A është i ligjshëm IQ Option në Afrikën e Jugut? – Rishikim për tregtarët e Afrikës së Jugut

Opsionet binare kanë dëshmuar një ringjallje të fortë në Afrikën e Jugut vitet e fundit. Vendi po zhvillohet si një nga vendet me rritje të shpejtë qendra tregtare binare në kontinentin afrikan. Ky është me të vërtetë një revolucion për ekonominë e tregut afrikan.

Opsioni iq i ligjshëm në Afrikën e Jugut

Megjithatë, duke bërë një fitim me Tregtimi i opsioneve binare në Afrikën e Jugut nuk është aq e lehtë sa mendoni. Duhen shumë shqetësime dhe vendime për të bërë zgjedhjet e duhura. Mbi të, me kaq shumë ndërmjetës binarë që veprojnë në rajon, bëhet e vështirë për tregtarët të bëjnë dallimin midis disa opsioneve. 

Epo, nëse jeni një tregtar i Afrikës së Jugut që kërkon një përvojë tregtare binare pa probleme, IQ Option është një zgjedhje e shkëlqyer. Është një platformë e njohur që konsiderohet e përshtatshme për të ofruar një fillim të përsosur për karrierën tuaj tregtare. Në këtë artikull, ne do të marrim një hollësi rishikim i ndërmjetësit IQ Option dhe do të kuptojë ligjshmërinë e tij në Afrikën e Jugut.

➨ Regjistrohu me IQ Option falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

A është i ligjshëm IQ Option në Afrikën e Jugut?

Tregtimi i opsioneve binare në Afrikën e Jugut është plotësisht i ligjshëm. Aktualisht, ka nuk ka ligje që ndalojnë në mënyrë eksplicite aktivitetet e tregtimit në internet në vend. Megjithatë, industria tregtare këtu është e parregulluar, gjë që nënkupton se nuk ka mbrojtje për investitorët që dëshirojnë të tregtojnë këtu. Pra, gjithçka varet nga tregtarët që të marrin vendime të mençura bazuar në hulumtimet dhe analizat e tyre.

ndërmjetësi i opsionit iq

Për më tepër, në vazhdën e mungesës së rregulloreve, asnjë firmë brokerimi me bazë në Afrika e Jugut mund të ofrojë shërbime të tregtimit të opsioneve këtu. Por e mira është se ndërmjetësit në det të hapur lejohen të ofrojnë shërbimet e tyre në vend. Meqenëse operacionet e tyre kryhen jashtë vendit, ata mund t'i ofrojnë shërbimet e tyre tregtarëve të Afrikës së Jugut. Tregtarët këtu mund të hyjnë ligjërisht në llogaritë e tyre tregtare, si dhe të depozitojnë dhe të tërheqin para në internet sipas lehtësisë së tyre. 

Kështu, ekziston asgjë se bën IQ Options të paligjshme në Afrikën e Jugut. Gjithashtu, nuk ka asnjë shkelje të ligjit për opsionet e tregtimit me ndërmjetësin në Afrikën e Jugut.

➨ Regjistrohu me IQ Option falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Rregullore në Afrikën e Jugut

Bordi i Shërbimeve Financiare (FSB) është agjencia kryesore përgjegjëse për rregullimin dhe monitorimin e aktiviteteve në industrinë financiare në Afrikën e Jugut. edhe pse FSB nuk është i kënaqur drejtpërdrejt në rregullimin e tregut të tregtimit të opsioneve, ai siguron mbrojtjen e investitorëve të Afrikës së Jugut nga mashtrimi në aktivitete të pastrimit të parave. Agjencia lehtëson sigurinë duke monitoruar aktivitetet në industrinë e opsioneve. 

Ata kanë nisur FAIS (Shërbimet e këshillimit financiar dhe ndërmjetësimit) divizioni për të mbikëqyrur punën e ofruesve të shërbimeve financiare në Afrikën e Jugut. FAIS merret kryesisht me ankesat e klientëve dhe ndërmerr veprimet e nevojshme për të mbrojtur të drejtat dhe interesat e investitorëve. Për më tepër, FAIS ka disa nën-departamente nën të për të mbikëqyrur fusha të ndryshme tregtimi i opsioneve binare. Prandaj, opsionet binare nuk janë plotësisht të rregulluara, por është e ligjshme të tregtohet si investitor i Afrikës së Jugut. 

Për më tepër, ndërmjetësit e huaj që ofrojnë shërbime në vend nuk kanë nevojë të marrin asnjë licencë nga FSB. Si i tillë, është më mirë të zgjidhni ndërmjetës të rregulluar të licencuar nga një agjenci e njohur globalisht si Komisioni i Letrave me Vlerë dhe Shkëmbimi i Qipros (CySEC). 

Rregullimi i IQ Option

Megjithëse ndërmjetësit me bazë në Afrikë nuk mund të ofrojnë shërbimet e tyre për tregtarët në vend, ka një numër të mirë alternativash të huaja. Shumë ndërmjetës ndërkombëtarë kanë akses në tregun e Afrikës së Jugut, dhe më i famshmi prej tyre është ai IQ Option.

rregullimi i opsionit iq

Duke pasur parasysh origjinën e tij evropiane, IQ Option kërkohet të jetë në përputhje me rregulloret sipas ligjeve evropiane. Ndërmjetësi është i regjistruar nën juridiksionin e Qipros dhe është i licencuar nga Komisioni i Letrave me Vlerë dhe i Shkëmbimeve të Qipros (licenca CySEC: 247/14). Përveç kësaj, ndërmjetësi është rregulluar edhe nga Autoriteti i Shërbimeve Financiare të Shën Vincentit dhe Grenadineve (regjistrimi 24840 IBC 2018). 

Për më tepër, ajo është gjithashtu e regjistruar në Komisionin Kombëtar të Tregut të Letrave me Vlerë të Spanjës (CNMV) dhe Agjentët Financiar Regjistrohu (Regafi) në Francë. IQ Option është aktiv në vende të tilla si Nigeria dhe Indi, por jo në SHBA.

Në tërësi, IQ Option është një platformë tregtare e rregulluar dhe e besueshme e opsioneve binare në Afrikën e Jugut.

Rishikimi i platformës tregtare për tregtarët në Afrikën e Jugut 

E themeluar në vitin 2013, IQ Option ka fituar në mënyrë të qëndrueshme tërheqje midis tregtarëve në Afrikën e Jugut. Është një platformë e ndërtuar me porosi, e njohur për ofrimin e fleksibilitetit për të tregtuar me një sërë asetesh dhe instrumentesh financiare. Me një bazë të madhe prej 20+ milion mbajtës të llogarive aktive mbi 30 shtete, IQ Option pretendon të jetë një nga platformat tregtare me rritje më të shpejtë. Në Afrikën e Jugut, IQ Option është i aksesueshëm si një platformë e pronarit. 

Ndërmjetësi është të besueshme dhe plotësisht në përputhje me norma rregullatore për t'u shërbyer klientëve në juridiksionet e tyre përkatëse. Paraqitja inovative dhe veçoritë funksionale të kësaj platforme janë pikat kryesore të saj. Këtu janë disa veçori të kësaj platforme.

➨ Regjistrohu me IQ Option falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Platformë e personalizuar

IQ Option dallohet për të ndërfaqe tregtare me porosi dhe intuitive. Kjo ju lejon të përdorni mjetet dhe treguesit më të mirë të tregtimit për një përvojë të qetë. Ju mund të tregtoni me të drejtpërdrejt përmes grafikëve. Këto tabela mbështesin gjithashtu personalizime të shkëlqyera sipas kornizës kohore dhe aspekteve të tjera tregtare. Përveç kësaj, ju keni dispozitën për kalimin midis grafikëve dhe instrumenteve për të ndihmuar më tej në një vendimmarrje më të mirë. 

Integrimi celular

IQ Option është krijuar për t'ju ofruar një përvojë tregtare në lëvizje. E saj aplikacioni celular mbështetet në të dyja Pajisjet Android dhe iOS, duke ju lejuar të tregtoni nga kudo dhe në çdo kohë. Për më tepër, mund të identifikoheni në llogarinë tuaj IQ Option duke përdorur gjurmët e gishtërinjve ose përmes llogarive në Facebook ose Google.

iq opsioni ios

Turne tregtare

Fitoni para shtesë gjatë tregtimit të opsioneve binare. Nëse dëshironi të shtoni pak argëtim në tregtimin tuaj të opsioneve, mund t'ju duhet të regjistroheni Turne IQ Option. Këto janë gara të organizuara shpesh me çmime tërheqëse për komunitetin IQ Option. Pra, përveç fitimit me tregtitë tuaja, ju mund të bëni më shumë me këto turne. 

Disa veçori shtesë

 • Funksionet për analizat dhe njoftimet e tregut të tregtimit. 
 • Sinjalizime çmimesh me porosi në kohë reale. 
 • Komunitet i fortë tregtar. 
 • Integron mekanizmat për menaxhimin e rrezikut. 

Të mirat dhe të këqijat e IQ Option për tregtarët e Afrikës së Jugut

Pro

 • Platforma më moderne. 
 • U akordua titulli i aplikacionit kryesor tregtar në kategorinë financiare.
 • Depozita minimale e ulët prej $10. 
 • Ofron tregtimin e marzhit. 
 • Mbështet tregtimin në më shumë se 100 tregje financiare. 
 • IQ Option vendos një përhapje të arsyeshme në krahasim me ndërmjetësit e tjerë në Afrikën e Jugut. 
 • Lejon tregtimin e opsioneve gjatë fundjavave. 
 • Llogari praktike falas për t'i lejuar tregtarët të fitojnë përvojë praktike në të gjitha veçoritë përpara se të vendosin para të vërteta.

Kundër

 • Platformë e dizajnuar mirë, por i mungon shpejtësia. 
 • Më pak shumëllojshmëri aktivesh për tregtim. 
 • Tarifa e pasivitetit prej $/£/€10 për mos akses në llogari për tre muaj rresht.
 • Juridiksion i kufizuar. 
 • Depozita e komplikuar dhe procesi i tërheqjes

Është qartë e dukshme se Të mirat e IQ Option peshojnë më shumë se të këqijat e tij. Me mjete të gjera, veçori dhe mjete edukative, padyshim, platforma qëndron si destinacioni i vetëm për tregtarët e Afrikës së Jugut. 

➨ Regjistrohu me IQ Option falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Si të përdorni IQ Option Afrika e Jugut?

Për t'u regjistruar si tregtar në IQ Option në Afrikën e Jugut, ju kërkohet të ndiqni disa hapa të nevojshëm. Duke qenë se tregtimi kërkon kohë dhe para, kërkon që ju të jepni detaje të detyrueshme në lidhje me identitetin tuaj për t'ju lejuar të shijoni një përvojë pa probleme. 

Më poshtë jepet procedura për të hapur një llogari tregtare në Afrikën e Jugut. 

 1. Për të filluar me tregtimin binare me IQ Options Afrika e Jugut, së pari plotësoni formularin e regjistrimit. Mund ta gjeni në faqen e sipërme. 
 2. Fut email dhe fjalëkalim. 
 3. Më pas, shënoni kutinë që ju kërkon të pajtoheni me termat dhe kushtet e IQ Option. 
 4. Megjithatë, sigurohuni që të lexoni me kujdes të gjitha termat dhe kushtet përpara se të përfundoni regjistrimin. 
 5. Pasi të keni mbaruar, kaloni në kutinë tjetër të zgjedhjes duke ju kërkuar të konfirmoni nëse jeni 18+ apo jo. 
 6. Më pas, shtypni butonin "Provo Tani". 
 7. Pas kësaj, do të merrni një verifikim me email që konfirmon se llogaria juaj është aktivizuar. 
 8. Tani jeni gati të filloni tregtimin e opsioneve binare në Afrikën e Jugut.
tregtimin e opsioneve iq

Pra, vihet re qartë se regjistrimi dhe hapja e një llogarie në Platforma IQ Option nuk është një detyrë e vështirë. Kjo do t'ju ofrojë gjithashtu akses falas në një praktikë llogari demo, duke ju lejuar kështu të testoni të gjitha veçoritë e platformës përpara se të vendosni paratë e vërteta. 

➨ Regjistrohu me IQ Option falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Udhëzues për tregtimin e opsioneve binare në Afrikën e Jugut me IQ Option 

Për të vendosur një tregti në IQ Option, ndiqni hapat e dhënë:

 1. Zgjidhni aktivin që dëshironi të tregtoni. 
 2. Përcaktoni lëvizjen e çmimit të aktivit të zgjedhur. Këtu mund të përdorni analizën themelore dhe teknike strategjive
 3. Zgjidhni shumën me të cilën dëshironi të tregtoni. 
 4. Nëse analizat tuaja thonë se çmimi i një aktivi do të rritet, shtypni CALL. Përndryshe, nëse mendoni se do të ulet, shtypni PUT. 
 5. Tani, prisni derisa tregtia juaj të arrijë kohën e skadimit. Pas skadimit, tregtia juaj do të mbyllet automatikisht. 
 6. Do të fitoni deri në 91% për parashikim të saktë, ndërsa për parashikim të pasaktë, do të humbni shumën e investimit. 

Depozitë parash IQ Option në Afrikën e Jugut

Tregtarët e Afrikës së Jugut kanë qasje të lehtë në financim depozitatPlatforma IQ Option. Ndërmjetësi ofron depozitim të menjëhershëm përmes disa mënyrave të sigurta dhe të sigurta të pagesës.

Si të depozitoni para në IQ Option

 • Hyni në llogarinë tuaj tregtare IQ Option. 
 • Shkoni në faqen kryesore. 
 • Navigoni në këndin e sipërm djathtas të ekranit dhe trokitni lehtë mbi butonin "Depozitim". 
 • Kjo do të hapë një meny të opsioneve të depozitave, duke përfshirë metoda të ndryshme pagesash si kartë debiti/kredi, transferta bankare dhe kuletat elektronike (karta Neteller Afrika e Jugut, QIWI, WebMoney Afrika e Jugut, Fasapay dhe Boleto). Përveç kësaj, tregtarët në Afrikën e Jugut mund të zgjedhin gjithashtu çdo bankë lokale* sipas zgjedhjes së tyre për të përpunuar depozitën.
 • Zgjidhni ndonjë nga bankat. 
 • Pas kësaj, klikoni në opsionin 'Shko te Pagesa'.
 • Kjo do t'ju drejtojë te porta e pagesës. Plotësoni detajet e nevojshme dhe klikoni në "Identifikohu".
 • Më pas, do të merrni një OTP në numrin tuaj të regjistruar. 
 • Pasi të verifikohet OTP, do të merrni një mesazh konfirmimi në lidhje me depozitimin e suksesshëm të fondeve. 
 • Përndryshe, ju gjithashtu mund të bëni një depozitë nëpërmjet butonit 'Rimbush llogarinë tuaj'. 

* Më poshtë janë bankat e mbështetura nga IQ Option:

 • FNB (Banka e Parë Kombëtare)
 • Kapitek
 • Banka Standarde
 • ABSA
 • Nedbank
 • Investec

Për më tepër, IQ Options gjithashtu ka një specifikë kufiri i depozitës i cili është $10. Megjithëse nuk ka asnjë tarifë të zbatueshme transaksioni ose komision depozitimi të vendosur nga tregtarët e Afrikës së Jugut. 

➨ Regjistrohu me IQ Option falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Tërheqja e parave IQ Option në Afrikën e Jugut 

Tregtarët e Afrikës së Jugut mund të kërkojnë tërheqjen e fondeve nga llogaria e tyre IQ Option në çdo kohë që dëshirojnë. Gjithashtu, ka nuk ka kufi minimal ose maksimal të imponuara.

opsioni iq

Ju mund t'i tërheqni paratë tuaja sa herë të dëshironi. Sidoqoftë, mënyra juaj e tërheqjes do të varet nga mënyra juaj e depozitimit. Supozoni, nëse keni zgjedhur një kartë debiti/kredi për depozitim, atëherë për tërheqje, do të duhet të përdorni të njëjtën metodë.

Si të tërheq para nga IQ Option

 • Hapni aplikacionin ose faqen e internetit IQ Option dhe lundroni te butoni "Tërheqja". 
 • Futni detajet siç kërkohet dhe prisni që kërkesa të pranohet. Koha e konsumuar në tërheqje do të varet nga mënyra juaj e preferuar e pagesës. Kuletat bankare mund të zgjasin 2-3 ditë pune. 

Llojet e llogarive IQ Option të disponueshme në Afrikën e Jugut 

IQ Option ofron tre lloje të llogarive tregtare për tregtarët e Afrikës së Jugut – një llogari demo, një llogari standarde tregtare dhe një llogari VIP. Le të diskutojmë secilën prej këtyre llogarive në detaje. 

Llogaria demonstruese #1

Ky është një nga përfitimet e dukshme që marrin tregtarët me platformën IQ Option. llogari demo është me të vërtetë shumë i dobishëm për fillestare. Kjo ju lejon të fitoni përvojë tregtare në kohë reale duke punësuar fondet virtuale. Kjo llogari është e hapur për akses të pakufizuar dhe vjen me mjete tregtare dhe instrumente të ngjashme me ato të disponueshme me llogaritë e parave reale.

 • Vjen me një depozitë fillestare prej $ 10 000. 
 • Ofron mbi 400 asete për tregtim.
 • Lehtësia e rimbushjes që ju lejon të rivendosni bilancin e llogarisë tuaj virtuale në vlerën fillestare.
opsioni iq ndërroni llogaritë

#2 Llogari standarde

Kjo eshte nje llogari live kërkon para të vërteta, financimi minimal prej $10, dhe një madhësi tregtare prej $1. Kjo llogari vjen me përfitimet dhe veçoritë e mëposhtme: 

 • Qasje në instrumente të shumta tregtare. 
 • Leva maksimale - 1:500. 
 • Më shumë se 65 klasa të ndryshme aktivesh të tregtueshme.
 • Pjesëmarrja në garat javore tregtare. 
 • Mbështetje e bisedës live 24/7. 

Llogaria VIP #3

Llogaria VIP kërkon një depozitë minimale prej 1900 USD dhe vjen me përfitime dhe përfitime shtesë, të cilat përfshijnë:

 • Menaxher personal i përkushtuar për të ndihmuar dhe këshilluar kur kërkohet. 
 • 3% kthime shtesë. 
 • Norma më e lartë e përfitimit. 
 • Pjesëmarrja falas në promovimet tregtare. 
 • Mësim i personalizuar. 
 • Material shtesë edukativ. 
 • Më shpejt tërheqjet. 

Mbështetje për tregtarët e Afrikës së Jugut 

IQ Option ekipi i mbështetjes së klientit në Afrikën e Jugut është shumë i shkathët dhe i shpejtë në zgjidhjen e pyetjeve të klientëve. Ai pretendon të zgjidhë një pyetje brenda 24 minutave dhe ka një kohë mesatare përgjigjeje prej 46 sekondash. Tregtarët në Afrikën e Jugut mund të kontaktojnë mbështetjen e klientit të IQ përmes emailit, bisedës live, telefonatës ose një linje pa pagesë.

Ata gjithashtu mund të kontaktojnë CEO dhe CAO të kompanisë përmes postës. Dua më shumë? Ju gjithashtu mund të kontaktoni ekipin mbështetës IQ Option përmes Skype. Kështu, IQ Option nuk lë asnjë përpjekje dhe dallohet për shërbimet cilësore të mbështetjes ndaj klientit. 

mbështetje shumëgjuhëshe gjatë gjithë orarit është i disponueshëm për të gjithë tregtarët, pavarësisht nga abonimi i tyre në llogari. Për më tepër, për mbështetje të personalizuar, mund të kaloni në një llogari VIP. 

➨ Regjistrohu me IQ Option falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Regjistroni instrumentet kryesore të tregtimit të disponueshëm në platformën IQ Option në Afrikën e Jugut

Përveç opsioneve binare, IQ Option mbështet tregtimin në instrumentet e mëposhtme financiare:

 • Forex CFD-të
 • CFD-të e kriptomonedhave
 • CFD-të e aksioneve
 • Opsionet FX
 • Opsionet klasike
iq opsioni i monedhave Forex

Është i ligjshëm IQ Option në Afrikën e Jugut – FAQ

Sa i sigurt është IQ Option për tregtarët binare në Afrikën e Jugut?

IQ Option mban një llogari të veçantë për ruajtjen e fondeve të klientit dhe integrohet me protokollin e kriptimit SSL. Kjo ndihmon në sigurimin e të gjithë informacionit të shkëmbyer midis tregtarëve dhe serverëve IQ duke i enkriptuar ato sipas standardeve të enkriptimit AES 256 Bit. 

Si të përditësoni numrin e kontaktit në IQ Option?

Nuk është e mundur të përditësoni numrin tuaj të kontaktit të regjistruar në llogarinë IQ Option. Megjithatë, ju mund të fshini numrin tuaj të vjetër. Për mbështetje të mëtejshme, mund të dërgoni një kërkesë në [email protected], duke theksuar 3 shifrat e fundit të telefonit tuaj në aplikacionin tuaj. 

A ka ndonjë komision të zbatueshëm për përpunimin e transaksioneve me një llogari tregtare IQ Option?

IQ Option nuk vendos asnjë komision për transaksionet e kryera përmes llogarisë së tij tregtare. Megjithatë, komisione të tilla mund të vendosen nga grumbulluesi juaj i pagesave ose sistemi i pagesave. 

konkluzioni

Për të përmbledhur, IQ Option është një platformë e jashtëzakonshme tregtare binare për tregtarët e Afrikës së Jugut. Duke përmbledhur funksionalitete standarde më të larta, opsione tregtare dhe transparencë superiore, platforma dallohet për përvojën e saj unike. Të ndërmjetësi u jep tregtarëve të saj një vlerë të madhe dhe u ngjall atyre besimin se fondet dhe informacioni i tyre do të mbahen të sigurta dhe të sigurta.

forex me opsionin iq

Pra, regjistrohuni në Platforma IQ Option për të fituar përvojë praktike në veçoritë e përparuara të tregtimit. Regjistrohu dhe bëhu pjesë e një komuniteti të madh tregtar në Afrikën e Jugut. IQ Option është padyshim një zgjedhje ideale për tregtarët që dëshirojnë të bëjnë fitime masive me tregtimin e opsioneve. 

➨ Regjistrohu me IQ Option falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë jam një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se 10 vjet. Kryesisht, unë tregtoj 60 tregti të dytë me një normë shumë të lartë goditjeje.

Shkruaj një koment