Opsionet binare në përkufizimin e parave

Në para (ITM) është një situatë në tregtimi i opsioneve binare që lind kur çmimi i goditjes së një aktivi ka tejkaluar çmimin aktual të tregut. Në këtë situatë tregtimi, aktivi i dhënë ka një vlerë të brendshme. 

Kur është fjala për Në para dhe jashtë parave, asnjë nga këto opsione nuk është më i mirë se njëri-tjetri. Kjo për shkak se të dy kanë të mirat dhe të këqijat e tyre 

Çfarë është opsioni Call and Put në "In the Money"?

Një opsion thirrjeje në situatën "Në para" do të thotë që ju mund të blini aksionet. Një tregtar mund të zgjedhë opsionin e thirrjes kur çmimi aktual i tregut të një malli është më i lartë se çmimi i tij i goditjes

Nga ana tjetër, një opsion shitjeje në situatën "Në para" do të thotë që ju mund ta shesni aksionin përpara kohës së skadimit. Për të zgjedhur opsionin e vendosjes, çmimi i goditjes së një të dhënë mall duhet të jetë mbi çmimi i tregut

Në shembullin e parave

Le të supozojmë se po tregtoni argjendin me të çmimi aktual i $12 dhe çmimi i goditjes prej $10. Do të thotë, ju jeni automatikisht "In the Money" dhe keni zgjedhur opsionin e thirrjes. 

Tani, nëse vlera aktuale e tregut rritet më tej, ju do të bëni një fitim. Megjithatë, nëse bie, ju do të humbni shumën e investuar. 

Në mënyrë të ngjashme, nëse keni zgjedhur opsionin e vendosjes dhe vlera aktuale zvogëlohet, do të përfitoni. Dhe nëse rritet, do të humbni. 

konkluzioni

Tregtimi i opsioneve vjen me një mundësi më të lartë për të fituar më shumë fitim. Pra, me njohuritë e duhura të situatës "Në para", ju mund të zgjidhni lehtësisht "vënë"ose "telefononi” opsion dhe mund të bëjë një fitim. 

Lexoni artikuj të tjerë të rëndësishëm në fjalor binar.

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë kam qenë një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, unë tregtoj tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë përdorimi i shandanëve dhe fake-breakouts