Cili është çmimi i arit? | Përkufizimi, Historia dhe Shembull


Çmimi i arit i referohet vlerës së arit të përcaktuar përmes Londrës Gold Fixing, një konferencë ditore që përfshin pesë firma të shquara të tregtimit të argjendit në tregun e argjendit në Londër. Ky standard i vendosur lehtëson tregtimin global të arit duke ofruar një pikë referimi të standardizuar për transaksionet.

Çmimi i arit me pak fjalë

 • Çmimi i arit përcaktohet çdo ditë nëpërmjet Londrës Gold Fixing, që përfshin pesë firma të tregtimit të shufrave.
 • Ari ka një rëndësi historike si një mjet këmbimi dhe vazhdon të ndikojë në vlerësimin e monedhës.
 • Faktorë të ndryshëm, përfshirë ofertën, dinamikën e kërkesës dhe kërkesën spekulative, ndikojnë në çmimet e arit.

Kuptimi i rëndësisë së çmimeve të arit në tregti

Në tregjet e sotme financiare, tregtimi mallrave po fiton vrull ndërsa tregtarët kërkojnë mundësi investimi fitimprurëse. Midis këtyre mallrave, ari spikat si një opsion fitimprurës i aftë për të dhënë kthime të konsiderueshme. Vlera e qëndrueshme dhe potenciali i tij si një aktiv investimi e bëjnë atë një zgjedhje të dëshirueshme për tregtarët në mbarë botën.

Ari zë një pozicion qendror në historinë njerëzore si një mjet këmbimi shumë i vlerësuar. Edhe në kohët moderne, ajo vazhdon të shërbejë si pikë referimi për vlerësimin e monedhës në rajone dhe vende të veçanta. Ndërkombëtarisht, standarde të ndryshme të arit diktojnë fuqinë blerëse të monedhave, duke nënvizuar rëndësinë e qëndrueshme të arit në ekonominë globale.

Historia e arit si mjet këmbimi

Vendosja e standardeve të arit rezultoi nga përcaktimi i shumë vendeve evropiane në pjesën e fundit të Shekulli i 19. Megjithatë, me krizën financiare pas Luftës së Parë Botërore, këto standarde të arit u pezulluan përkohësisht. Ai u kthye përsëri pas Luftës së Dytë Botërore, kur sistemi i Bretton Woods fiksoi normën e arit në $35 për ons troje. 

Kjo praktikë vazhdoi deri në Shokun Nixon të vitit 1971. Shtetet e Bashkuara të Amerikës pezulluan konvertimin e USD në ar. Hapi solli popullaritetin e sistemit të monedhës Fiat. 

Ari nuk ka mbajtur kurrë një çmim të qëndrueshëm për një kohë të gjatë. Që nga krijimi i sistemit ndërkombëtar të këmbimit, ari vetëm sa ka rritur çmimin e tij. Për shembull, në vitin 1970, për ons troje ari ishte ekuivalente me $37. Në vitin 2003, ishte e barabartë me $273. Me fillimin e vitit 2010, çmimi i arit u rrit në 1410 dollarë për ons.

Faktorët që ndikojnë në çmimet e arit

Çmimi i arit ndikohet në mënyrë të ndërlikuar nga një mori faktorësh, duke e bërë atë një mall unik në treg. Ndryshe nga shumica e mallrave të tjerë të cilët kryesisht i përgjigjen modeleve të konsumit, vlera e arit ndikohet thellësisht nga të dyja ofertës dhe kërkesës dinamika, me kërkesën spekulative që luan një rol kryesor.

Në qendër të luhatjes së çmimeve të arit janë institucionet ndërkombëtare, veçanërisht bankat qendrore dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN). e tyre politikat dhe veprimet, të tilla si blerjet ose shitjet e arit, kanë ndikim të konsiderueshëm në treg. Për më tepër, sasia e arit të mbajtur në rezervat zyrtare nga këto institucione shërben si një përcaktues i rëndësishëm i çmimeve të arit, duke reflektuar të dyja stabiliteti ekonomik dhe besimi global në metalin e çmuar. Kuptimi i këtyre faktorëve të shumëanshëm është thelbësor për të kuptuar dinamikën që nxit vlerën e arit në ekonominë globale.

Rëndësia e mbajtjes së arit si një aktiv financiar

Tregtarët tregtojnë metale të ndryshme të çmuara për t'i përdorur ato si një mbrojtje ndaj kushteve të ndryshme ekonomike. Ari, për shembull, është një mbrojtje e përsosur kundër inflacionit ose deflacionit. Tregtarët gjithashtu e përdorin atë për të mbrojtur zhvlerësimin e monedhës. Avantazhi më i madh i mbajtjes së vjetër është se ka rrezik zero. Historia e ka; ari gjithmonë rritet në vlerë sesa ulet. Kështu, tregtarët e konsiderojnë mbajtjen e arit si një vendim shumë të dobishëm për fitim.

Si të tregtoni çmimin e arit me opsionet binare?

Tregtimi i çmimit të arit me opsionet binare ofron mundësi të mundshme fitimi për tregtarët. Këtu është udhëzuesi juaj gjithëpërfshirës për të zotëruar këtë arenë financiare:

1. Gjeni një ndërmjetës të besueshëm të opsioneve binare

Zgjedhja e një ndërmjetësi të besueshëm është thelbësore. Kërkoni një platformë me reputacion që ofron tregtimin e opsioneve binare së bashku me instrumente të tjera financiare, duke përfshirë arin. Këtu janë tre të vlerësuara shumë Brokerat e opsioneve binare:

Ndërmjetësi:
Rishikimi:
Përparësitë:
Oferta:
Rendimenti: 97%+
12345
5.0/5
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas

$ 5

   Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Rendimenti: 95%+
12345
5.0/5
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet

$10

   Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Rendimenti: Deri në 100%
12345
5/5
 • Depozita minimale $10
 • Llogari demo falas
 • Kthim i lartë deri në 100% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
 • Mbështetje 24/7

$10

   Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
5.0/5
12345
Rendimenti: 97%+
Përparësitë:
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
Oferta:

$ 5

Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
5.0/5
12345
Rendimenti: 95%+
Përparësitë:
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Oferta:

$10

Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
5/5
12345
Rendimenti: Deri në 100%
Përparësitë:
 • Depozita minimale $10
 • Llogari demo falas
 • Kthim i lartë deri në 100% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
 • Mbështetje 24/7
Oferta:

$10

Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Këta ndërmjetës i japin përparësi sigurisë, ofrojnë kthime tërheqëse dhe kanë një prani globale. Për më tepër, ato ofrojnë falas llogaritë demo binare për tregti pa rrezik, duke ju lejuar të praktikoni tregtimin e opsioneve binare të arit përpara se të kryeni fonde reale.

2. Hapni llogarinë tuaj tregtare

Pas zgjedhjes së një ndërmjetësi, regjistroheni për një llogari tregtare. Jepni informacionin e nevojshëm personal, krijoni një hyrje të sigurt dhe verifikimin e plotë të identitetit sipas standardeve rregullatore. Disa ndërmjetës ofrojnë mundësi të regjistrimit të mediave sociale për lehtësi më të madhe.

3. Financoni llogarinë tuaj ose praktikoni me një demonstrim

Merrni parasysh përdorimin e një llogarie demo për të praktikuar tregtimin e opsioneve binare të arit pa rrezikuar para të vërteta. Njihuni me funksionalitetet e platformës, provoni strategji të ndryshme dhe fitoni besim. Më vonë, depozitoni fonde në mënyrë të sigurt në llogarinë tuaj tregtare për të filluar tregtimin.

Kur depozitoni fonde, sigurohuni që të zgjidhni një mënyrë pagese të mbështetur nga ndërmjetësi, si p.sh transfertë bankare, kartë krediti/debiti ose e-portofol. Kini kujdes për çdo tarifë depozitimi dhe kërkesat minimale të depozitave të vendosura nga ndërmjetësi.

4. Zgjidhni aktivin e arit

Opsionet binare i lejojnë tregtarët të spekulojnë mbi lëvizjet e çmimeve të aktiveve të ndryshme, përfshirë arin. Zgjidhni arin si aktivin bazë për tregtinë tuaj të opsioneve binare.

Përpara se të zgjidhni aktivin e arit, analizoni tendencat e tregut, lajmet dhe treguesit ekonomikë që mund të ndikojnë në çmimin e arit. Merrni parasysh faktorë të tillë si tensionet gjeopolitike, normat e inflacionit dhe politikat e bankës qendrore për të marrë vendime të informuara tregtare.

5. Zhvilloni një strategji tregtare

Hartoni një strategji tregtare bazuar në analizën tuaj të lëvizjeve të çmimit të arit. Vendosni nëse parashikoni që çmimi të rritet (Opsioni i thirrjes) ose bie (Vendosja e opsionit) brenda një afati kohor të caktuar. Përdorni tregues teknikë si mesataret lëvizëse, RSI, oshilatorët stokastikë dhe brezat Bollinger për të ndihmuar në analizën tuaj.

Për më tepër, merrni parasysh faktorët e analizës themelore të tilla si dinamika e ofertës dhe kërkesës, tendencat e prodhimit të arit dhe faktorët makroekonomikë që ndikojnë në ekonominë globale.

6. Zgjidhni kohën e skadimit

Kontratat e opsioneve binare vijnë me kohë skadimi të paracaktuara. Tregtarët afatshkurtër mund të preferojnë kohë më të shkurtra skadimi, si p.sh 60 sekonda ose 5 minuta, për të përfituar nga lëvizjet e menjëhershme të çmimeve. Tregtarët afatgjatë mund të zgjedhin kohë më të gjata skadimi, duke filluar nga disa orë deri në një ditë ose më shumë, për të kapur tendencat më të gjera të tregut.

7. Përcaktoni shumën tuaj të investimit

Vendosni shumën që ju pëlqen të investoni në tregti, duke marrë parasysh kufijtë e llogarisë së ndërmjetësit. Menaxhoni rrezikun tuaj duke përafruar shumën tuaj të investimit me tolerancën tuaj ndaj rrezikut.

Sigurohuni që të praktikoni teknikat e duhura të menaxhimit të rrezikut, të tilla si diversifikimi dhe madhësia e pozicionit, për të mbrojtur kapitalin tuaj dhe për të maksimizuar kthimet e mundshme.

8. Kryeni tregtinë dhe monitoroni

Filloni tregtinë duke zgjedhur njërën "Telefonatë" (I lartë) ose "Vendos" (Poshtë) bazuar në parashikimin tuaj. Monitoroni tregtinë deri në skadim dhe merrni parasysh përdorimin e opsioneve të mbylljes së hershme nëse ka.

Nëse parashikimi juaj është i saktë, shijoni një pagesë që varion nga 75% në 95% të investimit tuaj, në varësi të ndërmjetësit dhe lëvizjes së çmimit të arit.

Ne kemi kryer me sukses një tregti për çmimin e arit. U iniciua një opsion i shitjes (më i ulët), me një shumë investimi prej $25, një kohë skadimi prej 15 sekondash dhe një normë mbresëlënëse pagese prej 86%, duke rezultuar në një fitim të konsiderueshëm prej $21,50.

konkluzioni

Investimi në metale të çmuara mund të jetë fitimprurës për një tregtar. Tregu i arit është shumë i paqëndrueshëm dhe ofron hapësirë të madhe për spekulime për tregtarët. Ka shumë metale të çmuara në botën tregtare. Megjithatë, asgjë nuk mundet efektivitetin dhe sigurinë që vjen me tregtimin e arit.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment