Si të përdorni kalkulatorin e Pivot Point për opsionet binare?

Një nga konceptet themelore të tregtimit në tregun financiar që përdoret për analiza teknike dhe tregtim është përdorimi i pikat e rrotullimit. Pikat kryesore janë nivelet kryesore të çmimeve ku shumica e tregtarëve që janë në pozicione të gjata do të shesin dhe ku shumica e tregtarëve në pozicione të shkurtra do të shkarkojnë pozicionet e tyre tek blerësit.

Për shkak të faktit se shumica e pjesëmarrësve të tregut (veçanërisht tregtarët me vëllim të madh) i respektojnë këto pozicione, veprimi i çmimit të aktivit tenton të sillet sipas përshkrimit të mësipërm, me çmimet në rritje që tentojnë të ndalojnë avancimin e tyre në orientimin e ardhshëm në rritje dhe në rënie. çmimet bëjnë të njëjtën gjë në strumbullarin e ardhshëm në rënie. Megjithatë, nëse presioni i blerjes në një trend rritës është mjaft i madh, strumbullari në rritje mund të thyhet për të prodhuar një shpërthim. Një situatë e ngjashme ndodh edhe në drejtim të kundërt nëse presioni i shitjes është mjaft i madh.

Kjo është ajo që i bën pikat kryesore kaq të rëndësishme. Prandaj, ato mund të përdoren për kthime në treg, ose për ndarje tregtare.

Klikoni në butonin për të ngarkuar përmbajtjen nga ssltools.investing.com.

Ngarko përmbajtjen

PGlmcmFtZSBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgc2Nyb2xsaW5nPSJhdXRvIiBoZWlnaHQ9IjYwMCIgd2lkdGg9IjU0MyIgYWxsb3d0cmFuc3BhcmVuY3k9InRydWUiIG1hcmdpbndpZHRoPSIwIiBtYXJnaW5oZWlnaHQ9IjAiIHNyYz0iaHR0cHM6Ly9zc2x0b29scy5pbnZlc3RpbmcuY29tL3Bpdm90LWNhbGN1bGF0b3IvaW5kZXgucGhwP2ZvcmNlX2xhbmc9MSI+PC9pZnJhbWU+

Llogaritësi Pivot mundësohet nga Investing.com

Si funksionon llogaritësi i Pivot Point?

Pikat kryesore rrjedhin historikisht nga çmimet e larta, të ulëta dhe të mbylljes së një dite më parë. Ekziston një formulë për llogaritjen e këtyre pikave të rrotullimit. Disa shitës të palëve të treta kanë bërë gjithashtu një milje shtesë për të krijuar një mjet për të krijuar kalkulatorë të pikave të rrotullimit, të cilët mund të bashkëngjiten në grafikët dhe që përditësohen vetë. Megjithatë, kushdo që ka tregtuar me këta kalkulatorë automatikë të pikës së rrotullimit, mund t'ju thotë lehtësisht se ato nuk janë shumë të besueshme për tregjet e së hënës; linjat janë shumë afër njëra-tjetrës për të bërë ndonjë zbritje kuptimplotë vizualisht.

Është për këtë arsye që llogaritësi i pikës së rrotullimit në këtë faqe interneti do të ndihmojë tregtarin e ri. Gjithçka që i nevojitet tregtarit është të marrë vlerat e çmimeve të larta, të ulëta dhe të mbyllura të një dite më parë, të vendosë vlerat përkatëse në hapësirat e ofruara dhe të shfaqen pikat e rrotullimit të mbështetjes dhe rezistencës. Më pas tregtari mund të përdorë linjën mjet në platformën e tregtimit për të gjurmuar pikat kryesore në grafik. Këto pika kryesore mund të përdoren më pas si një pikë referimi për vendosjen e tregtimeve në tregun e opsioneve binare.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

  • Pranon klientë ndërkombëtarë
  • Min. depozitë $10
  • $10,000 demonstrim
  • Platformë profesionale
  • Fitim i lartë deri në 95%
  • Tërheqje të shpejta
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Përdorimi i Pivot Pivot në opsionet binare

Ju mund të pyesni në këtë pikë se cila është rëndësia e pikave kryesore për tregtarin e opsioneve binare. Në opsionet binare, tregtari synon të përfitojë nga një nga dy skenarët e mundshëm. Nëse tregtoni kontratën Call/Put, është me vend të dini se ku janë pikat e rrotullimit. Ndonjëherë, çmimi i hyrjes për një tregti mund të jetë në një nga pikat kryesore të llogaritura. Nëse aktivi shkon më lart (CALL) ose lëviz më poshtë (PUT) do të varet më pas nga sjellja e aktivit në zonën e pikës së rrotullimit.

Shembulli i treguar më sipër është një ilustrim i qartë se si miniaplikacioni i llogaritësit të pikës së rrotullimit do të përfitojë tregtarët. Në këtë grafik orar për aktivin NZDCHF, ne shohim se çmimet ishin në rënie të lirë gjatë gjithë rrugës nga R1, por kjo u ndal në pikën e rrotullimit S3, ku u formua edhe një shirit pingul, duke treguar një ndryshim të çmimit në rritje.

Duke përdorur mjetin e pivot pikës, tregtari mund të marrë pikat e rrotullimit, duke përdorur çmimet e larta, të ulëta dhe të mbylljes të marra nga shandani i veprimit të çmimit të ditës së mëparshme në një grafik ditor. Pasi të vendosen vlerat në hapësirat e ofruara, mjeti i linjës mund të përdoret më pas për të gjurmuar pikat e rrotullimit. Pasi të ndodhë një veprim çmimi i ngjashëm me atë që tregohet më sipër, bëhet më e lehtë të parashikohet se çfarë do të bëjë aktivi më pas dhe mund të merren vendime fitimprurëse tregtare.

Marrja e vlerave të kërkuara për Input

Që aktivi që do të tregtohet, tregtari duhet të hapë grafikun në platformën MT4 të një ndërmjetësi që ofron valutë, indeks të aksioneve dhe aktive të mallrave, më pas të kalojë në grafikun ditor. Në grafikun ditor, një shandan i vetëm përfaqëson veprimin e çmimit për një ditë të plotë. Lëvizni kursorin e miut mbi pjesën e sipërme të qiririt (për një qiri bullish) ose mbi fundin e qiririt (për një qiri ariu). Do të shfaqen vlerat për çmimet më të larta, më të ulëta, të hapjes dhe mbylljes. Nxirrni këto vlera dhe futini ato në hapësirat përkatëse në widget, më pas klikoni llogarit për të marrë vlerat e dëshiruara të pikës së rrotullimit.

› Këshilla jonë: Hapni llogarinë tuaj falas me ndërmjetësin më të mirë Quotex!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Rreth Autorit

Unë jam një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se 10 vjet. Kryesisht, unë tregtoj 60 tregti të dytë me një normë shumë të lartë goditjeje.

Shkruaj një koment

Çfarë të lexoni më pas