A mund të vjedhin paratë tuaja ndërmjetësit e opsioneve binare?

Tregtarët kanë një gamë të gjerë opsionesh. Megjithatë, duhet të tregoni kujdes ekstrem, pasi jo të gjithë janë të besueshëm. Një numër i madh i internetit ndërmjetësve janë të parregulluara. Është thelbësore të mbani jashtë ata me të cilët nuk dëshironi të bëni tregti.

Ekzistojnë gjithashtu shumë ndërmjetës të rregulluar të derivativëve financiarë; sepse puna e të gjithëve nuk është transparente, jo të gjithë janë zgjidhja më e mirë.

Dhe si të grabitin të pandershmit?

Çfarë është një opsion binar?

Është një opsion kontrate në të cilin pagesa varet tërësisht nga një propozim "Po" ose "Jo". E gjitha varet nëse çmimi do të rritet apo do të bjerë për një aktiv të caktuar. Ekziston një çmim i caktuar që vendos fitimin ose humbjen tuaj.

Zgjedhja e parë është zgjedhja juaj e fundit, pasi opsionin binar mund ta ushtroni vetëm një herë. Tregtari nuk do të ketë asnjë zgjedhje pasi të pranojë tregtinë sepse opsionet binare ushtrojnë automatikisht.

Pasi të zgjidhet një opsion binar, mbajtësi nuk do të ketë asnjë të drejtë të blejë ose shesë aktivin e caktuar. Ekzistojnë dy lloje të pagesave pasi të skadojë opsioni binar, pasi tregtari do të marrë një shumë të paravendosur parash ose asgjë.

Mashtrimet e opsioneve binare shpjegohen:

Tregu i opsioneve binare operon kryesisht përmes platformave të tregtimit dixhital. Megjithatë, shumë kompani të tilla tregtare nuk janë në përputhje me kërkesat rregullatore të vendeve.

Llojet e tilla të kompanive nuk mund të përjashtohen nga përfshirja në aktivitete të paligjshme. Këto platforma tregtare të opsioneve binare të bazuara në internet shpesh dalin me skema mashtruese promovuese. Investitori duhet të jetë plotësisht i vetëdijshëm për kompaninë ndërmjetësuese në të cilën ata janë duke investuar.

Disa ankesa nga investitorë të ndryshëm janë si më poshtë:

#1 Refuzimi i kredisë/rimbursimit të fondeve për klientët

Këto situata janë të zakonshme, të cilat lindin kur klientët tashmë kanë depozituar para në llogarinë tregtare të opsioneve binare. Duke përdorur thirrje telefonike ose email, ndërmjetësit i detyrojnë klientët të depozitojnë fonde shtesë në llogaritë e tyre.

Më vonë, kur klienti përpiqet të tërheqë depozitën/kthimin e tij origjinal, platforma e tregtimit anulon kërkesën për tërheqje. Ata do të bllokojnë telefonatat, emailet tuaja dhe do të refuzojnë të kreditojnë shumën në llogarinë përkatëse.

#2 Vjedhja e identitetit

Ka lloje të tjera ankesash të marra nga organet rregullatore. Platformat binare të tregtimit në internet mund të mbledhin informacione për klientët si detajet e kartës së kreditit, detajet e pasaportës, detajet e patentës së shoferit.

Këto janë informacione të vlefshme që, me asnjë çmim, nuk duhen dhënë. Platformat tregtare mund t'i përdorin këto të dhëna për qëllime të paligjshme. Prandaj këshillohet që të mos zbuloni asnjë të dhënë personale.

Këta mashtrues gjithashtu mund të pretendojnë në mënyrë të rreme se u duhen fotokopje të faturave tuaja të shërbimeve dhe të dhëna të tjera personale. Nuk duhet t'i nënshtrohet këtyre kërkesave nëse nuk janë të sigurt për kompaninë.

Manipulimi i softuerit #3

Platformat e tregtimit të opsioneve binare mund të manipulojnë softuerin për të treguar tregtitë humbëse. Ky lloj mashtrimi çon në shtrembërimin e çmimeve dhe pagesave të opsioneve binare.

Kur ata shohin se klienti ka një shans 100% për të fituar, softueri zgjat kohën e skadimit në mënyrë që tregtia të rezultojë në humbje. Pra, përsëri, është një humbje për klientin, por përsëri për platformën e tregtimit.

#4 Kthimet e fryra të investimit për opsionet binare

Platformat e internetit që merren me opsionet binare mund të rrisin kthimin mesatar të investimit. Ata do të reklamojnë një kthim më të lartë investimi në investimin e klientit dhe strukturën e përcaktuar të pagesës.

Ata do t'ju mashtrojnë duke dizajnuar strukturën e pagesës në mënyrë që kthimi i pritur të shkojë negativ. Kjo rezulton në një humbje neto për klientin.

#5 Kontrolli i Sfondit të Firmës ose Brokerit

Rregulli i parë themelor për një investitor është të kontrollojë firmën tregtare ose kompaninë e brokerimit ku po investon. Kjo përfshin statusin e licencës dhe regjistrimit.

Nëse zbuloni se ata nuk janë të regjistruar në organin rregullator të vendit, nuk duhet t'i investoni paratë tuaja me atë ndërmjetës. Ata mund t'ju japin një fitim të mirë për herë të parë dhe do t'ju joshin të investoni më shumë herën e dytë dhe të mashtroni.

Një gjë më e rëndësishme është të mos ndani informacionin tuaj personal ose të investoni para që në fillim. Në momentin që shihni se nuk janë të regjistruar apo të licencuar, nuk duhet të bëni tregti me ta.

Pikat e shitjes #6

Punonjësit e faqeve të internetit të opsioneve binare shpesh përdorin emra të rremë që u janë caktuar atyre. Ata madje mund të jenë nga një vend tjetër dhe të vënë theksin. Përveç kësaj, ata do të japin kualifikime, tituj dhe madje edhe përvojë të rreme.

Ata do t'ju joshin të investoni paratë tuaja në platformën e tyre duke deklaruar se kompania në të cilën po investoni aktualisht është mashtruese. Mashtrues të tillë përpiqen çdo hap që të fitojnë besimin tuaj dhe t'ju detyrojnë të depozitoni paratë tuaja në kompaninë e tyre.

#7 Oferta falas

Mashtruesit shpesh vendosin oferta që duken joreale. Për shembull, ata deklarojnë se kthimet nga investimi do të jenë të larta, larg të qenit të vërteta. Ky është një flamur i kuq që tregon se kjo skemë investimi është një skemë mashtruese.

#8 Kërcënimet dhe Taktikat e Shitjeve me Presion të Lartë

Përfaqësuesit e faqes së internetit të opsioneve binare me të cilët keni të bëni ose po planifikoni janë shumë të trajnuar. Prandaj, ata do të fitojnë besimin tuaj dhe mund të deklarojnë se duhet të arrijnë objektivin e tyre dhe t'ju bëjnë të investoni më shumë.

Ka pasur raste kur ata kërcënojnë ligjshmëri të ndryshme, si regjistrimi i një barre për pronën tuaj, etj. të gjitha këto janë pjesë e një plani më të madh për t'ju mashtruar paratë tuaja.

#9 Qarkullimi i ndërmjetësuesit të caktuar

Në një kohë, do të jeni në kontakt me ABC dhe në një hark të shkurtër do të dëgjoni nga XYZ. Kur pyet arsyen, përgjigjja kryesore që mund të marrësh është se ish-ndërmjetësi është liruar nga shërbimet e tij.

10# Çështjet e tërheqjes

Mënyra më e zakonshme për t'ju mashtruar nga fitimi i kthimeve tuaja është taktikat e vonesës të vendosura nga kompania. Ata e pengojnë kërkesën tuaj për tërheqje dhe e vonojnë atë deri në atë pikë sa nuk do të jeni në gjendje të kundërshtoni as tarifat me kompaninë tuaj të kartës së kreditit.

Ekziston gjithashtu një skemë e quajtur "Llogaria Premium". Ndërmjetësi do t'ju bindë të paguani më shumë para duke ofruar shumë pak kufizime për tërheqjet.

#11 Aktivitete mashtruese në kartën tuaj të kreditit

Kur përdorni një kartë Krediti për të financuar llogarinë tuaj të opsioneve binare, duhet të kontrolloni gjithmonë deklaratat e kartës suaj të kreditit. Kompania mund t'ju mashtrojë me tarifa të paautorizuara në llogari.

Asnjëherë mos nënshkruani një formular që kërkon që ju të hiqni dorë nga çdo e drejtë në lidhje me mosmarrëveshjen për tarifat e kartës së kreditit. Lexojeni formularin me kujdes dhe mos e autorizoni kurrë një të drejtë të tillë. Gjithmonë duhet të raportoni menjëherë tarifat e paautorizuara tek kompania e kartës së kreditit.

#12 Imituesit e qeverisë

Ndonjëherë agjentët madje pretendojnë se janë të lidhur me organin rregullator dhe ju kërkojnë para për të rikuperuar kthimet tuaja. Organet rregullatore dhe qeveritë janë të vetëdijshme për mashtrime të tilla dhe krijojnë linja telefonike dhe faqe interneti të dedikuara ku mund të raportoni çdo keqbërje.

Pyetjet e bëra më shpesh

A është i sigurt Binary Option?

Opsionet binare konsiderohen një investim i sigurt. Sidoqoftë, kur investoni në këtë instrument parash, duhet të hulumtoni dhe të shihni nëse po investoni me një ofrues legjitim.

A ka bërë dikush para nga opsionet binare?

Një tregtar me njohuri të larta të tregut mund të fitojë para duke investuar në binare që do të skadojnë në kohën e caktuar. Gjithmonë duhet mësuar të lexoni grafikët e shandanit, të cilët japin informacion mbi lëvizjet e çmimeve në të kaluarën.

A mund të humbni para në opsionet binare?

Opsionet binare janë të drejtpërdrejta, por të gjitha varen nga kompania/faqja e internetit ku po investoni. Shumë nga investitorët humbasin para ose nëpërmjet mashtrimit nga ndërmjetësi ose faktorëve të tjerë. Nuk është gjë tjetër veçse kumar.
Ka raporte ku në disa platforma, klientët kanë humbur deri në 80% të investimit të tyre. Megjithatë, mund të jetë fitimprurës nëse investimi bëhet duke kryer një kontroll të plotë të sfondit dhe licencë/regjistrim.

Çfarë është e gabuar me opsionet binare?

Organet rregullatore vazhdojnë të marrin ankesa të shumta për mashtrim me faqet e internetit të tregtimit Binary. Këto platforma tregtare të bazuara në internet ofrojnë mundësi të ndryshme për të blerë ose tregtuar opsione binare, të cilat janë të gjitha mashtruese.
Ankesat më të zakonshme që pranohen bëjnë pjesë në kategorinë e refuzimit për rimbursimin e fondeve për klientët dhe refuzimit të kreditimit të llogarive të klientëve.

konkluzioni

Meqenëse medalja ka dy anë, investimi në opsionet binare mund të jetë fitimprurës ose me humbje. Asnjë shumë nuk është e madhe apo e vogël, kështu që përpara se të investoni, duhet të hulumtoni dhe të vazhdoni.

Në këtë artikull, ne kemi renditur se si faqet e internetit të opsioneve binare mund t'ju mashtrojnë me investimin tuaj. Është më mirë ta thithni këtë artikull dhe ta përdorni kur jeni duke tregtuar në Opsionet Binare.

Ka shumë gjasa që të mashtroheni nga një ndërmjetës i opsioneve binare nëse nuk ndiqni protokollet e vendosura.           

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë jam një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se 10 vjet. Kryesisht, unë tregtoj 60 tregti të dytë me një normë shumë të lartë goditjeje.

Shkruaj një koment

Çfarë të lexoni më pas