Indeksi Russell 2000 | Përkufizimi dhe Opsionet e Investimit


Indeksi Russell 2000, i njohur gjithashtu si Russell 2K, është një indeks i tregut të aksioneve që gjurmon performancën e 2000 kompanive me kapital të vogël në tregun e aksioneve të SHBA.. Është një nëngrup i indeksit më të gjerë Russell 3000, që mbulon afërsisht 98% të tregjeve të aksioneve të investueshme në SHBA.

Si një tregues kryesor ekonomik, Russell 2000 fokusohet në kompanitë më të vogla amerikane dhe shpesh citohet krahas indekseve të tjerë të njohur të tregut të aksioneve, si p.sh. S&P 500, Nasdaq Kompozit, dhe Dow Jones Industrial Average.

Indeksi Russell 2000 me pak fjalë

 • Indeksi Russell 2000 ndjek 2000 kompani amerikane me kapital të vogël, duke e bërë atë një nëngrup të Indeksit Russell 3000.
 • Kompanitë kryesore në indeks përfshijnë Ovintiv, AMC Entertainment dhe të tjera.
 • E aksesueshme përmes ETF-ve dhe fondeve të përbashkëta, të tilla si iShares Russell 2000 dhe Vanguard Russell 2000.

Kuptimi i Indeksit Russell 2000

Indeksi Russell 2000, i lançuar në vitin 1984 nga kompania Frank Russell dhe tani i menaxhuar nga FTSE Russell, është një indeks i ponderuar me kapitalizimin e tregut që ndjek performancën e rreth 2000 kompanive me kapital të vogël. Indeksi vlerëson kapitalizimi i tregut të çdo kompanie për të përcaktuar rëndësinë e saj brenda indeksit. Ndërsa stoku i një kompanie lëviz, pesha e saj brenda indeksit rregullohet në përputhje me rrethanat.

Aktiv investitorët përdorni këtë indeks në sektorin me kapital të vogël për të matur performancën e tyre. Për shembull, investitorët që investojnë në fonde me kapital të vogël mund të krahasojnë performancën e fondit të tyre me atë të Russell 2000. Kjo ndihmon për të vlerësuar efektivitetin e strategjisë aktive të fondit në shtimin e vlerës.

Kompanitë me kapital të vogël në Indeksin Russell 2000

Kompanitë me kapital të vogël përbëjnë Indeksin Russell 2000 dhe përfaqësojnë kompani me një kapitalizim tregu më të ulët se në indekset më të mëdha si S&P 500 dhe Dow.

Në Russell 2000, kapitalizimi mesatar i tregut i një kompanie është afërsisht $1.03 miliardë, sipas të dhënave të ofruara nga FTSE, menaxheri i indeksit. Kjo shifër është në kontrast me kapitalizimin mesatar të tregut prej $2.28 miliardë për indeksin më të gjerë Russell 3000.

Më poshtë është një listë e 10 kompanive më të mira që aktualisht përfshijnë Russell 2000 që nga shkurti 2022:

 1. Ovintiv (OVV)
 2. AMC Entertainment (AMC)
 3. Tenet Healthcare (THC)
 4. Synaptics (SYNA)
 5. Klubi i Shitjes së BJ-së (BJ)
 6. Tetra Tech (TTEK)
 7. Gjysmëpërçues grilë (LSCC)
 8. Grupi i Ushqimit të Performancës (PFGC)
 9. Macy's (M)
 10. Chesapeake Energy (CHK)

Opsionet e Investimeve

Russell 2000 është lehtësisht i aksesueshëm përmes fondet e përbashkëta dhe fondet e tregtueshme në këmbim, duke u ofruar investitorëve një sërë opsionesh me kosto minimale.

Russell 2000 ETF

iShares Russell 2000 është një ETF popullor që u ofron investitorëve diversifikim me një univers me kapital të vogël për një përqindje tarife prej 0,19. Një tjetër ETF është Vanguard Russell 2000 ETF, i cili vjen me një raport shpenzimesh prej 0.10%.

Pyetjet e shpeshta – Pyetjet më të shpeshta

Cili është ndryshimi midis Russell 2000 dhe Russell 1000?

Russell 2000 dhe Russell 1000 përfaqësojnë segmentet e mëdha të indeksit Russell 3000. 20000 kompani të mëdha bëjnë Russell 2000 ndërsa 1000 kompani të mëdha bëjnë Russell 1000. 

A është Russell 2000 një investim i mirë?

Këshillohet që të investoni në Russell 2000 pasi mund t'ju ndihmojë të fitoni një përvojë më të mirë në tregun amerikan me kapital të vogël. Së bashku me letrat me vlerë të tjera, ai mund të sigurojë diversifikim. 

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment