Cilat janë Listat e Pagave Jo-Fermike (NFP)? – Përkufizimi & Shembull


Listat e pagave jo fermere (NFP) i referohen raportit mujor të lëshuar nga Byroja e Statistikave të Punës të SHBA-së, i cili mat numrin total të punëtorëve me pagesë në Shtetet e Bashkuara, duke përjashtuar punonjësit e fermave, punonjësit e qeverisë, punonjësit e familjes private dhe punonjësit e organizatave jofitimprurëse.

Listat e pagave jo-fermike me pak fjalë

 • Listat e pagave jo-farmike (NFP) gjurmojnë punëtorët e paguar në SHBA, duke përjashtuar bujqësinë, qeverinë, familjet dhe organizatat jofitimprurëse.
 • Publikuar çdo muaj nga Byroja e Statistikave të Punës të SHBA.
 • Tregtimi i opsioneve binare gjatë NFP kërkon kohën strategjike, konfigurimin e grafikut dhe teknikat e analizës.

Kuptimi i listës së pagave jofermike

Listat e pagave jo-bujqësore janë në thelb një mënyrë për të kontrolluar se sa njerëz janë duke punuar në Shtetet e Bashkuara, me përjashtim të atyre në bujqësi dhe punë qeveritare.

Këto të dhëna publikohen të premten e tretë të çdo muaji në orën 8:30 të mëngjesit me orën lindore Byroja e Statistikave të Punës dhe na tregon shumë për mënyrën se si po shkojnë gjërat në fuqinë punëtore në SHBA. Listat e pagave jo fermere përjashtojnë disa klasifikime të punës. Zakonisht, disa punonjës të qeverisë, pronarë dhe punonjës jofitimprurës përjashtohen nga listat e pagave jo-fermë.

Cilat kategori nuk bëjnë pjesë në listat e pagave jo fermere?

Disa kategori pune nuk bëjnë pjesë në listat e pagave jofermike.

Punonjësit e qeverisë

Qeveria përgatit raportin e gjendjes së punësimit çdo muaj. Megjithë rolin e tij të rëndësishëm në përgatitjen e tij, disa punonjës të qeverisë nuk gjejnë vend në listat e pagave jofermike. 

Të gjithë punonjësit ushtarakë dhe ata të emëruar si zyrtarë nga qeveria janë të përjashtuar nga listat e pagave jo fermere. Përveç kësaj, të ndryshme Agjencia Qendrore e Inteligjencës punonjësit dhe agjencitë e sigurisë kombëtare gjithashtu nuk janë pjesë e saj.

Familjet private

Ata që punojnë në familje private ose si ndihmës shtëpiak gjithashtu nuk janë pjesë e listës së pagave jo-bujqësore.

Pronarët

Pronarët e bizneseve, sipërmarrësit individualë dhe punëtorët e vetëpunësuar që zotërojnë biznese të pa inkorporuara nuk janë gjithashtu pjesë e listës së pagave jo-fermike. Nga këto lista pagash përjashtohen edhe bizneset e pa regjistruara si korporata pa përgjegjësi të kufizuar.

Punonjësit jofitimprurës

Punonjësit që punojnë në organizatat jofitimprurëse nuk janë pjesë e statistikave të listës së pagave jo-bujqësore.

Shembuj të listëpagesave jo-fermike

Lista e pagave jo bujqësore përfshin të gjithë punëtorët që operojnë jashtë sektorit të bujqësisë. Nëse jeni duke punuar në një punë qeveritare, por nuk mbani pozicionin e një zyrtari, mund të keni të drejtë të gjeni një vend në statistikat e listës së pagave jo bujqësore.

Si të tregtoni NFP me opsionet binare?

Tregtimi i opsioneve binare me listën e pagave jo-farmike (NFP) kërkon planifikim strategjik dhe ekzekutim të saktë. Më poshtë do të gjeni një udhëzues hap pas hapi si të tregtoni opsionet binare në NFP:

 1. Vendosni grafikun tuaj: Filloni duke vendosur grafikun tuaj me shandanët ose shufra, mundësisht duke përdorur Pocket Option si ndërmjetësin tuaj për tregtimin NFP.
 2. Koha është kyçe: Vendosni kohëmatësin e grafikut në 15 minuta dhe prisni derisa të publikohet raporti NFP përpara se të hyni në tregti për të minimizuar rreziqet që lidhen me sharrat e hershme.
 3. Identifikoni stabilizimin: Kërkoni formimin e një shiriti të brendshëm, që tregon një stabilizim përpara një potenciali shpërthim.
 4. Koha e hyrjes suaj: Pasi të thyhet shiriti i brendshëm, merrni parasysh fillimin e një tregtie brenda katër orëve të ardhshme, pasi shumica e aktiviteteve zgjidhen brenda këtij afati kohor.
 5. Zgjidhni datën e skadimit: Zgjidhni një datë skadimi brenda kësaj dritareje katër-orëshe nëse ndërmjetësi juaj ofron tregti ditore, përndryshe monitoroni nga afër lëvizjet e çmimeve për të hyrë në tregti kur çmimi shpërthen.
 6. Përdorni teknikat e analizës: Përdorni teknika analize të tilla si përdorimi i brezave Bollinger, vëzhgimi i formacioneve të besueshme si çekiçët dhe vendosja e strategjive të ndalimit dhe kthimit për të menaxhuar rreziqet.
 7. Potenciali i fitimit: Pavarësisht se lëshimi i NFP referohet si "orë amatore" nga disa, me një teknikë solide dhe aftësi për të interpretuar sinjalet e hyrjes, ka potencial për fitime të konsiderueshme në tregtimin e opsioneve binare gjatë kësaj kohe.
Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Këshilla Tregtare për Sukses

Tregtimi i opsioneve binare në platforma si Pocket Option kërkon një qasje strategjike, veçanërisht gjatë periudhave të paqëndrueshme të tregut, siç është lëshimi i të dhënave të tregut NFP. Këtu janë disa këshilla praktike:

 • Diversifikoni afatet kohore: Kalo midis grafikëve 10 dhe 30 minuta për të marrë një pasqyrë të gjerë të tendencave të tregut. Kjo ju ndihmon të merrni vendime të informuara për pikat e hyrjes dhe daljes.
 • Hiqni dorë nga opsionet me rrezik të lartë: Shmangni opsionet 1 minutëshe gjatë periudhave të paqëndrueshme për të minimizuar humbjet e mundshme. Zgjedhni afate më të gjata kohore për më shumë stabilitet dhe menaxhim më të mirë të rrezikut.
 • Përdorni brezat Bollinger për njohuri: Përdorni Bollinger Bands në grafikët tuaj të shandanit për të marrë njohuri të rëndësishme rreth mesatareve lëvizëse. Kjo mund t'ju ndihmojë të identifikoni pikat e mundshme të hyrjes në mënyrë më efektive.
 • Ushtroni durim: Prisni për formacione të qëndrueshme grafiku përpara se të merrni vendime tregtare. Një tregti e nxituar pa konfirmimin e duhur mund të çojë në humbje.
 • Sinjalet e hyrjes në vend: Mbani një sy për formacionet e çekiçit dhe përdorni shufrat e brendshme si sinjale hyrjeje. Këto modele shpesh tregojnë përmbysje të mundshme të tregut ose tendenca të vazhdueshme.
 • Menaxhoni rrezikun në mënyrë efektive: Për të mbrojtur investimet tuaja, përdorni strategji të menaxhimit të rrezikut si urdhrat e humbjes së ndalimit dhe teknikat e kthimit. Kjo ju lejon të përballoni luhatjet e tregut dhe të minimizoni humbjet.

konkluzioni 

Listat e pagave jo fermere kanë një rol vendimtar në ekonominë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Falë këtij raporti dhe statistikave, qeveria mund të përcaktojë numrin e të papunëve në vend. Këto statistika u tregojnë njerëzve se cilët dhe pse sektorët në ekonomi janë në turin e zgjerimit. Ky raport tregon gjithashtu cilët sektorë në ekonomi po tkurren

Ky raport do të tregojë gjithashtu numri i pagave të reja të krijuara nga sektorët në zgjerim. Do të dini gjithashtu për sektorët që mungojnë në ofrimin e vendeve të punës për njerëzit e Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Kështu, qeveria mund të marrë masat e duhura për të siguruar që këta njerëz të punësohen.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment