12345
5 / 5
Vlerësimi i ekipit Binaryoptions.com Gati pse mund të na besoni Binaryoptions.com rishikon shërbimet e tregtimit sipas udhëzimeve dhe specifikimeve strikte. Brokerat dhe platformat testohen me para reale dhe kontrollohen të gjitha funksionet që janë thelbësore për tregtarët binare. Ne testojmë sigurinë, ofertën, tarifat, softuerin, mbështetjen dhe shumë më tepër në përvojën tonë dhe raportet e vlerësimit. Si tregtarë me më shumë se 10 vjet përvojë, ne e dimë saktësisht se çfarë është e rëndësishme kur zgjedhim një ndërmjetës të mirë dhe platforma tregtare. Shihni metodologjinë tonë se si të vlerësoni ndërmjetësit.

Përhapjet dhe tarifat RoboForex: Sa kushton tregtimi?

Lloji i tarifave Tarifat nga
Tarifat e depozitave $0
Tarifat e tërheqjes Varet nga metoda e përdorur, por zakonisht janë rreth $5
Tarifat e tregtimit Përhapet nga 0.1 pips

RoboForex është një ndërmjetës global që ofron një përzgjedhje të gjerë të instrumente financiare për tregtimin online. Kompania është e vendosur në Belize dhe e rregulluar nga Komisioni Ndërkombëtar i Shërbimit Financiar (IFSC). Shumë zgjedhin ndërmjetësin për opsionet e tyre të shumta të llogarisë dhe tarifat e përballueshme të tregtimit.

Nëse po mendoni të bashkoheni me ndërmjetësi në internet's platformë, pa dyshim që keni pyetur veten për kostot e tregtimit. RoboForex spread-et dhe tarifat janë konkurruese. Tregtarët mund të zgjedhin modelin e tyre të preferuar të tarifës përmes opsioneve të ndryshme të llogarisë në dispozicion. Ky artikull shpjegon tarifat tregtare dhe jo-tregtare të RoboForex për të gjitha llojet e llogarive.

Faqja zyrtare e RoboForex
Faqja zyrtare e RoboForex

Përmbledhje e tarifave të tregtimit RoboForex:

RoboForex ofron detaje transparente rreth aktiveve dhe kushteve të tregtimit të tyre. Tregtarët e rinj dhe ekzistues mund të kenë lehtësisht informacion të rëndësishëm në lidhje me tarifat për instrumentet e ndryshme. Në këtë seksion, ne ndajmë tarifat e zbatueshme për çdo lloj llogarie. Ne shpjegojmë gjithashtu kostot e tregtimit për disa instrumente të tregtuara gjerësisht.

Kostot e tregtimit të RoboForex përbëhen nga sa vijon:

  • Përhapet
  • Komisioni 
  • Tarifat e shkëmbimit/gjatësisë së natës
  • Tarifat jotregtare

Përhapje – Nga 0,0 pips të disponueshëm në RoboForex

Përhapje tipike në llogarinë RoboForex ProCent
Përhapje tipike në llogarinë RoboForex ProCent

RoboForex ofron një minimum prej 0.0 pips përhapet, duke i bërë ata ndër ndërmjetësit më konkurrues dhe më të përballueshëm. Megjithatë, kjo diferencë minimale zbatohet për llogaritë me ekzekutime ECN. 

Diferencat ndryshojnë sipas llojeve të llogarive. Llogaritë me diferencat më të ngushta tërheqin komisione. Të Diferenca minimale në llogarinë cent dhe standarde është 1.3 pips, me komisione $0.

Por llogaritë ECN dhe prime janë të ngushta përhapur deri në 0.0 pips, me një komision $20 për madhësinë e lotit $1000000. Tarifa minimale për të tregtuar në R.Trader fillon nga 0.01 pip. 

RoboForex përdor përhapet lundrues, kështu që spread-et rriten dhe bien në varësi të tregut likuiditetit niveli. Por diferenca mesatare gjatë orëve normale të tregut mund të rritet në 1.4 ose 1.9 në cent dhe llogaritë standarde. Kjo varet nga mjetet financiare tregtohen. Mesatarja në ECN dhe prime është 0.7 pips. 

Tabela më poshtë tregon diferencat minimale dhe mesatare sipas llojeve të llogarive:

LlogariaMin. PërhapetPërhapja mesatareKomisioni
Pro cent1.3 pips1.8 pips0
Pro standard 1.3 pips1.8 pips0
ECN 0,0 pip0.7 pip$20 për $1000000
Kryeministër0,0 pip0.7 pip$20 për $1000000
R Tregtar0.010.5Nga $0.5

Përhapet në instrumentet e tregtimit 

Përhapje tipike në llogarinë RoboForex ECN
Përhapje tipike në llogarinë RoboForex ECN

Instrumenti përcakton gjithashtu kostot e tregtimit sepse diferencat ndryshojnë midis tyre. Përveç komisionit, informacioni në tryezë mund të zbatohet vetëm për instrumentet kryesore, të tilla si çiftet kryesore Forex. 

Diferenca në EURUSD ndryshon nga ajo që do të gjeni në GBPUSD ose USDNZD. Po kështu, diferenca në indekset kryesore si SP500 do të jetë e ndryshme nga US100. Preferenca e aktivit të tregtarit përcakton shpenzimet e tyre të tregtimit.

Në përgjithësi, aktivet që tregtohen zakonisht në treg zakonisht përjetojnë një përhapje të ngushtë. Likuiditeti është një faktor kryesor në kostot e tregtimit. Kjo është arsyeja pse shumë tregtarë i bazojnë strategjitë e tyre në instrumente me likuiditet të lartë.

Tabela e mëposhtme ndan përhapjen mesatare të RoboForex në tregjet e njohura:

SimboliPërhapetKomisioni 
EURUSD0.1$20 për $1000000 
GBPUSD0.7$20 për $1000000
USDJPY0.4$20 për $1000000
XAGUSD (Spot argjendi-USD)0.9$20 për milion
XAUUSD (spot ar-USD)9.54$20 për milion
Aksionet amerikaneNga $0.01Nga $0.5 
Aksionet e BE-së0.000Nga 2,8 €
Tregues0.5Nga $1

Komisionet – Nga $0 (në varësi të llojit të llogarisë RoboForex)

Komisionet tipike në RoboForex

Tarifat e komisionit RoboForex varen nga llojet dhe instrumentet e llogarisë. Tarifa nuk zbatohet për disa instrumente dhe llogari. Llojet e llogarisë me ekzekutimi i ECN, të tilla si ECN dhe prime, tërheqin komisione. Por përhapjet janë shumë të ulëta. Llogaritë cent dhe standarde nuk kanë komisione.

Si ngarkohen komisionet 

Siç tregohet në tabelat e mësipërme, tarifat e komisionit zbatohen për disa llogari dhe instrumente. Llogaritë cent dhe standarde kanë tashmë komisionet e tyre të integruara në përhapje. Kjo është arsyeja pse përhapja e tyre minimale nuk mund të bjerë nën 1.3 pips. Gjatë periudhave të larta paqëndrueshmëria, kur spread-et janë më të ngushta, tregtarët paguajnë minimalisht 1.3 pips (për forex kryesore) për të mbuluar koston e komisionit.

Llogaritë ECN dhe prime janë ndryshe nga standardi dhe cent. Struktura e tarifës është e bazuar në komision, ku tregtari sheh kuotat aktuale të çmimeve nga ofruesit e likuiditetit. Nuk do të ketë spread-e të shtuara, por aplikohet një tarifë fikse komisioni. RoboForex tarifon $20 për $1000000 të tregtuar. Shumë njerëz tregtojnë një kontratë më të vogël se kjo madhësi, kështu që le të themi se ju tregtoni njëqind mijë njësi me vlerë $100000. Ju do të paguani një tarifë komisioni $2 për këtë madhësi të lotit. Nëse shkoni në mini dhe tregtoni 10000 njësi me vlerë $10000, do të paguani një komision $0.2. 

Kjo tarifë komisioni është ndër më të ulëtat në industri për ofertat e llogarive ECN. Tarifat në R.Stockstrader janë paksa të ndryshme. Komisioni është shumë më i ulët, veçanërisht kur tregtoni aksione të mëdha në SHBA dhe Evropë. Tarifa fillon nga $0,5 komision për aksion. Përhapja e llogarisë R.Trader në forex fillon nga 0, dhe komisioni është $15 për $ 1 milion të tregtuar për palë.

Për ta përmbledhur, nëse jeni duke përdorur cent dhe llogari standarde, komisioni juaj është i përfshirë në përhapje. Ju nuk do të paguani një tarifë shtesë. Për ECN dhe prime, nëse hapni një tregti me vlerë $1 milion, $20 zbritet për komision. Kur mbyllni tregtinë, zbatohet i njëjti tarifë. Nëse tregtimi është 100000 njësitë e zakonshme me vlerë $100000, $2 zbritet kur hapni dhe mbyllni tregtinë. Kjo është $4 për rrotullim të 1 loti. Nëse tregtoni Forex në R.Trader, komisioni është më i ulët. Për 100000 njësi me vlerë $100000, do të paguani $1.5 kur të hapni tregtinë dhe të njëjtën shumë kur të mbyllni. Kjo është $3 për rrotullim të tregtisë $100000.

Tarifat e shkëmbimit – Nga $0 me llogari pa shkëmbim

Ndërroni llogaritë islamike pa pagesë në RoboForex
Llogaritë pa shkëmbim janë të disponueshme në RoboForex

RoboForex Tarifat e shkëmbimit i referohen kostos së kalimit të pozicioneve në ditën tjetër. Nëse i lini tregtitë hapur brenda natës, do të zbatohen shkëmbimet. Ato janë diferenca e normës së interesit midis dy monedhave në tregti. Sidoqoftë, llogaritë pa shkëmbim janë të disponueshme për tregtarët nga rajonet myslimane që nuk besojnë në interesa. Këto llogari aplikojnë një komision specifik bazuar në llojin e monedhës dhe madhësinë e lotit në vend të normave të interesit.

Agjentët nuk përcaktojnë tarifat e shkëmbimit. Bankat dhe kushtet e tregut përcaktojnë normat e interesit, të cilat mund të jenë pozitive ose negative. Swap-i rezulton nga diferenca midis normave të interesit të dy monedhave. Tregtari paguan tarifën për monedhën e shitur dhe fiton interes për monedhën e blerë. 

Për shembull, imagjinoni ju mbani një pozicion të gjatë gjatë natës në EURUSD. Do të fitoni interes në euro dhe do të paguani shkëmbime në USD. Do të jetë një swap pozitiv nëse norma e interesit në euro është më e lartë se USD. Ndërmjetësi do të kreditojë pozicionin tuaj me diferencën. Por nëse norma e interesit në USD (valuta e shitur) është më e lartë, do të jetë një swap negativ. Ndërmjetësi do të zbresë diferencën nga fondet tuaja tregtare.

Tarifat për Depozita RoboForex – $0

Asnjë tarifë depozitimi në RoboForex
Asnjë tarifë depozitimi në RoboForex

Depozitat janë falas në platformat e RoboForex. Aty eshte nje gamën e mënyrave të pagesës, dhe ndërmjetësi nuk paguan për përdorimin e ndonjërës prej tyre. Të gjitha transfertat në llogaritë tregtare në RoboForex janë falas. Megjithatë, shërbimet e pagesave mund të aplikojnë një tarifë depozitimi për shërbimet e tyre. Është e dobishme ta konfirmoni këtë me shërbimin që zgjidhni paraprakisht. Bankat gjithashtu mund të paguajnë për transfertat.

Tarifat për tërheqje – Nga 0.5%

Nuk ka tarifa për tërheqje në RoboForex

A tarifa e tërheqjes do të aplikohet për çdo transferim fondi nga RoboForex platformat (Tërheqjet të martën e parë dhe të tretë të çdo muaji kalendarik janë falas) përveç R.StocksTrader. Tarifa varet nga mënyra juaj e pagesës, por më e ulëta është 0,5%. Tarifat e tërheqjes janë të vetmet tarifa jo-tregtare që do të përjetoni në RoboForex. 

Metodat e pagesës përfshijnë transfertat bankare, kodet QR, kuletat elektronike dhe kartat. Tërheqjet e kartave kanë tarifat më të larta në 2.6% plus $1 ose 1€. Përjashtim bën karta China UnionPay, e cila tarifon 1.8% për tërheqjet. I vetmi shërbim me një tarifë më të lartë se tërheqjet me kartë është një transfertë bankare lokale në Malajzi, e cila kushton një tarifë prej 4%.

Atje jane më shumë se disa kuleta elektronike për të zgjedhur, duke përfshirë Perfect Money, AstroPay, Skrill, Neteller dhe të tjerë. Tarifat e tyre variojnë nga 0.5% në 1.9%. Nëse po kërkoni më të lirën, AstroPay dhe Perfect Money ngarkojnë 0,5% dhe dorëzojnë fondet brenda 24 – 48 orëve. Ata janë një opsion i shkëlqyeshëm nëse janë të disponueshëm në rajonin tuaj. Skrill tarifon 1%, ndërsa tarifa e Neteller është 1.9%, jo nën $1.

Tarifat e pasivitetit – $0

Nuk ka tarifa pasiviteti në RoboForex

Një nga gjërat e mira për RoboForex është se ndërmjetësi nuk ngarkon tarifat e pasivitetit. Marrja e një pushimi nga tregtimi nuk do t'ju kushtojë para me këtë ndërmjetës, ndryshe nga ndërmjetësit e tjerë. Llogaritë e fjetura mund të riaktivizohen dhe të mos penalizohen.

A është RoboForex një ndërmjetës i shtrenjtë?

Logoja zyrtare e ndërmjetësit RoboForex

Jo. Bazuar në gjetjet tona dhe në këtë rishikim të kostos së tregtimit, mund të konkludojmë se RoboForex nuk është një ndërmjetës i shtrenjtë. Në fakt, ato janë ndër brokerat me kosto më të ulët në treg. Krahasimi i tyre me konkurrentët do të tregojë se sa të përballueshme janë.

RoboForex është në gjendje të sigurojë spreads të shtrënguar në llogaritë e saj. Edhe spread-et standarde të llogarisë së saj bien brenda intervalit mesatar në treg. Diferencat minimale të llogarive ECN janë 0 pips dhe mesatarja është 0.7 pips. Këto tarifa janë më të ulëta se sa ofrojnë shumica e ndërmjetësve në të njëjtat lloje llogarish.

Komisioni mesatar për lot standard në treg është $3 për anë. Disa ndërmjetës ngarkojnë $4. Por komisioni i RoboForex në llogaritë e tij ECN është $2 për anë. Nëse përdorni këtë llogari R.Trader për tregtimin në forex, ju gëzoni një komision të ulët sa $1.5 për anë për 100000 njësi.

Shumë ndërmjetës kanë një tarifë pasiviteti për të penalizuar llogaritë e papërdorura pas periudhave specifike. Por RoboForex nuk tarifon për pushimin e llogarisë. E vetmja tarifë jo-tregtare që duhet pritur është tarifa e tërheqjes kur transferoni fonde. Por këto tarifa janë gjithashtu brenda normës mesatare që konkurrentët kërkojnë për të njëjtin shërbim.

Përfundim – RoboForex ofron tarifa konkurruese dhe kosto tregtare

Fillestarët dhe tregtarët me përvojë do gëzoni ndër kushtet më të mira të tregtimit në RoboForex. Kostot e tregtimit janë shumë konkurruese dhe platformat janë miqësore për përdoruesit. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth kostove të tregtimit në instrumente specifike, faqja e internetit e ndërmjetësit ofron informacion transparent për çdo lloj llogarie. Tregtimi pa shkëmbim është i disponueshëm dhe tarifat e përgjithshme të komisionit të RoboForex janë ndër më të ulëtat.

Pyetje të shpeshta në lidhje me tarifat RoboForex

A merr komision RoboForex?

Po, por jo në të gjitha llojet e llogarive. RoboForex ka llogari pa komision dhe llogari të bazuara në komision. Llogaritë cent dhe standarde janë pa komision. RoboForex ngarkon një komision $20 për $1 milion tregti. Tërheqjet gjithashtu tërheqin tarifa. Tarifa varet nga mënyra e pagesës dhe varion nga 0.5% në 4%.

A ka RoboForex tarifa pasiviteti?

Jo, një tarifë pasiviteti nuk zbatohet për platformat e RoboForex. Nëse llogaria juaj ka qenë joaktive për një kohë, mund të ktheheni në tregti pa paguar tarifa. Nëse keni probleme me aksesin në llogari, mund të kontaktoni mbështetjen dhe ata do t'ju ndihmojnë.

A është i sigurt RoboForex?

Po, RoboForex rregullohet nga disa entitete financiare, duke përfshirë IFSC, CySEC dhe FSC Hong Kong. Ndërmjetësi u themelua në vitin 2009 dhe ka vazhduar të lulëzojë. Bazuar në vitet e saj në industri, licencat dhe bazën e klientëve, është e sigurt të regjistroheni me këtë ndërmjetës.

A është RoboForex pa shkëmbim?

RoboForex ofron një llogari islamike pa shkëmbim që lejon tregtimin pa tarifa shkëmbimi. Këto llogari kanë norma komisioni fikse të përcaktuara nga monedhat dhe madhësia e pozicionit që tregtojnë. Komisioni për llogaritë pa shkëmbim nuk bazohet në normat e interesit bankar. Pra, tregtarët myslimanë mund të shmangin pagesën e interesit pasi kjo bie ndesh me besimet e tyre fetare. 

A është RoboForex i lirë për fillestarët?

Llogaritë RoboForex pro cent dhe pro standarde janë opsione të mira për fillestarët. Këto llogari nuk tërheqin komision, dhe diferencat e tyre mesatare janë 1.8 pips. Norma bie brenda mesatares së industrisë dhe fillestarët do të kenë akses në të gjitha tregjet e njohura.