Çfarë janë Grekët e Opsioneve Binare? | Përkufizim & Shpjegim


Opsionet binare Grekët i referohen grupit të variablave që rrjedhin nga modeli Black-Scholes (BSM) i përdorur për të llogaritur çmimin teorik të kontratave të opsioneve. Këta grekë, të përfaqësuar nga alfabetet greke, matin ndjeshmërinë e çmimit të një opsioni ndaj ndryshimeve në faktorë të ndryshëm, duke përfshirë çmimin e aktivit bazë, normat e interesit, paqëndrueshmërinë dhe prishjen e kohës. Ato janë thelbësore për menaxhimin dinamik të portofolit në opsionet binare.

Opsionet binare Grekët me pak fjalë

  • Variablat që rrjedhin nga Modeli Black-Scholes për çmimin e opsioneve.
  • Ata matin ndjeshmërinë e një opsioni ndaj ndryshimeve në aktivin bazë, paqëndrueshmërinë, kohën dhe normat e interesit.
  • Grekët kryesorë përfshijnë Delta, Gamma, Theta, Vega dhe Rho.

Kuptimi i Grekëve të Opsioneve Binare: Delta, Gamma, Theta, Vega dhe Rho

Delta (δ)

Delta mat ndjeshmërinë e një opsioni ndaj ndryshimeve në çmimin e aktivit bazë. Ai përshkruan ndryshimin në çmimin e opsionit për një ndryshim çmimi prej $1 për një aktiv. Me opsionet binare, delta mund të rritet në pafundësi përpara skadimit, gjë që mund të çojë në fitime të mëdha. Për thirrjet binare, Delta është gjithmonë pozitive, ndërsa për vëniet, është vazhdimisht negative.

Gama (γ)

Gamma përcakton shkallën e ndryshimit të Delta me një ndryshim $1 në çmimin e aktivit. Opsionet me gama të lartë i përgjigjen me shpejtësi ndryshimeve në vlerën e aktivit bazë. Kjo bëhet thelbësore në parashikimin e lëvizjeve të ardhshme të Delta-s, veçanërisht për opsionet binare që i afrohen çmimit të synuar. Gama zvogëlohet ndërsa opsionet lëvizin drejt përfitimit.

Theta (θ)

Theta pasqyron prishjen e kohës, duke treguar se sa zvogëlohet çmimi i një opsioni me çdo ditë më afër skadimit.

Vega

Vega mat ndikimin e ndryshimeve në paqëndrueshmërinë e nënkuptuar në çmimet e opsioneve. Më e lartë paqëndrueshmëria zakonisht rrit vlerat e opsioneve, por për tregtarët e opsioneve binare, Vega e tepërt mund të përbëjë rreziqe, duke i kthyer tregtitë fitimprurëse në humbje në skadencë.

Rho (ρ)

Rho përfaqëson ndikimin e luhatjeve të normave të interesit në çmimet e opsioneve. Në tregtimin e opsioneve binare, rëndësia e Rho bëhet më pak e rëndësishme për shkak të datave afatshkurtra të skadimit.

Lundrimi i opsioneve binare Grekët: Vështrime nga përvoja e tregut

Opsionet binare që Grekët mbulojnë janë

Opsionet binare GrekëtPoshtë grevësMbi grevë
Opsioni i thirrjes binare Delta+ve+ve
Binary Put Option Delta-ve-ve
Gama e opsionit të thirrjes binare-ve+ve
Gama e opsionit binare të vendosjes+ve-ve
Opsioni i thirrjes binare Theta+ve-ve
Opsioni i vendosjes binare Theta-ve+ve
Opsioni i thirrjes binare Vega+ve-ve
Opsioni i vendosjes binare Vega-ve+ve

Këta ishin grekët që më shqetësonin në gropa dhe më pas përpara ekraneve (rraskapitës mendërisht) gjatë 15 viteve të mia si krijues i tregut të opsioneve, me grekët si Rho që ishin të një rëndësie të vogël edhe kur tregtonin STIR.

Çdo person mund të vlerësojë vlerën e drejtë dhe të krijojë një treg të dyanshëm rreth tij, por menaxhimi i rrezikut që pason tregtimin i ndan profesionistët nga amatorët. 

Shumë nuk i kuptojnë grekët e tyre aq mirë sa të bëjnë një shfaqje të ndërlikuar dhe të kuptojnë se si kanë evoluar profilet e tyre greke. Besimi i një tregtari në çmimin ndikohet në mënyrë të pashmangshme nga paaftësia e tij për të kuptuar profilin e tij të rrezikut. Për shembull, një tregtar opsionesh i cili nuk e njeh deltën e tij do të ishte i krahasueshëm me një tregtar të së ardhmes që nuk e di se sa të ardhme ka të gjata ose të shkurtra.

Më kanë pyetur shumë herë se çfarë mësimesh i kam dhënë një tregtari opsionesh që donte të fillonte tregtimin. E vërteta është se unë kurrë nuk i kam mësuar askujt se si të tregtojë, sepse kam qenë shumë i zënë duke i treguar se si të shmangin humbjen e parave.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment