12341
4.0 / 5
Vlerësimi i Ekipi i Binaryoptions.com
Withdrawal
5
Deposit
4
Offers
4
Support
3.8
Plattform
4

Rishikimi Forex.com – Duhet të regjistroheni apo jo? – Test ndërmjetësi për tregtarët

 • MT4, MT5, Mobile Tregtar, WebTrader
 • Rregulluar nga FCA, ASIC, CFTC, IIROC
 • Llogari demo falas
 • Ka klasa të ndryshme aktivesh
 • Tarifa të ulëta të Forex

Tregtarët që duan të zgjedhin një ndërmjetës Forex duhet të kujdeset për disa kushte. Këto kushte duhet t'i ndihmojnë ata të formojnë zgjedhjen e tyre të ndërmjetësit. Një pjesë e kushteve është nëse ndërmjetësi po ofron atë që dëshiron, nëse ndërmjetësi ka kushte të mira tregtare dhe nëse ndërmjetësi është i ligjshëm. Këto janë vetëm disa nga kushtet që mund të dëshironi të mbani mend.

Forex.com ofron letra me vlerë financiare për klientët në platformën e saj. Eshte ndërmjetësi në internet Mirë për ty? A është ndërmjetësi i mirë? Cilat janë kushtet e tregtimit? Dhe a është madje e rregulluar? Ky rishikim do të mbulojë shumicën e pyetjeve tuaja pa përgjigje rreth Forex.com. Pa vonesë, le të fillojmë ekzaminimin e këtij ndërmjetësi.

Faqja zyrtare e ndërmjetësit Forex.com
Faqja zyrtare e ndërmjetësit Forex.com

What you will read in this Post

Çfarë është Forex.com? – Fakte të shpejta rreth ndërmjetësit

Platformat e tregtimit Forex.com në laptop, telefon celular dhe tablet

Forex.com filloi në 1999, duke u bërë një nga ndërmjetësit më të hershëm të Forex në industri. Ndërmjetësi u ofron tregtarëve të tij më shumë se 7000 aktive të tregtueshme. Tregtarët mund të tregtojnë aktive nga aksionet, çiftet FX, indekset, CFD-të, Mallra dhe shumë të tjera. Tregtarët gjithashtu gëzojnë kushte të mira tregtare me ndërmjetësin.

Ndërmjetësi ka zyra në pjesë të ndryshme të botës, duke përfshirë SHBA-në, Japoninë, Britaninë e Madhe dhe Japoninë. Zyra kryesore e ndërmjetësit Forex në SHBA pranon tregtarë nga mbi 150 vende. Ndërmjetësi ka fituar shumë çmime për emrin e tij, duke treguar se ndërmjetësi është i mirë për tregtarët e rinj që duan t'i bashkohen platformës.

Logoja zyrtare e Forex.com

 Forex.com u ofron tregtarëve a mjedisi mësimor. Për të ndihmuar tregtarët e rinj dhe madje profesionistë të shkëlqejnë në tregtimin Forex, platforma i lejon tregtarët të kenë akses në disa nga informacionet më të mira se si të tregtojnë Forex. Mjediset mësimore vijnë nga webinarët dhe artikujt për tregtarët. 

Forex.com ka një mbështetje për klientët që vazhdimisht ndihmon tregtarët sa herë që kanë pyetje. Mbështetja e klientit është e disponueshme gjatë gjithë javës, por ata, për fat të keq, kanë një kohë mbylljeje, që do të thotë se nuk janë të disponueshëm gjatë ditëve të javës. Mbështetja e klientit komunikon në gjuhë të ndryshme duke i lejuar përdoruesit të komunikojnë me ta në dialektin e tyre lokal.

A është i rregulluar Forex.com? – Të gjitha rregulloret

Logoja zyrtare e Autoritetit të Sjelljes Financiare (FCA)

Po, Forex.com është sipas rregullores së më shumë se një rregulloreje financiare. Ndërmjetësi ka licenca nga vendet në të cilat ka degët dhe selitë e tij. Ndërmjetësi rregullohet nga FCA (Autoriteti i Sjelljes Financiare), ASIC, CFTC në SHBA, dhe IIROC (një shembull rregullues nga Kanadaja). Këta rregullatorë sigurohen që Forex.com ndjek rregullat që ata vendosin. 

Logoja zyrtare e IROC

Falë rregullores, ndërmjetësi duhet ta sigurojë këtë fondet që u përkasin tregtarëve të saj mbahen në një llogari tjetër. Një mënyrë tjetër se si ndërmjetësi zbaton rregullat e tij është se Forex.com duhet të ketë një platformë të mirë tregtare me kushte pozitive për tregtarët. Ata duhet të ofrojnë një platformë transparente për tregtarët e rinj dhe të vjetër për të kryer tregtitë e tyre. Tarifat nuk fshihen sepse tregtarët duhet të dinë kushtet e tregtimit në platformë.

Logoja zyrtare e Komisionit Australian të Letrave me Vlerë dhe Investimeve (ASIC)

Siguria për tregtarët dhe paratë e tyre

Çdo tregtar duhet di masat e sigurisë së ndërmjetësit për t'i mbrojtur ata dhe fondet e tyre. Në këtë mënyrë, tregtarët mund të ndjehen të sigurt duke bërë biznes me agjentin Forex. Për arsye sigurie, ndërmjetësi ruan fondet që u përkasin klientëve të tij në një llogari të veçantë nga e tyre. Në këtë mënyrë, çdo problem financiar që lind nëse ndërmjetësi dhe tregtari përdorin të njëjtën llogari mund të shmangen.

Ne nje menyre, Forex.com gjithashtu mbron aftësinë e tregtarëve për të tregtuar në sit duke mbrojtur fondet e tyre. Tregtarët nuk i nënshtrohen abuzimit financiar nga ndërmjetësit si pjesë e masave mbrojtëse për të mbrojtur të drejtat e tyre. Manipulimi i çmimeve dhe vjedhja e ndërmjetësit janë dy shembuj të shfrytëzimit të tij financiar. Autoritetet kontrollojnë ndërmjetësin për të siguruar që ai punon në rendin e duhur.

Rishikimi i ofertave dhe kushteve të tregtimit të Forex.com

Instrumentet e tregtimit në CMC Markets

Duke qenë se Forex.com është një firmë brokerimi, ajo u ofron përdoruesve të saj akses në produktet dixhitale përmes platformës së saj. Tregtarët mund të zgjedhin nga mbi 7000 aktive të tregtueshme. Ky është një numër tronditës, duke marrë parasysh se sa pak ndërmjetës ofrojnë kaq shumë asete për klientët e tyre.

Aktivet tregtare të ofruara nga ndërmjetësi janë:

Çiftet e monedhës

Forex përhapet në Forex.com

Forex shkëmben një monedhë me një tjetër. Për të rritur fitimet, tregtarët mund të tregtojnë çifte të ndryshme monedhash. Klientët Forex.com kanë akses në përhapje bujare dhe levave të aseteve. Lehtë për t'u ndjekur, Forex është një pasuri e madhe për të pasur në tuaj portofol. Tregtimi i çifteve të monedhës përfshin rrezik, por ky rrezik është akoma më i madh se çdo aktiv tjetër që përdorin tregtarët.

Çiftet e monedhës:80+
Leva:Cilësimi i paracaktuar i levës së platformës Forex.com është 1:50. Leva e llogarive MetaTrader 4 ose MetaTrader 5 mund të reduktohet në 1:10 dhe 1:20.
Kostot e tregtimit:Përhapet nga 0,5 pips
Ekzekutimi:E menjëhershme
Disponueshmëria:Gjatë orarit të tregtimit

Mallrat

Përhapet për mallra në Forex.com

Mallrat janë pasuri prodhuar nga burimet natyrore si produktet bujqësore dhe energjia. Forex.com u ofron klientëve një përzgjedhje të madhe instrumentesh për tregtim. Leva dhe përhapjet ndryshojnë në varësi të produktit që tregtoni. Mallrat mund të tregtohen si të ardhme, CFD, etj., nga tregtarët. Mallrat e disponueshme përmes ndërmjetësve përfshijnë arin, argjendin dhe naftën.

Asetet e mallrave:Zgjedhje e madhe e aseteve të mallrave
Leva:Cilësimi i paracaktuar i levës së platformës Forex.com është 1:50. Leva e llogarive MetaTrader 4 ose MetaTrader 5 mund të reduktohet në 1:10 dhe 1:20.
Kostot e tregtimit:Ndryshojnë, në varësi të aktivit
Ekzekutimi:E menjëhershme
Disponueshmëria:Gjatë orarit të tregtimit

Stoqet

Spread për aksione në Forex.com

Ndërmjetësi ofron a gamë të gjerë të aksioneve në platformën e saj. Tregtarët gëzojnë tregtimin e aksioneve me një përhapje shumë të ngushtë dhe pa tarifa komisioni. Aksionet vijnë nga shumë kompani të mëdha tregtare me likuiditet të lartë. Stoqet e disponueshme janë Apple, Nvidia, Coca-Cola, Amazon.com, etj. Stoqet janë aktive të mira për t'u shtuar, rreziqet e përfshira nuk janë të larta dhe ato mund të menaxhohen lehtësisht.

Asetet e aksioneve:Një përzgjedhje e gjerë e stoqeve në dispozicion
Leva:Cilësimi i paracaktuar i levës së platformës Forex.com është 1:50. Leva e llogarive MetaTrader 4 ose MetaTrader 5 mund të reduktohet në 1:10 dhe 1:20.
Kostot e tregtimit:Ndryshojnë, në varësi të aktivit
Ekzekutimi:E menjëhershme
Disponueshmëria:Gjatë orarit të tregtimit

Tregues

Indekset në Forex.com

Klientët mund të tregtojë CFD dhe mbi 20 indekse nga vanilja në faqen e ndërmjetësit. Indekset e disponueshme përfaqësojnë këto indekse të tregut me lëvizje të shpejtë. Leva e disponueshme varet nga llogaria që tregtari përdor për të ekzekutuar transaksionin, duke i dhënë tregtarit një avantazh të rëndësishëm kur tregton atë aktiv të veçantë. Në varësi të llojit të llogarisë, ndër të tjera janë të tregtueshme 200 Aus, 300, 50 EUR dhe indekse të tjera.

Aktivet e indeksit:20+
Leva:Cilësimi i paracaktuar i levës së platformës Forex.com është 1:50. Leva e llogarive MetaTrader 4 ose MetaTrader 5 mund të reduktohet në 1:10 dhe 1:20.
Kostot e tregtimit:Përhapja nga 0.5 pikë
Ekzekutimi:E menjëhershme
Disponueshmëria:Gjatë orarit të tregtimit

CFD-të

Ofrojnë ndërmjetësit CFD në formate të ndryshme. Ato mund të vijnë nga monedha, aksione ose valutë të huaj. Ka komisione të ndryshme dhe tarifa të përhapjes që lidhen me secilin aktiv gjatë tregtimit.

Asetet CFD:Shumëllojshmëri CFD në dispozicion
Leva:Cilësimi i paracaktuar i levës së platformës Forex.com është 1:50. Leva e llogarive MetaTrader 4 ose MetaTrader 5 mund të reduktohet në 1:10 dhe 1:20.
Kostot e tregtimit:Ndryshojnë, në varësi të aktivit
Ekzekutimi:E menjëhershme
Disponueshmëria:Gjatë orarit të tregtimit

Kriptovalutat

Përhapje tipike për kriptovalutat në Forex.com

Sot, pothuajse të gjithë ndërmjetësit ofrojnë kriptovaluta për klientët e tyre. Kjo është për shkak të kërkesës së fortë për kriptovaluta midis tregtarëve në mbarë botën. XRP, DOGE, BTC, BNB dhe kriptomonedha të tjera janë shembuj të kriptomonedhave të ofruara nga Forex.com. Platforma tregtare e ndërmjetësit e bën të lehtë për tregtarët të tregtojnë kriptomonedha.

Asetet e kriptomonedhës:8+
Leva:Cilësimi i paracaktuar i levës së platformës Forex.com është 1:50. Leva e llogarive MetaTrader 4 ose MetaTrader 5 mund të reduktohet në 1:10 dhe 1:20.
Kostot e tregtimit:Ndryshojnë, në varësi të aktivit
Ekzekutimi:E menjëhershme
Disponueshmëria:24/7

Testi i platformave tregtare Forex.com

Krahasimi i platformave tregtare në Forex.com

Ndërmjetësi ofron disa platforma tregtare të dizajnuara të disponueshme për tregtim në platformën e tyre. Ndërmjetësi ka platformën e tij, midis platformave të tjera të njohura për tregtarët në ueb dhe celular. Përdoruesit në platformën e Forex.com mund ta përdorin lehtësisht atë. Le të hedhim një vështrim më të afërt në platformat e ndryshme tregtare të ndërmjetësit.

MetaTrader 4

Forex.com MetaTrader 4 në një pajisje laptop

Shumica e ndërmjetësve Forex përdorni platformën MetaTrader 4, duke e bërë atë shumë të popullarizuar me tregtarët. Ishte një nga platformat e para tregtare që ndihmoi t'u siguronte tregtarëve akses në një mjedis tregtar të jashtëzakonshëm. Platforma ka disa avantazhe, mes tyre një bollëk karakteristikash të dobishme që e bëjnë tregtimin më të lehtë dhe më të saktë. Miqësia ndaj përdorimit të platformës MT4 është një avantazh i shtuar. Përzgjedhja e aktiveve të tregtueshme nga ndërmjetësi është në dispozicion të tregtarëve.

E ndërmjetësit Platforma MetaTrader është e aksesueshme nga PC dhe smartfonë, kështu që tregtarët mund t'i qasen gjithmonë nga pajisje të ndryshme. Platforma MT4 është e disponueshme në aplikacion për ata që përdorin telefonat e tyre. 

MetaTrader 5

MetaTrader 4 platformë desktop në Forex.com

Funksionaliteti MetaTrader 5 është më i sofistikuar se MetaTrader 4 si një përmirësim. E lehtë për t'u përdorur dhe kuptuar, kjo platformë u krijua për t'u dhënë tregtarëve përvojën më të mirë të mundshme tregtare. Shumë mjetet financiare që ofertat e Forex.com janë falas për t'u përdorur.

Ashtu si MT4, MT5 mund të përdoret në kompjuterë dhe pajisje të lëvizshme. Platforma mund të përdoret nga tregtarët për të ekzekutuar tregti dhe mund të aksesohet nëpërmjet aplikacioneve celulare dhe shfletuesve të internetit. Më poshtë janë atributet e tjera të kësaj platforme.

Tregtar celular

Aplikacioni celular Forex.com

Platforma mund të jetë vetëm aksesohen nga pajisjet celulare, dhe përdoruesit e iOS dhe Android mund ta përdorin atë përkatësisht përmes Appstore dhe Google Play. Ky program është falas për t'u shkarkuar dhe ofron shumë përfitime për përdoruesit e tij. Versioni celular i Forex.com ofron të njëjtat veçori dhe opsione tregtare si platformat e tjera. Platforma tregtare e MetaTrader është përfshirë në platformë. Ndërfaqja e përdoruesit është e lehtë për t'u përdorur dhe ka navigim të detajuar. Programet janë të disponueshme në shumë gjuhë, në varësi të vendndodhjes së tregtarit.

WebTrader

Forex.com WebTrader

WebTrader është një tjetër platformë që është e aksesueshme në Forex.com. Kjo platformë nuk kërkon shkarkim sepse përdoret në shfletues. WebTrader u ofron tregtarëve tregues të ndryshëm për t'i ndihmuar ata të vendosin pozicione të sakta tregtare në grafik. Platforma është e aksesueshme për tregtarët e çdo lloji llogarie, dhe aktivet në të janë të shumta, duke u dhënë tregtarëve më shumë se një aktiv tregtar për të hapur tregun. WebTrader është i lehtë për t'u tregtuar dhe i krijuar për t'i bërë tregtarët të kenë një qëllim për të bërë fitime pa shpërqendrime. 

Si të tregtoni në platformën Forex.com

Platforma në internet forex.com metatrader 4

Tregtimi në platformë është i lehtë. Shkoni në faqen e internetit të Forex.com dhe krijoni ose identifikohuni në llogarinë tuaj për të hyrë në platformë. Kur hyni në platformë, duhet të zgjidhni një produkt për portofolin tuaj. Pasi të keni vendosur se cilat asete të përfshini, bëni një kërkim të vogël për t'u siguruar që ato janë më të përshtatshmet.

Kur filloni tregtimin me ndërmjetësin tuaj, mundeni zgjidhni aktivet që dëshironi të tregtoni. Bërja e kësaj ju lejon të zgjidhni pozicionet që dëshironi të mbani në grafik. Ju mund të përdorni treguesin për të zgjedhur pozicionin më të mirë të tregtimit në grafik përpara se të vendosni pozicionin. Pas vendosjes së pozicionit, shumës me të cilën do të hapni tregtinë dhe afatit kohor, konfirmoni operacionin. Klikimi i butonit të tregtisë hap testamentin tuaj atje.

Si të tregtoni në platformën forex.com

Përpara se të tregtoni asetet e disponueshme në platformë, ju duhet financoni llogarinë tuaj. Këto janë paratë që përdorni për të tregtuar në platformë. Pas vendosjes së një tregtie, mbani një sy në treg për ndryshime të vogla që mund të ndikojnë negativisht në tregtinë tuaj. Ju lutemi, ndaloni tregtimin nëse vëreni këtë ndryshim dhe vendosni ta braktisni atë.

Ju mund të përdorni një llogari demo falas nëse doni të mësoni se si të tregtoni në platformë me ndonjë aktiv. Përveç llogarisë demo, Forex.com ka burime arsimore që tregtarët mund t'i qasen në faqen e internetit. Gjithashtu zhvillohen webinarë, kështu që tregtarët e rinj dhe të vjetër mund të kenë mundësinë të mësojnë gjëra të reja rreth platformës dhe aseteve.

Si të tregtoni Forex në Forex.com

Tregtimi Forex në platformën e internetit forex.com metatrader 4

Hapi i parë i një tregtari është që hapni një llogari me një ndërmjetës Forex. Pas krijimit dhe hyrjes në llogarinë tuaj, kontrolloni çiftet e monedhave të disponueshme në platformën e ndërmjetësit. Sidoqoftë, përpara se të fillojnë të tregtojnë, tregtarët duhet të hulumtojnë forex dhe të mësojnë se si të tregtojnë. Tregtarët mund të përdorin gjithashtu një llogari demo përpara se të përdorin një llogari të drejtpërdrejtë.

Pas duke mësuar rreth çifteve të monedhës Forex, tregtarët duhet të zgjedhin çiftet e tyre të preferuara të monedhës në platformë. Siç e kemi parë më lart, Forex.com ka shumë prej tyre, dhe klientët mund të zgjedhin se cilat të shtojnë në portofolet e tyre. Pasi tregtari të ketë vendosur për një palë monedhe, ai duhet të vendosë për pozicionin e tij në treg. Nga ana tjetër, tregtarët mund të përdorin mjetet tregtare të disponueshme në platformën e tyre.

Maska e porosisë MetaTrader 4 në Forex.com

Futni sa dëshironi të përdorni kompletoni transaksionin, dhe kontrolloni dy herë shumën përpara se ta konfirmoni. Pozicioni juaj në grafik do të shfaqet pasi të konfirmoni procesin. Kjo do të thotë që ju keni hapur një treg në çiftin tuaj të monedhës. Monitoroni tregun për t'u siguruar që po ecën mirë.

Tregtarët munden mësoni më shumë rreth Forex dhe si të tregtoni Forex me ndihmën e burimeve arsimore në platformë. Këto burime ndihmojnë shumë. Përveç burimeve, tregtarët mund të mësojnë se si të tregtojnë Forex në llogarinë demo. Llogaria demo është një nga mënyrat më të mira për të mësuar se si funksionon platforma gjatë tregtimit të çifteve të monedhave Forex.

Si të tregtoni opsionet binare në Forex.com

Fatkeqësisht, opsionet binare nuk mund të tregtohet me ndërmjetësin. Forex.com nuk i lejon tregtarët të aksesojnë instrumentet e opsioneve binare në platformat e tij. Ata mund të tregtojnë aktive të tjera si forex, aksione, indekse dhe më shumë në platformën e saj. Opsionet binare konsiderohen asete me rreziqe shumë të larta, dhe tregtarët mund të humbasin lehtësisht para gjatë tregtimit të këtij aktivi për shkak të shpejtësisë së ndryshimit të tregut.

Si të tregtoni kriptovalutat në Forex.com

Kriptovalutat e disponueshme në Forex.com

Dëshira për të tregtuar kriptovaluta është të ngjashme me tregtimin në Forex në platformën Forex.com. Së pari, tregtarët duhet të hapin një llogari tregtare me një ndërmjetës. Pasi të konfigurohet llogaria juaj, bëni një kërkim të plotë mbi kriptovalutat. Kuptoni rreziqet e përfshira në tregtimin e tyre, kriptovalutat më të mira për t'u tregtuar dhe kur duhet të tregtoni.

Hapi tjetër është që të financoni llogarinë tuaj tregtare në mënyrë që të filloni tregtimin. Pasi të keni depozituar llogarinë tuaj tregtare, mund të zgjidhni një pozicion tregtar nga grafiku. Në grafik, shkruani shumën me të cilën dëshironi të hapni tregtinë dhe kohëzgjatjen e pozicionit që mbani. Tregtimi i natës është i popullarizuar, por ka tarifa për tregtimin natën e kriptomonedhave.

Pas kryerjes së një transaksioni, gjurmoni përparimin e tij. Qëllimi i kontrollit të progresit të një transaksioni është të siguroheni që gjithçka po shkon sipas planit. Përndryshe, ju mund të anuloni transaksionin. Tregtimi i kopjeve nuk është i disponueshëm në platformë, kështu që tregtarët nuk mund të përdorin tregtimin e kopjeve në forex.com për kriptovalutat.

Nëse jeni një tregtar i ri, është më e mira të praktikosh se si të tregtosh kripto me një llogari demo. Llogaria demo funksionon si llogaria e saj e drejtpërdrejtë, kështu që duhet të siguroheni që të praktikoni me të përpara se të tregtoni me llogarinë tuaj të drejtpërdrejtë. Përveç llogarisë demo, si tregtar, mund të përdorni burimet arsimore në faqen e internetit. 

Si të tregtoni aksione në Forex.com

Agjentët bëjnë aksionet e kompanive në dispozicion të klientëve të tyre. Tregtarët mund të zgjedhin cilindo prej tyre dhe të fillojnë të fitojnë para. Sidoqoftë, përpara se një klient të fillojë të tregtojë aksione, ai duhet së pari të hapë një llogari tregtare me një ndërmjetës dhe të ketë në mendje një aksion specifik. Ju lutemi vini re se spread-et dhe leva do të ndryshojnë në varësi të llojit të aksioneve që zgjidhni.

Zgjidhni instrumentet e aksioneve nëse keni fonde në llogarinë tuaj tregtare. Zgjidhni një pozicion tregtar në grafik me shumën dhe periudhën e tregtisë që dëshironi të hapni. Platforma përfshin tregues të ndryshëm teknikë që ndihmojnë tregtarët të marrin pozicione më të mira dhe më të lehta tregtare.

Si të hapni llogarinë tuaj tregtare me ndërmjetësin

Si të hapni një llogari tregtare në Forex.com

Tregtari duhet vizitoni faqen zyrtare për të hapur llogarinë e saj tregtare në ndërmjetës. Kur hapni faqen e internetit, klikoni në butonin e llogarisë së hapur në krye të ekranit të kompjuterit. Pasi të klikoni butonin, faqja e parë që do të hapni janë llojet e ndryshme të llogarive të disponueshme në ndërmjetës. Ju pritet të hapni një llogari me ndonjë nga tre llogaritë e ofruara nga Forex.com. 

procesi i regjistrimit duhet të zgjasë vetëm rreth 5 minuta. Kur klikoni mbi të, ndërmjetësi do të hapë një formular që ju duhet ta plotësoni. Formulari përmban emrin, adresën, datën e lindjes, titullin, emailin, numrin e telefonit dhe vendin e banimit. Pasi të plotësoni informacionin, klikoni butonin vazhdim për të vazhduar në fazën tjetër.

Formulari i aplikimit në forex.com

Faza tjetër përmban më shumë informacion për veten tuaj. Profesioni juaj, përvoja e investimit, të ardhurat, etj. sigurohuni që të përgjigjeni me maturi gjatë plotësimit të kësaj pjese të informacionit. Ndërmjetësi do të përdorë informacionin që ju jepni në këtë formular për të hyrë në procesin e regjistrimit tuaj përfundimtar.

E fundit pika e regjistrimit është procesi i verifikimit. Ndërmjetësi do t'ju kërkojë dokumente të caktuara që t'i dorëzoni. Pasi t'i dorëzoni ato, do të keni akses në llogarinë tuaj të drejtpërdrejtë. Megjithatë, duhet një ditë që procesi i verifikimit të përfundojë. Kështu që gjatë asaj kohe, mund të filloni të përdorni llogarinë demo për të praktikuar. 

Llojet e llogarisë së Forex.com të shpjeguara

Krahasimi i llogarive tregtare Forex.com

Kur dëshironi të regjistroheni, do të vini re se ndërmjetësi do t'ju lejojë të zgjidhni nga 3 llogari të ndryshme. Këto llogari kanë akses në platformat e ndryshme tregtare që ka ndërmjetësi. Tregtarët duhet të zgjedhin atë që u përshtatet më së miri, prandaj ne do të shpjegojmë llojet e ndryshme të llogarive në këtë seksion.

Llogari standarde

Llogaria standarde është mirë për të gjithë tregtarët që po fillojnë dhe duan t'i bashkohen platformës. Pavarësisht nëse jeni i ri në tregun e Forex ose keni tregtuar Forex për një kohë tani, llogaria standarde ka kushte të buta tregtimi që pothuajse çdo tregtar mund t'i trajtojë. 

Lloji standard i llogarisë ka një përhapje e ngushtë nga 0.8 për çiftet e monedhës EUR/USD. Tregtarët që përdorin këtë llogari nuk kanë asnjë tarifë komisioni. Tregtarët mund të bëjnë tregti brenda natës dhe madje mund të përdorin llogarinë demo që ofron ndërmjetësi. Tregtarët e llogarive standarde kanë akses në platformën MT5, e cila është një platformë shumë e mirë tregtare.

Llogaria e Komisionit

Edhe llogaria e komisionit ka kosto më të ulëta tregtimi se llogaria standarde. Kjo llogari është e aksesueshme si për platformat MT4 ashtu edhe për pesë platformat tregtare. Diferenca për EUR/USD në këtë llogari fillon nga 0.2 pips. 

Tregtarët e llogarisë së komisionit munden hyni në një llogari demo që ata përdorin për të praktikuar në platformë. Përveç kësaj, tregtarët kanë akses në mbi 80 tregues tregtimi. Ata mund të përdorin treguesit për të vendosur pozicione më të mira në grafik. Përdoruesit e llogarisë së komisionit kanë akses në asetet e ndryshme të ndërmjetësit për përdorim nga tregtarët e tij.

Llogaria DMA

DMA qëndron për Qasja e drejtpërdrejtë në treg. Ky lloj llogarie është më i miri për tregtarët institucionalë. Tregtimi me këtë lloj llogarie ofron shumë përparësi për tregtarët. Një avantazh i këtij lloji të llogarisë është se u jep tregtarëve aktive me likuiditet të lartë dhe akses në të gjitha instrumentet e tregtueshme që ofron ndërmjetësi. Ky lloj llogarie ka diferencën më të ngushtë me komision zero. Informacione të drejtpërdrejta se si po lëviz tregu. Ashtu si dy të tjerët, ky lloj llogarie mund të përdorë llogarinë demo dhe të gjitha platformat tregtare që mund të ofrojë ndërmjetësi. 

A mund të përdorni një llogari demo në Forex.com?

Si të hapni një llogari demo në Forex.com

Po, investitorët në Forex.com mund të përdorin një llogari demo. Llogaria demo është e disponueshme menjëherë pasi tregtari të regjistrohet në platformë. Kjo llogari është e pajisur me ndihmën e përdorimit të tregtarit në mënyrë që blerësit e rinj të mund të mësojnë se si funksionon platforma e firmës së ndërmjetësimit. Llogaria demo është një përvojë e dorës së parë të platformës.

Llogaria demo ka zero rreziqe të përfshira për tregtarët në platformë. Blerësit profesionistë përdorin llogaritë praktike për të kontrolluar strategjitë e reja tregtare. Ata mund të zvogëlojnë kërcënimin në lidhje me përdorimin e llogarisë së tyre ekzistuese në këtë mënyrë. Llogaria demo tashmë është ngarkuar me para fiktive me të cilat investitorët mund të tregtojnë.

Llogaria e praktikës është e shkëlqyeshme për të mësuar gjëra të reja përpara se të angazhoheni në një llogari reale. Kjo llogari zgjat vetëm një muaj.

Si të identifikoheni në llogarinë tuaj tregtare Forex.com

Si të identifikoheni në një llogari tregtare forex.com

butonin e hyrjes në faqen kryesore të Forex.com është e dukshme. Vetëm tregtarët që kanë një llogari tregtare me ndërmjetësin mund të hyjnë në llogaritë e tyre. Një menu rënëse me fusha boshe do të shfaqet kur tregtarët klikojnë butonin e hyrjes. Përdoruesit duhet të shkruajnë adresën e emailit dhe fjalëkalimin që kanë përdorur për të krijuar llogarinë.

Tregtarët mund të hyjnë në platforma të ndryshme dhe zgjidhni ose MetaTrader 4 ose 5 direkt nga faqja e hyrjes. Ky është një veçori e shkëlqyeshme, pasi tregtarët mund të krijojnë llogaritë e tyre tregtare përpara se të hyjnë në to. Nëse jeni identifikuar dhe nuk mund të hyni në llogarinë tuaj, klikoni në lidhjen e fjalëkalimit të harruar në faqen e hyrjes. Kur ta bëni këtë, ndiqni udhëzimet për t'ju ndihmuar të rikuperoni llogarinë tuaj tregtare. Jo vetëm kushdo mund të hyjë në llogarinë tuaj, sepse një siguri vërtetimi me dy hapa ndihmon për të mbajtur llogarinë tuaj të sigurt. 

Verifikimi: Çfarë ju nevojitet dhe sa kohë duhet për t'u verifikuar në Forex.com?

Verifikimi në Forex.com

Gjatë procesit të regjistrimit tuaj, Forex.com kërkon që të gjithë tregtarët e saj të rinj aplikues të paraqesin disa dokumente që verifikojnë informacionin kanë plotësuar. Dokumentet që duhet të dorëzoni janë dëshmi e identitetit që tregon emrin, moshën, gjininë, datën e lindjes dhe profilin tuaj. Dëshmia e identitetit mund të jetë letërnjoftimi juaj kombëtar, pasaporta ndërkombëtare ose patentë shoferi. Përveç dokumentit të identifikimit, tregtarët duhet të paraqesin një dokument qëndrimi. Dëshmia e vendbanimit tregon se ku jetojnë aktualisht. Një dokument i tillë mund të jetë fatura e shërbimeve të tregtarit.

Pasi të keni mbaruar dorëzimin e dokumenteve, ndërmjetësi do të bëjë pjesën e tij duke verifikuar llogarinë tuaj. Kjo procedurë verifikimi mund të zgjasë një ose dy ditë, në varësi të faktorëve. Duhet të siguroheni që fotografitë që po bëni të dokumenteve të jenë të qarta për të shmangur çdo vonesë në periudhën e verifikimit. 

Metodat e disponueshme të pagesës për depozitat dhe tërheqjet

Tarifat e depozitave në Forex.com

Tregtarët duhet zgjidhni një mënyrë pagese para tërheqjes ose depozitimit të fondeve në llogaritë e tyre. Kjo është normale, veçanërisht sepse po tregtoni në një platformë financiare dixhitale.

Mënyrat e disponueshme të pagesës përfshijnë si më poshtë:

 1. Kartë Viza
 2. MasterCard
 3. transferte bankare
 4. Skrill
 5. Neteller

Si të depozitoni para në Forex.com – Depozita minimale e shpjeguar

Si të depozitoni para në forex.com

Depozita minimale për llogarinë bazë të Forex.com është $100. Depozita minimale do të ndryshojë në varësi të llojit të llogarisë që po përdorni për të tregtuar. Financimi i llogarisë suaj tregtare në ndërmjetës është i thjeshtë. Kur të shkoni në faqen e internetit të ndërmjetësit, identifikohuni në llogarinë tuaj dhe zgjidhni butonin 'financimi' në platformë, i cili do t'ju çojë në një faqe të re.

Në faqen e re, do të keni mundësi zgjidhni nga mënyrat e ndryshme të pagesës së mësipërme. Zgjidhni një prej tyre. Kur ta bëni këtë, do të shfaqet një dritare kërcyese që kërkon të vendosni shumën që dëshironi të tërhiqeni. Brenda pak çastesh, paratë tuaja do të reflektohen në llogarinë tuaj tregtare dhe ju mund të filloni të vendosni tregti në platformën e ndërmjetësit.

Bonusi i depozitave

Aty eshte nje bonus mirëseardhjeje në platformën që lejon tregtarët të fitojnë deri në $5000 kur financojnë llogarinë e tyre brenda 14 ditëve të para të bashkimit me ndërmjetësin. Përpara se tregtarët të mund të marrin gjithashtu bonusin, ata duhet të plotësojnë disa kërkesa tregtare. Për të aplikuar për këtë bonus, shkoni në faqen e bonusit dhe promovimit në faqen e internetit të Forex.com dhe regjistrohuni për ta marrë atë. 

Rishikimi i tërheqjes – Si të tërhiqni paratë tuaja në Forex.com

Si të tërheqni fonde në Forex.com

Për të tërhequr para nga llogaria juaj tregtare, shkoni në faqen e internetit dhe hyni në llogarinë tuaj tregtare. Kur ta bëni këtë, zgjidhni financimin që do t'ju çojë në një faqe të re. Në këtë faqe, tregtari duhet të zgjedhë mënyrën e pagesës që ai ose ajo do të përdorë për të tërhequr nga llogaria. Këshillohet që tregtarët të zgjedhin të njëjtën mënyrë pagese që përdorin për të financuar llogaritë e tyre. Kur ta bëjnë, ata duhet të shkruajnë se sa duan të tërhiqen.

procesi i tërheqjes duhet të zgjasë 1-3 ditë pune përpara se ta merrni në opsionin tuaj të pagesës. Shuma minimale e tërheqjes është $100 ndërsa maksimumi është $25000. Sidoqoftë, tregtarët mund të tërheqin para të tepërta nga llogaritë e tyre, por atyre do t'u duhet të ofrojnë disa dokumente në platformën e ndërmjetësit.

Mbështetje për tregtarët në Forex.com

Si të kontaktoni mbështetjen në Forex.com

Mbështetja e klientit për Forex.com është mbresëlënëse në një masë sepse ndërmjetësi ofron mbështetje për thirrje dhe email nga e diela në të premte. Sidoqoftë, mbështetja fillon në orën 10 të mëngjesit dhe përfundon në orën 21:00 të natës. Mbështetja e thirrjeve mund të komunikojë në gjuhë të ndryshme, duke e bërë të lehtë për tregtarët që të komunikojnë lehtësisht me ekipin mbështetës për ndihmë. Email-i gjithashtu mbështet shumë gjuhë, por ato kanë një përgjigje të ngadaltë. Tregtarët mund të bisedojnë në seksionin e bisedës live të ofruar në faqen e internetit. Biseda live është mjaft e shpejtë. 

Përveç mbështetjes së mësipërme, tregtarët kanë një seksion cilësor FAQ ku ndërmjetësi ka përgjigje për shumicën e pyetjeve që tregtarët duan të bëjnë. Disa shembuj të FAQ janë: Si të tërhiqni fonde, si të depozitoni fonde, si të identifikoheni në llogarinë tuaj, etj. 

Informacioni i kontaktit

 • Adresa e emailit – support@forex.com
 • Numri i telefonit – +1 877 367 3946
 • Uebfaqja – https://www.forex.com/en-us/support/
Numri i kujdesit ndaj klientit:Mbështetje me email:Bisedë e drejtpërdrejtë:Disponueshmëria:
+1 877 367 3946support@forex.comPo, në dispozicionE diela deri të premten nga ora 10 e mëngjesit deri në orën 21:00 të natës

Material edukativ – Si të mësoni tregtimin me Forex.com

Seksioni arsimor në Forex.com

Përveç kësaj, platforma ofron shumë materiale edukative për tregtarët. Llogaria demo është një nga të parat. Llogaritë demo ekzistojnë për të njohur tregtarët me platformën e tregtimit. Tregtarët mund të vizitojnë gjithashtu blogun e platformës. Blogu përmban informacione rreth kriptomonedhave, aksioneve, kohërave të tregtimit dhe burimeve të tregut për të ndihmuar tregtarët të dinë mjaftueshëm për aktivin përpara se të tregtojnë.

Platforma ka webinarë dhe kurse për të ndihmuar tregtarët të përmirësojnë aftësitë e tyre tregtare. Burimet janë falas dhe të vlefshme. Pyetjet e shpeshta mund të ndihmojnë gjithashtu tregtarët të mësojnë se si të tregtojnë dhe të lundrojnë në platformë. Tregtarët ekspertë organizojnë webinarët në platformë dhe ndajnë këshilla të dobishme që mund të ndihmojnë një tregtar të ri të zhvillojë aftësitë e tij/saj tregtare. 

Tarifa shtesë në Forex.com

Ndërmjetësi ka tarifat shtesë që vijnë nga mbajtja e pozicioneve tregtare brenda natës. Tregtarët që nuk e mbyllin tregun përpara ditës së përfundimit të tregtimit do t'u ngarkohet një tarifë shtesë për mbajtjen e tregtisë deri ditën tjetër. Përveç tregtimit brenda natës, tarifat e tregtimit mund të vijnë nga tërheqja. Disa metoda të tërheqjes mund t'u kushtojnë tregtarëve para për të përdorur mjetin e tyre për të dërguar para. Ndërmjetësi operon një platformë transparente, që do të thotë se nuk duhet të ketë tarifa të fshehura që tregtarët nuk i dinë. 

Tarifa:Informacion:
Shkëmbimi i tarifave për tregtitë e hapura gjatë natës:Po, aplikoni - Në varësi të aktivit
Tarifat e menaxhimit:Asnjë tarifë menaxhimi
Tarifat e llogarisë:Asnjë tarifë llogarie
Tarifa e pasivitetit:$15 në muaj për mosaktivitet mbi një vit
Tarifa e depozitës:Asnjë tarifë depozitimi
Tarifa e tërheqjes:$25 për tërheqje brenda SHBA, $40 për tërheqje ndërkombëtare

Vendet e disponueshme dhe vendet e ndaluara

Meqenëse ndërmjetësi është të pa licencuar për të operuar në rajone të caktuara, nuk është i disponueshëm për të gjithë klientët që dëshirojnë të tregtojnë në platformën e tij.

Vendet e mëposhtme janë ndër ato që mund të tregtohen në platformën Forex.com:

 1. Nigeri
 2. SHBA
 3. Zelanda e Re
 4. Burundi 
 5. Angola
 6. Austria 
 7. Argjentina

Vendet që ndërmjetësi nuk mund t'i pranojë përfshijnë Nigeria, Jemeni dhe Zimbabve. Këto vende, mes disa rajoneve të tjera, nuk mund të tregtojnë në platformën e Forex.com. 

Përfundim - Forex.com është një ndërmjetës i rregulluar mirë dhe i sigurt

Çmimet e Forex.com

Tani që e dini gjithçka që ndërmjetësi ka për të ofruar, le të përmbledhim disa nga meritat dhe të metat që vijnë nga përdorimi i kësaj platforme. Hapja e llogarisë tuaj me ndërmjetësin është e thjeshtë. Ju nuk keni nevojë për ndihmë profesionale pasi procesi i regjistrimit është i thjeshtë. 

Tregtarët kanë qasje në platforma unike tregtare si MT4 dhe MT5. Në krye, njerëzit mund të kenë akses në shumë aktive financiare në ndërmjetës, duke u dhënë tregtarëve mundësinë që të kenë zgjedhje të mjaftueshme kur bëhet fjalë për shtimin e një aktivi të veçantë në portofolin e tyre. Ndërmjetësi është madje i rregulluar, duke siguruar siguri për tregtarët.

Të metat janë se Depozita fillestare fillon nga $100, e cila, kur krahasohet me disa ndërmjetës të industrisë Forex, shuma është e lartë. Nuk ka asnjë llogari pa shkëmbim për tregtarët në rajonet islame, dhe së fundi, mbështetja e klientit të ndërmjetësit nuk është e disponueshme 24/7. Megjithëse disponueshmëria e mbështetjes së klientit është më e mirë se disa ndërmjetës të industrisë, ajo ende i mungon në disponueshmërinë e saj.

Pyetjet e bëra shpesh (FAQ) të Forex.com:

A është Forex.com një mashtrim apo i ligjshëm?

Kjo firmë brokerimi nuk është një mashtrues. Forex.com u themelua në vitin 2001, dhe ky ndërmjetës nuk është akuzuar kurrë se ka mashtruar klientët e tij. Ndërmjetësuesit madje kanë rregullatorë të njohur ndërkombëtarisht. Këta rregullatorë tregojnë se ndërmjetësit janë të ligjshëm. Nëse Forex.com diskriminon klientët e tij, rregullatorët sanksionojnë ndërmjetësin për shkelje. Megjithatë, që nga krijimi i tij, ndërmjetësi ka qenë i hapur dhe i sinqertë me klientët e tij.

A është i sigurt Forex.com?

Po, tregtarët mund të jenë të sigurt se ky ndërmjetës ofron një platformë të sigurt tregtare. Ndërmjetësi duhet të ndjekë rregullat dhe të sigurojë që tregtarët të jenë të lumtur duke tregtuar në platformën e tyre. Një mënyrë për të konstatuar sigurinë e një ndërmjetësi me të cilin zgjidhni të tregtoni është duke konfirmuar se sa të rregulluar janë. Forex.com është një ndërmjetës shumë i rregulluar. Këto organe rregullatore ndihmojnë për të siguruar që fondet e tregtarëve janë të sigurta. 

A mund të kopjoj tregtinë në Forex.com?

Jo, tregtarët nuk mund të marrin pjesë në tregtimin e kopjeve. Tregtimi i kopjeve është i pamundur pasi teknologjia e platformës aktualisht nuk mbështet tregtimin e kopjeve. Megjithatë, ndërmjetësi u ofron tregtarëve instrumente të mjaftueshme tregtare dhe tregues teknikë. Kjo e bën tregtinë më të lehtë për tregtarët sesa tregtimin pa mjete.

Cilat janë bonuset e ofruara në Forex.com?

Forex.com u ofron tregtarëve të saj bonuse referimi dhe mirëseardhjeje. Bonusi i mirëseardhjes arrihet vetëm kur tregtari bën një depozitë në llogarinë e tij. Tregtari do të duhet të regjistrohet për bonusin dhe të plotësojë disa kërkesa në platformën e tij përpara se të marrë bonusin me vlerë $5000. 

Programi i referimit është kur ftoni një mik të tregtojë në Forex.com përmes një lidhjeje, por ashtu si bonusi i mirëseardhjes, disa gjëra duhet të bëhen përpara se të merrni bonusin. Këto gjëra përfshijnë regjistrimin e mikut tuaj përmes lidhjes suaj të referimit dhe kryerjes së një aktiviteti tregtar në platformë. 

Si mund të tregtoj indekset në Forex.com?

Tregtarët mund të tregtojnë lehtësisht indekset në ndërmjetës. Ju duhet të zotëroni një llogari tregtare me ndërmjetësin. Pasi të hapni llogarinë tuaj, do të keni akses për të tregtuar çfarëdo aseti që dëshironi. Sidoqoftë, zgjidhni indeksin që dëshironi të tregtoni. Ju do të jeni në gjendje të tregtoni indekse të pastra dhe CFD të indekseve. 

Ngarkoni llogarinë tuaj tregtare me para. Ju duhet të financoni paratë e llogarisë suaj. Pra, sigurohuni që llogaria juaj tregtare të ketë disa fonde për të kryer tregti. Zgjidhni indeksin dhe më pas zgjidhni pozicionin që dëshironi ta tregtoni. Pasi të vendosni pozicionin, konfirmoni shumën me të cilën dëshironi të tregtoni dhe sa kohë dëshironi të mbani tregtinë. Kur gjithçka është vendosur, konfirmojeni.

Kur konfirmoni procesin, tregtia juaj vendoset. Mos harroni të vazhdoni të monitoroni tregun në mënyrë që të dini nëse tregtia është e suksesshme ose nëse parashikimi juaj është i gabuar. Nëse është e gabuar, braktisni tregtinë dhe filloni një të re ose bëni një pushim.

A është Forex.com i disponueshëm për tregtarët amerikanë?

Po, qytetarët amerikanë mund të tregtojnë në platformën e Forex.com. Ndërmjetësi pranon shtetas amerikanë, i cili filloi në 2001, dy vjet pas krijimit të tij. Ndërmjetësi gjithashtu ka një zyrë në SHBA dhe New Jersey, për të qenë të saktë. 

Cila është platforma më e mirë për të tregtuar?

Forex.com ka platforma të ndryshme për t'u përdorur nga tregtarët. Të gjitha ato ofrojnë funksione që përfitojnë tregtarët në një mënyrë ose në një tjetër. Shumica e njerëzve pyesin se në cilën platformë është për të tregtuar. Platforma më e mirë e tregtimit do të jetë MT5 për shkak të numrit të treguesve të disponueshëm. Përveç treguesve, tregtarët kanë qasje në aktive të shumta tregtare në platformë. MT5 është i përshtatshëm për përdoruesit dhe lehtësisht i aksesueshëm.

Kush e zotëron Forex.com?

Aktualisht, StoneXGroup është pronar i Forex.com. Kompania është një organizatë financiare që ofron shërbime financiare për korporatat dhe individët. Indeksi i aksioneve të kompanisë mund të blihet në platformën tregtare të Forex.com. Kompania ka një të ardhur neto prej $169.6 milion.  

Ju ende mund të vazhdoni dhe të merrni më shumë informacion rreth këtij ndërmjetësi në faqen e tyre të internetit. Para se të filloni tregtimin, bëni mirë të lexoni termat dhe kushtet e tyre për të parë nëse përshtatet me nevojat tuaja për investime.