Si të tregtoni aktivet OTC në Pocket Option gjatë fundjavës

Tregtimi OTC zakonisht shpërndahet në institucione të ndryshme si ndërmjetësit, tregtarët dhe ofruesit e likuiditetit dhe i kryen këto transaksione gjatë fundjavës. Meqenëse ka më pak klientë për Tregtimi OTC, çmimi është mjaft i çuditshëm.

asetet otc në opsionin e xhepit

Tregtimi OTC ose pa recetë ka pushtuar mjaft mirë industrinë e tregtimit dhe madje po zgjerohet tani. Për shkak të fizibilitetit, njerëzit kanë përdorur gjithashtu aktivet OTC në Pocket Option për tregtim tani. Ky artikull do të flasë për aktivet OTC dhe se si investitorët mund t'i tregtojnë ato gjatë fundjavave.

➨ Regjistrohu me Pocket Option falas tani!

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Çfarë është tregtimi OTC?

Para se të flasim për tregtimin OTC, le të flasim për Tregjet OTC ose mbi-Top. Një treg OTC shpërndahet tërësisht në fragmente të vogla ku pjesëmarrësit mund të tregtojnë monedha, mallra, aksione dhe lloje të ndryshme instrumentesh midis dy palëve ku nuk ka ndërmjetës. Këto tregje nuk kanë një vend apo platformë të caktuar, por i gjithë tregtimi bëhet përmes a platforma dixhitale dhe elektronike, edhe pse nuk duhet ngatërruar me një sistem ankandi.

etj

Tregtarët bëhen krijuesit e tregut ndërsa vendosin çmimin e aktivit financiar si një monedhë, siguria, etj. meqenëse tregtimi bëhet midis dy personave, të tjerët nuk do të jenë në dijeni të çmimit të produktit. Kjo çon në transparencë të ulët në shkëmbimin financiar me më pak rregullime.

Tregtarët mund të citojnë një çmimi sipas zgjedhjes së tyre, dhe pjesëmarrësi tjetër mund të blejë produktin financiar vetëm me çmimin e kuotuar.

Tregtimi në fundjavë me aktive OTC në Pocket Option

Tregtimi në fundjavë përbëhet nga më shumë se një vend tregtimi. Ndërsa disa tregtarë mund ta përdorin këtë mundësi për të studiuar tregun, të tjerë kërkojnë mundësi në tregti dhe praktikojnë në mënyrë rutinore strategjitë e tyre gjatë kësaj kohe.

 • Tregtimi i fundjavës ndihmon në duke fituar besim në mënyrë që kur të hënën vjen dhe tregu hapet, tregtarët mund të fillojnë të tregtojnë më me kujdes.
 • Kjo është një mundësi e shkëlqyer për ata që nuk mund të marrin pjesë aktive gjatë ditëve të javës dhe përfitojnë vetëm të shtunën dhe të dielën si ditë të lira.
 • Scalpers gjithashtu mund të tregtojnë gjatë fundjavave pasi tregu është mjaft likuid dhe gjithashtu i hapur.
 • Kriptovaluta është në dispozicion 7 ditë në javë për 24×7 dhe mund të tregtohet në fundjavë.
opsion xhepi otc

Fundjavat janë veçanërisht të mbyllura për tregtarët që duan të tregtojnë aksione dhe të lexojnë për tregtimin e luhatshëm të Tregjeve në mënyrë që ata të mund kërkoni mundësi edhe për ditën e javës.

Swing-tregti nuk ndikohet nga kostot e transaksioneve pasi ato e mbajnë tregtinë për një kohë të gjatë me fitime të larta gjithashtu.

➨ Regjistrohu me Pocket Option falas tani!

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Përfitimet e tregtimit OTC

Kompanitë që janë më të vogla në madhësi dhe më pak likuide në natyrë mund të paraqiten si një platformë tregtare. Ato kompani që nuk mund të listoheshin për një shkëmbim standard mund të përfitojnë nga kjo platformë. Ka shumë më tepër përfitime:

 • OTC është e arsyeshme për kompanitë pasi emetimet e reja kushtojnë shumë të ulëta dhe kostoja për të ndihmuar investitorët është gjithashtu e ulët. Është një platformë mjaft ekonomike.
 • Kompanitë e vogla me trafiku i ulët mund të vendoset edhe në tregun OTC.
 • Emetimet e reja dhe tregjet dytësore janë të disponueshme për tregtarin për të operuar.
 • Investitorët marrin një marrëveshje të mirë, si dhe opsione nga tregtarët në treg për të zgjedhur aktivet nga tregjet parësore dhe dytësore.
 • Nuk ka shpërndarje të shkurtër ose të keqe të produkteve siç është sistemi i tregtimit shumë i qartë dhe transparent.
 • Klientët mund të aksesojnë lirisht informacionin në treg pasi nuk ka mesazher mes tyre dhe kontakti është i drejtpërdrejtë.
 • Tregtimi OTC është shumë i zakonshëm në treg për momentin me një nga transaksionet më voluminoze elektrike. 
 • treg OTC, në krahasim me një shkëmbim standard, është i ndryshëm pasi është i decentralizuar ose i përhapur. Investitorët madje mund të blejnë kompanitë e vogla me ide të shkëlqyera dhe i bëjnë ato kompaninë më të famshme.
 • Është me kosto efektive si për investitorët ashtu edhe për kompanitë pasi investitorët nuk duhet të blejnë vetëm bursa.
 • OTC u krijua në një mënyrë që shpjegon pse disa letra me vlerë vuajtën nga fatkeqësitë ekonomike.
 • Tregjet OTC janë të shkëlqyera për tregtimin e produkteve të mëdha pasi nuk ka nevojë të lexoni librat e rendit publik si një hap i detyrueshëm.

Cilat janë derivatet OTC?

Derivativët OTC janë letra me vlerë, çmimet e të cilave vendosen sipas vlerës së aktivit në fjalë. Aktivet mund të jenë çdo gjë si obligacione, mallra, aksione, etj. Tregtimi i këtyre derivateve u ofron firmave të negociojnë tregtia më e mirë midis dy pjesëmarrësve.

➨ Regjistrohu me Pocket Option falas tani!

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Llojet e derivateve OTC

Ekzistojnë katër lloje të derivateve OTC

 • Derivatet e mallrave – kanë aktivet, të cilat janë mallra si drithërat, ushqimet, ari, etj., siç janë kontratat Forward.
 • Derivativët Forex – në këtë lloj derivativi, një ndryshim në normat e këmbimit valutor janë aktivet që një klient mund të zgjedhë.
 • Derivativi me të ardhura fikse – siguria me të ardhura fikse është aktivi i përdorur në derivativin me të ardhura fikse. 
 • Derivativët e kredisë – në këtë lloj rreziku i kredisë bartet nga njëra pjesë në tjetrën pa e këmbyer aktivin. Ato mund të financohen ose të pafinancuara.

Asetet OTC në Pocket Option

Pocket Option ofron gjithashtu tregtim pa recetë në platformën e saj, ku mund të zgjidhni nga një shumëllojshmëri e gjerë asetesh. Gjeni "Skeda e kohës fikse" në platformë dhe zgjidhni "OTC". A shfaqja e listës rënëse të të gjitha aseteve të disponueshme do të shfaqet në ekran.

po etj

Ka shumë aktive OTC që ofrohen nga Pocket Option, disa prej tyre janë:

 • GBPUSD
 • AUDUSD
 • EURUSD
 • USDCAD
 • USDCHF
 • NZDUSD
 • USDJPY
 • Ari

Të gjitha këto aktive OTC janë të disponueshme vetëm për seancat tregtare me kohë të caktuar. Ju madje mund të shihni normën e tyre të kthimit të shkruar pikërisht pranë tyre. Nëse keni nevojë të shihni edhe instrumente të tjera dhe informacionin e tyre, zgjidhni opsionin "informacion" i pranishëm në anën e djathtë.

Ju mund të tregtoni në një orar fiks në fundjavë për forex, p.sh., nga ora 21:00 UTC e diel deri në orën 21:00 UTC të premten.

Megjithatë, meqenëse aktivet OTC mund të tregtohen edhe gjatë fundjavave, ajo fillon menjëherë pas Sesioni i UTC mbyllet të premten në orën 21:00. Më pas seanca është e hapur për 48 orë rresht, dhe ju mund të tregtoni sipas dëshirës suaj.

fundjavë tregtare opsion xhepi

Ju madje mund të shihni orari kohor sipas zonave kohore në platformë, specifike për çdo aktiv. Kriptovaluta është gjithashtu e disponueshme për tregtim gjatë fundjavave gjithashtu nga Pocket Option të fortë. Sidoqoftë, merrni pak kohë të lirë nga tregtimi pasi duhet të keni një mendje të freskët për të tregtuar çdo herë. Prandaj, lërini fundjavat vetëm për pushim. Për më tepër, ju do të jeni në gjendje pastroni mendjen në fundjavë dhe kthehuni më mirë gjatë ditëve të javës për një seancë të shkëlqyer tregtare. 

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Pagesa të larta
 • Platformë profesionale
 • Depozita/tërheqje të shpejta
 • Llogari demo falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Përfitimet e tregtimit në fundjavë

Avantazhi kryesor i tregtimit në një fundjavë është se ju mundeni tregtoni lehtësisht pa shumë ngutje në fundjavë dhe analizoni më tej tregun në paqe.

Disa njerëz mund të mos jenë në gjendje të tregtojnë gjatë ditëve të javës me punët e tyre të përditshme. Kështu që ata mund të tregtojnë në fundjavë lehtësisht pa asnjë problem. Madje kriptovalutat janë në dispozicion gjatë fundjavave.

opsion xhepi fundjavë

Sa më shumë kohë që mund të shpenzoni në tregti; aq më mirë do të gjeni për sa i përket fitimeve. 

Ekziston fleksibiliteti që vjen me tregtimin e fundjavës pasi nuk pengon ose pengon orarin tuaj të ditëve të javës, dhe ju ende mund të gjeni ndonjë fitim duke investuar fundjavën tuaj për të fituar para.

Tregjet aziatike janë të hapura për i ri strategjive, dhe këto funksionojnë më mirë kur aplikohen gjatë fundjavave pasi kushtet e tregut janë të ndryshme në a E shtunë se e hënë.

Të metat e tregtimit në fundjavë

Zonat kohore mund të nuk përputhet me seancën tuaj tregtare pasi ora juaj e trupit mund të kufizohet në fundjavë dhe mund të kërkojë pushim. Disa njerëz që mund të jenë të vendosur në MB dhe tregtimi për bursat në Lindjen e Mesme do ta kishte të vështirë me një zonë kaq të ndryshme kohore.

Vëllimi në treg është mjaft i ulët gjatë fundjavave pasi disa dyqane mund të mbyllen në fundjavë.

Atje jane shumë më pak opsione në asetet e disponueshme gjatë fundjavave edhe pse kriptovaluta është e disponueshme. Për shembull, Twitter dhe Nokia nuk janë të disponueshme gjatë fundjavave për bursë, gjë që mund t'ju sjellë pjesën më të madhe të fitimit për seancën tuaj tregtare.

konkluzioni

Pocket Option u ka dhënë klientëve të saj platformën përfundimtare pasi lejon gjithashtu seanca tregtare 7-ditore pa asnjë ndërprerje aktuale. Sesioni tregtar i fundjavës fillon nga e diela vonë deri të premten. Mund edhe të tregtoni me Asetet OTC dhe kriptomat në këtë kohë. Ju duhet të jeni të përqendruar kur tregtoni OTC pasi ato mund të shterrojnë emocionalisht dhe mund të humbni paratë tuaja në dëshpërim.

tregtoni në fundjavë me opsion xhepi

Gjithmonë mbani mend të pushoni dhe të mendoni përpara se të tregtoni përsëri dhe vazhdoni të bëni pushime herë pas here. Gjithashtu, përdorni llogarinë demo në Platforma Pocket Option për të provuar këto asete dhe strategji para se të investoni nga llogaritë aktuale të drejtpërdrejta. Në këtë mënyrë, ju mund të mësoni se si funksionojnë aktivet OTC dhe çfarë duhet të mësoni përpara se të tregtoni nga llogaritë reale.

Për më tepër, tregtimi në një fundjavë duhet të bëhet për të kuptojnë tregun dhe analizojnë funksionon në paqe. 

➨ Regjistrohu me Pocket Option falas tani!

(paralajmërim për rrezikun: Tregtimi përfshin rreziqe)

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë jam një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se 10 vjet. Kryesisht, unë tregtoj 60 tregti të dytë me një normë shumë të lartë goditjeje.

Write a comment