krijojnë një treg shumë të paqëndrueshëm për tregtimin e argjendit. Ashtu si ari, argjendi është gjithashtu një depo e madhe e vlerës për para.

Historia e çmimeve të argjendit

Çmimi i argjendit po ndryshon vazhdimisht në treg. Në përgjithësi, çmimi i argjendit përcaktohet, duke mbajtur parasysh çmimin e arit. Kështu, përpara se të tregtojë argjendin, një tregtar analizon raporti i çmimit ar-argjend. Ky raport çmimi ishte 12 në kohën romake. Kjo do të thoshte se një ons troje ari ishte e barabartë me 15 troja ons argjendi.

Me fillimin e shekujve të rinj, çmimet e argjendit vetëm sa janë rritur. Pas shtatorit 2005, çmimi i argjendit arriti në $14 për ons troje. Ai arriti në 31-vjetorin më të lartë në vitin 2011 kur filloi inflacioni monetar, duke e çuar atë në një shumë prej $49 për ons.

Çfarë ndikon në çmimin e argjendit?

Edhe pse tregu i argjendit ka një shtrirje shumë më të ngushtë se tregu i arit, çmimet e argjendit janë shumë të paqëndrueshme.

 • Disa prona të argjendit e bëjnë atë një mall të madh tregtar. Fotovoltaikët përdorin argjendin në prodhimin e tyre. Etiketat RFID, higjiena e ushqimit dhe bizhuteritë përdoren gjithashtu në industrinë mjekësore.
 • Kur inflacioni, deflacioni, dhe zhvlerësim fillon, tregtarët përdorin argjendin për t'u mbrojtur kundër tyre. Kjo, nga ana tjetër, ndikon në çmimin e argjendit.
 • kërkesës është një tjetër faktor që ndikon në çmimin e tregut të argjendit. Tregtimi i argjendit ndjek gjithashtu ligjet bazë ekonomike ndërsa qarkullon në treg. Nëse kërkesa për argjend është më e lartë se oferta e tij, çmimi i tij do të rritet. Megjithatë, nëse kërkesa është më e ulët se oferta, çmimi i saj bie. 

Si të tregtoni argjendin me opsionet binare?

Tregtimi i argjendit përmes opsionet binare mund të jetë një mënyrë e drejtpërdrejtë për të përfituar nga lëvizjet e çmimit të argjendit. Këtu është një udhëzues gjithëpërfshirës se si të tregtoni në mënyrë efektive argjendin duke përdorur opsionet binare:

1. Zgjidhni një ndërmjetës të besueshëm

Zgjidhni një të besuar ndërmjetësi që ofron tregtimin e opsioneve binare dhe akses në tregtimin e argjendit krahas instrumenteve të tjera financiare.

Këtu janë tre ndërmjetës të rekomanduar të opsioneve binare që njihen për masat e tyre të sigurisë, kthimet konkurruese dhe aksesueshmërinë në mbarë botën. Çdo ndërmjetës ju lejon të hapni një llogari demo binar pa rrezik për praktikë.

Ndërmjetësi:
Rishikimi:
Përparësitë:
Oferta:
Rendimenti: 97%+
12345
5.0/5
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas

$ 5

   Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Rendimenti: 95%+
12345
5.0/5
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet

$10

   Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Rendimenti: Deri në 100%
12345
5/5
 • Depozita minimale $10
 • Llogari demo falas
 • Kthim i lartë deri në 100% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
 • Mbështetje 24/7

$10

   Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
5.0/5
12345
Rendimenti: 97%+
Përparësitë:
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
Oferta:

$ 5

Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
5.0/5
12345
Rendimenti: 95%+
Përparësitë:
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Oferta:

$10

Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
5/5
12345
Rendimenti: Deri në 100%
Përparësitë:
 • Depozita minimale $10
 • Llogari demo falas
 • Kthim i lartë deri në 100% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
 • Mbështetje 24/7
Oferta:

$10

Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

2. Vendosni llogarinë tuaj të tregtimit të opsioneve binare

Regjistrohu për një llogaria tregtare e opsioneve binare pasi të keni zgjedhur një ndërmjetës. Për të filluar tregtimin e argjendit me opsionet binare, zakonisht duhet të ndani detajet themelore personale, të vendosni një hyrje të sigurt dhe të verifikoni identitetin tuaj sipas rregulloreve. Disa ndërmjetës ofrojnë mundësi më të shpejta të regjistrimit përmes profileve të mediave sociale.

Hapni një Llogari Tregtare të Opsioneve Binare Pocket Option

3. Llogaria Demo dhe Paratë e Depozitimit

Perdor nje llogari demo te praktikoni tregtimin e opsioneve binare të argjendit pa rrezikuar para të vërteta. Kur të jeni gati, depozitoni fonde në llogarinë tuaj tregtare duke përdorur një metodë të sigurt pagese të mbështetur nga ndërmjetësi.

4. Zgjidhni Silver si Asetin tuaj

Në tregtimin e opsioneve binare, mund të vini bast nëse çmimet e gjërave të ndryshme, si metalet e çmuara si argjendi, do të rriten ose ulen. Zgjedhni të tregtoni argjendi si aktivi juaj i zgjedhur.

5. Përdorni treguesit për vendime të informuara

Krijoni një plan tregtimi duke studiuar tërësisht tregun e argjendit. Vendosni nëse mendoni se çmimet e argjendit do të rriten (opsioni i thirrjes) ose ulen (opsioni i vendosjes) në një kohë të caktuar. Përdorni të ndryshme treguesit teknikë si MACD, RSI dhe Bandat Bollinger për të gjetur kohë të mira për të hyrë dhe dalë nga tregtia.

 • MACD (Divergjenca mesatare e lëvizshme e konvergjencës): Një tregues që ndjek trendin që sinjalizon mundësi blerjeje kur linja e tij kalon mbi vijën e sinjalit dhe mundësi shitjeje kur kalon poshtë.
 • RSI (Indeksi i fuqisë relative): Identifikon kushtet e mbiblerjes (mbi 70) si mundësi shitjeje dhe kushtet e mbishitjes (nën 30) si mundësi blerjeje.
 • Bandat Bollinger: Tregoni mundësitë e mundshme të shitjes kur çmimi prek ose kalon brezin e sipërm (mbiblerë) dhe mundësitë e blerjes kur prek ose kalon brezin e poshtëm (mbishitur).

6. Zgjidhni Koha e skadimit

Kontratat e opsioneve binare janë vendosur kohët e skadencës, duke u dhënë tregtarëve fleksibilitet. Kur tregtoni argjendin, zgjidhni një kohë skadimi që i përshtatet strategjisë suaj dhe me sa rrezik jeni të kënaqur. Platformat si Pocket Option ofrojnë kohë të ndryshme skadimi, nga si i shkurtër nga 5 sekonda deri në maksimum 4 orë.

Kohët e skadimit të opsioneve binare (5 sekonda deri në 4 orë)

 • 5 sekonda: Fitimet e shpejta dhe reagimi i shpejtë i tregut.
 • 15 minuta: Tregtimi afatshkurtër me kohë për analizë.
 • 1 orë: Qasje e balancuar për analiza dhe tregtim.
 • 4 ore: Lejon analiza të plota dhe vendime strategjike.

7. Shuma e investimit

Vendosni se sa para dëshironi të vendosni në tregti, duke marrë parasysh çdo kufizim që ka ndërmjetësi dhe me sa rrezik jeni të kënaqur. Për shembull, në Pocket Option, tregtarët janë të kufizuar në një investim maksimal prej $5000 për tregti.

Vetëm mbani mend, nëse tregtia nuk shkon mirë, mund të humbni të gjitha paratë që keni vënë.

8. Ekzekutoni dhe monitoroni tregtinë

Pasi të jenë vendosur të gjithë parametrat, ekzekutoni tregtinë duke zgjedhur ose a "Telefonatë" (I lartë) ose Opsioni "Vendos" (Poshtë).. Disa ndërmjetës mund të kërkojnë hapa shtesë verifikimi përpara ekzekutimit të tregtisë. Mbani një sy në tregtinë tuaj derisa të skadojë, dhe nëse është e mundur, kontrolloni nëse ka një mundësi për ta mbyllur atë herët.

Nëse parashikimi juaj është i drejtë, do të merrni një pagesa. Kjo mund të variojë nga 50% në 96% të asaj që keni investuar fillimisht, në varësi të ndërmjetësit tuaj. Në Pocket Option, pagesa për tregtimin e argjendit qëndron në 86% të kapitalit të investuar.

konkluzioni

Çmimi i argjendit nuk është një gjë e komplikuar për t'u kuptuar. Është vetëm çmimi i argjendit që ekziston në tregun ndërkombëtar. Tregtarët tregtojnë argjendin me këtë çmim që mbizotëron në tregun ndërkombëtar për të fituar fitime. Argjendi është gjithashtu një nga mallrat shumë fitimprurës në treg. Këto janë të paqëndrueshme dhe ofrojnë mbrojtje të madhe kundër inflacionit dhe deflacionit. 

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment