Tutorial IQ Option për fillestarët – Si të përdorni IQ Option


Opsionet binare janë bërë një instrument tregtar ekzotik ku njerëzit i shkëmbejnë paratë e tyre për një pagesë fitimprurëse. Ndër platformat e tjera tregtare të disponueshme, opsionet binare kanë tërhequr vëmendjen e shumë tregtarëve me kthimet e tyre të larta.

Megjithatë, një gjë që tregtarët priren të harrojnë është se sado fitimprurës të jetë tregtimi i opsioneve binare, ky treg mbart gjithashtu një nivel të barabartë rreziku. Si, mund të pyesni? Ju do të humbni të gjitha shumat tuaja të tregtuara nëse spekuloni gabimisht në treg. Ti duhet mësoni të përdorni ndërmjetësin tuaj saktë për të qenë një tregtar i suksesshëm.

Ndërmjetësi IQ Option ofron mundësi të mëdha tregtare për tregtarët. Tregtarët që mësojnë se si të përdorin IQ Option munden shfrytëzoni këto mundësi. Ata mund të tregtojnë me njohuritë dhe përvojën që ndihmon për të fituar para në tregti. 

Pavarësisht nëse jeni fillestar ose një tregtar me përvojë, ky artikull do të veprojë si një IQ Option udhëzues tregtimi për ju. Le të mësojmë se si munden tregtarët përdorni IQ Option për të tregtuar aktive të ndryshme

opsioni iq
Platforma e tregtimit IQ Option
➨ Regjistrohu me IQ Option falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Çfarë do të lexoni në këtë postim

Çfarë është IQ Option? Tregtimi IQ Option shpjegohet

E themeluar në vitin 2013, IQ Option është një nga platformat e besueshme të tregtimit që ndihmon tregtarët të investojnë paratë e tyre në tregun e opsioneve binare shumë të paqëndrueshme. Kjo platformë e besueshme është e regjistruar dhe e rregulluar nga një organizatë e besueshme.

IQ Option është krijuar për ta bërë të lehtë për njerëzit që të tregtojnë paratë e tyre në opsione binare duke kufizuar rrezikun. Kjo platformë ka vënë në dispozicion aktivet e tregtimit për tregtarët, si forex IQ Option, aksione, mallra dhe indekse. Kryesisht, kjo platformë është një nga më të mirat për tregtimin e CFD-ve. 

Kjo platformë është me qendër në Qipro dhe ka zhvilluar gamën e saj të instrumenteve të tregtimit. IQ Option është një platformë relativisht e re, por ka zhvilluar një reputacion të mirë midis tregtarëve për ofrimin e shërbimeve të besueshme. 

Ndërfaqja miqësore për përdoruesit e IQ Option e bën atë lehtë që tregtarët ta përdorin atë në telefona celularë dhe desktop. Mjetet e tregtimit të ofruara nga kjo platformë përfshijnë kalendarët ekonomikë, kuotat historike, paraqitjet me shumë grafiku, kontrolluesit e aksioneve, analizat teknike, përditësimet e tregut dhe alarmet e paqëndrueshmërisë.

Një gjë që e ka bërë IQ Option kaq të popullarizuar në mesin e tregtarëve është shërbimi miqësor ndaj klientit. Kjo platformë ofron shërbime në rreth 13 gjuhë për të thjeshtuar procesin e tregtimit.

IQ Option pranon tregtarët nga rreth 213 shtete. Për të mos përmendur që në këtë platformë ndodhin rreth 1 milion transaksione çdo ditë. Pra, nëse jeni të impresionuar me veçoritë e IQ Options, regjistrohuni sot.

Platforma mund të përdoret nëpërmjet një versioni desktop dhe është gjithashtu i disponueshëm si një aplikacion për iOS, Android dhe Windows.

Pro
 • Kjo platformë tregtare ngarkon një tarifë minimale depozitimi prej $10
 • Pasi të regjistroheni me IQ Option, ju gjithashtu merrni një llogari demo falas
 • Ju mund të filloni tregtimin me të paktën $1 
 • Është një nga platformat më të mira në treg
 • Të ndryshme strategjitë tregtare mund të përdoret në këtë platformë
 • Së fundmi, ofron programe trajnimi falas
Kundër
 • Në krahasim me platformat e tjera tregtare, IQ Option ofron asete të kufizuara
 • Transferta bankare ka rreth 50 USD tarifa 
 • Kontratat e opsioneve binare për tregtim janë të kufizuara

Siç mund ta shihni, ka mënyra më shumë pro sesa kundër. IQ Option është një ndërmjetës i opsioneve binare që mund të rekomandojmë.

➨ Regjistrohu me IQ Option falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Si të filloni tregtimin me IQ Option?

llogari demo e opsionit iq
Hartimi në IQ Option

Nëse dëshironi të filloni një tregtim me IQ Option, së pari duhet të krijoni llogarinë tuaj. Për ta bërë këtë, ju kërkohet të vizitoni faqen kryesore të faqes së internetit të IQ Option. Pas kësaj, duhet të plotësoni informacionin e nevojshëm. Pasi të keni mbaruar, mund ta përdorni këtë platformë. 

Para fillimit të tregtisë, IQ Option kërkon që çdo tregtar të bëjë një depozitë e vogël IQ Option minimale prej $10. Kjo shumë e depozitës është një nga më e ulëta shumat e ngarkuara nga çdo ndërmjetës. Pas depozitimit të shumës së kërkuar, ju gjithashtu mund të përdorni një Llogari demo IQ Option për të praktikuar përdorimin e parave të rreme.

Jo vetëm që shuma e depozitës është më e lirë, por edhe depozitimi i parave është elementar. Mund të depozitoni shpejt duke përdorur një kartë debiti ose krediti, Neteller, Skrill dhe kuleta të tjera elektronike. 

➨ Regjistrohu me IQ Option falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Asetet e ofruara për tregtim me IQ Option

IQ Option ka një gamë të gjerë të aktiveve të tregtueshme. Tregtarët mund të zgjedhin aktivet bazë ata dëshirojnë të tregtojnë në këtë platformë.

Asetet kryesore të tregtueshme në IQ Option përfshijnë sa vijon. 

Opsione

Opsionet në IQ Option
Opsionet në IQ Option

Këto derivate financiare u japin tregtarëve të drejtën për të blerë/shitur aktivin bazë. Megjithatë, tregtarët që zotërojnë këto instrumente financiare nuk janë të detyruar të bëjnë transaksione me këto aktive. 

Tregtarët mund të kenë akses në një gamë të gjerë opsionesh në IQ Option. IQ Options mbështet opsionet binare, opsionet dixhitale dhe tregtimin e opsioneve Forex. Tregtarët mund të zgjedhin opsione me performancë të lartë dhe të vendosin bastet e tyre gjatë tregtimit në këtë platformë. 

CFD në aksione

IQ Option - Stoqet
Stoqet në IQ Option

CFD-të në aksione janë lehtësisht të tregtueshme në IQ Option. Tregtarët mund të tregtojnë aksione me CFD pa zgjedhur kohën e skadimit. Për më tepër, ndërmjetësi i lejon tregtarët t'i tregtojnë ato pa zgjedhur një çmim grevë. 

Tregtarët duhet vetëm të zgjedhin një aksion për të tregtuar me CFD. Sapo çmimi i këtyre investimeve të rritet, një tregtar mund të fitojë para. 

➨ Regjistrohu me IQ Option falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Forex

Tregtimi në Forex në IQ Option
Çifte Forex në IQ Option

IQ Option është i shkëlqyeshëm për të ndihmuar tregtarët të krijojnë një portofol për investimin e tyre. Tregtarët gjithashtu mund të zgjedhin Forex për një portofol më të larmishëm kur tregtojnë me këtë ndërmjetës. IQ Option mbështet dhe lejon tregtarët të tregtojnë të gjitha monedhat kryesore ndërkombëtare. 

Kriptovaluta

Kriptovalutat në IQ Option
Kriptovalutat në IQ Option

Kriptomonedha ka qenë zgjedhja e njohur tregtare e tregtarëve në kohët e fundit. IQ Option vazhdon të përditësohet në ofertën e saj të investimeve. Ai mbështet tregtimin e kriptomonedhave. Të gjitha kriptomat kryesore, duke përfshirë Bitcoin, Litecoin, etj., janë lehtësisht të disponueshme për tregtim në IQ Option. 

CFD për ETF-të, mallrat dhe indekset 

IQ Option - Mallra
IQ Option – Mallra

Tregtarët kanë një zgjedhje për të tregtuar ETF dhe mallra në IQ Option. Ata mund të zgjedhin të gjitha mallrat kryesore, si ari ose nafta, për të tregtuar në internet. Ai gjithashtu ofron tregtimin e indekseve për tregtarët. 

Tregtarët mund të zgjerojnë portofolin e tyre të tregtimit duke shtuar këto instrumente në listën e tyre të tregtimit. IQ Option mbështet tregtimin CFD në këto instrumente për tregtim. 

Si të tregtoni CFD në IQ Option?

Për të tregtuar CFD ose çdo aktiv tjetër në IQ Option, tregtarët duhet të kenë një llogari. IQ Option ka një proces të thjeshtë regjistrimi. Tregtarët mund të regjistrohen duke u identifikuar në faqen e internetit dhe duke dorëzuar detajet për t'u regjistruar. 

IQ Option më pas do t'u japë tregtarëve kredencialet e hyrjes, të cilat ata mund t'i përdorin për të hyrë në llogarinë e tyre tregtare. 

Nëse tregtarët duan të tregtojnë CFD në IQ Option, ata mund të ndjekin një proces pa probleme. 

Hapi #1 Klikoni butonin "Aktivi i ri".

IQ Option - shtoni një aktiv të ri
Tregtimi CFD në IQ Option

Për të filluar tregtimin CFD, tregtarët duhet të zgjedhin një aktiv për të tregtuar. Tregtarët mund të përdorin platformën IQ Option të përdorur miqësore për të tregtuar CFD në aksione, ETF, mallra dhe indekse. Duke klikuar mbi "aset i ri" do të hapet një listë opsionesh për tregtarët. 

Për shembull, nëse një tregtar zgjedh 'stoqe', kjo listë do të hapë të gjitha kompanitë aksionet e të cilave mund t'i tregtoni me CFD. 

Hapi #2 Vendosni shumën

IQ Option - vendosni shumën

Pas zgjedhjes së aksioneve, tregtarët mund të përcaktojnë shumën për tregtim. Ndërsa vendosni një shumë për IQ Option Tregtimi CFD, tregtarët duhet të kujtojnë të zgjedhin një shumë që mund të përballojnë për të humbur. 

IQ Option mund të mos lejojë tregtarët të ndajnë të gjithë kapitalin në një CFD të vetme në një aktivi themelor. Ndërmjetësi promovon menaxhimin e rrezikut për të ndihmuar tregtarët të shmangin humbjen e të gjitha fondeve të tyre në një tregti të vetme CFD. 

Hapi #3 Zgjidhni një shumëzues

IQ Option - zgjidhni një shumëzues

Tani, tregtarët mund të zgjedhin shumëzuesin. IQ Option mbështet mbylljen automatike. Pra, nëse një tregtar dëshiron të mbyllë marrëveshjen e tij automatikisht, ai mund të zgjedhë këtë opsion. 

Zgjedhja e shumëzuesit në IQ Option do të rrisë mundësinë e fitimit të një tregtari. Megjithatë, shumëzuesi mund të rrisë rrezikun e humbjes po aq sa mund të rrisë potencialin e fitimit. 

Pra, një tregtar duhet të zgjedhë opsioni i mbylljes automatike vetëm nëse i beson parashikimit të tij. Një tregti me mbyllje automatike do të mbyllet vetë nëse një tregtar bën një fitim ose humbje. 

Hapi #4 Merrni masa

IQ Option - grafiku i tregtimit

Tregtarët duhet të bëjnë një analizë të saktë për të fituar para përmes tregtimit CFD. Tregtimi CFD do t'ju bëjë të humbni investimin tuaj nëse parashikimi juaj është i pasaktë. 

Pas duke zgjedhur një shumëzues, tregtarët mund të zgjedhin opsionin blej/shit. Kur kushtet e duhura të tregtimit vazhdojnë, ju mund të vendosni tregtinë tuaj. Tregtarët mund të mbyllin tregtimet e tyre kur diferenca e hapjes dhe mbylljes së tregtisë CFD është e lartë. Sa më i lartë të jetë diferenca për tregtarët, aq më i madh është potenciali i tyre për të fituar fitim. 

Pra, tregtimi i CFD-ve në IQ Option është i mundur me këto 4 hapa të thjeshtë. Tregtarët mund të tregtojnë CFD për çdo aktiv themelor me këtë ndërmjetës pa telashe. Për më tepër, tregtarët fillestarë mund të bashkohen me një llogari demo IQ Option për të tregtuar CFD pa bërë një investim të vërtetë. 

➨ Regjistrohu me IQ Option falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Si të tregtoni opsionet binare në IQ Option?

Përveç tregtimit CFD, tregtarët mund të shijojnë tregtimin e opsioneve binare në IQ Option. Tregtarët mund të regjistrohen në IQ Option për të filluar tregtimin e opsioneve binare. Procesi i tregtimit ndryshon pak nga tregtimi CFD, pasi tregtarët duhet të zgjedhin çmimin e goditjes dhe kohën e skadimit. 

IQ Option ofron kushte të shkëlqyera tregtimi për tregtarët që tregtojnë opsione binare. Ata mund të kenë akses në një gamë të gjerë asetesh që mund t'i tregtojnë në opsione binare. 

Ja se si tregtarët mund të shijojnë tregtimin e opsioneve binare në IQ Option pas krijimit dhe financimit të llogarive të tyre tregtare. 

Hapi #1 Zgjidhni një aktiv

IQ Options - Asetet - Tesla

Tregtarët mund të fillojnë duke zgjedhur një aktiv që dëshirojnë të tregtojnë. IQ Option lejon tregtarët të tregtojnë aktivet kryesore të kompanive si p.sh Google ose Tesla me opsione binare. 

Ndërmjetësi gjithashtu mbështet tregtimin e opsioneve binare aksione, mallra dhe forex. Për të zgjedhur një aktiv, 

 • Tregtarët mund të klikojnë në listën e 'aseteve'. 
 • Tregtarët mund të filtrojnë aktivet sipas kategorive, të tilla si aksionet, forex, kriptovalutat, etj.
 • Klikoni mbi aktivin për të tregtuar për të hapur dritaren e tregtimit.

Pasi të shfaqet dritarja e tregtimit, tregtarët mund të vazhdojnë me hapa të tjerë për të tregtuar opsionet binare në IQ Option. 

Hapi #2 Zgjidhni kohën e skadimit

IQ Option - koha e skadimit

Pasi të zgjedhin çiftin e opsioneve binare që dëshirojnë të tregtojnë, ata mund të bëjnë një tregti. Zgjedhja e kohës së skadencës përfshin hapat e mëposhtëm.

 • Në dritaren e tregtimit, tregtarët mund të shohin menunë rënëse të kohës së skadimit mbi grafikun e aktiveve.
 • Klikoni në menunë rënëse. Duke vepruar kështu, tregtarët mund të shohin kohën e disponueshme të skadimit për aktivin e zgjedhur.
 • Kohët e disponueshme të skadimit do të varen nga tregtarët e aseteve që zgjedhin. Kjo kohë skadimi mund të variojë nga 1 minutë deri në disa muaj.

Tregtarët mund të zgjedhin një kohë skadimi që i përshtatet strategjisë së tyre të tregtimit. Më në fund, ata mund të klikojnë mbi të për ta zgjedhur.

Hapi #3 Parashikoni lëvizjen e çmimit

IQ Option - çmimi

Pas zgjedhjes së kohës së skadimit, tregtarët duhet të parashikojnë nëse çmimi i opsioneve binare do të rritet gjatë kohëzgjatjes kohore të zgjedhur. 

Tregtarët mund të tregtojnë shumën kur tregtojnë opsione binare në IQ Option. Ata mund të zgjedhin "lart" ose "poshtë", në varësi të parashikimit të lëvizjes së çmimit të aktivit.

 • Nëse tregtarët besojnë se çmimi i aktivit do të rritet me skadimin, zgjidhni "lart" ose "thirrje". Përndryshe, ata mund të zgjedhin "poshtë" ose "vendosur".
 • Tregtarët mund të përdorin gjithashtu mjete dhe tregues të analizës teknike të disponueshme në platformën IQ Option. Do të ndihmojë tregtarët të bëjnë një parashikim më të informuar. Për shembull, përdorimi i modeleve të grafikëve, mesatareve lëvizëse, oshilatorëve për të identifikuar tendencat, etj., mund t'i ndihmojë tregtarët të bëjnë një parashikim të saktë. 

Hapi #4 Zgjidhni shumën e tregtisë

IQ Option - mbyllje automatike

Tani, tregtarët duhet të përcaktojnë shumën që janë të gatshëm të investojnë. IQ Option përcakton një shumë minimale dhe maksimale të tregtisë për çdo aktiv. Kryesisht, tregtarët mund të fillojnë të tregtojnë opsione binare me IQ Option për vetëm $1.

Hapi #5 Vendosni tregtinë tuaj

Tregtarët që tregtojnë opsione binare me IQ Option mund ta bëjnë këtë lehtësisht. Pas zgjedhjes së shumës së tregtimit, tregtarët mund të marrin vendimin për blerje/shitje. Duke klikuar mbi opsionin do t'ju lejojë për të vendosur tregtinë. 

Pas vendosjes së tregtisë, tregtarët duhet të vëzhgojnë tregtimet e tyre nga afër. Tregtarët gjithashtu mund të vendosin humbje të ndalimit dhe të marrin urdhra fitimi për të menaxhuar rrezikun dhe fitimin e mundshëm. Pasi të përfundojë tregtia, tregtarët mund të bëjnë dhe të tërheqin fitimin e tyre. IQ Option ofron a pagesa që varion midis 60%-90%

➨ Regjistrohu me IQ Option falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Dallimi midis opsioneve binare dhe tregtimit CFD në IQ Option

Opsionet binare dhe CFD-të janë dy instrumente financiare që tregtarët mund të tregtojnë në platformën IQ Option. 

Dallimi midis dy instrumenteve është si më poshtë:

VeçoriTregtimi i opsioneve binare në IQ OptionTregtimi CFD në opsionin IQ
PërkufizimiParashikimi i drejtimit të çmimit me pagesë fikse dhe rrezikSpekulimi mbi lëvizjen e çmimit të një aktivi themelor pa e zotëruar atë
Strategjia e TregtisëParashikimi i vetëm drejtimit të çmimitDuke shkuar gjatë ose të shkurtër me levë
Rreziku dhe shpërblimiFitimi dhe rreziku potencial i fiksuarFitimi dhe rreziku i mundshëm i ndryshueshëm
Koha e skadimitKoha e fiksuar e skadencësNuk ka kohë të caktuar skadimi
Aktivet tregtareAsete të kufizuara Gama e gjerë e aseteve

Opsionet binare janë opsione financiare ku tregtarët marrin një shumë fikse parash ose asgjë fare. Tregtari duhet të përcaktojë çmimin e aktivit themelor. Ata duhet të parashikojnë nëse çmimi do të jetë më i lartë apo më i ulët se çmimi i goditjes në skadencë. 

CFD-të i lejojnë tregtarët të spekulojnë mbi lëvizjen e çmimit të një aktivi themelor. Tregtarët nuk duhet të zotërojnë aktivin.

Në tregtimin e opsioneve binare, tregtarët parashikojnë vetëm drejtimin e lëvizja e çmimeve. Në tregtimin CFD, tregtarët mund të spekulojnë për lëvizjen e çmimeve në të dy drejtimet në IQ Option.

IQ Option lejon tregtarët të shkojnë gjatë ose të shkurtër. Për më tepër, me tregtimin CFD, tregtarët mund të përdorin levave deri në 1:300 për të zmadhuar fitimet dhe humbjet e tyre. Tregtarët mund të mos jenë në gjendje të përdorin levën në opsionet binare në IQ Option.

➨ Regjistrohu me IQ Option falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Rreziku dhe shpërblimi

IQ Option - Çmime

Në tregtimin e opsioneve binare, fitimi dhe rreziku i mundshëm janë fiksuar nga fillimi i tregtisë. Nëse tregtia skadon në para, tregtari fiton një pagesë fikse në IQ Option. Pagesa është zakonisht ndërmjet 60-90% të shumës së tregtimit. Nëse tregtimi i opsioneve binare skadon nga paratë, tregtari të gjithë shumën. 

Në tregtimin CFD, fitimi i mundshëm dhe rreziku janë të ndryshueshëm dhe varen nga lëvizja e çmimit të aktivit të zgjedhur. Tregtari mund të fitojë ose të pësojë një humbje në varësi të ndryshim ndërmjet çmimit të hapjes dhe mbylljes së CFD.

Koha e skadimit

Tregtimi i opsioneve binare në IQ Option ka një kohë skadimi të caktuar. Në tregtimin CFD me ndërmjetësin, nuk ka kohë fikse skadimi. IQ Option lejon tregtarët të mbyllin tregtinë në çdo kohë.

Aktivet tregtare

IQ Option - Mbrojtja e aseteve tuaja

Opsionet binare janë të disponueshme në një numër të kufizuar asetesh në IQ Option. Tregtimi CFD në IQ Option i lejon tregtarët të spekulojnë mbi lëvizjen e çmimeve të aksioneve, indekseve, mallrave, monedhave dhe kriptomonedhave.

➨ Regjistrohu me IQ Option falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Tarifat dhe kostot e ngarkuara nga IQ Option – Çfarë duhet të dini

Tregtarët që tregtojnë në IQ Option duhet të paguajnë tarifat dhe komisionet që ngarkon ndërmjetësi. IQ Option u ofron tregtarëve përfitimin e marrjes së shërbimeve më të mira. Për më tepër, tarifat dhe komisionet që tregtarët duhet t'i paguajnë ndërmjetësit janë shumë të ulëta. 

Për tregtimin e opsioneve, tarifat IQ Option a komision bazuar në vlerën e tregtisë. Ndërmjetësi e zbret këtë komision nga shuma e tregtisë kur hapet tregtia. 

Tarifat dhe komisionet e IQ Option janë si më poshtë:

LlojiTarifat
💱 PërhapetDuke filluar nga 0.005%
💵 KomisionetVaret nga aktivi dhe lloji i llogarisë
💰 Depozitim dhe tërheqjeDepozitat janë pa pagesë, por tërheqjet kushtojnë 2% nga shuma totale e tërhequr
💵 Tarifa e pasivitetit10 euro (nëse llogaria ka qëndruar joaktive për 90 ditë rresht)
⌛️ Tarifa e natës0.01%-0.5%

Kur tregtoni me IQ Option, ju kërkohet gjithashtu të paguani një shumë të tërheqjes. Tani, shuma e tërheqjes nuk përcaktohet nga ndërmjetësi. Në vend të kësaj, varet nga metoda që përdorni për të tërhequr paratë tuaja. 

Pavarësisht se çfarë metode tërheqjeje zgjidhni, ju nuk mundet tërheq para më pak se $3 sepse IQ Option nuk mund ta përpunojë atë shumë të tërheqjes. 

Duke folur për tregtimin dhe Tarifat IQ Option, nuk ngarkon asnjë tarifë transaksioni. Por kjo platformë ngarkon tarifat e pasivitetit nëse llogaria juaj nuk përdoret për 90 ditë ose më shumë. 

Një tjetër pika kryesore e përdorimit të IQ Option është se nuk ngarkon mirëmbajtje ose ndonjë tarifë tjetër të vogël. 

Shumica e tregtarëve që regjistrohen me IQ Option marrin akses në llogarinë standarde të tregtimit. Por sapo depozita totale në çdo llogari shkon përtej $3000, kjo platformë përmirëson llogarinë tregtare të atij tregtari në një llogari VIP. 

Përfitimet e një llogarie VIP përfshijnë një shans për të tregtuar në a aktive me rendiment të lartë që mund të bëjë rreth 91% fitim. 

A është tregtimi fitimprurës në IQ Option?

fitimi i opsionit iq

IQ Option është një platformë fitimprurëse që mund t'ju çojë një hap më afër për të marrë pavarësinë financiare. Por është e mundur vetëm kur keni një strategji të detajuar tregtare. Ju do të humbni shumë para nëse nuk keni një strategji tregtare fituese.

Një tjetër gjë që mund t'ju ndihmojë të zvogëloni shanset për të humbur është njohja e aktivit ju jeni duke tregtuar. Nëse e njihni aktivin tuaj, dmth., nëse jeni të njohur me lëvizjen, natyrën dhe paqëndrueshmërinë e tij, mund të parashikoni lehtësisht lëvizjen e çmimit të tij. Dhe ashtu si kjo, ju mund të bëni një tregti fituese. 

➨ Regjistrohu me IQ Option falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Alternativa për IQ Option

Nëse nuk jeni të impresionuar nga shërbimet e IQ Option ose thjesht kërkoni për një platformë tjetër tregtare, këtu janë disa alternativat që ju të vendosni. 

#1 365Tregti

Nëse nuk doni të rrezikoni paratë tuaja duke tregtuar me një platformë të paregjistruar, 365Tregtia duhet të jetë zgjedhja juaj. Kjo platformë është e bazuar në Qipro dhe e regjistruar me CySEC. Është themeluar në vitin 2012 dhe pranon me kënaqësi tregtarët e BE-së. 

Sidoqoftë, nëse jeni banor i SHBA-së, kjo platformë tregtare nuk është për ju. Një gjë interesante në lidhje me këtë platformë tregtare është se ajo përdor softuer të brendshëm që ruan privatësinë dhe sigurinë e tregtarëve të regjistruar. 

#2 Ayrex

Një tjetër platformë e njohur tregtare e opsioneve binare që mund të zgjidhni është Ayrex. Kjo platformë është e bazuar në MB dhe ka aplikimin e saj në pritje CySEC. Ofron rreth 70 asete për tregtim, por nuk pranon tregtarët e SHBA-së

Për të filluar tregtimin me Ayrex, duhet të bëni një depozitë të vogël prej $25. Një gjë që e bën këtë platformë tregtare më të mirë se pjesa tjetër është opsioni i saj i tërheqjes së menjëhershme. Gjithashtu, kjo platformë përdoret më së shumti nga tregtarët afatshkurtër. 

#3 Binary.com

Një tjetër platformë tregtare të cilës mund t'i besoni pa asnjë mendim të dytë është Binary.com. Kjo platformë tregtare është e rregulluar në Ishujt Britanikë, Irlandë, MB dhe Maltë. Për të filluar tregtimin me këtë platformë, duhet të bëni një depozitë minimale prej $5. 

Binary.com ofron mbështetje në 12 gjuhë. Gjithashtu, ai ofron një llogari virtuale të parave për tregtarët. Së fundmi, kjo platformë mbështet mjete dhe tregues të ndryshëm që mund t'i përdorni për të rritur shanset tuaja për të fituar. 

#4 BinaryMate

Alternativa e fundit për IQ Option është BinaryMate. Kjo platformë është e regjistruar në Mbretërinë e Bashkuar dhe ndjek rregullore të rrepta financiare. Ju mund të prisni një pagesë prej rreth 90% kur tregtoni opsione binare duke përdorur këtë llogari. 

Derisa BinaryMate është një platformë e shkëlqyer tregtare, e vetmja pengesë e saj janë paratë e larta të depozitave. Për të filluar tregtimin me këtë platformë, duhet të depozitoni $250. 

Pse duhet të tregtoni opsione binare në IQ Option?

Tregtimi i opsioneve binare në IQ Option

Duke pasur parasysh rrezikun e përfshirë në opsionet binare, mund të pyesni pse duhet trade në një treg kaq të paqëndrueshëm? Epo, përgjigja për këtë pyetje është e thjeshtë. Pavarësisht rrezikut, njerëzve u pëlqen të tregtojnë opsionet binare sepse shanset për të fituar një pagesë të madhe janë të larta.

Nëse e njihni këtë treg nga brenda, ju kuptojnë lëvizjen e çmimit të aktivit, dhe nëse mund të lexoni grafikun, ka të ngjarë të bëni një parashikim të saktë. Dhe me një parashikim të saktë, ju mund të fitoni rreth 70% deri në 95% të pagesës në shumën tuaj të tregtuar.

Një nga avantazhet e mëdha të opsioneve binare ndaj platformave të tjera të tilla tregtare është se ju merrni një pagesë edhe nëse çmimi i aktivit lëviz 0,001 në drejtimin që keni parashikuar. Kjo e bën të lehtë për tregtarët të fitojnë shumë para nga ky treg kur tregje të ndryshme lëvizin në drejtime të ndryshme.

Nëse nuk jeni ende të sigurt për tregtimin e opsioneve binare, këtu janë disa pika që do t'ju ndryshojnë mendje.

Edhe nëse nuk keni tregtuar kurrë opsione binare, nuk duhet të shqetësoheni për të mësuar konceptet, sepse mund të kuptoni lehtësisht gjithçka. Disa tregtarë mund të thonë se mësimi i opsioneve binare është i vështirë, por kjo nuk eshte e vertete

Ju lehtë mund të kuptoni se sa të ndryshme grafikët e tregtimit të opsioneve binare puna. Përveç kësaj, ju gjithashtu mund të kuptoni se si funksionojnë treguesit e tregtimit. Dhe së fundi, duke u regjistruar në një kurs të mirë, mund të mësoni mbi bazat e opsioneve binare. 

Me këtë informacion, ju mund shpejt bëni një parashikim të saktë. Dhe pastaj, ju mund të zvogëloni mundësinë e humbjes së një tregtie.

Ju mund të fitoni një fitim në një kohë të shkurtër

Një gjë interesante në lidhje me tregtimin e opsioneve binare është se nuk duhet të prisni për një kohë të gjatë për të fituar një pagesë të madhe. Në bazë të aktiveve të zgjedhura dhe duke marrë parasysh strategjinë tuaj të tregtimit, mund të zgjidhni një kohë skadimi. 

Agjentë të ndryshëm tregtarësh lejojnë lloje të ndryshme të skadencës, por shumica e tyre fillojnë me 1 minutë dhe shkojnë deri në një vit.

Pra, për çdo tregti të caktuar, nëse zgjidhni kohën e skadimit prej 1 minutë, kjo do të thotë që mund të fitoni fitim në më pak se një minutë.

Ky treg nuk kërkon investime më të larta

Për tregtimin e opsioneve binare, ju mos nevojiten një shumë të madhe parash.

Kjo për shkak se ju mund të operoni shumicën e tregtive me aq pak sa $1. Edhe me këtë shumë shumë të tregtuar, mund të prisni një pagesë prej rreth $0.90. 

Kthimet janë fikse

pulti i opsionit iq

Një tjetër gjë interesante në lidhje me tregtimin e opsioneve binare është ajo kthimet janë fikse. Kjo do të thotë, për çdo shumë që po tregtoni, mund të prisni një pagesë prej rreth 70% deri në 95%. 

Përqindja e pagesës që merrni në përgjithësi varet nga paqëndrueshmëria e aktiveve që po tregtoni. Nëse paqëndrueshmëria është e lartë, mund të prisni një kthim të lartë. Përndryshe, ju do të fitoni një pagesë mesatare. 

Përveç paqëndrueshmërisë, përqindja e pagesës varet edhe nga lëvizja e çmimit të një aktivi. Sa më shumë që çmimi të lëvizë në drejtimin e parashikuar, aq më të mirë mund të presë tregtari. 

Maksimumi që mund të humbni është sa keni investuar

Nëse spekulimet tuaja nuk janë të sakta, ju do të humbni paratë. Por shuma që ju do të humbni do jo të jetë më shumë se shuma që keni tregtuar. Kjo do të thotë, së bashku me kthimet, edhe humbjet tuaja janë fikse. 

Në përgjithësi këshillohet të tregtoni rreth 1% deri në 2% të shumës në llogarinë bankare. Kjo sepse në këtë mënyrë, tregtarët mund të përjetojnë botën e opsioneve binare pa vënë në rrezik lirinë e tyre financiare. 

➨ Regjistrohu me IQ Option falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Një gamë e gjerë strategjish

Opsionet binare janë një nga tregjet e pakta tregtare që përfshijnë lloje të ndryshme të strategjive tregtare. Si rezultat, ju mund të bëni kërkime të shpejta për të kuptuar teknikat e tregtimit. Dhe bazuar në teknikat, ju mund të zhvilloni strategji.

Përfundim – Zgjidhni një strategji dhe tregtoni në IQ Option!

Opsionet binare është një treg ligjor dhe të besuar ku disa tregtarë investojnë paratë e tyre. Me informacion të saktë të tregut, mund të bëhet shpejt një tregti fituese. Por nëse parashikimet nuk janë të sakta, ju lehtë mund të humbni të gjithë shumën e tregtuar.

tregtimin e opsioneve iq

Ndër platformat e disponueshme të tregtimit të opsioneve binare, IQ Options është i besuar nga shumë. Platforma përdoret nga tregtarët në mbarë botën që jetojnë në vende të tilla si Indi, Afrika e Jugut, dhe Nigeria por jo SHBA.

Kjo për shkak se kjo platformë ka një tarifë të ulët depozitimi, e cila është e përballueshme. Përveç kësaj, platforma ofron edhe mjete të ndryshme që e bëjnë tregtimin të lehtë. 

Gjatë tregtimit me IQ Option, ju mund të prisni një pagesë prej rreth 95%. Gjithashtu, ju mund ta filloni tregtinë me aq pak sa $1. Për të mos përmendur, kjo platformë ofron veçori dhe mjete të ndryshme si shandanët, grafikët, linjat dhe analizat historike. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth IQ Option, lexoni tonën udhëzues me këshilla dhe truket.

Tani ju e dini si të përdorni IQ Option. Zgjidh një strategjia e tregtimit të opsioneve binare dhe bëhu një tregtar i suksesshëm!

➨ Regjistrohu me IQ Option falas

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Pyetjet e bëra shpesh (FAQ) se si të përdorni IQ Option:

A mund të tregtojnë tregtarët opsione binare dhe CFD në IQ Option?

IQ Option u ofron tregtarëve mundësinë për të tregtuar opsione binare dhe CFD. Tregtarët kanë akses në një gamë të gjerë platformash instrumente tregtare.

Cila është kërkesa minimale e depozitës për të hapur një llogari në IQ Option? 

E një tregtari depozitë minimale kërkesa për të hapur një llogari IQ Option është $10. Megjithatë, shuma minimale e tregtisë për disa instrumente financiare mund të jetë më e lartë.

Çfarë tarifash ngarkon IQ Option për tregtimin e opsioneve binare dhe CFD-ve?

IQ Option ngarkon tarifa për opsionet binare dhe tregtimin CFD në mënyra të ndryshme në varësi të llojit instrument financiar dhe platforma tregtare e përdorur. Tarifat mund të përfshijnë spread-et, tarifat për një natë, tarifat e pasivitetit, tarifat e depozitave dhe tërheqjes dhe komisionet.

A është IQ Option një ndërmjetës i rregulluar për opsionet binare dhe tregtimin CFD?

Po, IQ Option është a ndërmjetësi i rregulluar që funksionon sipas rregulloreve të komisioneve të ndryshme. Pra, tregtarët mund të tregtojnë opsione binare dhe CFD në këtë platformë.

A është i sigurt përdorimi i IQ Option?

për fat të mirë, kjo platformë është e sigurt për t'u përdorur. Ne po e themi këtë sepse ky ndërmjetës ofron shërbimet e tij tregtare në rreth 213 vende. Kjo do të thotë se IQ Options ka rreth 40 milionë klientë. 

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment