Shpjegohen 7 strategjitë më të mira të tregtimit Deriv për fillestarët


Nëse pyesni veten se si mund ta përmirësoni tregtimin tuaj në Deriv, atëherë përgjigjja do të jetë "Do t'ju duhet një strategji dhe plan tregtar i duhur". Pa një strategji, është si bixhozi kur hyn në treg. Duke përdorur strategji, ju mund të interpretoni lëvizjet e tregut në mënyra të ndryshme. 7 strategjitë kryesore të tregtimit në vijim do të përfitojnë më të mirën nga tregtimi në Deriv. 

Strategjitë më të mira Deriv

Strategjitë më të mira të tregtimit për Deriv:

 1. Mbështet strategjinë e rezistencës
 2. Ndiqni strategjinë e trendit
 3. Strategjia e Breakout
 4. Strategjia e veprimit të çmimeve
 5. Strategjia e momentit
 6. Strategjia e tregtimit të lajmeve
 7. Strategjia e tregtimit ditore
➨ Regjistrohu me Deriv falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

1. Mbështetja e strategjisë së rezistencës

Para së gjithash, duhet të kërkoni një palë monedhe që ka qenë tendencë në të njëjtin gamë për disa kohë. Tani, ju duhet të shihni nëse nivelet e rezistencës dhe mbështetjes janë të njëjta apo jo me ndihmën e informacionit të ndërmjetësit.

Strategjia e mbështetjes dhe rezistencës në deriv
Shkoni gjatë dhe shkurt në nivelet e mbështetjes dhe rezistencës

Zvogëlojeni grafikun dhe shënoni çmime të rëndësishme në të kaluarën ku shihni se tregu u kthye. Nëse tregu kthehet në këto çmime dhe kthehet përsëri (prekja e dytë), ju në fakt keni një mbështetje dhe rezistencë të vlefshme. Ju mund të shkoni gjatë ose të shkurtër në Deriv me prekjen e 3-të ose të 4-të siç e shihni në foton e mësipërme.

Pro

 • Nivelet e mbështetjes dhe rezistencës dallohen lehtësisht
 • Mundësi e lartë për fitim

Kundër

 • Mbështetja dhe rezistenca mund të rezultojnë në shpërthime
 • Do t'ju duhet një konfirmim për të hyrë në një tregti
➨ Regjistrohu me Deriv falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

2. Ndiqni strategjinë e trendit

Strategjia më e lehtë është të shikoni për tendencat e njohura dhe të vendosni bastet tuaja sipas tyre. Kjo është e dobishme pasi mund të tregtoni sipas tregtisë dhe të fitoni një fitim të sigurt prej tij. Ju gjithashtu duhet të aktivizoni opsionin binar "PUT" nëse çmimi vazhdon të rritet.

Deriv Strategjia Tregtare e Tregtisë
Ndiqni trendin

Në foton e mësipërme shihni grafikun Deriv me një linjë trendi. Sa herë që linja e trendit goditet nga një çmim, mund të futni një tregti në Deriv. Por këtu duhet të keni kujdes sepse do t'ju duhet një konfirmim i vlefshëm i çmimit. Një konfirmim i vlefshëm mund të jetë një model shandani ose një ndryshim ngjyre në qirinj.

Pro

 • Përdorues miqësor për fillestarët
 • Trendet janë të lehta për t'u dalluar

Kundër

 • Do t'ju duhet një konfirmim për të hyrë në një tregti
 • Duhet të kombinohet me strategji të tjera

3. Strategjia e Breakout

Tregtimi me ndihmën e shpërthimeve ju lejon të fitoni lehtësisht fitime pasi ato mund të zbulohen lehtësisht dhe gjithashtu kanë kthime mbresëlënëse. Këtu, ju duhet të kontrolloni çmimin e aktivit dhe të shihni se kur kërkon vrull të mjaftueshëm për të kaluar kufirin e kufizuar dhe në sa kohë. Sidoqoftë, duhet të jeni të kujdesshëm ndaj sinjaleve të rreme pasi ato mund t'ju bëjnë të humbni fitimin maksimal.

Strategjia e shpërthimit në Deriv
Strategjia e Breakout

Në foton e mësipërme shihni një shpërthim të fortë me vrull. Këta djem nuk ndodhin shumë herë në treg, por kur ata janë duke luajtur jashtë, ju mund të bëni tregti të shumëfishtë në një kohë. Siç e shihni në këtë shembull, mund të bëni si 10 tregti fituese me radhë. Thjesht dalloni një nivel në treg dhe prisni për një shpërthim me trendin.

Pro

 • Tregtime të shumta janë të mundshme në pikat e daljes

Kundër

 • Rreziqet e shpërthimeve të rreme
➨ Regjistrohu me Deriv falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

4. Strategjia e veprimit të çmimeve

Kuptimi i veprimit të çmimit nënkupton karakteristikat e lëvizjes së çmimit të aktivit. Tani, është e qartë se çdo treg do të ketë një lëvizje të caktuar çmimi për shkak të ndryshimeve të çmimeve. 

Ndryshimet e çmimeve mund të lindin për shkak të faktorëve të ndryshëm dhe mund të jenë diferenca midis çmimeve të mbylljes. Çmimet e tilla mbyllëse mund të jenë nga një ditën e tregtimit dhe ditën e mëparshme të saj.

Çmimi-Veprim-strategji

Në raste të tjera, ndryshimi i çmimit është vetëm zhvendosja e vlerës së aktivit, më e lartë ose më e ulët. Strategjia e veprimit të çmimeve fokusohet kryesisht në lëvizjen e çmimeve dhe analizon ndryshimin e çmimit për të marrë vendime. Faktori kryesor në fokus në këtë strategjia është lëvizja e fundit e çmimeve.

Kjo Deriv, strategjia 5-minutëshe i lejon tregtarit të përdorë lëvizjen e së kaluarës së afërt për të arritur në një parashikimi i saktë i së ardhmes. Strategjia e veprimit të çmimeve mbështetet vetëm në treguesit teknikë.

Pra, nuk përfshin përdorimin e analizave themelore dhe si rrjedhojë kjo strategji do të përparojë me mjetet e analizës teknike. Prandaj, një tregtar duhet të dijë gjithashtu bazat e analizës teknike përpara se të përdorë këtë strategji.

Strategjia e veprimit të çmimit mund të jetë e dobishme për ata që përqendrohuni në gjenerimin e fitimeve në një kohë të shkurtër kornizë. Prandaj, është e dobishme për tregtarët të zgjedhin tregti 5-minutëshe ose 60 sekondash në Deriv. 

Për të bërë përdorimin e duhur të kësaj strategjie, është i nevojshëm përdorimi i mjeteve teknike, të cilat një ndërmjetës si Deriv mund t'i përmbushë lehtësisht. Këto mjete përfshijnë të gjitha grafikët, linjat e trendit, brezat e çmimeve, etj.

Pro

 • Strategjia më e saktë
 • Shumë modele tregtare janë në dispozicion për tregtim

Kundër

 • Vështirë për të mësuar

5. Strategjia e momentit

Momenti në termat e tregtimit nënkupton masën se sa shpejt lëviz tregu. Me fjalë të tjera, ai nënkupton shpejtësinë e kthimit të tregut. Sa më i lartë të jetë momenti në treg, paqëndrueshmëria ose shpërndarja e çmimeve me kalimin e kohës do të jetë gjithashtu më e lartë. 

Treguesi i indeksit të momentit brenda ditës në Deriv
Grafiku i momentit

Strategjia e momentit synon në këtë pikë, duke e bërë atë efektive për tregtitë 5-minutëshe. Fakti që ekziston një kornizë e ngushtë kohore e bën tregtinë 5-minutëshe shumë të paqëndrueshme dhe me vrull të lartë

vrulli ose strategjia e lëkundjes përfiton nga paqëndrueshmëria e tregut. Në këtë strategji, një tregtar duhet të fitojë pozicione afatshkurtra në aktivet që shkojnë lart. Pas kësaj, në momentin që shfaqen shenjat për uljen e aktiveve, tregtari i shet ato për të marrë pozicione të reja. 

Tani, kjo metodë mund t'i ngjajë një sërfisti që hidhet në valën tjetër përpara se të rrëzohet plotësisht. Këtu, paqëndrueshmëria e tregut është vala, dhe tregtari është surferi.

Pro

 • Tregtime të shumta janë të mundshme me radhë

Kundër

 • Kur momenti i ulët është në treg, nuk mund të bëni tregti
➨ Regjistrohu me Deriv falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

6. Strategjia e tregtimit të lajmeve

Lajmet e tregut Deriv
Lajmet e tregut Deriv

Një ndjekës i strategjisë së tregtimit të lajmeve do të dëshmojë humbje minimale gjatë udhëtimit të tij tregtar me Deriv. Të gjithë e dimë se trendet janë gjëja më e mirë që a tregtari mund të ndjekë. Lajmet dhe revistat e tjera ju ndihmojnë të qëndroni të përditësuar me tendencat dhe informacionin që mund t'ju sjellë dobi gjatë tregtimit në internet. 

Lajmet udhëtojnë më shpejt se çdo gjë për tregtarët. Mund të qëndroni të informuar duke marrë një ditar të përditshëm ose duke parë disa kanale lajmesh. Këto ditë edhe mediat dixhitale dhe ato sociale po bëhen aktive për t'i bërë të ditur tregtarëve për trendet. Prandaj, kjo strategji tregtare mund t'ju ndihmojë të qëndroni të informuar dhe të përfitoni më të mirën nga tregtimi. 

Të mirat:

 • Kjo strategji tregtare ju ndihmon të qëndroni të informuar mbi tendencat e tregut, dhe në përputhje me rrethanat, ju mund të planifikoni lëvizjet tuaja të ardhshme tregtare. 
 • Duke ecur me trendin, do të jeni në gjendje të merrni vendimet më të mira tregtare dhe të fitoni më shumë fitime. 

Disavantazhet:

 • Ju nuk mund të mbështeteni vetëm në strategjinë e tregtimit të lajmeve për të marrë vendimet më të mira tregtare. 
 • Ju nuk mund të anashkaloni përdorimin e mjeteve, treguesve të tregtimit dhe teknikave për të përdorur këtë strategji.
➨ Regjistrohu me Deriv falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

7. Strategjia e tregtimit ditore

Tregtimi ditor në Deriv

Strategjia e tregtimit ditor i përshtatet nevojave të tregtar i ditëss që synojnë të fitojnë para gjatë gjithë ditës. Nëse jeni një tregtar me kohë të plotë ose një tregtar profesionist ose po mendoni të shndërroheni në një të tillë, kjo strategji tregtare është ajo që duhet të zotëroni dhe zbatoni. 

Me ndihmën e kësaj strategjie, ju do të jeni në gjendje të bëni fitime duke blerë dhe shitur gjatë orëve të hapjes ose mbylljes së tregtimit. Për shembull, ju blini një aktiv gjatë orarit të hapjes së tregtimit. Nëse çmimi i aktivit rritet në kohën e duke u mbyllur, ju mund ta shisni atë aktiv dhe të përfitoni prej tij. 

Shumë tregtarë përdorin strategjinë e tregtimit ditor për shkak të përfitimeve të saj. 

Të mirat:

 • Ju nuk keni pse të rregulloni mendimet tuaja për rrezikun e mbajtjes së tregtimeve tuaja brenda natës. 
 • Tregtarët që tregtojnë për një periudhë afatshkurtër gjatë ditës përdorin këtë strategji për të kufizuar humbjet e tyre. Nëse qëllimi juaj është të tregtoni asetet për 3-4 orë në ditë, ju mund ta përdorni këtë strategji tregtare pa ndonjë mendim të dytë. 
 • Ju mund të tregtoni shumë asete kur përdorni strategjinë e tregtimit të ditës. 

Disavantazhet:

 • Për të fituar duke përdorur një strategji tregtare ditore, një tregtar do të duhet të ndërtojë disiplinë dhe durim. Kjo strategji tregtare nuk është e përshtatshme për tregtarët që nuk kanë disiplinë. 
 • Ju mund të mos jeni në gjendje të bëni fitime nëse tregtimet janë të sheshta gjatë gjithë ditës. 

Pse janë të rëndësishme strategjitë për tregtimin në Deriv?

 • Strategjitë lejoni formimin e planit, i cili ju lejon të fitoni fitime nga tregtia. Për shembull, ju mund të planifikoni strategjinë tuaj tregtare duke analizuar tregun për të rritur shanset tuaja për të fituar tregtinë.
 • Duke iu afruar aktiviteti tregtar kërkon një plan sepse tregtimi i rastësishëm mund të çojë në çështje serioze të parave deri në atë masë sa të mund të humbisni të gjitha kursimet tuaja. Industria e ndërmjetësit është një industri shumë joshëse që premton shumë edhe pse mund të mos jetë në gjendje ta përmbushë atë.
 • Strategjitë ndihmë në menaxhimin e parave me maturi dhe kujdes në mënyrë që të fitoni një shumë të respektueshme dhe të humbni më pak se zakonisht.
 • Strategjizimi gjithashtu rrit besimin të tregtarit dhe çon në një mendësi të shëndetshme. Kjo i lejon ata të ndërmarrin veprime të shëndetshme e tutje.
➨ Regjistrohu me Deriv falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Përfundim – Zgjidhni një strategji që ju përshtatet më së miri

Logoja zyrtare e Deriv

Asnjë strategji tregtare nuk mund të konsiderohet si strategjia më e mirë tregtare për tregtarët. Fillestarët shpesh luftojnë për të ndërtuar një strategji tregtare për veten e tyre. Sidoqoftë, këto 7 strategjitë kryesore tregtare janë perfekte për tregtarët fillestarë dhe të avancuar. 

Ju mund të përdorni ndonjë nga këto strategji tregtare ose përdorni një kombinim të këtyre strategjive tregtare për tregtim në Deriv. Për shembull, mund të ndiqni strategjinë e tregtimit ditor me strategjinë e tregtimit të lajmeve për t'u siguruar që po bëni fitime duke ndjekur tendencat. 

Një tregtar duhet të zgjedhë një strategji tregtare dhe t'i përmbahet asaj derisa të funksionojë që ai të marrë përvojën më të mirë tregtare.

➨ Regjistrohu me Deriv falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment