5 treguesit më të mirë të opsioneve binare që funksionojnë

Tregtimi i opsioneve binare është i ndryshëm nga opsionet e tjera të tregtimit. Si? Sepse këtu duhet të jeni specifik në vendimet tuaja. Ose PO ose JO do të jetë zgjedhja juaj përfundimtare, sipas së cilës do të llogaritet fitimi ose humbja juaj.

Për të tregtuar me një përgjigje specifike, së pari, duhet të konfirmoheni për çmimin mbresëlënës të aktivit. Nëse çmimi do të rritet apo do të ulet, do të varet nga situata aktuale e tregut dhe nga incidentet e fundit.

5 treguesit më të mirë të opsioneve binare që funksionojnë

Faktet më të rëndësishme në lidhje me 5 treguesit më të mirë të opsioneve binare:

 • Mos u mbështetni vetëm në tregues. Vetëm përdorimi i treguesve nuk mjafton për të tregtuar me sukses.
 • Tregtarët duhet të kenë një kuptim të thellë të tregut në të cilin tregtojnë.
 • Përpara se të mbështeteni në tregues, verifikoni supozimet tuaja të tregut përmes analizave tuaja.
 • Një kombinim i njohurive të tregut dhe treguesve të avancuar mund të çojë në një përvojë më të mirë të tregtimit të opsioneve binare.

Treguesit janë thelbësorë për t'ju siguruar në lidhje me vendimet tuaja tregtare.

Kalorës Pericival

Këtu, në këtë artikull, do të hidhni një zhytje të thellë treguesit. Këtu jepet emri i pesë treguesve më të mirë, së bashku me strategjitë e përdorimit të tyre. Pra, le ta kontrollojmë atë.

YouTube

Duke ngarkuar videon, ju pranoni politikën e privatësisë së YouTube.
Mëso më shumë

Ngarko videon

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iVGhlIDUgYmVzdCBCaW5hcnkgT3B0aW9ucyBpbmRpY2F0b3JzIHRoYXQgd29yayAoVHlwZXMgJmFtcDsYXEWRiPiRi3 QwIiBoZWlnaHQ9IjM2MCIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLW5vY29va2llLmNvbS9lbWJlZC9BSHI4RDR6amxwMD9mZWF0dXJlPWCI9lbW1JhbI TFsbG93PSJhY2NlbGVyb21ldGVyOyBhdXRvcGxheTsgY2xpcGJvYXJkLXdyaXRlOyBlbmNyeXB0ZWQtbWVkaWE7IGd5cm9zY29wZTsgY2xpcGJvYXJkLXdyaXRlOyBlbmNyeXB0ZWQtbWVkaWE7IGd5cm9zY29wZTsgY2xpcGJvYXJkLXdyaXRlOyBlbmNyeXB0ZWQtbWVkaWE7IGd5cm9zY29wZTsgY3WZW1 Itc2hhcmUiIGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbj48L2lmcmFtZT4=

Çfarë është një tregues?

Një tregues është një mjet binar teknik që ndihmon në treguesin e rritjes dhe rënies së një tregu. Qëllimi kryesor i treguesit është të zbulojë situatën e tregut, të japë informacion në lidhje me të gjitha faktet thelbësore dhe të sigurojë një përmbledhje të stoqeve ose tregtimeve, duke parashikuar të ardhmen.

Sidoqoftë, ka shumë ndryshime që mund të shihni. Për shembull, disa tregues do t'ju tregojnë grafikun e çmimeve, dhe disa do të paraqesin paraqitje grafike me një dritare të veçantë ekrani, etj. Disa mjete të avancuara po japin shënimin e saktë që duhet t'i merrni parasysh.

Siç mund ta shihni, treguesit nuk kanë vetëm një detyrë. Sipas funksioneve, treguesit mund të kategorizohen në pesë lloje. Më vonë do t'ju ndihmojë të kuptoni funksionet e pesë treguesve më të mirë. Treguesit e zakonshëm janë:

1. Treguesit e tendencës

Binary-Opsionet-tendencë në rënie

Trendi treguesit janë të dobishëm për të kontrolluar fuqinë e një tendence. Ndonjëherë, veçanërisht me fillestarët, shpesh ndodh që ata nuk mund të kuptojnë bazën e një aseti. Në këto raste, tendenca është e dobishme.

Indeksi i Kanalit të Mallrave, Indeksi Drejtues Mesatar, Ichimoku Kinkõ Hyõ, Dije e sigurtë oshilatori, oshilatori i çmimit të detrenduar, MACD, SAR Parabolik, Treguesi Trix Vortex, e kështu me radhë, janë shembuj kryesorë të treguesve të trendit.

2. Treguesit e volumit

Binary-Options-volume-indicator

Vëllimet janë gjithmonë të dobishme për të ditur vlerën e aseteve. Ai përgjithëson të dhënat e një investimi të caktuar. Së dyti, nëse e dini vëllimin, do t'ju ndihmojë të zgjidhni stoqet ose tregtitë më të mira. 

Shembuj të treguesve të volumit janë indeksi Forex, Vëllimi në bilanc, Raporti Put/Call, Trendi i Çmimit të Vëllimit, Lehtësia e Lëvizjes, Indeksi i Vëllimit Negativ dhe të tjerë.

3. Treguesi i mbështetjes dhe rezistencës

Binary-Options-Support-and-resistance-indicator

Mbështetja dhe Rezistenca treguesi është më i zakonshmi dhe më i drejtpërdrejtë. Pozicioni i oshilatorit do t'ju udhëheqë. Oscilatori do të funksionojë midis 0-100. Vlerat afër 100 do të tregojnë Mbështetjen, dhe afër 0, do të tregojë Rezistencën. Drejtimi i majës së grafikut është gjithçka këtu.

Pivot Point, Top, Bottom dhe Fibonacci Retracement janë shembujt më të zakonshëm të treguesve të mbështetjes dhe rezistencës.

4. Treguesit e luhatshmërisë

Paqëndrueshmëria Treguesit janë më të mirët për të matur fuqinë e një aktivi të caktuar. Në shumicën e rasteve, përdoret në tregtimin e opsioneve binare për të verifikuar fuqinë në një bazë specifike. Megjithatë, përveç opsioneve binare, opsionet e shkallëve dhe opsionet kufitare mund të maten gjithashtu. 

Tregu Indeksi i paqëndrueshmërisë, CBOE, Bollinger Bands, Gama mesatare e vërtetë, Keltner Channel, Donchian Channel dhe devijimi standard janë disa nga shembujt më të mirë.

5. Treguesit e momentit

Momenti është i fundit në listën tonë. Momenti është i dobishëm kur kohëzgjatja është e shkurtër. Brenda një periudhe të shkurtër, ndikimi i aktivit të caktuar do të vendosë rezultatin. Pra, për të ditur drejtimin e momentit të aktiveve, përdoret ky tregues. 

Indeksi i Forcës Relative, Indeksi i Forcës së Vërtetë, Indeksi i Fluksit të Parave, Oscilatori Stochastic, Ultimate Oscillator Williams %R dhe të tjerë janë tregues të spikatur të momentit.

Shënim: Termi alternativ më i zakonshëm për të përcaktuar një tregues është oshilatori. Një oshilator është një mjet matës me vlera nga 0 në 100. Vlerat do t'ju ndihmojnë të kuptoni performancën e kaluar, parashikimet e së ardhmes dhe gjendjen e mbështetjes dhe rezistencës së aseteve.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Pagesa të larta 95%+
 • Platformë profesionale
 • Depozita të shpejta
 • Tregti Sociale
 • Shpërblime falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Cilët janë 5 treguesit më të mirë që mund të përdorni?

Treguesit mund të ndahen në dy grupe sipas funksionit të tyre. Këta janë tregues kryesorë dhe tregues të prapambetur. Pesë emrat që do të njihni nga ky artikull janë pjesë e këtyre dy treguesve. 

Cili është një tregues kryesor?

Treguesit kryesorë janë ata të cilat ndihmojnë në njohjen e së ardhmes së një aktivi ose një opsion në tregtim. Përdoret kryesisht para fillimit të tregtisë me një alternativë. Është e dobishme sepse do t'ju tregojë të gjitha rezultatet e mundshme të një tregtie të caktuar. Për më tepër, do të tregojë kohëzgjatjen. Kështu që lehtë mund të konkludoni nëse ndonjë tregtim i opsioneve do të jetë i dobishëm apo jo.

Çfarë është një tregues i vonuar?

Treguesit e vonesës janë ata të cilat ju ndihmojnë të njihni gjendjen e kaluar të një tregtimi të caktuar opsionesh. Shumë opsione vijnë vazhdimisht me kalimin e kohës, kështu që tregtarët, veçanërisht fillestarët, fillojnë me këta tregues. Një tregues i shkëlqyer i vonesës mund t'ju tregojë nëse është mirë të shkoni duke kontrolluar rezultatet e kaluara apo jo.

Siç i dini llojet e treguesve, tani është koha që ju të dini emrat. Profesionistët i përdorin kryesisht këta tregues. Sistemi, qëndrueshmëria dhe niveli i saktësisë do t'ju habisin dhe do të sigurojnë investimin tuaj. Pra, le të shohim rreth tyre.

#1 Indeksi i Kanalit të Mallrave

Binary-Options-commodity-channel-index-indicator
 • CCI ose Indeksi i Kanalit të Mallrave është një tregues kryesor. 
 • CCI drejton një teori të jashtëzakonshme. Thjesht tregon se kur një aktiv i caktuar bëhet qendra e tërheqjes dhe shumë njerëz po tregtojnë me të, ai duhet të kthehet prapa. Sepse në fund, askush nuk do të jetë aty për ta shtyrë tregun në drejtimin e dëshiruar.
 • Kur vlera është mbi 100, kjo do të thotë se aktivi mund të lëvizë lart 1,015 herë. Kur vlera është nën -100, vlera e opsionit zvogëlohet 0,985 herë.
 • Tregtarët duhet të presin para investimit kur vlera është më shumë se 100 dhe më pak se -100. Duhet të prisni që çmimi të bjerë dhe të rritet përkatësisht nga pozicioni i tij kryesor në të dyja rastet.
➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

#2 Trendet / Treguesi ZigZag

Binary-Options-ZigZag-tregues
 • Trendi është një tregues i prapambetur. Ajo tregon gjithmonë lëvizjen zigzag. Lëvizja zigzag nënkupton gjendjen aktuale të tregut. Tendencat shpjegohen përmes rënies dhe rritjes së tregut dhe shtytjes së veçantë të momentit për t'u rritur.
 • Trendet kanë një linjë mesatare specifike. Pjesa e sipërme është një trend në rritje, dhe pjesa e poshtme është një tendencë rënëse. Trendi në rritje përfaqëson ngritje dhe ulje më të larta, dhe tendenca rënëse përfaqëson ulje dhe ngritje më të ulëta.
 • Treguesi simbolizon se kur kurba është në një tendencë rritëse, tregtarët duhet të tregtojnë me çmime në rritje, dhe në rast të një tendence rënëse, tregtarët duhet të tregtojnë me çmime në rënie.
 • Do t'ju japë rezultatet e kaluara dhe do të japë parashikime të së ardhmes sipas disa rezultateve të fundit.

#3 Indeksi i Forcës Relative

Binary-Options-RSI-indikator
 • Është një tregues kryesor. Ndihmon në të kuptuarit e zonave të mbiblera dhe të mbishitura të një aktivi ose tregtie specifike. Ai ndjek rregullat e oshilatorit dhe do t'ju japë informacion nga 0 në 100.
 • RSI ose Indeksi i Fuqisë Relative po ndjek teorinë e ndryshimit të çmimit. Ai vlerëson çdo tregti të vetme duke kontrolluar çdo periudhë në mënyrë të barabartë.
 • RSI do t'ju japë treguesin me vlerat midis 30 dhe 70. Vlera e mbishitur do të shfaqet mbi 70 dhe nën 30. Gjëja e kundërt do të ndodhë me mbiblerjen, por vlerat do të jenë midis 30 dhe 70.
Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Pagesa të larta 95%+
 • Platformë profesionale
 • Depozita të shpejta
 • Tregti Sociale
 • Shpërblime falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

#4 Mesatarja Lëvizëse

Binary-Options-Moving-Average-indicator
 • Mesatarja në lëvizje është një tregues i vonuar. Qëllimi i tij kryesor është të fokusohet në vlerësimin e vlerës mesatare. Nëse një aksion ose opsion do të rritet apo jo varet nga vlera mesatare. Pra, nxjerr mesataren duke llogaritur çmimet e fundit.
 • Përfaqësimi është mjaft i mirë. Të gjitha pikat do të shënohen dhe do të bashkohen me shandanë. Modeli është mjaft i përsosur për të kuptuar lart e poshtë të tregut.
 • Nëse pika e mesatares lëvizëse është në një drejtim lart, kjo tregon se tregu është lart. Në të kundërt, nëse pika mesatare e lëvizjes është në rënie, kjo tregon se tregu po bie. 
 • Duke qenë se është një tregues i prapambetur, ju mund ta kuptoni shpejt tregun. Nëse çështja është një kryengritje, kjo do të thotë se edhe tregu do të shkojë lart. E kundërta do të ndodhë me mesataren nën lëvizje. 

#5 Indeksi i rrjedhës së parasë

Binary-Options-Money-Flow-Index-indikator
 • Treguesi kryesor më popullor është IMF ose Indeksi i Fluksit të Parave. Është e dobishme në matjen e fuqisë së tregtisë.
 • Kur oshilatori tregon një vlerë midis 0 dhe 100, ai mund t'ju tregojë vëllimin e trendit. Nëse vlera është afër rreth 100 e lart, atëherë ajo po tregon një periudhë në rritje. Nëse vlera është nën 0, atëherë çmimi po bie. Nëse është 50, gjendja është e balancuar. 
 • Mund të nxirren disa përfundime të ndryshme, si vlerat ekstreme (më shumë se 70 dhe më pak se 30). Nga ky përfundim, do të shihni normën konvergjente ose divergjente të tregut. 
 • Nëse i dini vlerat e oshilatorit dhe mund t'i lexoni ato, do të jetë e lehtë për ju të përfundoni lehtësisht. Kështu, ndër të gjithë treguesit e tjerë, ai është ende në krye në dhënien e vlerave të mira të parashikimit.
➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Si mund të ndihmojnë treguesit në tregtimin e opsioneve binare?

Treguesit kanë breza që ndihmojnë në tregtimin binare. Tkurrja dhe zgjerimi janë dy breza që tregojnë situatën e mbiblerjes dhe mbishitjes së një tregu. Pozicioni i brezit të lartë dhe pozicionet e brezit të poshtëm janë faktorët që ndihmojnë në leximin e tregtimit binar.

Nëse dëshironi të fitoni tregun e tregtisë dhe jeni të gatshëm të fitoni çdo tregti binar, duhet të përdorni tregues. Treguesit e opsioneve binare janë bërë nevoja e kohës. Le të shohim se si të përdorim me efikasitet treguesit për tregtimin binare.

#1 Analiza e veprimit të çmimit

Analiza e Veprimi i Çmimit është gjëja më e dëshiruar për një tregtar ndërsa bën tregti binar, sepse tregtari duhet të sigurojë për rritjen dhe uljen e çmimit në lidhje me Çmimin Strike.

Në varësi të çmimit të caktuar të asetit, vendoset një kufi fiks për një kohë të kufizuar, i njohur si çmimi i goditur. Më shumë se çmimi goditës do të jetë një fitore, dhe më pak se çmimi goditës do të jetë një humbje. 

Grafikët dhe vlerat e gjata janë gjithmonë konfuze. Si tregtar, ju duhet treguesi për të treguar vlerat thelbësore. Një tregues është i specializuar në dhënien e rezultateve të filtruara për të larguar komoditetin.

#2 Treguesit kërkojnë më pak kohë

Siç jeni të lidhur me tregtimi i opsioneve binare, ju dini disa orë të veçanta kur tregtimi i opsioneve binare bëhet shumë i dobishëm për tregtarët. Për shembull, tregtimi binar i bursave amerikane, britanike dhe japoneze ndjek këto orë-

 • Amerikan- 8.00-17.00 EST
 • Britanik- 3.00-12.00 EST
 • Japoneze- 19.00-4.00 EST

Tregtimi me opsionet e aksioneve në këto orë të veçanta është gjithmonë më i miri. Për shkak të mbivendosjes së orëve, tregtarët me aksione të shumta marrin përfitime.

Kjo është arsyeja pse duhet të jeni shumë specifik në këtë moment. Humbja e një sekonde të vetme mund të jetë një rrezik. Treguesit e opsioneve binare janë të dobishëm në këto momente. Brenda shumë pak kohësh, këto do t'ju tregojnë informacionin e nevojshëm dhe do t'ju ndihmojnë të parashikoni.

#3 Më shpejt se truri ynë

Një mjet teknik është gjithmonë më i shpejtë se truri ynë, edhe pse truri i mprehtë i qenieve njerëzore i ka bërë ato aplikime. Në fund të fundit, ne të gjithë duhet të jemi të varur nga ato mjete. Siç u përmend më herët, orët e veçanta bëhen fokusi kryesor i tregtarëve.

Një tregues teknik është gjithmonë i dobishëm në këtë çështje. Mund të verifikojë miliona baza të dhënash, lëvizjet aktuale në treg, një ndryshim të vogël në grafikët dhe të tjera brenda sekondave.

#4 Treguesit ofrojnë siguri në tregti

Megjithëse jeni një tregtar profesionist, nuk mund të jepni siguri 100% përpara se të investoni në opsione specifike. Edhe pas tregtimit ndërsa shikoni lëvizjet, shumë gjëra ju largojnë nga baza juaj e fortë. Është e natyrshme për qeniet njerëzore.

Megjithatë, kur bëhet fjalë për AI të avancuar, atëherë ajo do të japë vetëm përgjigje specifike. Për shembull, nëse po pyesni veten për një tregti të caktuar, mund të përdorni një tregues për të kontrolluar vlerën sepse nuk është i qëndrueshëm. Ai thjesht do të vlerësojë rezultatet e kaluara, vlerat e tregut, rezistencën ndaj mbështetjes dhe rrezikun. 

Ndërsa përdorni vetë një mjet teknik, mund të gjeni shumë përfitime nga treguesit, por këto 4 janë përfitimet më të zakonshme. Meqë i dini mirë këto tani, le të kalojmë në qendër të temës.

konkluzioni

Gjithmonë në varësi të treguesit ndërsa tregtimi nuk është një ide e mirë. Duke qenë tregtar, duhet të njihni fushën përkatëse të tregtimit. Pra, fillimisht duhet të njohësh tregun, të fitosh njohuri, të verifikosh vetë dhe më pas të sigurohesh duke verifikuar treguesit. Kështu, ju mund të keni një përvojë të mirë tregtare në Opsionet binare duke përdorur këto të avancuara treguesit nëse spekuloni mirë tregun. Gjithë të mirat për tregtinë tuaj të ardhshme.

Lexoni artikujt dhe strategjitë tona rreth treguesve të tjerë të opsioneve binare këtu:

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Disa pyetje të bëra më shpesh (FAQ) në lidhje me treguesit e opsioneve binare:

A mund të mbështetem vetëm në treguesit e tregtimit për sukses?

Jo, nuk rekomandohet mbështetja vetëm në tregues. Ju gjithashtu duhet të kuptoni tregun.

Sa e rëndësishme është njohuria e tregut gjatë tregtimit?

Njohja e tregut është jetike. Ju ndihmon të merrni vendime të informuara dhe plotëson sinjalet e treguesve.

A duhet t'u besoj verbërisht treguesve?

Jo, ju duhet të verifikoni sinjalet e treguesve me analizën tuaj të tregut.

Cila është një qasje e balancuar për tregtimin e opsioneve binare?

Një qasje e balancuar përfshin përdorimin e njohurive të tregut dhe treguesve të avancuar për të marrë vendime.

Si mund ta përmirësoj përvojën time të tregtimit të opsioneve binare?

Fitoni njohuri për tregun, përdorni tregues të avancuar dhe kontrolloni gjithmonë supozimet tuaja për një përvojë më të mirë tregtare.

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë kam qenë një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, unë tregtoj tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë përdorimi i shandanëve dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment