Udhëzues tregtimi Deriv: Si të tregtoni në ndërmjetës


Deriv Trading Tutorial për fillestarët - si të përdorni platformën

Zgjedhja e platformës së duhur për tregtimin në internet mund të bëjë të gjithë ndryshimin midis suksesit dhe pasigurisë. Deriv është një platformë e njohur për angazhimin e saj ndaj tregtisë miqësore për përdoruesit. Këtu është gjithçka që duhet të dini se si të tregtoni në Deriv dhe të kuptoni qartë se çfarë ofron kjo platformë.

Si të tregtoni me Deriv – Të gjithë hapat e rëndësishëm:

Logoja zyrtare e Deriv

Deriv është a ndërmjetës tregtar me shumë funksione. Ju ofron veçori të ndryshme inovative për të përmirësuar përvojën e tregtimit. Mund të filloni të përdorni veçoritë duke u bashkuar me Deriv. Për t'u bashkuar me këtë platformë, mjafton të ndiqni disa hapa të thjeshtë. Pas kësaj, ju mund të dëshmoni avantazhet e të qenit përdorues Deriv. 

Hapat për të përdorur Deriv:

1. Regjistrohu me Deriv

Regjistrohu me Deriv

Hapi i parë për të filluar përdorimin e veçorive është duke u regjistruar për një llogari Deriv. Për ta bërë këtë, duhet të shkoni në faqen e tyre zyrtare dhe të gjeni opsionin e regjistrimit.

➨ Regjistrohu me Deriv falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Aty do të shihni një opsion për të futur ID-në tuaj të emailit. Pasi të futeni në ID-në e emailit, mund të zgjidhni opsionin më poshtë që thotë të krijoni një llogari demo. Ju gjithashtu mund të vendosni të përdorni ID-në tuaj të Gmail ose Apple përveç ID-së tuaj të Facebook për të njëjtën gjë.

deriv formularin e regjistrimit dhe login në formë

Pasi të klikoni atë, Deriv do të dërgojë një email në ID-në tuaj të emailit. Pasi të keni marrë postën, duhet ta verifikoni më tej.

Pasi të klikoni në butonin e verifikimit të emailit tim, do t'ju çojë në faqen Dtrader.

Ju duhet të zgjidhni c-në tuajvendi i banimit atje. Për këtë do të shfaqet para jush një listë e gjatë shtetesh. 

Pasi të zgjidhni vendin tuaj, faqja do t'ju kërkojë ta bëni këtë Krijo një fjalëkalim. Fjalëkalimi nuk duhet të përmbajë më pak se 8 karaktere dhe duhet të ketë shumë karaktere për siguri maksimale. 

Më në fund, mund të bëni një hap përpara në udhëtimin tuaj tregtar. Një llogari demo është një mënyrë ideale për ta bërë këtë. Ju merrni para prej $10000 në llogarinë tuaj demo në momentin që bashkoheni me të. Pra, ju mund t'i përdorni ato për të filluar tregtimin menjëherë.

➨ Regjistrohu me Deriv falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

2. Kalo në një llogari të vërtetë Deriv

Ndërprerësi i llogarisë Deriv
Klikoni këtu për të shkuar te ndërruesi i llogarisë Deriv dhe për të zgjedhur një llogari reale

Pasi të jeni të sigurt në aftësitë tuaja tregtare, nuk ka nevojë që të vazhdoni me llogarinë demo. Tani mund të kaloni në një llogari të vërtetë tregtare Deriv. Thjesht duhet të shtoni një llogari të vërtetë në llogarinë demo tashmë në përdorim.

Duhet të lundroni në këndin e sipërm djathtas të llogarisë. Atje, do të shihni opsionin për të shtuar një llogari të vërtetë. Pasi ta shihni këtë, klikoni atë për të hyrë në një faqe të re. Do t'ju udhëheqë më tej. 

Së pari, ju duhet të zgjidhni monedhën e dëshiruar. Mund të jetë nga USD, EUR, AUD ose GBP. Ju gjithashtu mund të zgjidhni kriptovalutat nëse dëshironi. Deriv ofron Bitcoin, Ethereum, Litecoin, etj.

Pasi të zgjidhni monedhën, duhet të plotësoni të dhënat tuaja dhe më pas të vazhdoni të plotësoni adresën tuaj.

Së fundi, dakordimi me termat dhe kushtet është hapi i fundit për të krijuar një llogari të vërtetë Deriv.

Llogaria demonstruese kundrejt llogarisë reale të tregtimit

Tani, është thelbësore të kuptojmë dallimin midis një demo dhe një llogarie të vërtetë tregtare:

Llogaria Demo

Mendoni për llogarinë demo Deriv si fushën tuaj të praktikës. Ai siguron një mjedis pa rrezik për tregtarët e rinj që të mësohen me platformën e tregtimit dhe të eksperimentojnë me strategji të ndryshme. Një llogari demo vjen me fonde virtuale që mund t'i përdorni për praktikë. Është një mënyrë ideale për të krijuar besim dhe aftësi përpara se të tregtoni me para të vërteta.

Llogari reale tregtare

Nga ana tjetër, një llogari e vërtetë tregtare përfshin përdorimin e parave tuaja për të tregtuar aktive të prekshme. Është vendi ku ju vendosni në provë strategjitë tuaja dhe fitoni potencialisht fitime. Llogaritë aktuale të tregtimit vijnë me rreziqe reale financiare dhe tregtimi me përgjegjësi është thelbësor.

➨ Regjistrohu me Deriv falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

3. Depozitoni fondet tuaja në Deriv

Depozitoni fonde në Deriv

Ju nuk mund të përdorni paratë demo pasi të jeni një tregtar i vërtetë i llogarisë. Pra, ju duhet të depozitoni paratë tuaja në llogari për të kryer një tregti.

Për të depozituar paratë, mund të zgjidhni ikonën e depozitës në këndin e djathtë të faqes. Do t'ju çojë në një faqe të re arkëtare ku mund të zgjidhni mënyrat e pagesës.

Deriv ofron mënyra të shumta pagese për depozitim që përfshin:

 • Transfertë bankare në internet
 • Kuletat elektronike
 • Kartat e kreditit/kartat e debitit
 • Kuletat kripto
 • Rampë me fiat
 • DP2P

Pasi të keni depozituar shumën që keni zgjedhur, mund të filloni tregtimin me paratë tuaja. Megjithatë, ndërmjetësi kërkon që ju depozitoni një shumë minimale në Deriv në varësi të llojit të pagesës së zgjedhur. Ju gjithashtu duhet të jeni të kujdesshëm për të zgjedhur të njëjtën metodë kur bëni një tërheqje në Deriv.

➨ Regjistrohu me Deriv falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

4. Zgjidhni platformën e duhur në Deriv për të tregtuar:

Hapi i parë drejt suksesit financiar në tregtimin online është shpesh krijimi i llogarisë suaj tregtare. Deriv e riorganizon këtë proces, duke e bërë atë të aksesueshëm dhe miqësor për përdoruesit. Në këtë seksion, ne do t'ju udhëzojmë përmes procesit të krijimit të llogarisë dhe do t'ju ndihmojmë të zgjidhni platformën më të përshtatshme tregtare që ofron Deriv.

Platforma të ndryshme tregtare në Deriv
Deriv ofron një përzgjedhje të madhe të platformave tregtare

DMT5 (MetaTrader 5)

Kjo platformë është një central elektrik për tregtarët që kërkojnë veçori të avancuara. Ai ofron mjete të ndryshme grafiku, tregues teknikë dhe aftësi të automatizuara tregtimi. Është e përkryer për tregtarët që duan analiza dhe grafikime të thelluara.

DBot

Për ata që duan të krijojnë dhe automatizojnë strategjitë e tyre tregtare, DBot është platforma e zgjedhur. Ndërfaqja e tij miqësore për përdoruesit, zvarrit dhe lësho, e bën atë të aksesueshëm edhe për tregtarët me njohuri të kufizuara kodimi.

DTregtar

Është një platformë intuitive projektuar për fillestarët. Nëse jeni i ri në tregti ose preferoni një ndërfaqe të drejtpërdrejtë, kjo platformë është një pikënisje e shkëlqyer.

SmartTrader

Kjo platformë është e përshtatur për tregtarët që kërkojnë fleksibilitetin maksimal dhe aftësinë për të hyrë në tregje nga vende të ndryshme. Qoftë në shtëpi, në zyrë ose në lëvizje, platforma e bazuar në ueb e Deriv siguron që të mos jeni kurrë larg aktiviteteve tuaja tregtare.

4. Vendosni tregtinë tuaj të parë në platformën tregtare Deriv

Platforma tregtare DerivX
Platforma tregtare DerivX

Opsionet e tregtimit në Deriv lejojnë pagesat të parashikojnë lëvizjen në tregje pa pasur nevojë të blini një aktiv. Ju duhet të hapni një pozicion që vlerëson lëvizjen e aseteve përmes një afati kohor. Prandaj, fillestarët, si dhe tregtarët me përvojë, mund të marrin pjesë në treg duke vendosur një shumë minimale investimi.

SmartTrader Deriv
SmartTrader Deriv

Tregtimi i opsioneve binare në Deriv:

Me konfigurimin e llogarisë suaj Deriv dhe zgjedhjen e një platforme të përshtatshme tregtare, ju jeni në rrugën e duhur drejt suksesit të tregtimit. Ky seksion do të gërmojë në botën emocionuese të tregtimit të opsioneve binare në Deriv. Ne do të përshkruajmë hapat për t'ju filluar dhe do t'ju ofrojmë njohuri për tregtimin e Forex, një tjetër aset kritik në këtë platformë të gjithanshme.

Opsionet binare janë një mënyrë e drejtpërdrejtë por potencialisht fitimprurëse për të tregtuar në tregjet financiare.

Tani, ne do të flasim për mënyrat me të cilat mund të tregtoni nga platforma të ndryshme të disponueshme në Deriv:

 1. Zgjidhni një treg

Ju mund të zgjidhni nga katër tregje të paraqitura mbi Deriv: indekset e aksioneve, mallrat, Forex dhe indekset sintetike.

 1. Zgjidhni llojin e tregtisë

Tregtia mund të jetë e llojeve të ndryshme si lart dhe poshtë, shifra, e lartë dhe e ulët, etj.

 1. Vendosni një kohëzgjatje/kornizë kohore

Pavarësisht nëse dëshironi të tregtoni për një periudhë afatgjatë ose afatshkurtër, duhet të caktoni një kohëzgjatje që mund të fillojë nga 1-10 tik-ta ose 15 sekonda deri në periudhën 365 ditëshe.

 1. Futni shumën e aksioneve

Zgjidhni një shumë që jeni të gatshëm të vendosni në aksion për të marrë një shënim pagese të menjëhershme.

Cilat aktive mund të tregtoni në Deriv?

Deriv nuk ndalet vetëm në forex; ai hap dyert për mundësi të ndryshme tregtare. Këtu janë asetet që mund të eksploroni:

Forex

Forex, tregu i këmbimit valutor, është i njohur për tregtimin e valutës. Me Deriv, ju mund të tregtoni lloje të ndryshme të çifteve të monedhave, duke përfshirë:

 • Çiftet kryesore të monedhës në dispozicion në Deriv përfshijnë EUR/USD, GBP/USD dhe USD/JPY. Ato njihen për likuiditetin e tyre të lartë dhe rëndësinë globale.
 • Çiftet e vogla të monedhës shembuj janë EUR/GBP, AUD/CAD dhe NZD/USD. Ato ofrojnë pak më shumë mundësi tregtare të veçanta.
 • Çifte valutore ekzotike të disponueshme në Deriv janë USD/TRY USD/ZAR dhe USD/SGD. Ekzotikët mund të jenë më të paqëndrueshëm, por ofrojnë përvoja unike tregtare.

Mallrat

Deriv ofron akses në tregtimin e metaleve të çmuara dhe burimeve të energjisë, duke përfshirë:

 • Ari: Aseti i përjetshëm i strehës së sigurt.
 • Argjendi: Një alternativë më e përballueshme për arin, duke ruajtur ende joshjen e tij.
 • Naftë bruto: E lidhur me tendencat ekonomike globale, nafta e papërpunuar është një mall thelbësor.
 • Gazit natyror: Një burim energjie dhe një zgjedhje popullore tregtare.

Kriptovalutat

Deriv ofron mundësi tregtimi në disa nga kriptovalutat më të njohura:

 • Bitcoin: Pionieri i kriptomonedhave dhe një ari aktual dixhital.
 • Ethereum: I njohur për aftësitë e tij inovative të kontratës.
 • Litecoin shpesh quhet argjend dixhital dhe njihet për kohët e shpejta të transaksioneve.
 • Ripple: E fokusuar në lehtësimin e pagesave ndërkufitare.

Indekset sintetike

Deriv nuk është i kufizuar në asetet tradicionale; prezanton indekse sintetike, të cilat mund të jenë një shtesë unike për portofolin tuaj tregtar:

Indekset e paqëndrueshmërisë, duke përfshirë VIX dhe V75, duke ndjekur paqëndrueshmërinë e tregut. Gjithashtu ka Indekset e përplasjes/bumit si Crash 500 dhe Boom 1000, duke ofruar lëvizje të shpejta çmimesh.

Indekset e aksioneve

Indekset e aksioneve përfaqësojnë performancën e një grupi aksionesh nga një bursë e caktuar. Deriv siguron akses në indekse të njohura, si p.sh.

 • S&P 500: Përbëhet nga 500 nga kompanitë më të njohura të tregtuara publikisht në SHBA.
 • NASDAQ: Fokusuar në teknologjinë dhe gjigantët e internetit.
 • Dow Jones: Ai përfshin 30 kompani të rëndësishme nga sektorë të ndryshëm.
 • FTSE 100: Duke reflektuar performancën e 100 kompanive më të mira në bursën e Londrës.

Përdorimi dhe përfitimet e Deriv

Rreth ndërmjetësit Deriv

Ju merrni mjete të ndryshme për të kryer analiza teknike me Deriv. Ju mund t'i përdorni ato treguesit, sinjalet dhe mjetet e tjera përkatëse për të bërë një parashikim të saktë

Duke përdorur Deriv është një proces i thjeshtë. Për të fituar një fitim, ju vetëm duhet të parashikoni rritjen ose rënien e aktivit të zgjedhur. Parashikimi i saktë do të rezultojë në një fitim të madh. Pra, sapo të filloni të bëni fitime ose të fitoni tregti, atëherë mund të kaloni në procesin e tërheqjes. 

Përdorimi i një llogarie Deriv do të jetë i paplotë pa e ditur si të tërhiqni fondet në Deriv. Duhet të ketë një shumë minimale që duhet të mbani në llogarinë tuaj vazhdoni me tërheqjen. Mund të ndryshojë në varësi të metodës së zgjedhur. Por, duhet të siguroheni që mënyra që zgjidhni për tërheqjen të jetë e njëjtë me atë që keni përdorur për të bërë depozitën.

➨ Regjistrohu me Deriv falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Përfitimet shtesë të përdorimit të Deriv

Platforma e tregtimit DBot
Platforma e tregtimit Deriv DBot

Deriv synon të ofrojë karakteristika inovative për klientët e saj. Prandaj, mund të gjeni Deriv që ofron veçori të pronarit si Deriv X dhe Dbot. 

Deriv X është një i ri CFD platformë tregtare që mundëson njëkohësisht tregtimin e shumë aktiveve financiare. Mund ta personalizoni platformën Deriv X sipas kushteve tuaja dhe të merrni një përvojë të personalizuar. 

Platforma Deriv X ju ofron juveshikoni miniaplikacionet e zgjedhjes suaj. Ju mund të aplikoni më shumë se 90 tregues tregtimi gjatë tregtisë. Kjo mund t'ju ndihmojë të mbani një gjurmë të rregullt të përmirësimit tuaj.

Kjo platformë është gjithashtu unike në ofrimin e tregtimit të indekseve sintetike. Mund ta përdorni në platformat Android dhe iOS. Për më tepër, ju mund ta përdorni atë edhe përmes desktopit tuaj.

Një tjetër ofertë fitimprurëse nga Deriv është objekti i tij DBot. Është një veçori që lejon tregtarët të ndërtojnë bot-et e tyre të tregtimit. Një robot tregtar i krijuar në këtë mënyrë do t'ju ndihmojë të automatizoni tregtitë. Gjithashtu ju ofron një shumëllojshmëri strategjish të para-ndërtuara dhe opsionin për të vendosur tuajën.

Tarifat dhe kostot që mund të ndodhin gjatë tregtimit në Deriv:

Të kuptuarit e tarifave dhe kostove të tregtimit të platformës suaj është thelbësore, pasi këto mund të ndikojnë ndjeshëm në përfitimin tuaj. Deriv, i njohur për strukturën e tij transparente të tarifave, siguron që tregtarët të kuptojnë tarifat. Le të fillojmë një udhëtim gjithëpërfshirës për të zbërthyer dhe analizuar Tarifat e Deriv, duke ofruar një kuptim të thellë të asaj që duhet pritur.

Tarifa fillestare minimale

Deriv është tepër i arritshëm për tregtarët me buxhete të ndryshme, pasi tarifa minimale fillestare është thjesht $1. Kjo pikë e ulët hyrëse do të thotë që pothuajse çdokush mund të fillojë të tregtojë në platformë, duke e bërë atë një zgjedhje gjithëpërfshirëse për fillestarët dhe tregtarët me përvojë.

Tarifa e mirëmbajtjes

Një veçori e spikatur e Deriv është se nuk paguan asnjë tarifë mirëmbajtjeje. Kjo do të thotë që ju mund të tregtoni pa u shqetësuar për kryerjen e shpenzimeve të vazhdueshme thjesht për të pasur një llogari. Angazhimi i Deriv për të mos vendosur tarifa të mirëmbajtjes përfiton ndjeshëm tregtarët që vlerësojnë transparencën e kostos.

Përhapet Forex

Diferencat në Deriv për çiftet e monedhave të rëndësishme, si EUR/USD, janë veçanërisht konkurruese, duke filluar nga 0.5 pips. Çifti EUR/USD, një nga çiftet e monedhave më të njohura, ofron diferenca edhe më të ngushta, nga vetëm 0,1 pikë.

Kuptimi i përhapjeve është thelbësor sepse është vendi ku ndërmjetësit shpesh fitojnë të ardhurat e tyre. Ju merrni një diferencë nga diferenca midis çmimit të blerjes (kërkimit) të një çifti valutor dhe çmimit të shitjes (ofertës). Diferencat më të ulëta do të thotë kosto të reduktuara për tregtarët, duke i lejuar ata të mbajnë më shumë fitime.

Komisionet

Deriv ngarkon një komision minimal prej $1 për tregtimin në forex dhe $0.50 për tregtimin e mallrave dhe indekseve. Këto komisione janë krijuar për të siguruar një mjedis tregtar të drejtë dhe konkurrues për përdoruesit. Deriv fuqizon tregtarët të maksimizojnë mundësitë e tyre të tregtimit duke i mbajtur komisionet në këto nivele modeste.

Tërheqja minimale

Deriv ofron fleksibilitet të jashtëzakonshëm për tregtarët e tij, me nr shuma minimale e tërheqjes. Kjo do të thotë që ju mund t'i gjeni fondet tuaja sa herë që ju nevojiten, pavarësisht nga shuma e tërheqjes. Mungesa e një kërkese minimale për tërheqje tërheq veçanërisht tregtarët që mund të dëshirojnë të tërheqin rregullisht shuma më të vogla.

Depozita minimale

shuma minimale e depozitës në Deriv ndryshon në bazë të llojit të llogarisë suaj dhe mënyrës së zgjedhur të pagesës. Depozita minimale është aq e ulët sa $5 për mënyra specifike pagese. Kjo shkathtësi siguron që tregtarët me buxhete të kufizuara mund të marrin pjesë ende në aktivitetet tregtare, duke e bërë Deriv një platformë gjithëpërfshirëse për tregtarët e të gjitha prejardhjeve.

Tarifa e natës

Nëse mbani një pozicion të hapur gjatë natës, mund të keni kosto financimi. Këto kosto varen nga diferencat e normave të interesit midis monedhave në çift dhe nëse jeni afatgjatë (pret që monedha të vlerësohet) ose shkurt (në pritje të zhvlerësimit). Deriv ofron informacion transparent mbi këto kosto brenda platformës.

Tarifat e tërheqjes dhe depozitimit

Angazhimi i Deriv për tregtimin transparent shtrihet në qëndrimin e tarifave të tërheqjes dhe depozitave. Platforma nuk ka tarifa depozitimi ose tërheqjeje, që do të thotë se fondet që depozitoni dhe fitimet që tërheqni mbeten tuajat. Kjo strukturë e qartë e tarifave siguron që tregtarët të mos përballen me kosto të fshehura ose të papritura.

Tarifat jo-tregtare

Ndërsa Deriv nuk vendos tarifa depozitimi ose tërheqjeje, ka disa tarifa jo-tregtare për të cilat tregtarët duhet të jenë të vetëdijshëm. Kjo perfshin:

Tarifa e pasivitetit

Llogaritë joaktive për më shumë se 12 muaj mund t'i nënshtrohen një tarife mujore joaktiviteti prej $5. Kjo tarifë është në vend për të inkurajuar tregtimin aktiv.

Depozita e Kthyer ose Tarifa e Tërheqjes

Ekziston një tarifë $10 për çdo depozitë ose tërheqje të kthyer për të mbuluar kostot administrative që lidhen me transaksione të tilla.

Tarifa e tërheqjes së llogarisë bankare ndërkombëtare

Tregtarët që tërheqin fonde në llogaritë bankare ndërkombëtare mund të pësojnë një tarifë prej $25. Kjo tarifë llogaritet për punën administrative shtesë të përfshirë në transaksionet ndërkombëtare.

Si të tërhiqni para nga fitimet tuaja tregtare:

Për të tërhequr fitimet tuaja kur të keni përmbushur qëllimet tuaja tregtare, ndiqni këto hapa të drejtpërdrejtë: Klikoni mbi bilancin tuaj të shfaqur në këndin e sipërm djathtas të ekranit, më pas zgjidhni Tërhiqe nga menyja rënëse. Këtu, Deriv ofron një sërë metodash tërheqjeje që i përshtaten lehtësisë suaj. Zgjidhni metodën tuaj të preferuar dhe ndiqni udhëzimet e drejtpërdrejta në ekran për të filluar tërheqjen.

Deriv tërheqje në arkë

Pasi të konfirmohet kërkesa juaj për tërheqje, gjithçka që mbetet është duke pritur me durim transferimin e fondeve në llogarinë e zgjedhur. Koha që këto fonde të shfaqen në llogarinë tuaj varet nga mënyra specifike e tërheqjes që keni zgjedhur, duke siguruar që preferencat tuaja të marrin fitimet tuaja.

Përfundim - Tregtimi në Deriv është i lehtë

Tregtimi në Deriv.com në fundjavë

Deriv është një ndërmjetës që një tregtar mund të përdorë për të fituar tregti në mënyrë më efikase. Për ata që dëshirojnë të përmirësojnë lojën e tyre tregtare, duke përdorur Deriv mund bëj një ndryshim. Mund të filloni të përdorni Deriv duke ndjekur disa hapa të thjeshtë. Për më tepër, Deriv ju lejon gjithashtu të përdorni platformat e tij inovative më tej për t'ju ndihmuar.

➨ Regjistrohu me Deriv falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment