Çfarë është një qiri gëlltitës? Përkufizimi dhe shembulli

Model bullish gllabërues dhe bearish gllabërues model

Një e bardhë shandan që fillon më ulët se ku përfundoi një ditë më parë dhe përfundoi më lart se ku filloi ditën e fundit, formon një model rrëmbyes rritës. Një shandan i vogël i zi (ose i kuq), i cili simbolizon një prirje të rënies, pasohet të nesërmen nga një shandan i konsiderueshëm i bardhë (ose jeshil), i cili përfaqëson një prirje bullish, me trupin e shandanit të këtij të fundit duke përfshirë ose mbivendosur tërësisht të parin, ai mund të të shihet.

Një ilustrim i një modeli bullish do të ishte në kontrast me një bullish.

Si të interpretohet një model rrëmbyes bullish?

Modele shandanësh që mbulojnë bardh e zi

Modelet e kthimit të shandanit me dy qirinj përcaktojnë modelin e rrëmbyeshëm të rritjes. Pavarësisht nga madhësia e hijeve të bishtit, qiriri i dytë "gëlltit" plotësisht trupin e vërtetë të qiririt të parë.

Ky model shandani, i cili përbëhet nga një qiri më i vogël i zbrazët i ndjekur nga një qiri i zi më i madh, zhvillohet gjatë një rënieje. Çmimi hapet më i ulët se niveli më i ulët i mëparshëm në ditën e dytë të modelit, por presioni i blerjes bën që ai të rritet në një nivel më të madh se niveli i lartë i mëparshëm, duke rezultuar në një fitore të qartë për blerësit.

Pse do të ekzistonte një model gëlltitës rritës?

Më shumë se thjesht një shandan i bardhë që tregon lëvizjen e çmimeve në rritje, i ndjekur nga një shandan i zi që tregon lëvizjen e çmimeve në rënie, përbën një model rrëmbyes rritës. Shandani i zi i një dite më parë nuk do të kishte qenë në gjendje të gëlltitet nga trupi i shandanit të bardhë nëse çmimi nuk do të kishte rënë.

Shandani i bardhë në një model rrëshqitës bullish tregon një ditë kur arinjtë kontrolluan fillimisht çmimin e aksioneve në mëngjes përpara se demat të merrnin me vendosmëri kontrollin deri në fund të ditës, sepse aksioni hapet më ulët se në ditën 1 dhe mbyllet më lart se ai bëri në ditën 1.

Nëse ka ndonjë fitil të sipërm fare, zakonisht është modest në të bardhë shandan e një modeli bullish që përfshin. Kjo tregon se dita përfundoi pasi çmimi ishte ende në rritje të mprehtë në rritje sepse aksioni u mbyll me ose shumë afër çmimit të tij më të lartë.

Ilustrim i modelit mbresëlënës

Grafik PHILIP MORRIS INTERNATIONAL INC (PM) në pamjen tregtare

Le të përdorim stokun e Philip Morris (PM) si një ilustrim historik. Aksionet e korporatës performuan jashtëzakonisht mirë në vitin 2011 dhe vazhduan të rriten. Por në vitin 2012, stoku ra.

Një model rrëmbyes rritës u zhvillua më 13 janar 2012, pasi çmimi u rrit nga çmimi i hapjes së ditës prej $76.22 në $77.32.

Kur stoku rezultoi pak nën performancë, diapazoni brenda ditës i një dite më parë u la në hije nga kjo ditë pozitive. Veprimi tregoi se demat ishin ende në krye dhe se tendenca në rritje mund të përjetonte një valë tjetër.

Përmbysjet e qirinjve bullish gllabërues

Investitorët duhet gjithashtu të shikojnë nga afër shandanët që erdhën përpara dy që përbëjnë modelin rrëmbyes rritës. Do të jetë më e lehtë të përcaktohet nëse modeli rrëmbyes rritës përfaqëson një përmbysje të vërtetë të trendit në dritën e këtij sfondi më të gjerë.

konkluzioni

Qirinjtë që mbulojnë plotësisht njëri-tjetrin shpesh përfaqësojnë një ndryshim të trendit të tregut. Në këtë model të veçantë, ka dy qirinj, me qirinjën e dytë që "gëlltit" të gjithë trupin e qiririt të parë. Në varësi të vendit ku është qiri në lidhje me trendin, mund të jetë bullish ose bearish të shohësh një qiri që gëlltit. 

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë kam qenë një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, unë tregtoj tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë përdorimi i shandanëve dhe fake-breakouts