Shenjat jo të këmbyeshme (NFT): Përkufizim dhe Shembull


Shenjat jo të këmbyeshëm (NFT) janë një formë unike e aseteve kriptografike të mundësuara nga teknologjia blockchain. Ndryshe nga kriptovalutat si Bitcoin ose Ethereum, të cilat janë të këmbyeshme dhe të përsëritshme, NFT-të kanë karakteristika të ndryshme që e bëjnë secilin unik dhe të pazëvendësueshëm.

Imagjinoni çdo NFT si një koleksion dixhital, ku asnjë nuk është saktësisht njësoj. Çdo shenjë është e lidhur me një identifikues dixhital dhe meta të dhëna specifike, që siguron unike dhe parandalon dyfishimin. Kjo veçanti i bën NFT-të ideale për të përfaqësuar një gamë të gjerë asetesh dixhitale ose fizike, duke përfshirë veprat e artit, muzikën, pasuritë e paluajtshme virtuale dhe madje edhe të drejtat e pronësisë.

Duke bërë tokenizimin e aseteve në blockchain, NFT-të ofrojnë një mënyrë të sigurt dhe transparente për të blerë, shitur dhe tregtuar artikuj dixhitalë unikë. Kjo eliminon rrezikun e mashtrimit dhe siguron autenticitetin dhe pronësinë e çdo NFT, duke hapur një kufi të ri për pronësinë dixhitale dhe shprehjen krijuese.

Shenjat jo të këmbyeshme (NFT) me pak fjalë

  • NFT-të janë aktive kriptografike unike në blockchain, ndryshe nga kriptovalutat.
  • Çdo NFT është e veçantë, me identifikues dixhitalë dhe meta të dhëna specifike.
  • NFT-të përfaqësojnë asete të ndryshme dixhitale ose fizike si vepra arti, muzika dhe të drejtat e pronësisë.
  • Ndryshe nga opsionet binare, NFT-të tregtohen në platforma të specializuara për koleksione dixhitale.

NFT-të që transformojnë peizazhin e kriptomonedhës

Shfaqja e NFT-ve ka eliminuar zbrazëtirat e kriptomonedhës. Kriptovalutat janë të ngjashme me njëra-tjetrën, të njohura edhe si të këmbyeshme. Do të thotë që këto janë një medium ideal për transaksionet mes njerëzve. 

Për shembull, mund të shihni se një njësi e Bitcoin është ekuivalente me një tjetër. Megjithatë, nuk është rasti me NFT-të. Asnjë NFT nuk mund të jetë kurrë ekuivalente me një tjetër. Në përgjithësi, sepse çdo NFT është i ndryshëm. Është ajo që i bën ata identitete unike dhe të patransferueshme. 

Shembuj të njohur të argumenteve jo të këmbyeshëm

Këta shembuj të NFT-ve do t'ju japin një pasqyrë më të mirë në kuptimin e tyre.

Tweet-i i Jack Dorsey

“Është interesante se Jack Dorsey, ish-CEO i Twitter, së fundmi shiti tweet-in e tij të parë për $3 milion, e gjitha kjo falë evolucionit të NFT-ve. Tweet-i, i cili thjesht thoshte 'vetëm duke vendosur twttr-in tim,' u postua fillimisht më 21 mars 2006.

Kriptokite

Cryptokitties janë padyshim një nga projektet më të suksesshme NFT, i shfaqur në nëntor 2017. Çdo Cryptokitty përfaqëson një mace dixhitale unike me kodin e vet të ID-së, të ruajtur në blockchain Ethereum.

Ajo që i bën këto NFT intriguese është aftësia e tyre për të gjeneruar kotele me atribute të ndryshme. Ky projekt NFT arriti të mbledhë $20 milion nga entuziastët e maceve.

Nike atlete NFT

Me rritjen e metaverses, njerëzit po futen në NFT, si këto atlete Nike. Falë një patente nga Nike, mund të keni versione fizike dhe virtuale. Pra, nëse jeni adhurues i madh i atleteve Nike, mund t'i realizoni edhe ato virtuale.

A ia vlejnë argumentet jo të këmbyeshëm?

Tregu ka një reagim të patëmetë ndaj NFT-ve. Hulumtimi i NFT-ve na tregon se këto asete ofrojnë efikasiteti i tregut si askush tjetër. Avantazhi thelbësor që NFT-të sjellin me vete është eliminimi i ndërmjetësve. 

Kështu, shitësit NFT mund lidheni me blerësit ose audiencën pa përfshirjen e ndonjë ndërmjetësi. Këto argumente kanë sjellë me vete një rreze të re shprese për zhvillimin e tregjeve të reja të investimeve. Shkëmbimi i sigurt i NFT-ve ndërmjet palëve i bën ato edhe më të dëshirueshme për tregtarët.

A mund të tregtoni NFT me opsione binare?

Jo, nuk mund të tregtoni me tokena jo të këmbyeshëm (NFT). opsionet binare. Edhe pse opsionet binare dhe NFT-të lidhen me asetet dixhitale, ato kanë funksione të ndryshme dhe operojnë në tregje të ndryshme. Ndërsa opsionet binare tregtohen në tregjet financiare, NFT-të zakonisht blihen, shiten dhe tregtohen në platforma të specializuara ose tregje për koleksione dixhitale. Prandaj, nuk mund të tregtoni NFT drejtpërdrejt me opsionet binare.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment