Çfarë është CBOE? | Përkufizimi dhe Historia


Shkëmbimi i opsioneve të CBOE është shkëmbimi më i madh i opsioneve në botë, i themeluar në vitin 1973. Kontratat këtu fokusohen në normat e interesit, aksionet individuale dhe indekset. 

Ky shkëmbim fillimisht njihej si Shkëmbimi i Opsioneve të Bordit të Çikagos. Ajo ndryshoi emrin e saj në 2017 si pjesë e riemërtimit nga kompania e saj mbajtëse, CBOE Global Markets. 

CBOE ka krijuar gjithashtu Indeksin e Paqëndrueshmërisë CBOE (VIX), i cili njihet dhe përdoret për paqëndrueshmërinë e tregut. 

CBOE me pak fjalë

  • Shkëmbimi më i madh i opsioneve në botë, i themeluar në 1973, duke u fokusuar në normat, aksionet dhe indekset.
  • VIX, një tregues i rëndësishëm i paqëndrueshmërisë së tregut, është zhvilluar nga CBOE.
  • Arritja globale: CBOE operon në mbarë botën me filiale të ndryshme nën emrin CBOE Global Markets.
  • Opsione inovative: CBOE lançoi FLEX, SPXpm, LEAPS dhe Weeklys, të cilat ofrojnë fleksibilitet unik tregtar.
  • Opsionet binare: Mund të tregtoni opsione binare, duke përfshirë kontratat S&P 500 dhe VIX, në mënyrë elektronike përmes CBOEdirect.

Kuptimi i shkëmbimit të CBOE 

CBOE është i popullarizuar në mesin e investitorëve që duan të blejnë dhe shesin aksione dhe derivate. Për më tepër, kompania Holding e kësaj burse lejon tregtimin e produkteve të shumta. 

Disa filiale janë të përfshira në këtë organizatë, duke përfshirë Hanweck Associates LLC (një kompani analitike në kohë reale), Instituti i Opsioneve (një burim arsimor) dhe The Options Clearing Corporation (një zyrë qendrore kleringu për opsionet e listuara). 

Degët globale të grupit janë të vendosura në Angli, Kanada, Hong Kong, Australi, Filipine, Japoni, Irlandë, Holandë dhe Singapor. Kjo kompani publike ofron tregti në klasa dhe gjeografi të shumta të aseteve. 

Ai përfshin aksionet amerikane dhe evropiane, këmbimin valutor global, produktet e tregtuara në këmbim, të ardhmes, opsionet dhe shumë aktive. paqëndrueshmëria produkteve. 

CBOE konsiderohet bursa më e madhe në Evropë dhe shkëmbimi i opsioneve në SHBA për nga vlera e tregtuar. Gjithashtu, është operatori i dytë më i madh i aksioneve në SHBA dhe tregu më i lartë global për tregtimin ETP. 

Historia e Bordit të Shkëmbimit të Opsioneve të Çikagos 

Për tregtarët që duan të shesin dhe blejnë opsione të listuara në bursë, CBOE ka përfaqësuar tregun e parë në SHBA. Ndihmon që tregu i opsioneve të bëhet i suksesshëm. 

Dy vjet pasi u themelua kjo bursë, ajo prezantoi Korporatën e Pastrimit të Opsioneve (OCC) dhe raportimin dhe tregtimin e automatizuar të çmimeve. Deri në vitin 1977, zhvillime të tjera që pasuan përfshinin opsionet e shitjes. 

CBOE ka krijuar gjithashtu opsione për përdorimin e indekseve me bazë të gjerë S&P 500 dhe S&P 100. Më vonë në vitin 1993, ky bursë krijoi paqëndrueshmërinë e tij të tregut të quajtur CBOE Volatility Index. Instituti i opsioneve u formua në vitin 2015. Për të mos thënë, ky shkëmbim filloi edhe një degë arsimore për t'u sjellë investitorëve informacion në lidhje me opsionet. 

Instituti arsimor është i njohur për të ofruar klasa dhe ngjarje mujore. CBOE ka krijuar gjithashtu produkte unike tregtare që nga viti 1990. Disa prezantime të dukshme përfshijnë opsionet Flexible Exchange (FLEX) në 1993, një kontratë elektronike opsionesh S&P të quajtur SPXpm në 2011, LEAPS (Long-Term Equity Anticipation Securities) e lançuar në 1990 dhe afatshkurtër opsionet e njohura si Weeklys në 2005.

Produktet CBOE 

Tregtarët marrin një mundësi për të formuar një shumëllojshmëri produktesh nëpër tregje të shumta. Për shembull, CBOE ofron një sërë opsionesh për blerje dhe blerje në aksione të shumta të tregtueshme publikisht, kartëmonedha të tregtuara në këmbim dhe fonde të tregtuara në këmbim. Këto produkte të tregtueshme mund të përdoren për strategji si mbrojtje dhe më shumë. 

Tregtarët gjithashtu mund të shesin blerje të siguruara me para ose thirrje të mbuluara për të fituar të ardhura. Tregtarët përdorin këto strategji opsionesh sepse ato japin fleksibilitet dhe aftësi për të rregulluar ekspozimin e tyre të aksioneve. 

Investitorët mund të kenë Tregjet e opsioneve CBOE ose alternativa, të cilat përfshijnë MTF të tregut FX dhe rrjetet e komunikimit elektronik. 

A ofron CBOE opsione binare?

Po, ofron Shkëmbimi i Opsioneve të Bordit të Çikagos (CBOE). opsionet binare.

Tregtarët me një llogari brokerimi të miratuar nga opsionet mund të tregtojnë CBOE Binary Options, duke përfshirë kontratat e lidhura me Indeksin S&P 500 (SPX) dhe Indeksin e Paqëndrueshmërisë CBOE (VIX). Këto kontrata të listuara të stilit evropian tregtohen elektronikisht përmes CBOEdirect dhe përputhen me orarin e skadimit dhe shlyerjes së opsioneve tradicionale për të njëjtat aktive bazë.

konkluzioni 

CBOE është një shkëmbim opsionesh që kërkon përpjekje për të edukuar tregtarët dhe për të hapur tregun ndaj investitorëve më të gjerë. Por tregtimi i opsioneve është i rrezikshëm. Pra, tregtarët e përfshirë në marketingun e tij duhet të kuptojnë plotësisht gjithçka përpara se ta zbatojnë atë. 

Edhe pse ekziston një shans për të fituar përfitim të madh, ekziston gjithashtu një rrezik në likuiditetin e opsionit.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment