Si të tregtoni aktivet OTC në Deriv gjatë fundjavës?

Shumë tregje financiare janë të mbyllura gjatë fundjavave, kështu që është një keqkuptim i shpeshtë që nuk mund të tregtoni. E vërteta është se ju ende mundeni tregtojnë tregjet gjatë fundjavave, të shtunave dhe të dielave.

Për shkak të rritjes së interesit për tregtim për shkak të aksesit të përmirësuar në tregjet financiare, shumica e tregtarët po kërkojnë mënyra për të tregtuar çdo ditë, duke përfshirë edhe fundjavat. Më shumë ndërmjetës si Deriv po ofrojnë tani tregtimin e fundjavës për të përmbushur këtë kërkesë.

Tregtimi i fundjavës në Deriv
Platforma e tregtimit Deriv
➨ Regjistrohu me Deriv falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Cili është tregu OTC (pa recetë)?

OTC (tregu pa recetë)

Një pa recetë (OTC) tregu është një treg i decentralizuar ku pjesëmarrësit e tregut tregtojnë aksione, monedha, mallra dhe mjete të tjera drejtpërdrejt ndërmjet 2 palëve pa pasur nevojë për një ndërmjetës ose shkëmbim qendror. Tregtimi bëhet në mënyrë elektronike në tregjet pa recetë, të cilat nuk kanë lehtësi fizike. Ky nuk është i njëjtë me sistemin e tregut të ankandeve.

Tregtarët operojnë si krijues tregu në një treg OTC nga kuotimi i çmimeve për blerjen dhe shitjen e letrave me vlerë, monedha dhe zëra të tjerë financiarë. Në një treg OTC, një marrëveshje mund të ekzekutohet midis 2 pjesëmarrësve pa e ditur të tjerët çmimin me të cilin është përfunduar një transaksion. Tregjet OTC, në përgjithësi, janë më pak transparente në krahasim me bursat dhe u nënshtrohen më pak rregullave. Si rezultat, tregu OTC mund të paguajë një prim likuiditetit.

➨ Regjistrohu me Deriv falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Pse duhet të tregtohet në fundjavë?

Tregtimi i fundjavës në Deriv

Tregtimi në fundjavë u jep tregtarëve me përvojë më shumë kohë për të përsosur teknikat e tyre të tregtimit dhe për të përfituar luhatje më të mëdha të tregut. Këtu janë tre faktorë që duhen marrë parasysh nëse jeni fillestar dhe dëshironi të shihni nëse është e duhura për ju.

1. Më shumë kohë tregtimi

Fundjavat ju ofrojnë më shumë kohë tregtimi dhe një mundësi për të përfituar nga ndryshimet e tregut. Keni më pak shpërqendrime në fundjavë sesa në ditët e javës, duke ju mundësuar të mendoni për transaksionet dhe të zvogëloni mundësinë për të bërë gjykime të nxituara vetëm për të përfituar nga mundësitë e tregtimit.

2. Liria e tregtisë 

Tregtimi gjatë ditëve të javës është praktikisht i vështirë për disa. Me oraret dhe aktivitetet e tensionuara gjatë javës, një fundjavë është alternativa më e mirë pasi ofron fleksibilitet - ju mund të zgjidhni orët që i përshtaten më mirë nevojave tuaja.

3. Mbani tregtitë tuaja të hapura

Edhe pse tregu është i mbyllur gjatë fundjavës, ju mund të vazhdoni tregtitë që bëni gjatë gjithë javës. Kushtet e tregtimit, si marrja e fitimit dhe ndalimi i humbjes, do të mbeten në fuqi për tregjet e mbyllura, por ato nuk do të nxiten. Nëse ju duhet të mbyllni një marrëveshje me dorë, mund ta bëni këtë në çdo kohë. Ruajtja e pozicionit tuaj gjatë fundjavës mund t'ju ofrojë fitime të mëtejshme të mundshme nëse jeni të sigurt në tregtitë tuaja.

Si ndihmon fundjava në përmirësimin e tregtimit?

Tregtimi në Deriv.com në fundjavë

Fundjavat janë ideale për të rishikuar mënyrën se si janë kryer tregtitë tuaja. Ju keni më shumë kohë për të analizuar regjistrin tuaj të tregtimit, për të vlerësuar rrethanat e tregut me më shumë kujdes dhe merrni parasysh ndryshimet e nevojshme në teknikat tuaja nëse ato nuk po funksionojnë për ju.

Meqenëse tregjet financiare veprojnë ndryshe gjatë gjithë javës, fundjava ju jep lirinë për të bërë analiza të thella themelore ose teknike për tregtitë tuaja.

Është gjithashtu një mundësi e mirë për të marrë parasysh nëse emocionet tuaja kanë ndikuar në vendimet tuaja tregtare. A e keni mbajtur veten investime për një kohë të gjatë? A i keni ekzagjeruar aftësitë tuaja tregtare? Nëse është kështu, fundjavat janë një kohë e mirë për të reflektuar mbi mënyrën se si keni bërë tregti dhe për të bërë çdo rregullim të kërkuar.

➨ Regjistrohu me Deriv falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Tregjet tregtare për fundjavë

Indekset sintetike dhe kriptovalutat mund të tregtohen në Deriv sepse këto tregje nuk flenë kurrë.

Indekset sintetike

Indekset sintetike në Deriv

Indekset sintetike janë indekse të një lloji që ngjajnë shumë me tregjet e botës reale ndërsa të pandikuar nga ngjarjet botërore apo problemet e likuiditetit dhe tregut. Ato mbështeten nga një gjenerues i numrave të rastësishëm kriptografikisht të sigurt dhe vijnë në nivele të ndryshme paqëndrueshmërie për t'iu përshtatur preferencave tuaja tregtare. Indekset e paqëndrueshmërisë, indekset e përplasjes/bumit, indekset e kërcimit, indekset e hapit dhe indekset e thyerjes së diapazonit janë të gjitha opsionet.

Aktiv Deriv X dhe Deriv MT5 (me CFD-të), DTrader (me shumëzues dhe opsione për aq pak sa 0,35 USD), DBot (me opsione), dhe Deriv GO, mund të tregtoni indekse sintetike (me shumëzues).

Kriptovalutat

Kriptovalutat në Deriv

Kriptovalutat janë monedha dixhitale të decentralizuara as të emetuara dhe as të garantuara nga ndonjë autoritet, si një bankë qendrore apo qeveri. Tregtarët preferojnë më shumë rrezik në tregjet e tyre si tregjet e kriptomonedhave për shkak të paqëndrueshmërisë së tyre të lartë.

Me më shumë se 17 çifte kriptosh të disponueshme në Deriv, ju mund të tregtoni kriptovalutat më të njohura të globit. Ju mund t'i tregtoni ato me CFD në Deriv MT5 dhe Deriv X, shumëzues në Deriv GO dhe DTrader (me shumëzues).

Ju mund të testoni aftësitë tuaja tregtare fillimisht nëse nuk jeni të njohur me këto tregje. Filloni të përdorni a llogari demo falas me $10,000 në monedhë virtuale që mund t'i shpenzoni dhe plotësoni sipas nevojës. Mund të kaloni shpejt në një llogari reale nëse jeni të kënaqur me tregtinë tuaj.

➨ Regjistrohu me Deriv falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Si i tregtoni aktivet OTC në Deriv gjatë fundjavës?

Si të tregtoni aktivet OTC në Deriv

Le të shohim se si të tregtojmë aktivet OTC Deriv në fundjavë ose në çdo ditë tjetër.

  • Tregtimi në platformën Derix është i thjeshtë sepse përdoruesi duhet së pari të zgjedhë një aktiv. Ne kemi ofruar një listë të aktiveve OTC të disponueshme në Deriv; ju lutemi rishikoni atë dhe zgjidhni aktivin tuaj financiar në përputhje me rrethanat.
  • Pas kësaj, zgjidhni datën e skadencës dhe sasinë që dëshironi të vendosni në to.
  • Pasi të keni vendosur shumën e investimit, zgjidhni nëse mendoni se çmimi i aktivit do të lëvizë poshtë ose lart përfundimi i afatit të skadimit.
  • Kur zgjidhni një aktiv OTC, do të shihni gjendjen e tij aktuale të tregut dhe grafikë të ndryshëm që përshkruajnë rritjen e tij në tregjet e kriptove ose të aksioneve.
  • Si tregtar, është një ide e mirë të kontrolloni dy herë orarin e saktë të aktiveve OTC në të cilat po investoni paratë tuaja. 

Çfarë duhet të dini kur merreni me aktivet OTC?

Tregtimi i aktiveve OTC në Deriv

Tregtimi është një karrierë magjepsëse që kërkon durim, talent, njohuri dhe kohë të patëmetë. Nëse dëshironi të fitoni para nga tregtimi, ekzistojnë një disa gjëra për të mbajtur mend në mënyrë që të mund të bëni investime profesionalisht dhe në asetet e duhura.

  • Mbajeni mendjen zgjuar gjatë tregtimit dhe pushoni mjaftueshëm në mënyrë që të mund të mendoni kur investoni në asete.
  • Përdorni mirë llogarinë demo Deriv duke e përdorur atë për të kuptuar sistemin e tregtimit, gjë që do ta bëjë më të lehtë për ju të ndërveproni me platformën e tregtimit. Kur një aktiv i ri shtohet në platformë, mund të përdorni gjithashtu llogarinë demo.
  • Konsideroni të gjitha mundësitë e aseteve, por zgjidhni atë që ofron kthimin më të mirë të investimit, ndërkohë që paraqet rrezikun më të vogël.
  • Për të shmangur tregtimin emocional, bëni një pauzë thelbësore dhe të rregullt. Tregtimi emocional çon në vendime të këqija dhe duhet shmangur.

Parimet e mësipërme do t'ju ndihmojnë të bëheni një tregtar i suksesshëm dhe do t'ju lejojnë të përdorni plotësisht platformën tregtare. Sigurohuni që keni zgjedhur platformën e duhur tregtare në mënyrë që rreziqet tuaja për t'u mashtruar të zvogëlohen dhe mundësitë tuaja të fitimit të rriten.

➨ Regjistrohu me Deriv falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

A është i sigurt tregtimi i aktiveve OTC gjatë fundjavave?

Tregtim i sigurt OTC në Deriv

Shumë tregtarë janë të shqetësuar nga kjo pyetje sepse askush nuk dëshiron të humbasë para dhe të gjithë duan të përfitojnë nga tregtimi. Po, tregtimi i aktiveve OTC në fundjavë është i sigurt, por vetëm nëse përdorni një platformë tregtare me reputacion si Deriv.

Asetet OTC Deriv janë pa rrezik dhe ofrojnë informacion të vlefshëm për përdoruesit e tyre, duke marrë vendime të informuara dhe duke zgjedhur aktivin me probabilitetin më të mirë të fitimit.

Rreziqet e tregtimit OTC

Rreziqet e tregtimit OTC

Ndërsa tregtimi OTC ka potencial për fitime të larta, ai gjithashtu ka rreziqe, si mungesa e informacionit të disponueshëm publikisht për asetet që këmbehen.

Shumica e korporatave publike të rëndësishme ofrojnë raporte për agjencitë e ndryshme rregullatore të aksesueshme për investitorët. Informacioni në lidhje me kompanitë më të vogla të listuara në bursat OTC, nga ana tjetër, mund të jetë më i vështirë për t'u gjetur. Si rezultat, ata janë më të ndjeshëm ndaj investimeve në transaksione mashtruese dhe janë më pak të prirur të kenë çmime të bazuara në informacionin e duhur të korporatës. Për më tepër, kompanitë e listuara në këtë treg i nënshtrohen më pak kërkesave raportuese, si vlerat minimale të aktiveve neto dhe numri minimal i aksionerëve.

Shumë ndërmarrje OTC janë krejt të reja, nuk kanë histori dhe mund të mos kenë asete, aktivitete ose shitje. Tregtimi OTC vjen gjithashtu me rrezikun e a numër i ulët i tregtimeve, që do të thotë se marrëveshjet e vogla mund të kenë një ndikim të madh në çmimin e aksioneve. Për më tepër, tregtarët OTC mund të ndalojnë së bërit treg në çdo kohë. Kjo çon në tharjen e likuiditetit, duke kufizuar aftësinë e lojtarëve të tregut për të blerë ose shitur. Gjithmonë bëni kërkime të duhura ose kontaktoni një profesionist përpara se të tregtoni ose investoni.

➨ Regjistrohu me Deriv falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Përfundim – Asetet OTC janë të disponueshme në Deriv

Logoja zyrtare e Deriv

A nuk është magjepsëse kjo Tregtimi në internet zëvendëson qasjen konvencionale të ndërmjetësve për të thirrur çdo investitor për investime në aksione? Ne kemi parë disa nga avantazhet e tregtimit në internet. Platformat e tregtimit si Deriv ndihmojnë në promovimin e tij duke u dhënë konsumatorëve një shans të drejtë për të investuar paratë e tyre dhe për të fituar më shumë.

Tani që nuk ka kufizime në duke fituar para, mund të investoni në aktive OTC edhe gjatë fundjavave dhe fitoni. Zgjidhni një platformë tregtare me reputacion, të tillë si Deriv, dhe tregtoni lehtësisht.

➨ Regjistrohu me Deriv falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë kam qenë një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, unë tregtoj tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë përdorimi i shandanëve dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment