Si të përdorni Exnova – Tutorial Tregtimi për fillestarët


Exnova është një nga platformat më të mira në industrinë tregtare që fbazohet në përmbushjen nevojat e fillestarëve dhe profesionistëve. Megjithatë, për të filluar me Exnova, tregtarët duhet të dinë se si të përdorin Exnova. 

Ky udhëzues tregtimi Exnova do t'ju udhëzojë për të filluar platformë tregtare. Pasi të dini gjithçka rreth përdorimit të kësaj platforme tregtare në internet, mund ta përdorni platformën me më shumë besim. 

Para se të gërmoj në tregtimin Exnova tutorial, le të shohim se çfarë është Exnova dhe si mund ta përdorin tregtarët për tregti këtu.

Si të tregtoni me Exnova - Tutorial tregtimi për fillestarët
› Regjistrohuni për një llogari falas me Exnova dhe filloni të tregtoni!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Çfarë është Exnova?

Prezantimi i Exnova

Exnova është një ndërmjetës në internet që lejon tregtarët të tregtojnë disa instrumente financiare. Exnova është një platformë tregtare e lehtë për t'u përdorur plot karakteristika. 

Ndërmjetësi është i disponueshëm në disa shtete anembanë globit. Tregtarët mund të shijojnë përdorimin e veçorive të tregtimit të klasit të lartë me Exnova. Përveç që u ofron tregtarëve veçoritë më të mira, Exnova ofron mbështetje e madhe për klientët. Kjo e bën tregtimin në këtë platformë tregtare në internet shumë tërheqëse për tregtarët. 

Baza Disponueshmëria
💰 Depozita minimale$10
💰 Vlera minimale e tregtimit$1 
🪙 Asete të disponueshme për tregtimOpsionet binare, opsionet dixhitale, forex, aksionet dhe indekset, mallrat
👩🏼‍💻 Mbështetja e klientitPo, 24×7
👩🏼‍💻 Bisedë e drejtpërdrejtëpo
📚 Burimet arsimoreVideo tutoriale, newsfeed, kalendarët ekonomikë
 💳 Mënyrat e pagesës Transfertat bankare, Skrill, Neteller, AdvCash, Web Money, Perfect Money, Boleto, Boleto Rapid, Visa dhe MasterCard
› Regjistrohuni për një llogari falas me Exnova dhe filloni të tregtoni!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Tregjet e disponueshme dhe aktivet financiare për t'u tregtuar

Exnova - mbi 250 asete

Exnova ofron një gamë të mirë produktesh për tregtarët. Mjetet financiare në dispozicion në këtë platformë tregtare janë më shumë se 250. Tregtarët mund të shijojnë ndërtimin e një portofoli të shkëlqyeshëm me një hapësirë të lartë diversifikimi. 

Exnova ofron sa vijon mjetet financiare për të tregtuar për tregtarët. 

Opsionet binare

Exnova është një nga ata ndërmjetës që u ofron tregtarëve tregtimin e opsioneve binare me veçoritë më të mira. Tregtarët munden zgjidhni aktivet bazë për tregtimin e opsioneve binare. Ekzekutimi i tregtisë së opsioneve binare në këtë platformë tregtare është i shpejtë. 

Tregtarët mund të zgjedhin kohën e skadimit dhe çmimin e goditjes dhe të gëzojnë një pagesë të mirë për të fituar tregtinë.

Opsionet dixhitale

Përveç opsioneve binare, Exnova gjithashtu ofron opsione dixhitale për tregtim. Tregtarët me pakicë mund të kënaqen me tregtimin e opsioneve dixhitale në platformë. Ajo ofron një mënyrë të thjeshtë dhe të aksesueshme për të marrë pjesë në tregjet financiare përmes Exnova.

Tregues

Exnova - tregtimi i aktiveve

Tregtarët gjithashtu mund të tregtojnë indekse të njohura, si S&P 500, NASDAQ, etj. Mjetet dhe teknikat Treguesit Exnovandërmjetësi binar ofertat e bëjnë të lehtë për tregtarët të vendosin se kur do t'i tregtojnë këto instrumente. 

Stoqet

Exnova u ofron tregtarëve akses në aksionet e shumë kompanive kryesore në mbarë botën. Tregtarët mund të bastojnë në aksionet e tyre të preferuara dhe të gëzojnë një kthim të madh nga investimi.

Forex

Ekzistojnë disa çifte Forex në dispozicion në Exnova. Tregtarët mund të analizojnë forex-in që dëshirojnë të tregtojnë dhe të zgjedhin USD, EUR, AUD dhe JPY, midis forex të tjera të disponueshme.

Mallrat

Disa nga mallrat kryesore për tregtimin në Exnova përfshijnë naftën, gazin natyror, arin dhe argjendin. Tregtarët mund të gjejnë shumë mallra të tjera.

Kriptovaluta

Tregtarët do të jenë në gjendje të tregtojnë disa nga kriptovalutat më të mira si BTC, XRP, ADA dhe shumë të tjera në këtë platformë tregtare.

› Regjistrohuni për një llogari falas me Exnova dhe filloni të tregtoni!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Si të tregtoni në Exnova - tutorial hap pas hapi

Nëse jeni duke menduar se si funksionon Exnova, ai ka një proces shumë të drejtpërdrejtë. Exnova ka një ndërfaqe të thjeshtë përdoruesi. Prandaj, çdo tregtar mund të tregtojë në Exnova pa u munduar. 

Këtu janë disa hapa që ndihmojnë tregtarët të dinë se si të tregtojnë me sukses në Exnova.

#1 Regjistrohu për një llogari tregtare

regjistrohu - Exnova

Tregtarët nuk mund të fillojnë në Exnova nëse nuk regjistrohen për një llogari tregtare. Pra, tregtarët duhet së pari të regjistrohen për një ose të vërtetë llogari demo tregtare Exnova. Exnova ka një proces elementar regjistrimi. 

Hapat e mëposhtëm janë të nevojshëm për të pasur gati llogarinë tuaj tregtare në platformë:

 1. Së pari, një tregtar duhet të vizitojë platformën e internetit Exnova ose platformën e tregtimit celular. 
 2. Pas hyrjes në faqen e internetit, tregtarët do të shohin 'krijoni një llogari Exnova'opsioni. 
 3. Klikoni në këtë opsion për t'u regjistruar me sukses për një llogari tregtare me ndërmjetësin. 

#2 Zgjidhni midis llogarisë demo Exnova dhe llogarisë së tregtimit të drejtpërdrejtë

Exnova - zgjidhni llogarinë

Exnova ofron dy lloje llogarish tregtare për tregtarët. Tregtarët mund të zgjedhin të regjistrohen për një llogari të vërtetë tregtare ose një llogari demo. 

Një llogari demo është si një llogari tregtare praktike dhe është e përshtatshme për tregtarët e rinj. Edhe ata tregtarë që janë skeptikë për përdorimin e ndërmjetësit mund të regjistrohen fillimisht për një llogari demo dhe më pas të hyjnë në Exnova dhe të testojnë platformën. 

Llogaria demo ka një monedhë virtuale prej $10,000 që tregtarët mund ta përdorin për të mësuar të tregtojnë. Mund të gjeni opsionin për t'u regjistruar për llogarinë demo Exnova në faqen kryesore të platformës tregtare. Klikoni në opsionin 'llogari demo falas' për ta bërë gati llogarinë tuaj tregtare. 

Tregtarët që janë ekspertë në tregtimin dhe i besojnë platformës tregtare mund të fillojnë menjëherë me një llogari tregtare të drejtpërdrejtë. Mjafton të klikoni në opsionin 'krijo një llogari'.

› Regjistrohuni për një llogari falas me Exnova dhe filloni të tregtoni!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

#3 Verifikoni informacionin tuaj

Pasaportat

Përpara se një tregtar të mund të fillojë tregtimi në platformë, ai duhet të verifikojë llogarinë e tij tregtare. Ndërmjetësi do të kërkojë disa detaje verifikimi nga tregtarët. Këto detaje përgjithësisht përfshijnë të dhënat personale të tregtarit. 

Një tregtar duhet të verifikojë identitetin e tij përpara se të fillojë tregtimin në platformë. Përveç kësaj, tregtari do të duhet gjithashtu t'i nënshtrohet verifikimit të mënyrave të tij të pagesës. 

Procesi i verifikimit do të kërkojë që tregtarët të ngarkojnë dokumentet e mëposhtme:

 • Një foto e faqes së parë të pasaportës së tregtarit
 • Patentë
 • Dëshmia e vendbanimit të tregtarit

Pasi tregtari të verifikojë identitetin e tij, ai mund të verifikojë mënyrën e pagesës që do të përdorë në platformën e tregtimit. Për shembull, një tregtar mund të verifikojë detajet e kartës së tij të kreditit në platformë.

#4 Financoni llogarinë tuaj tregtare

Exnova - zgjidhni mënyrën e pagesës

Tani që informacioni mbi llogarinë tuaj tregtare Exnova është i plotë, më në fund mund të financoni llogarinë tuaj tregtare. Ndërmjetësi ofron disa mënyra pagese për tregtarët që ata mund t'i përdorin për financim. 

Menyra pagese

Tregtarët mund të përdorin sa vijon:

 • Transfertat bankare
 • Skrill
 • Neteller
 • AdvCash
 • Paratë në ueb
 • Paratë e përsosura
 • Boleto
 • Boleto Rapid 
 • Viza
 • MasterCard
› Regjistrohuni për një llogari falas me Exnova dhe filloni të tregtoni!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Depozita minimale

Exnova - depozita minimale

Tregtarët duhet gjithashtu të sigurojnë që ata t'i përmbahen kërkesat minimale të depozitave të ndërmjetësit. Ndërmjetësi nuk do të lejojë një tregtar të financojë llogarinë tregtare me më pak se Depozita minimale Exnova shuma. 

depozita minimale është $10, dhe tregtarët mund të financojnë llogaritë e tyre tregtare me çdo shumë duke filluar me $10. 

Si të depozitoni fonde?

Depozitimi i fondeve në Exnova është thjeshtë. Tregtarët duhet të hyjnë në llogaritë e tyre tregtare me ndërmjetësin dhe të gjejnë seksionin 'depozita'. 

Pastaj, 

 • Tregtarët mund të klikojnë opsionin 'depozitë'. 
 • Zgjidhni mënyrën e pagesës. 
 • Futni shumën minimale të depozitës Exnova ose një shumë më të lartë. 
 • Konfirmoni depozitën. 

Pasi tregtarët të konfirmojnë depozitën e tyre, llogaria e tyre tregtare Exnova do të kreditohet me fonde. Ndërmjetësi i krediton depozitat në llogaritë e tregtarëve menjëherë. Pra, tregtarët nuk humbasin kurrë një mundësi të shkëlqyer gjatë tregtimit në internet. 

#5 Zgjidhni një aktiv për të tregtuar

Exnova - tregtimi i aktiveve

Pasi të keni fonde të mjaftueshme në llogarinë tuaj tregtare, më në fund mund të zgjidhni një aktiv për të tregtuar. Siç u përmend, ndërmjetësi u ofron tregtarëve më shumë se 250 produkte financiare, duke përfshirë asetet OTC Exnova dhe shumë të tjera.

Tregtarët mund të zgjedhin një ose më shumë aktive që ata mendojnë se janë perfekte për tregtim. 

#6 Kryeni një analizë

Exnova - tregues

Përpara se të bëjë një tregti, një tregtar duhet të kryejë një analiza teknike. Tregtarët mund të përdorin disa mjete dhe tregues teknikë për të kryer analiza teknike. 

Exnova u ofron tregtarëve tregues teknikë si RSI, MACD, EMA, etj. Tregtarët gjithashtu mund t'i çiftojnë këta tregues teknikë me grafikët për të përcaktuar forcën e aktivit që ata zgjodhën për tregtim. 

› Regjistrohuni për një llogari falas me Exnova dhe filloni të tregtoni!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

#7 Vendos tregtinë

Tregtarët më në fund mund ta vendosin tregtinë në Exnova. Të ndërmjetësi i opsioneve binare lejon tregtarët të bëjnë një tregti për çdo vlerë. Vlera minimale e tregtisë me ndërmjetësin është vetëm $1. Tregtarët mund të shkojnë aq lart me shumën e tregtimit sa të duan. 

#8 Monitoroni tregtinë

Monitorimi i tregtisë në Exnova
Monitoroni tregtinë

Pasi zbuluan me sukses se si të tregtojnë në Exnova, ata duhet gjithashtu monitorojnë atë. Monitorimi i tregtisë është thelbësor pasi i lejon tregtarët të kontrollojnë kur aktivi bie prapa pritshmërive. 

Exnova gjithashtu i lejon tregtarët të përdorin veçori si ndalimi i fitimit ose ndalimi i humbjes gjatë tregtimit në internet. Pra, nëse një tregtar mendon se ka arritur nivelin e dëshiruar të fitimit, ai mund të mbyllë tregtinë e tij. 

#9 Tërhiqni fitimet tuaja

Exnova - tërheq fonde

Pas fitimit fitime të mjaftueshme në tregtinë tuaj në platformën tregtare Exnova, ju mund të tërhiqni fitimet tuaja. Tregtarët mund të përdorin vetëm të njëjtat mënyra pagese për të tërhequr fondet që kanë përdorur për të depozituar. 

› Regjistrohuni për një llogari falas me Exnova dhe filloni të tregtoni!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Karakteristikat e disponueshme për tregtarët në Exnova

Tregtarët mund të marrin më të mirën përvojë tregtare kur përfitojnë maksimumin nga veçoritë e disponueshme në Exnova. Si një platformë kryesore tregtare, Exnova ofron karakteristika të shkëlqyera për tregtarët. 

Tregtarët munden inkorporojnë këto veçori në udhëtimin e tyre tregtar për përfitim maksimal.

Biseda të drejtpërdrejta

Si fillestar, tregtarët mund të kënaqen duke marrë ndihmën dhe ekspertizën e tregtarëve të tjerë. Ndërmjetësi ofron a chat live funksion për tregtarët, gjë që u lejon atyre të komunikojnë me tregtarët e tjerë dhe të përfitojnë nga përvoja e tyre. 

Hartimi i grafikut

Hartimi në Exnova
Hartimi në Exnova

Exnova lejon tregtarët të hapin grafikët e shumëfishtë të tregtimit në në çdo kohë. Këto tabela tregtare janë të dobishme për tregtarët për të kryer analiza teknike. Tregtarët mund të kryejnë një analizë teknike dhe të vendosin tregtitë e tyre në përputhje me rrethanat. 

Ndaloni humbjen/merrni fitimin

Ndonjëherë, tregu mund të mos lëvizë në favor të një tregtari. Në raste të tilla, tregtarët mund të përdorin gjithmonë humbjen e ndalimit ose marrjen tipar fitimi. Kjo veçori i ndihmon tregtarët të pësojnë humbje të mëdha gjatë tregtimit. 

Mbrojtja e ekuilibrit negativ

Mbrojtja e bilancit negativ është një tjetër veçori që tregtarët mund të gjejnë në Exnova. Tregtarët nuk duhet të harrojnë të përdorin këtë veçori për të shmangur pësuar më shumë humbje se sa bilanci i disponueshëm në llogarinë e tyre tregtare Exnova.

Karakteristika e mbrojtjes së bilancit negativ të ofruar nga Exnova mbron një tregtar nga humbja e më shumë fondeve sesa ato që janë në llogarinë e tij tregtare.

Alarmet për lëvizjen e çmimeve

Exnova - krijoni alarm

Tregtarët gjithashtu mund të aktivizojnë njoftimet për sinjalizimet e lëvizjes së çmimeve me ndërmjetësin dhe të krijojnë të tyret Sinjalet Exnova. Ndërmjetësi jep sinjalizime për lëvizjen e çmimeve për tregtarët si njoftime shtytëse. Tregtarët mund t'i aktivizojnë këto njoftime për të parë çdo ndryshim në çmimin e aktivit që tregtojnë. 

Llogaria demonstruese

Së fundi, përpara se tregtarët të mund të përdorin llogarinë e tregtimit të drejtpërdrejtë të ofruar nga Exnova, ata duhet të fillojnë me një llogari demo. A llogari demo është gjithashtu plot me veçori dhe i lejon tregtarët të testojnë strategjitë e tyre tregtare. 

Tregtarët mund të planifikojnë se si do të tregtojnë në Exnova dhe çfarë strategjitë tregtare do të përdorin. Nëse ndonjë strategji tregtare ka nevojë për një ndryshim, tregtarët mund ta bëjnë këtë në llogarinë demo. Kjo i kursen ata nga rrezikimi i fondit të tyre në llogarinë e tregtimit të drejtpërdrejtë.

Përfundim – Zgjidhni të tregtoni me Exnova!

Ky udhëzues tregtimi Exnova është udhëzues përfundimtar për tregtarët që presin me padurim të mësojnë se si të tregtojnë. Ndërmjetësi ofron një përvojë tregtare pa probleme për tregtarët. Tregtarët janë lejohet të bëjë një përzgjedhje nga një gamë e gjerë e aktiveve bazë të disponueshme për tregtim. 

E gjithë kjo një tregtar duke dashur të tregtojë në Exnova duhet të bëni është të regjistroheni për një llogari tregtare. Tregtarët më në fund mund të financojnë llogaritë e tyre tregtare dhe të shijojnë tregtimin e aktiveve të tyre të preferuara pas kryerjes së një analize teknike. 

Pasi një tregtar të ketë bërë një fitim, ai mund të tërheqë fitimet e tij nga llogaria e tij tregtare Exnova. Ndërmjetësi do të përpunojë një tregtar tërheqja brenda 1-3 ditëve

› Regjistrohuni për një llogari falas me Exnova dhe filloni të tregtoni!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me tregtimin me Exnova:

Çfarë është Exnova dhe çfarë instrumentesh financiare mund të tregtojë një tregtar me të? 

Exnova është një ndërmjetës në internet që ofron akses për shumë instrumente financiare. Këto përfshijnë aksione, monedha, mallra, opsione binare dhe opsione dixhitale. Të fillosh tregtare me Exnova, tregtarët duhet të krijojnë një llogari, të depozitojnë fonde dhe të zgjedhin aktivin që duan të tregtojnë.

Si mundet një tregtar të bëjë një tregti me Exnova? 

Për të bërë një tregti me Exnova, tregtarët duhet të identifikohen në llogaritë e tyre, të zgjedhin aktivin që synojnë të tregtojnë dhe të caktojnë shumën që dëshirojnë të investojnë. Ata pastaj mund të konfirmojnë tregtinë dhe të presin për rezultatin.

Cilat mjete dhe veçori tregtare ofron Exnova?

Exnova ofron një shumëllojshmëri të mjetet e tregtimit dhe veçoritë, duke përfshirë çmimin në kohë reale grafikët, treguesit teknikë, mjetet e menaxhimit të rrezikut dhe burimet arsimore. Këto mjete mund t'ju ndihmojnë të informoheni vendimet tregtare dhe menaxhoni ekspozimin tuaj ndaj rrezikut.

Cilat janë tarifat dhe tarifat e Exnova që lidhen me tregtimin? 

Exnova ngarkon një komision për çdo tregti, i cili ndryshon në varësi të aktivit që po tregtoni dhe madhësia e pozicionit tuaj. Përveç komisionit, mund të ketë tarifa dhe tarifa të tjera, të tilla si spread-et, shkëmbimet dhe tarifat e tërheqjes. 

Cilat janë rreziqet e tregtimit me Exnova?

Tregtimi me Exnova përfshin një niveli i lartë i rrezikut, pasi çmimet e instrumenteve financiare mund të jenë të paqëndrueshme dhe të paparashikueshme. Tregtarët duhet të kenë një strategji të shëndoshë tregtare. Ata duhet menaxhojnë rrezikun e tyre ekspozimi dhe përgatituni për humbje të mundshme. Exnova ofron burime arsimore dhe mjete për menaxhimin e rrezikut për të ndihmuar tregtarët të menaxhojnë ekspozimin e tyre ndaj rrezikut.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment