Çfarë është Scalping? | Përkufizimi, Psikologjia dhe Shembull


Scalping është një strategji tregtare e fokusuar në përfitimin nga lëvizjet e vogla të çmimeve në aktivet financiare. Tregtarët, të njohur si scalpers, kryejnë tregti të shumta në një ditë të vetme, zakonisht midis 10 dhe disa qindra, duke vënë bast mbi idenë se ndryshimet e vogla në çmimet e aksioneve janë më të lehta për t'u përfituar sesa ato më të mëdha. Nëse miratohet një plan i ngushtë daljeje për të minimizuar humbjet e konsiderueshme, fitimet e shumta të vogla mund të përbëhen lehtësisht në shpërblime të konsiderueshme.

Scalping me pak fjalë

 • Scalping përfshin marrjen e fitimeve nga luhatjet e vogla të çmimeve duke ekzekutuar tregti të shumta brenda një dite të vetme tregtimi.
 • Scalpers kërkojnë një kohë të saktë dhe përdorin grafikët afatshkurtër si shandanët një minutësh për analiza.
 • Tregtarët kanë nevojë për një kapital të llogarisë që tejkalon $25,000 për t'u pajtuar me rregulloret e tregtarëve të ditës së modelit.
 • Scalping mbështetet shumë në analizat teknike, me tregtarët që përdorin çelësat e nxehtë të para-programuar për ekzekutimin e shpejtë të porosive.

Karakteristikat e Scalping

Për tregtarët e shpejtë, shkallëzimi është a aktivitet me ritëm të shpejtë. Ai kërkon kohën dhe ekzekutimin e saktë. Scalpers përdorin një marzh të fuqisë blerëse të tregtimit katër-ditor për të rritur fitimet me më shumë aksione në periudhën më të shkurtër të mbajtjes. Kjo kërkon përqendrimin në grafikët me intervale më të shkurtra kohore, si grafikët e shandanit një minutë dhe pesë minuta. Nivelet e mbështetjes dhe rezistencës së çmimeve përcaktohen duke përdorur treguesit e grafikut të çmimeve, duke përfshirë pikat e rrotullimit, brezat Bollinger dhe mesataret lëvizëse.

Për scalping, kapitali i llogarisë duhet të jetë më i lartë se $25,000 e kërkuar për të përmbushur udhëzues për tregtarin e ditës së modelit (PDT).. Ekzekutimi i marrëveshjes me shitje të shkurtër kërkon diferencë.

Scalpers blejnë lart dhe shesin më lart, blejnë më të ulët dhe mbulojnë më të ulët, ose të shkurtër lart e më lart. Ata gjithashtu blejnë të ulëta dhe mbulojnë më të ulët. Metodat më të shpejta për plotësimin e shpejtë të porosive janë çelësat e para-programuar ose ekzekutimi me pikë dhe klikim përmes panelit të Nivelit 2. Scalping mbështetet vetëm në lëvizjet afatshkurtra të çmimeve dhe analizat teknike. Për shkak të përdorimit të gjerë të levës në scalping, mendohet të jetë një metodë tregtimi me rrezik të lartë.

Për më tepër, mendoni për kombinimin e analizës së shandanit me metoda të tjera të analizës. Nëse një model shandani duket afër një niveli të identifikuar si të rëndësishëm nga lloje të ndryshme të analizave teknike, ai mund të bëhet më i rëndësishëm.

Psikologjia e Skalpingut

Sa herë që duhet të merret një vendim, ai duhet të bëhet me besim. Por meqenëse kushtet e tregut po ndryshojnë vazhdimisht, skalperët duhet të jenë gjithashtu të adaptueshëm. Nëse një tregti nuk shkon siç pritej, ata duhet të bëjnë rregullime sa më shpejt të jetë e mundur për të shmangur një humbje të konsiderueshme.

Shembull i Scalping

Supozoni se një tregtar përdor scalping për të përfituar nga ndryshimet e çmimeve në aksionin $10 ABC. Tregtari do të blejë dhe shesë një sasi të konsiderueshme aksionesh ABC, le të themi 50,000, dhe do t'i shesë ato me luhatje të mira të çmimeve në shkallë të vogël. Për shembull, për shkak se ata blejnë dhe shesin në sasi të mëdha, ata mund të vendosin të blejnë dhe të shesin në rritje të çmimit prej $0.05, duke krijuar pak fitime që rriten me kalimin e kohës.

Si të bëni Scalping me opsione binare?

Skalping me opsionet binare është një strategji e fokusuar në fitime të shpejta brenda kornizave kohore të shkurtra. Opsionet binare ofrojnë kohë të ndryshme skadimi, të tilla si kontrata pesë sekondash, një minutësh, 30 minuta dhe një orë, duke i bërë ato ideale për këtë qasje.

Strategjia e tregtimit scalping është perfekte për tuajin 5-minuta ose 60-sekondë tregton, pasi do t'ju ndihmojë të përcaktoni performancën e tregut brenda pak minutave në vijim. Tregtarët mund të aplikojnë strategjinë e skalpingut në tregje të ndryshme financiare, duke përfshirë aksionet, forex, kriptovalutat dhe mallrat. Këtu është një udhëzues hap pas hapi për të përdorur një strategji tregtare scalping për opsionet binare:

1. Zgjidhni një ndërmjetës të opsioneve binare

Zgjidhni një ndërmjetësi i opsioneve binare që ofron scalping, një gamë të gjerë asetesh për t'u tregtuar dhe ka një platformë tregtare miqësore për përdoruesit. Këtu janë tre ndërmjetësit kryesorë të opsioneve binare. Ata fokusohen në sigurinë, ofrojnë kthime konkurruese dhe u shërbejnë tregtarëve globalisht. Plus, çdo ndërmjetës ju lejon të hapni një llogari demo pa rrezik për të praktikuar tregtimin.

Ndërmjetësi:
Rishikimi:
Përparësitë:
Oferta:
Rendimenti: 95%+
12345
5.0/5
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet

$10

   Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Rendimenti: Deri në 100%
12345
5/5
 • Depozita minimale $10
 • Llogari demo falas
 • Kthim i lartë deri në 100% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
 • Mbështetje 24/7

$10

   Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Rendimenti: 97%+
12345
5.0/5
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas

$ 5

   Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
5.0/5
12345
Rendimenti: 95%+
Përparësitë:
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Oferta:

$10

Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
5/5
12345
Rendimenti: Deri në 100%
Përparësitë:
 • Depozita minimale $10
 • Llogari demo falas
 • Kthim i lartë deri në 100% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
 • Mbështetje 24/7
Oferta:

$10

Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
5.0/5
12345
Rendimenti: 97%+
Përparësitë:
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
Oferta:

$ 5

Vizitoni ndërmjetësin

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

2. Regjistroni një llogari tregtare

Regjistrohu për një llogari tregtare me ndërmjetësin e zgjedhur. Kjo zakonisht nënkupton dhënien e informacionit tuaj bazë personal, krijimin e një hyrje të sigurt dhe verifikimin e identitetit tuaj siç kërkohet nga rregulloret. Disa ndërmjetës mund të ofrojnë regjistrim të shpejtë përmes profileve të mediave sociale.

3. Përdorni një llogari demo ose financoni llogarinë tuaj

Provoni strategjinë tuaj të scalping në një llogari demo për t'u mësuar me platformën. Kur të jeni të sigurt, depozitoni fonde në llogarinë tuaj tregtare duke përdorur një metodë të sigurt pagese të pranuar nga ndërmjetësi.

4. Zgjidhni asetet e duhura

Zgjidhni aktive me likuiditet dhe paqëndrueshmëri të lartë, pasi ato janë ideale për skalping. Çiftet e monedhave si EUR/USD, GBP/USD dhe USD/JPY janë zgjedhje të njohura. Aksionet dhe indekset me lëvizje të konsiderueshme të çmimeve mund të jenë gjithashtu të përshtatshme.

5. Zgjedhja e kornizës kohore

Meqenëse scalping përfshin kryerjen e tregtisë së shpejtë, zgjidhni afatshkurtër kohët e skadencës. Kjo mund të shkojë nga disa sekonda në disa minuta, në varësi të platformës.

6. Shuma e investimit

Vendosni për shumën që jeni të kënaqur të rrezikoni në çdo tregti. Rekomandohet të filloni me një përqindje të vogël të kapitalit tuaj të përgjithshëm tregtar për të menaxhuar në mënyrë efektive rrezikun. Mos harroni se në rast të një tregtimi të pasuksesshëm të opsioneve binare, rrezikoni të humbni të gjithë kapitalin tuaj të investuar.

7. Analiza Teknike

Përdorni treguesit e analizës teknike për të identifikuar lëvizjet afatshkurtra të çmimeve. Treguesit e zakonshëm të përdorur në skalping përfshijnë mesataret lëvizëse, brezat Bollinger, RSI (Relative Strength Index) dhe MACD (Moving Average Convergence Divergence). Këta tregues mund t'ju ndihmojnë të identifikoni pikat e hyrjes dhe daljes. Përcaktoni nëse parashikoni që aktivi i zgjedhur të rritet (opsioni i thirrjes) ose të bjerë (opsioni i vendosjes) brenda kornizës kohore të specifikuar.

8. Ekzekutoni tregtinë tuaj dhe monitoroni

Ekzekutoni tregtinë duke zgjedhur ose një "Thirrje" (Më e lartë) ose "Vendos" (Më e ulët) opsion pasi të jenë vendosur të gjitha cilësimet. Disa ndërmjetës mund të kërkojnë hapa shtesë verifikimi përpara se të vazhdojnë. Monitoroni tregtinë derisa të skadojë dhe merrni parasysh opsionet e mbylljes së hershme nëse ofrohen nga ndërmjetësi. Nëse parashikimi juaj është i saktë, mund të prisni një pagesë që varion nga 75% në 95% të investimit tuaj fillestar, në varësi të ndërmjetësit.

konkluzioni

Praktika e tregtimit, e njohur si "scalping", i lejon tregtarët të përfitojnë nga luhatjet e vogla të çmimeve në një aksion. Nëse tregtari përdor vazhdimisht një strategji daljeje për të kufizuar humbjet dhe për të realizuar fitime, fitimet modeste të realizuara me këtë metodë mund të rriten.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment