Çfarë është Turbo Trading? | Përkufizimi dhe Shembujt


Tregtimi Turbo është një strategji e levave që përdor produkte të specializuara të lidhura me stoqet dhe tregues. Ato ofrojnë si levë ashtu edhe siguri me një mekanizëm të integruar të ndalimit të humbjes që mbron tregtarët nga thirrjet e marzhit dhe mundëson reagime të shpejta ndaj luhatjeve të aktiveve.

Tregtimi Turbo me pak fjalë

 • Tregtimi Turbo përmban produkte të levave dhe të mbrojtura të lidhura me stoqet dhe indekset.
 • Turbo-t kanë një mekanizëm të integruar të ndalimit të humbjes, i njohur si një pengesë e ndërprerjes, për të parandaluar thirrjet e marzhit.
 • Tregtimi i gjatë turbo përfiton nga rritja e çmimeve të aktiveve, ndërsa tregtimi i shkurtër përfiton nga rënia e çmimeve.
 • Platformat e tregtimit Turbo si Quotex, Pocket Option dhe Deriv ofrojnë opsione tregtare të arritshme, të shpejta dhe fleksibël.

Kuptimi i Turbos

Turbos janë produkte të levave dhe të siguruara të lidhura me aksionet dhe indekset. Ato janë mjetet ideale për investitorët ose tregtarët për të arritur ingranazhe, pavarësisht nga sfidat e tyre. Turbo-t njihen gjithashtu si garanci ose certifikata dhe tregtohen Over The Counter (OTC) drejtpërdrejt ndërmjet dy palëve. 

Ato ofrojnë një nivel të lartë sigurie duke pasur një ndalesë-humbje të integruar të njohur gjithashtu si pengesë e ndërprerjes, e cila mbyll transaksionet automatikisht kur arrihet marzhi i ndalimit të humbjes, duke parandaluar kështu thirrjen e frikshme të marzhit nga ndërmjetësit. 

Është një investim financiar që u mundëson investitorëve ose tregtarëve të reagojnë ndaj çdo lëvizjeje të aktivit parësor. Për shkak të kësaj, aktivi juaj financiar reflektohet menjëherë në listën turbo me efektin e shumëzuesit.

Si funksionon Turbo Trading?

Tregtimi Turbo funksionon duke investuar ose blerë një produkt të transferueshëm të siguruar, vlera e të cilit bazohet në vlerën e një aktivi parësor. Ju në thelb zgjidhni të blini një produkt ose në rënie ose në rritje.

Në çdo tregti të hapur, një investitor zgjedh një nivel nock-out, dmth pikën ku tregtia mbyllet nëse tregu kthehet kundër tij. Kjo do të thotë investitori kontrollon rreziqet në një tregti dhe ai e di se çfarë do të humbasë ose fitojë në çdo tregti.

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
Rendimenti dhe aktivet:
Përparësitë:
Oferta:
5.0/5
12345
/
Rendimenti: 95%+
100+ tregje
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Llogari e drejtpërdrejtë nga $10
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

5.0/5
12345
MISA
Rendimenti: 97%+
100+ tregje
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
Llogari e drejtpërdrejtë nga $ 5
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

5.0/5
12345
MFSA, GSC, MGA
Rendimenti: 90%+
200+ tregje
 • Mbështet tregtimin e automatizuar
 • Tregtia e rregulluar
 • Platforma të shumta
 • Produkte të ndryshme financiare
 • MetaTrader 5
 • Rendiment i lartë 90%+
Llogari e drejtpërdrejtë nga $10
  Regjistrohu falas

(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Ndërmjetësi:
Rregullorja:
/
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 95%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
 • Sinjalet
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
MISA
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 97%+
100+ tregje
Përparësitë:
 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
Oferta:
Ndërmjetësi:
Rregullorja:
MFSA, GSC, MGA
Rendimenti dhe aktivet:
Rendimenti: 90%+
200+ tregje
Përparësitë:
 • Mbështet tregtimin e automatizuar
 • Tregtia e rregulluar
 • Platforma të shumta
 • Produkte të ndryshme financiare
 • MetaTrader 5
 • Rendiment i lartë 90%+
Oferta:

Llojet e Tregtisë Turbo

Ekzistojnë dy lloje të tregtimit dhe të dyja lejojnë investitorët të përfitojnë nga luhatjet e tregut. Ata janë:

 • Tregtim turbo gjatë ose demit
 • Tregtim me turbo të shkurtër ose ariu

Tregtim i gjatë Turbo

Kur çmimi i aktivit primar rritet, rritet edhe ai afatgjatë. Një tregtar ose investitor do të blejë një kohë të gjatë nëse ai parashikon rritjen e një aktivi kryesor dhe do të vendosë nivelin e tij të humbjes ose ndalimin e humbjes nën çmimin aktual të aktivit kryesor për të mbrojtur tregtinë nga lëvizjet në rënie. Sapo tregtia arrin humbjen e ndalimit, ajo mbyllet automatikisht dhe vetëm vlera e mbetur do t'i paguhet tregtarit.

Tregtim i shkurtër Turbo

Kur çmimi i aktivit primar bie, edhe shorti bie. Një tregtar që parashikon rënien e një tregtie do të blejë një short dhe do të vendosë humbjen e tij të ndalimit mbi çmimin aktual të aktivit parësor, duke mbrojtur kështu tregtinë e tij nga një lëvizje në rritje. 

Megjithatë, nëse një tregti shkon në kundërshtim me drejtimin e caktuar të tregtisë afatgjatë ose të shkurtër, një tregtar rrezikon të humbasë të gjithë kapitalin e tij të investimit. Kur tregu rritet, rritja e gjatë jashtë proporcionit në një nivel të lartë në përputhje me levën e zgjedhur, ndërsa mungesat sipas levës së zgjedhur.

Kur tregu është i qëndrueshëm, turbo long ose short ndikohet nga kostoja e financës, e cila do të kishte ulje ose rritje të çmimit të tij. Ka gjithashtu turbos me data maturimi fikse dhe ato pa data maturimi fikse.

Të mirat dhe të këqijat e Turbo Trading

Të mirat e Turbo Trades

 • Ato janë të lira dhe të lehta për t'u tregtuar
 • Agjentët ofrojnë përgjegjësi për tregtimin
 • Ato ofrojnë aftësinë për të lëvizur dhe për të dalë shpejt nga tregtia
 • Ata ofrojnë opsionin stop-humbje që mbron tregtinë
 • Ato i nënshtrohen kërkesave të transparencës para dhe pas tregtimit, dmth. investitorët vlerësojnë informacionin e mjaftueshëm dhe tregtojnë me strategjinë
 • Ndikimi i paqëndrueshmërisë është i ulët
 • Ndikimi i vlerës kohore është i ulët

Disavantazhet e Turbo Trades

 • Një tregtar mund të humbasë të gjithë kapitalin e tij të investimit nëse tregtia shkon në kundërshtim me parashikimet e tij
 • Vendosja e levës zmadhon fitimin dhe humbjen
 • Produktet nuk janë të siguruara ndaj rrezikut të monedhës

Platformat e Tregtisë Turbo

Disa platforma për tregtimin turbo përfshijnë:

Quotex

Ndërmjetësi Quotex ofron teknologjitë më të fundit dhe bind me a platformë tregtare moderne dhe miqësore për përdoruesit. Quotex është ideal për tregtimin turbo, pasi shpejtësia e ekzekutimit plotëson standardet më të mira dhe mundëson tregtimin më të shpejtë.

Tregtimi Turbo ka të bëjë gjithashtu me aftësinë për të reaguar shpejt, pavarësisht vendndodhjes. Platforma celulare ofron mundësitë më të mira për të marrë pjesë në Turbo Trades në mënyrë të decentralizuar.

Përparësitë më të mëdha të Quotex për Turbo Trading janë:

 • Qasje e plotë në materialet mësimore përmes llogarisë demo
 • Depozita minimale prej $5 për tregtim
 • Ekzekutimi i shpejtë i porosisë
 • Kodet promocionale janë të disponueshme
› Hapni llogarinë tuaj Quotex dhe filloni të tregtoni

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Pocket Option

Tregtimi Turbo është i mundur me ndërmjetës të ndryshëm. Pocket Option gjithashtu ofron një gamë gjithëpërfshirëse për strategjinë e tregtimit, si dhe kushtet më të mira të fillimit. Bonuset e rregullta dhe kodet promocionale zgjerojnë përfitimet e ofruesit dhe mund të rrisin fitimet.

Me mbi 50 mënyra pagese, pa kosto tërheqjet si dhe një depozitë minimale prej vetëm $50, Pocket Option është një ndërmjetës me kosto efektive. Investimet mund të shkaktojnë një pagesë deri në 218%.

Hidhini një sy platformës:

 • Mbi 100 asete për tregtim
 • pagesa deri në 218%
 • Shuma minimale e investimit $50
 • Investoni me një shumë tregtimi prej $1
 • Tregtim i shpejtë dhe dixhital
› Hapni llogarinë tuaj Pocket Option dhe filloni të tregtoni

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Deriv

E thjeshtë. Fleksibël. E besueshme. Kështu reklamon ndërmjetësi dhe përmbledh avantazhet e platformës me sloganin. Deriv lejon tregtimin CFD dhe tregtimin me shumëzues. Për këtë qëllim, janë në dispozicion 2 platforma të forta, nga të cilat tregtarët mund të zgjedhin: Dtrader dhe Deriv MetaTrader 5. Tregje të tilla si kriptovalutat, mallrat, aksionet, indekset sintetike apo edhe Forex janë të disponueshme për përzgjedhje dhe mundësojnë një gamë gjithëpërfshirëse.

Këtu janë avantazhet më të mëdha të tregtimit me ndërmjetësin:

 • Tregtoni me platformat më të mira
 • Broker i licencuar dhe i rregulluar
 • Fonde virtuale të pakufizuara
 • Asnjë depozitë minimale e nevojshme
 • Regjistrohuni falas vetëm me adresën tuaj të emailit
› Regjistrohuni dhe kapitalizoni llogarinë tuaj tregtare Deriv

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

A është Turbo Trading një lloj opsionesh binare?

Po, tregtimi turbo është një formë e tregtimi i opsioneve binare. Si në tregtimin turbo ashtu edhe në tregtimin e opsioneve binare, tregtarët parashikojnë nëse çmimi i një aktivi do të rritet ose do të bjerë brenda një periudhe të caktuar kohore. Ekzistojnë disa dallime në aspektin e veçorive dhe menaxhimit të rrezikut, por të dyja metodat e tregtimit kanë një gjë kryesore të përbashkët: ato ofrojnë rezultate binare. Që do të thotë se një tregti përfundon ose me një fitim, i njohur si "in-the-money", ose me një humbje, i njohur si "out-of-the-money".

Tregtimi Turbo vs Tregtimi i Opsioneve Binare

Si tregtimi turbo ashtu edhe tregtimi i opsioneve binare kanë të bëjnë me parashikimin e drejtimit të lëvizjeve të çmimeve të aktiveve brenda një periudhe të caktuar kohore. Megjithatë, ka disa dallime të rëndësishme midis tyre:

VeçoriTregti TurboTregtimi i opsioneve binare
StrukturaProdukte të levave dhe të mbrojtura me funksion të ndalimit të humbjes1TP83Instrumentet financiare tatative
Aksesueshmëria në tregTregtohen në sportel (OTC) drejtpërdrejt ndërmjet palëveTregtohet në bursa ose platforma të rregulluara
Menaxhimi i riskutFunksioni i ndalimit të humbjes ofron mbrojtje kundër humbjeveRrezik i kufizuar për shkak të strukturës së paracaktuar të pagesës
Kohëzgjatja e TregtisëNuk ka afate fikseKoha e fiksuar e skadencës
FleksibilitetiLejon një përgjigje të shpejtë ndaj luhatjeve të tregutFleksibilitet i kufizuar në rregullimin e tregtisë
Potenciali i fitimitLeva rrit si fitimet ashtu edhe humbjetStruktura fikse e pagesës, e pavarur nga performanca e aseteve

Përfundim: Turbo Trading për investime turbo

Garancionet janë një nga mënyrat më të mira në të cilat investitorët marrin rreziqe të nivelit të ulët dhe tregtia turbo ofron një rrezik të tillë duke u dhënë investitorëve ose tregtarëve mundësinë për të vendosur një nivel të ndalimit të humbjes ose "nock out" që parandalon rritjen e tregtisë mbi ose nën një parashikim të caktuar. Eshte gjithashtu një metodë me kosto efektive të tregtimit dhe siguron një nivel të lartë sigurie përmes tregtarit që heq dorë nga një pjesë e levave të tij, por është i sigurt për sigurinë e kapitalit të tij.

FAQ - Pyetjet më të shpeshta rreth Turbo Trading

Çfarë janë Turbos?

Turbos janë produkte të levave dhe të siguruara të lidhura me aksionet dhe indekset. Ato janë mjetet ideale për investitorët ose tregtarët për të arritur ingranazhe, pavarësisht sfidave të tyre. Turbo-t njihen gjithashtu si garanci ose certifikata dhe tregtohen mbi banak (OTC) drejtpërdrejt midis dy palëve.

A mund të shkoj gjatë apo shkurt me Turbo?

Tregtimi i gjatë / i shkurtër turbo lejon investitorët të përfitojnë nga luhatjet e tregut. Megjithatë, nëse një tregti shkon në kundërshtim me drejtimin e caktuar të tregtisë afatgjatë ose të shkurtër, një tregtar rrezikon të humbasë të gjithë kapitalin e tij të investimit. 
Kur tregu është i qëndrueshëm, turbo long apo short ndikohet nga kosto financiare e cila do të kishte një ulje ose rritje të çmimit të saj.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment