Treguesit më të mirë Olymp Trade për tregtim

A keni vështirësi të fitoni para në Olymp Trade? A keni menduar të punësoni tregti treguesit për t'ju ndihmuar të identifikoni drejtimet tregtare dhe të përmirësoni shanset tuaja për të fituar?

Nëse nuk e keni bërë tashmë, provoni të jepni përparësi Treguesit e tendencës në vitin 2022 për të rritur shanset për të fituar.

treguesit e tregtisë olimpike

Nuk ka asnjë ndryshim nëse jeni një tregtar ritëm ose një tregtar ditor. E rëndësishme është që ju mund të bëni shumë para në mbylljen e çdo dite tregtimi.

Tregues të tillë janë të disponueshëm në Olymp Trade dhe mund të përdoret për të vlerësuar paqëndrueshmërinë e tregut ose për të parashikuar drejtimet e tendencës. Vetëm të Treguesit Olymp Trade diskutohen në këtë postim.

➥ Regjistrohu me Olymp Trade falas tani!

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

1. MACD (Moving Average Convergence Diver)

Treguesi MACD – një histogram që paraqet kolona dinamike dhe dy linja mesatare lëvizëse që kanë cilësime të ndryshme.

Këta komponentë tregojnë forca e trendit aktual dhe sigurojnë sinjale për hyrje efektive në tregti.

tregtia olimpike macd

Përfitimet kryesore të tregtimit me këtë tregues përfshini faktin që kombinon tre tregues njëherësh, është i përshtatshëm për të gjitha çiftet e monedhave dhe ju mundëson të bëni tregti fitimprurëse deri në 90%.

Çfarë do të thotë saktësisht treguesi dhe strategjia?

 • Treguesi MACD mund të përdoret si në grafikun e linjës ashtu edhe në një tabelë shandani për të treguar kur një prirje po ndryshon (për shembull, nga rritja në zbritje).

2. RSI (Indeksi i fuqisë relative)

RSI (indeksi relativ i forcës) është një tregues teknik shumë i fuqishëm i ofruar nga ndërmjetësit e opsioneve binare që mund t'ju ofrojë sinjalizime të sakta për të filluar tregtimin në çdo kohë të ditës ose natës.

tregtia olimpike rsi

Kjo tregues ka karakteristikat e mëposhtme:

 • Punon në ndryshimin e trendit
 • E përkryer për transaksione 5 deri në 15 minuta
 • Ajo performon mirë në çiftet e monedhës EURAUD, GBPEUR dhe EURUSD.

Cila është pika kryesore e strategjisë?

 • Siç do ta njihni, çmimi i një çifti monedhe ndryshon gjatë gjithë ditës. Luhatja në kurbën e çmimeve shihet shpesh në korridorin e tregtimit, për shembull, brenda kufijve të zakonshëm nga 30 në 70.
 • Si rezultat, çmimi herë pas here i kalon kufijtë e korridorit të tregtimit (bëhet më i ulët se 30 ose edhe më i lartë se 70). Sa herë që vlera është mbi 70, tregu është në një gjendje të mbiblerë. Tregu quhet i mbishitur sa herë që çmimi shkon nën 30.
 • Vërejmë se modeli është ndërruar kur linjat e sinjalit kthehen në kufijtë e korridorit tregtar.
➥ Regjistrohu me Olymp Trade falas tani!

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

3. Mesatarja e thjeshtë lëvizëse

Më poshtë janë përfitimet kryesore të tregtimit duke përdorur këtë tregues:

 • Është e thjeshtë për t'u mësuar. Është e thjeshtë për t'u personalizuar. Shfaqet një përqindje e lartë e marrëveshjeve fitimprurëse.
 • SMA (Mesatarja e thjeshtë lëvizëse ose Mesatarja e thjeshtë lëvizëse) është një tregues teknik popullor dhe i lehtë për t'u përdorur. Ai tregon çmimin mesatar brenda një periudhe të caktuar.
 • SMA mund të jetë i shpejtë dhe i ngadaltë.

Shumë njerëz në Olymp Trade punësojnë dy mesatare lëvizëse, SMA me periudha të dallueshme: 60 dhe 4, për të përmirësuar efikasitetin e strategjisë së tregtimit.

olimp tregtisë sma

Me një periudhë prej 60, SMA e ngadaltë përshkruan një lëvizje të zbutur çmimi që përjashton lëkundjet e rastësishme.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Olymp Trade - Tregtoni me një ndërmjetës të ligjshëm

123455.0/5

Olymp Trade - Tregtoni me një ndërmjetës të ligjshëm

 • Platformë profesionale
 • Llogari demo falas
 • Depozita minimale $10
 • Webinarët dhe edukimi
 • Pagesa të larta
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

4. Bandat Bollinger

Linjat Bollinger janë Treguesit e trendit të bazuar në oshilator. Fazat e tregut të mbishitura dhe të mbiblera tregohen nga shiritat.

Tre brezat (vijat) parësore përbëjnë treguesin:

 • Brezi qendror përfaqëson një çmim SMA.
 • Shiritat më të lartë dhe të poshtëm tregojnë nivelet e fundit të çmimeve ku çmimi konsiderohet të jetë mjaft i lartë ose i ulët në krahasim me mesataren lëvizëse.
bandat bollinger të tregtisë olimpike

Kjo metodë funksionon më mirë me aktivet e mëposhtme: Metalet – ari, argjendi, nafta si dhe EUR/USD, GBP/USD, USDCAD, USDCHF dhe EURJPY janë çiftet e monedhës. Në frontin e promovimeve, ka Coca-Cola, IBM, Google, Apple dhe Tesla.

➥ Regjistrohu me Olymp Trade falas tani!

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

5. Stokastike

Ndër treguesit më të njohur dhe më efikas është stokastike. Ajo përshkruan qartë përmbysjen e trendit. Karakteristikat kryesore të këtij treguesi janë si më poshtë:

 • Tregon një përmbysje të trendit
 • Mund të përdoret me çdo palë monedhe
stokastike tregtare olimpike

tregues stokastik na tregon kur tregu blihet ose mbishitet. Ai përfshin dy linja mesatare lëvizëse, siç mund ta shihni. Ngjyra e kuqe tregon një sinjal, ndërsa ngjyra blu tregon se sinjali është konfirmuar. Linjat në rangun nga 0 deri në 100 duhet të zhvendosen.

Kujdes!

 • Është thelbësore t'i kushtoni vëmendje kohërave kur ato janë mbi nivelin 80 por nën nivelin 20.
 • Nëse vija e kuqe është mbi 80, tregon se tregu është i mbiblerë dhe se së shpejti çmimi do të fillojë të ulet.

Tregu është i mbishitur dhe çmimi së shpejti do të fillojë të rritet nëse linja e sinjalit është nën nivelin 20.

Pak strategji të njohura për tregtimin Olymp Trade

Për lehtësinë tuaj, Sistemi tregtar Olymp Trade ka ardhur duke u zgjeruar gradualisht numri i treguesve teknikë. Si mund të shmangni humbjen në të gjitha opsionet dhe të zgjidhni instrumente që plotësojnë mrekullisht njëri-tjetrin duke shmangur dyfishimin e sinjalit? Në realitet, një pjesë e madhe e këtyre instrumenteve mund të klasifikohen në dy kategori: oshilatorët dhe treguesit e trendit.

Analiza teknike Olymp Trade

Treguesit nga disa grupe përdoren shpesh për të gjetur kombinimin ideal. Po, është kaq e lehtë. Ka edhe disa të veçanta. Të Ichimoku Cloud, i cili i përket të dy këtyre grupimeve, si dhe grupeve Bollinger dhe ATR, të cilët janë tregues të luhatshmërisë, janë ndër ta. 

Këtu janë disa nga treguesit më të mirë Olymp Trade.

➥ Regjistrohu me Olymp Trade falas tani!

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

1. Bandat Bollinger

Një mesatare lëvizëse dhe dy breza, një sipër dhe një poshtë MA, përbëjnë treguesin. Kur këto grupe janë larg njëra-tjetrës, kjo nënkupton se ka shumë luhatje çmimesh. Sa herë që qirinjtë kalojnë mbi shiritin e poshtëm, është një tregues blerjeje.

bandat bollinger

Kur vija e sipërme e grafikut kalon vijën e poshtme poshtë, është një tregues i shitjes. Një kthim dëshmohet sa herë që qirinjtë tejkalojnë mesataren lëvizëse në çdo drejtim.

2. Treguesi mesatar i lëvizjes me drejtim (ADX ose DMI)

Forca e trendit është përfaqësuar nga ADX. Është një tregues kryesor që zakonisht përdoret në lidhje me cilësimet e paracaktuara.

Mund të përdoret së bashku me Bollinger Bands.

sa më i madh të jetë tendenca, aq më larg janë vijat e kuqe dhe jeshile. Një prirje rritëse tregohet nga vija e kuqe që kalon vijën e gjelbër lart. Trendi është bearish kur vija e kuqe kalon atë jeshile lart.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Olymp Trade - Tregtoni me një ndërmjetës të ligjshëm

123455.0/5

Olymp Trade - Tregtoni me një ndërmjetës të ligjshëm

 • Platformë profesionale
 • Llogari demo falas
 • Depozita minimale $10
 • Webinarët dhe edukimi
 • Pagesa të larta
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

3. Fraktal

Qëllimi kryesor i Fractal është të shfaqë pikat minimale dhe maksimale të kurbës së çmimeve, si dhe pikat e ndryshimit të trendit në grafik. Shumë tregtarë e përdorin atë për të ndihmuar ato në përcaktimin e niveleve të mbështetjes dhe rezistencës.

Kur shandani më i lartë në qendër pasohet nga dy shandanë më të ulët, treguesi Fractal tregon një tendencë rënëse. Një ngritje sinjalizohet kur qiriu i poshtëm shoqërohet nga dy shandanë të njëpasnjëshëm me Fractal të kthyer nga poshtë.

4. Oscilator i mrekullueshëm

Oscilator i mrekullueshëm është një tregues me vonesë që ndjek çmimin dhe për rrjedhojë nuk parashikon zhvillime në të ardhmen. Funksionon më së miri gjatë periudhave të trendit. Të Treguesi MACD konsiderohet një formë e thjeshtuar e saj.

Olymp trade Oscilator i mrekullueshëm

Një sinjal blerjeje merret sa herë që shufrat zhvendosen nga poshtë në pak mbi mesataren, ndërsa një tregues Shitje vërehet kur shufrat zhvendosen nga lart në poshtë pikës bazë.

➥ Regjistrohu me Olymp Trade falas tani!

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

5. Oscilator i çmimit të ulur (DPO)

Ky tregues synon të izolojë ndikimin e tendencës së përgjithshme nga veprimi i çmimeve, duke e bërë më të lehtë zbulimin e cikleve. Tregtarët afatshkurtër që nuk janë të interesuar për trendin afatgjatë mund ta kenë të dobishme. Diferenca midis çmimit të mëparshëm në një cikël dhe mesatares lëvizëse matet me DPO.

Kur çmimi lëviz mbi mesataren, për shembull, është pozitiv; kur bie nën mesataren është negative. Ky tregues është një mjet i dobishëm që mund të përdoret në lidhje me Alligator ose MACD për të bërë parashikime më të sakta.

Olymp trade Oscilator i çmimit të ulur

Tregtarët më me përvojë mund të ndryshojnë cilësimet e tyre treguesit, por të gjitha mund të përdoren me vlerat e paracaktuara. Ju lutemi mbani në mend se asnjë tregues nuk mund të garantojë performancë 100 për qind gjatë gjithë kohës. Kështu që menaxhimi i rrezikut është gjithmonë i nevojshëm. 

Përpara se të përdorni treguesit e tregtimit, ka disa gjëra që duhet të dini

Rregulli i parë i sinjaleve tregtare do të ishte të mos përdorni kurrë një tregues të vetëm veçmas ose disa sinjale në të njëjtën kohë. Përqendrohuni në disa që besoni se janë më të përshtatshme për qëllimet tuaja. Treguesit teknikë duhet të përdoren në kombinim me vlerësimin tuaj personal të lëvizjeve të çmimeve të një instrumenti në kohë ('veprim i çmimit').

Është e rëndësishme të mbani mend se duhet të verifikoni një sinjal në një formë. Nëse një tregues ju jep një sinjal 'blej', por veprimi i çmimit ju jep një sinjal 'shit', do t'ju duhet të përdorni shumë tregues ose korniza kohore derisa sinjalet tuaja të verifikohen.

Një faktor tjetër që duhet mbajtur parasysh është se duhet mos e humbisni kurrë qasjen tuaj tregtare. 

Mendimet përfundimtare mbi treguesit Olymp Trade

Analiza teknike është një lloj parashikimi financiar që shikon të dhënat e tregtimit për të parë nëse ka ndonjë model që mund të përdoret për të parashikuar çmimet e ardhshme. Duke marrë parasysh pamjen e saj, analiza teknike nuk është shumë sfiduese.

treguesit

Sot, ne kemi theksuar pesë tregues të spikatur që shumica e tregtarëve përdorin me platformën Olymp Trade, dhe ju as nuk keni nevojë të dini se si t'i llogaritni ato. Themeli i çdo sistemi tregtar janë treguesit teknikë. Ato mund të përdoren për të parashikuar modelet e tregut, për të vlerësuar vendndodhjet e hyrjes dhe daljes dhe për të llogaritur mundësitë e fitimit. Pra, cilët tregues përdorni?

➥ Regjistrohu me Olymp Trade falas tani!

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë jam një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se 10 vjet. Kryesisht, unë tregtoj 60 tregti të dytë me një normë shumë të lartë goditjeje.

Write a comment