Opsionet binare Përkufizimi i opsionit të lartë

Opsioni i lartë në tregtimi binar përshkruhet si drejtimi i tregtisë. Në veçanti investimi, tregtari duhet të kuptojë nëse vlera e një aktivi të caktuar do të shkojë lart apo do të jetë më e ulët se një gamë e caktuar çmimi. Me pak fjalë, nëse çmimi do të rritet apo ulet. 

Me një parashikim të thjeshtë, ju ose mund të bëni një fitim të madh ose të përfundoni duke humbur shumën tuaj të investuar tek dikush tjetër. 

Si funksionon opsioni i lartë? 

Për të zgjedhur një opsion të lartë në një tregti të caktuar, duhet të analizoni tregun, të mbani një sy në tendencat e lajmeve dhe të kuptoni nga afër luhatjet e tregut. 

Pasi të analizoni gjithçka, nëse mendoni se çmimi i një të dhënë aktiv do të rritet, dmth, do të shkojë më lart, ju zgjidhni opsionin e lartë. Në këtë rast, ju mund të zgjidhni për një opsion thirrjeje

Nëse parashikimi juaj është i saktë, kjo do të thotë se çmimi i një aktivi të caktuar është rritur dhe ju do të fitoni tregtinë dhe do të bëni një fitim të mirë. Por nëse çmimi ulet, ju do të humbni tregtinë. 

Shembull i opsionit të lartë

Për të kuptuar opsionin e lartë, këtu është një shembull i vogël. 

Le të supozojmë se çmimi i naftës është $50. Tani, nëse mendoni se çmimi i tij do të rritet me një përqindje të caktuar para se të skadojë, ju vendosni një opsion të lartë. 

konkluzioni 

Para se të zgjidhni opsionin e lartë, duhet të kontrolloni dy herë gjithçka. Dhe pasi të jeni të sigurt se çmimi i aktivit do të rritet nga çmimi i tij spot, mund të zgjidhni "të lartë" duke vendosur opsionin e thirrjes. 

Lexoni artikuj të tjerë të rëndësishëm në fjalor binar.

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë kam qenë një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, unë tregtoj tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë përdorimi i shandanëve dhe fake-breakouts