Çfarë është tregtimi i automatizuar i opsioneve binare? Përkufizimi - Si funksionon?

Robot i automatizuar i tregtimit të opsioneve binare

Ndërsa më shumë tregtarë fillojnë të tregtojnë kontrata me opsionet binare, ka një rritje në përdorimin e robotëve të tregtimit të opsioneve binare. Është një mënyrë e shpejtë dhe efikase për të rritur shanset për të pasur sukses kur tregtoni opsione binare dhe i lejon tregtarët të jenë të tillë konkurrues në opsionet binare

Robotët e tregtimit binare janë të disponueshëm në shumicën e vendeve që legalizojnë opsionet binare. Ato janë gjithashtu të lira për t'u shkarkuar dhe përdorur dhe ofrohen nga shumë ndërmjetës të tregtimit të opsioneve binare. 

Çfarë është një robot tregtar i opsioneve binare?

Robot i tregtimit të opsioneve binare

Është një softuer i zhvilluar me algoritme të avancuara që skanon për sinjale tregtare dhe ekzekuton tregti binar. Ato janë të disponueshme në Platformat binare të tregtimit dhe ofrojnë mundësi tregtare konkurruese për tregtarët. 

Tregtarët gjithashtu mund të ndërtojnë një robot tregtar me strategjinë e tregtimit ata preferojnë të përdorin kur tregtojnë. Roboti tregtar hap pozicione, tregton me grupin e strategjisë së tregtimit dhe përdor sinjale për të marrë vendime tregtare. 

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

  • Pranon klientë ndërkombëtarë
  • Min. depozitë $10
  • $10,000 demonstrim
  • Platformë profesionale
  • Fitim i lartë deri në 95% (në rast të një parashikimi të saktë)
  • Tërheqje të shpejta
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Si funksionon roboti i automatizuar i tregtimit të opsioneve binare?

Si funksionon një robot tregtar i opsioneve binare
Lidhës automatik MT2

Roboti i automatizuar tregtar përdor një algoritëm për të skanuar tregun për sinjale tregtare fitimprurëse për aktivin tregtar. Ndryshe nga tregtimi manual që një tregtar duhet të përdorë tregues të shumtë tregtar dhe të kryejë analiza përpara se të tregtojë, tregtimi i automatizuar kërkon vetëm që tregtari të depozitojë fonde dhe të fillojë tregtimin. 

Tregtari mund të iniciojë robotin për të filluar tregtimin me të, duke përdorur sinjalet që merr nga tregu për të marrë vendime tregtare. Agjentët tregtarë ofrojnë robotë tregtarë të integruar në platformën tregtare. 

Agjentë të tjerë tregtarë kanë sisteme që lejojnë tregtarët të ndërtojnë robotët e tyre tregtarë sipas strategjive të tyre tregtare. Tregtarët specifikojnë strategjitë e hyrjes dhe daljes dhe gjithashtu mund të programojnë robotin tregtar për të përdorur strategjinë e tregtimit të menaxhimit të rrezikut. 

Tregtarët gjithashtu mund të specifikojnë llojin e treguesve të tregtimit që roboti tregtar mund të përdorë. Edhe pse roboti tregtar ka këto veçori të avancuara tregtare, ai i ka nuk garanton normat e suksesit 100%. Kjo ndodh sepse nuk merr vendime si një qenie njerëzore. 

Mund të përdorë disa sinjale tregtare që e mashtrojnë atë dhe bëjnë lëvizje të gabuara tregtare. Roboti i automatizuar i tregtimit mund të testohet në simulatorin e opsioneve binare. Ai i lejon tregtarit të rregullojë strategjitë e tregtimit sipas lëvizjes së tregut përpara se t'i aplikojë ato në llogarinë e tregtimit të drejtpërdrejtë. 

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Cilat janë avantazhet e përdorimit të një roboti të automatizuar të tregtimit të opsioneve binare?

Robot i automatizuar i tregtimit të opsioneve binare

1. Është i lirë nga ndikimi emocional

Robotët e automatizuar të tregtimit binare nuk ndikohen nga emocionet siç do të ndikohej tregtimi manual. Tregtari mund të bazojë tregtinë e tij në sukseset ose dështimet e mëparshme për të rikuperuar humbjet nga mbitregtimi. Robotët e automatizuar të tregtimit ndjekin vetëm porositë e bëra nga tregtari. 

Roboti tregtar mund të tregtojë vetëm sipas asaj që është programuar të bëjë. Ai eliminon gabimet emocionale me tregtimin e opsioneve binare.

2. Është i shpejtë

Duke qenë se përdor algoritme, roboti tregtar është më i shpejtë në kryerjen e analizave. Tregtimi manual kërkon që tregtari të studiojë treg themelor, kaloni orë të tëra në analizën themelore dhe gjeni mjetet e sakta të tregtimit për t'u përdorur gjatë tregtimit. 

Roboti i automatizuar i tregtimit përdor algoritme të avancuara për të skanuar tregun dhe për të kërkuar sinjale tregtare që mund të përdorë. Ai ndjek tregun specifik themelor që tregtari po tregton me opsione binare për çdo lajm dhe njoftim të tregut që mund të ndikojë në veprimin e çmimit. 

3. Ndihmon në diversifikimin e portofolit të tregtimit

Robotët tregtarë mund të tregtojnë llogari të ndryshme dhe të aplikojnë strategji tregtare në të njëjtën kohë. Do të thotë që tregtarët mund të tregtojnë disa tregje financiare në të njëjtën kohë duke përdorur opsione binare. Është një meritë për tregtarin pasi ata mund të shpërndajnë rrezikun me aktive të ndryshme dhe të zvogëlojnë humbjet nga vetëm një.

Ajo gjithashtu ofron një shans për të mbrojtur kundër një humbja e aktivit gjatë tregtimit. Ai zvogëlon rrezikun e një tregu, veçanërisht nëse tregu është i paqëndrueshëm.

4. Aftësitë e backtesting 

Do të thotë që tregtari mund ta testojë robotin duke përdorur të dhëna historike për të parë performancën e tij në atë treg. Ai i lejon tregtarët të dinë se si do të reagojë kompjuteri në një mjedis të ngjashëm tregtar. Tregtarët mund të kontrollojnë nëse mundet të ekzekutojë urdhrat e tregut ashtu siç është programuar

Ai i lejon tregtarit të ndryshojë çdo cilësim sipas performancës së tij dhe të testojë efikasitetin e robotit tregtar. Tregtari mund të ndryshojë strategjinë e tregtimit pasi të përdorë aftësitë e testimit prapa. 

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

5. Është një opsion për tregtarët që nuk janë në gjendje t'i kushtojnë shumë orë tregtimit

Tregtarët që nuk kanë kohë për të monitoruar tregun dhe për të bërë analiza teknike mund të përdorin tregtimin e automatizuar. Ata vetëm duhet të zgjedhin një robot tregtar dhe të sigurojnë që ai të funksionojë sipas specifikimeve të tyre. Roboti tregtar mundet atëherë të kryejë punët e saj ndërsa ata vazhdojnë me punën e saj

Ata duhet të monitorojnë pas disa kohësh se si po funksionon roboti tregtar. Ai eliminon humbjen e kohës duke parë ekranin dhe e bën punën të lehtë për shumicën e tregtarëve. 

Disavantazhet e opsioneve të automatizuara të tregtimit 

Roboti tregtar i opsioneve binare që gjeneron fitime

1. Ata janë të ndjeshëm ndaj dështimit 

Megjithëse përdorin softuer të sofistikuar, ato mund të dështojnë të performojnë sipas specifikimeve të tregtarit. Tregtarët nuk duhet të presin që strategjitë tregtare të aplikuara të ofrojnë kthime 100%, gjë që nuk është kështu. 

2. Mashtrimet 

Shumë platforma tregtare premtojnë se softueri i tyre është 100% efektiv dhe garanton rezultate. Ajo josh tregtarët të investojnë në platforma duke shpresuar për të bërë fitime brenda një kohe të shkurtër. Kur këta tregtarë investojnë, ata kuptojnë se ndërmjetësi binar nuk është i vërtetë dhe humbasin investimet. 

Edhe pse tregtia është e sofistikuar, rregullimi në vende të ndryshme mungon, duke krijuar një mjedis për lulëzimin e ndërmjetësve të mashtrimit. Tregtarët duhet të kontrollojnë licencën e a ndërmjetësi i opsioneve binare përpara se të regjistroni një llogari tregtare. 

konkluzioni

Integrimi i robotëve të tregtimit të opsioneve binare me ndërmjetësit

Tregtimi i opsioneve binare me sisteme të automatizuara u mundëson tregtarëve të qëndrojnë konkurrues në industri. Megjithëse përdorimi i sistemeve të automatizuara ofron një mënyrë efikase tregtimi, ai gjithashtu ka pengesat e veta dhe tregtarët nuk duhet të mbështeten tek ai për rezultate. 

Është gjithashtu e domosdoshme që tregtarët analizojnë tregun themelor edhe nëse përdorin sisteme të automatizuara për të tregtuar. Ata gjithashtu duhet të mësojnë të tregtojnë manualisht përpara se të përdorin robotë tregtarë për të kuptuar se si të tregtojnë opsionet binare. 

Cilat tregje mund të tregtoj duke përdorur një robot të automatizuar tregtar me opsione binare?

Robotët e automatizuar të tregtimit mund të tregtojnë çdo treg themelor të pranuar në vendin e tregtarit me opsione binare. 

A garanton tregtimi i automatizuar norma suksesi 100% gjatë tregtimit?

Asnjë sistem ose strategji tregtare nuk mund të ofrojë fitime 100%, çdo tregtar do të përpiqej për të. Sistemet robotike të tregtimit ofrojnë efikasitet, por mund të modifikohen për të rritur shanset për të bërë më shumë fitime sesa humbje. 

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë kam qenë një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, unë tregtoj tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë përdorimi i shandanëve dhe fake-breakouts