Çfarë është opsionet Binare Call Vega? | Përkufizimi


Vega e opsioneve të thirrjeve binare mat ndryshimin e çmimit për shkak të një ndryshimi në rritje në paqëndrueshmërinë e nënkuptuar. Sidomos, kur tregtoni me ndërmjetës binarë, Call Vega përdoret shpesh nga njerëz që kërkojnë një të besueshëm treguesi i tregtimit të opsioneve binare.

Thirr Vega me pak fjalë

  • Call theta mat ndjeshmërinë e çmimit të një opsioni binar thirrjeje ndaj ndryshimeve në paqëndrueshmërinë e nënkuptuar.
  • Thirrjet binare nga paratë kanë një Vega pozitive dhe rritje në vlerë ndërsa paqëndrueshmëria e nënkuptuar rritet.
  • Opsionet e thirrjeve binare në para kanë një Vega negative; paqëndrueshmëria më e lartë e nënkuptuar ul vlerën e tyre.

Karakteristikat e Call Vega

Binary-Options-Call-Vega-Implied-Volatility-100-Oil-1

Ashtu si me opsionet konvencionale, një thirrje nga paratë ka një Vega pozitive. Kjo është për shkak se opsioni rritet në vlerë kur rritet paqëndrueshmëria e nënkuptuar.

Paqëndrueshmëria e nënkuptuar shpesh lëviz në të njëjtën kohë me paqëndrueshmërinë themelore. Sa më i paqëndrueshëm të jetë çmimi bazë, aq më e madhe është mundësia që opsioni të jetë nga paratë do të bëhet një opsion fitimprurës që është në para. Për këtë qëllim, ulja e paqëndrueshmërisë së nënkuptuar dhe zvogëlimi i kohës deri në skadim ndikojnë në mënyrë të ngjashme në opsionin e thirrjes binare pa para.

Ndryshe nga opsioni tradicional i thirrjes, ku një rritje në paqëndrueshmërinë e nënkuptuar rrit vlerën e opsionit, një opsion i thirrjes binare në para ka një Vega negative. Kjo do të thotë që nëse aktivi bazë është më i lartë se çmimi i goditjes, një rritje në paqëndrueshmërinë e nënkuptuar do të ulë vlerën e opsionit të thirrjes binar.

Si ndikon rritja e paqëndrueshmërisë në Call Vega

Një rritje e paqëndrueshmërisë rrit probabilitetin që çmimi i aktivit bazë të bjerë nën goditjen, gjë që do të ulë vlerën e opsionit binar të thirrjes. Kjo rezulton në një Vega negative të opsionit të thirrjes binare.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment