Si të tregtoni aktivet OTC në Olymp Trade gjatë fundjavës

Tregtimi pa recetë quhet si Tregtimi OTC. Më parë tregonte tregtimin në tregje ku mund të shisje ose blije aksione të kompanive me një reputacion të dyshimtë ose që nuk publikonin fitimet e tyre.

OTC (tregu pa recetë)

Sidoqoftë, tregtimi OTC kohët e fundit është rritur në mënyrë dramatike. A lloj i ri blockchain, për shembull, është zhvilluar. Për më tepër, instrumentet klasike tani mund të tregtohen pa recetë (OTC).

➥ Regjistrohu me Olymp Trade falas tani!

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Bazat e tregtimit OTC

Tregu pa recetë është a sistem i decentralizuar i subjekteve si ndërmjetësit, tregtarët, ofruesit e likuiditetit dhe krijuesit e tregut që hapin transaksione në mënyrë të vazhdueshme, duke përfshirë edhe fundjavat.

Çfarë do të thotë OTC? Përkufizimi dhe shembulli i tregtimit OTC

Për shkak se tregjet OTC kanë më pak pjesëmarrës, çmimet janë më të luhatshme. Kur krahasohen me nivelet e çmimeve të tregut, ato mund të ndryshojnë. Blerja dhe shitja e aseteve jashtë platformave tradicionale dhe orarit të tregtimit njihet si tregtimi OTC.

Aktivet OTC të disponueshme

Klientët mund të tregtojnë NZD/USD EUR/USD, GBP/USD, ari, USD/CAD dhe USD/JPY AUD/USD USD/CHF përmes Olymp Trade. Funksioni "Tregtimet me kohë fikse" ju lejon të tregtoni këto aktive.

Kriptovalutat

tregu i kriptomonedhave është i hapur 24×7 dhe nuk mbyllet për fundjavë apo pushime. Si rezultat, është e shkëlqyeshme për tregtim pasdite.

Kripto Olymp Trade

Zgjidhni nga një zgjedhje e gjerë e aseteve të disponueshme në Olymp Trade, duke përfshirë asetet tradicionale si Bitcoin dhe Ethereum, si dhe asete dixhitale si Indeksi Bazë Altcoin.

Indekset e përbëra

Këto aktive ndjekin çmime të shumta të aktiveve në të njëjtën kohë, duke rezultuar në përmirësimin e përfitimit në këmbim të më shumë luhatshmërisë. Tregtarët mund të zgjedhin nga zgjedhjet e mëposhtme në Olymp Trade:

 • Indeksi i përbërë i Azisë – ky indeks analizon ndryshimet në çmimin e instrumenteve financiare aziatike si USD/SGD, USD/JPY dhe Hang Seng.
 • Indeksi Kompozit i Evropës — EUR/USD, USD/CHF, Euro Stoxx dhe FTSE 100 janë shembuj të aktiveve financiare të tregtuara në Evropë.
 • Indeksi i përbërë i mallrave – ky indeks gjurmon instrumentet financiare jorajonale si ari, Brent dhe gazi.
➥ Regjistrohu me Olymp Trade falas tani!

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Çfarë kuptimi ka të tregtoni në fundjavë?

Kjo është një pikë e shkëlqyer: pse të tregtoni kur mund të pushoni? Kjo për një sërë faktorësh bindës. Le të shohim nëse disa prej tyre tërheqin vëmendjen tuaj.

Qetësi dhe paqe

Së pari dhe më e rëndësishmja, fundjava është mundësia ideale për të kryer një diskutim të plotë analiza e tregut. Zakonisht ka pak lëvizje të çmimeve dhe pak shpërqendrime.

tregtia olimpike etj

Kjo sigurisht që është e rëndësishme nëse jeni një nga tregtarët e shumtë që punon gjatë ditëve të javës dhe nuk jeni në gjendje të angazhoni aq kohë për të investuar sa do të dëshironit. Detyrat e shtëpisë dhe të familjes shpesh pengojnë, kështu që fundjava është shpesh mundësia e vetme për një kohë të pandërprerë me platformën.

Koha për analizë

Ajo periudhë paqësore që përmendëm mund të jetë gjithashtu ideale për praktikimin e taktikave dhe analizimin e tregut. Rezultatet e lindja mund të jetë e menjëhershme, të tilla si një marrëveshje në kohën e duhur, ose mund të marrin kohë. Shpresojmë, tashmë jeni njohur dhe përdorni Olymp TradeFunksioni i porosisë në pritje.

Në fundjavë, mund të kushtoni shumë më tepër kohë pasi keni nevojë për një vlerësim statistikor ose analitik në mënyrë që të blini një aktiv që do të bëhet aktiv në një treg të kapitalit të vet të nesërmen.

Rritja e profitabilitetit

Më në fund, fundjavat ofrojnë shumë më tepër mundësi për të përfituar se zakonisht. Ne po flasim për orët e lumtura në Olymp Trade faqe interneti. Ju do të vini re se rentabiliteti i aktiveve OTC rritet herë pas here.

 • Deri në 82 përqind për tregtarët me status Starter
 • Deri në 85% për tregtarët me status të avancuar
 • Deri në 92 për qind për tregtarët me status Ekspert

Sigurohuni që jeni duke ndjekur Olymp Trade në Facebook dhe Twitter për informacionin më të përditësuar mbi orët e ardhshme të lumturisë.

➥ Regjistrohu me Olymp Trade falas tani!

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Cilat janë mënyrat alternative për të fituar para në fundjavë?

Duke marrë pjesë në Kupa e fundjavës, ju mund të konkurroni kundër tregtarëve nga e gjithë bota. Është një konkurs tregtar javor në të cilin ju konkurroni për një pjesë të grupit të çmimeve, si dhe çmime të tjera. XP shtesë dhe tregti pa rrezik mund të fitohen duke plotësuar detyrat e turneut dhe objektivat e komunitetit.

Ju do të tregtoni të njëjtën gjë Kripto, Indekset e Përbëra dhe Asetet OTC si më parë, por me mundësi për të përfituar dy herë më shumë se më parë! Mos e humbisni mundësinë tuaj për t'u përfshirë në lojë dhe për të treguar aftësitë tuaja tregtare. Regjistrimi i Kupës së Fundjavës është tashmë i hapur!

Mos harroni se ju mund të tregtoni kriptovalutat në Olymp Trade platformë edhe në fundjavë. Ju lutemi të jeni të kujdesshëm për të mos tregtuar gjatë gjithë kohës.

kriptovalutat e tregtisë olimpike

Tregtimi është një aktivitet që kërkon shumë vëmendjen tuaj. Është e këshillueshme që të pushoni herë pas here. Do t'ju ofrojë perspektivën thelbësore, duke ju lejuar të ktheheni në seancën tuaj tregtare me një mendje të qetë.

Si të tregtoni aktivet OTC në Olymp Trade gjatë fundjavës?

Në platformën Olymp Trade, lundroni te Skeda Koha e fiksuar dhe zgjidhni OTC për të kontrolluar se çfarë asetesh ofrohen për tregtim jashtë sportelit. Do të listohen instrumentet e disponueshme.

Olymp Trade ofron tetë aktive OTC. GBP-USD, AUD-USD, EUR-USD, USD-CAD, USD-CHF, NZD-USD, Ar dhe USD-JPY janë mes tyre.

Ato janë në dispozicion për Aktivitetet e tregtimit me kohë fikse. Përkrah tij tregohet përqindja e fitimit të çdo aktivi. Klikoni butonin e informacionit në anën e djathtë nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth një instrumenti specifik.

Normalisht, ju mund të tregtoni forex vazhdimisht nga ora 21:00 UTC e diel deri në 21:00 UTC të premten. Gjatë fundjavave, aktivet OTC mund të shkëmbehen. Seanca fillon sapo përfundon seanca kryesore, e cila është në orën 21:00 UTC të premten. Është e hapur për një periudhë prej 48 orësh.

Lexoni informacionin e detajuar në lidhje me një aktiv të caktuar për të gjetur afatin kohor të saktë për zonën kohore nga e cila po tregtoni.

➥ Regjistrohu me Olymp Trade falas tani!

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Përfitimet dhe disavantazhet e tregtimit OTC

Le t'i hedhim një sy përfitimet dhe të metat të tregtimit OTC.

 • Tregu më i spikatur OTC është një forex, i cili përfshin blerjen si dhe shitjen e monedhave nëpërmjet një rrjeti bankash të ndryshme në vend të shkëmbimeve. Kjo nënkupton që tregtimi në Forex është i decentralizuar dhe mund të ndodhë në në çdo kohë të ditës, në vend që të kufizoheni në oraret e hapura dhe të mbylljes së një shkëmbimi.
 • Tregtimi OTC është i disponueshëm për aksionet, si dhe për instrumente të tjera financiare, duke përfshirë derivativët si swap-et dhe kontratat e ardhshme.
 • Kompanitë që nuk përmbushin kërkesat e një burse mund të mbledhin fonde përmes tregtimit OTC, gjë që mund të ndihmojë në zgjerimin dhe rritjen e fondit. Aksionet OTC janë zakonisht më pak të shtrenjta se ato të listuara në a treg i centralizuar. Si pasojë, ju mund të blini një pjesë të madhe të aksioneve për një sasi shumë të vogël parash.
 • Tregtimet OTC ofrojnë më shumë liri sesa pretendentët e tyre më të standardizuar dhe të rregulluar të bazuar në shkëmbim. Kjo nënkupton që ju mund të bëni marrëveshje të përshtatura për objektivat tuaja tregtare.

 • Për shkak se tregtimi OTC është i parregulluar, ekziston një rrezik më i madh që një palë tjetër të mos paguajë ndonjë marrëveshje specifike. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për swap-et dhe kontratat e ardhshme.
 • Tregtimi stoqe pa recetë (OTC) mund të jetë e rrezikshme sepse kompanive nuk u kërkohet të japin aq informacion sa kompanitë e listuara në bursë. Si rezultat, bizneset shpesh mund të pretendojnë se janë 'duke u ngritur', gjë që nuk është gjithmonë e vërteta.

konkluzioni

Klientët e platformës Olymp Trade kanë mundësinë unike të tregtojnë pa ndërprerje shtatë ditë në javë. Seanca kryesore fillon vonë të dielën dhe zgjat deri të premten. Aktiv fundjavave, megjithatë, ju ende mund të tregtoni asete OTC dhe kriptomonedha.

tregtia olimpike

Për tregtimin pa recetë, Olymp Trade ofron tetë instrumente. Modaliteti i tregtisë me kohë fikse është vendi ku do t'i gjeni. Mbani fokusin tuaj gjatë tregtimit, por mos harroni të bëni një pushim. Për të shmangur tregtimin emocional, bëni pushime të rregullta.

Përdorni mirë Llogari demo Olymp Trade. Ju gjithmonë mund të ktheheni atje nëse ka një artikull ose qasje e re doni të provoni.

➥ Regjistrohu me Olymp Trade falas tani!

(paralajmërim rreziku: kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë kam qenë një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, unë tregtoj tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë përdorimi i shandanëve dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment