12345
5 / 5
Vlerësimi i Ekipi i Binaryoptions.com
Withdrawal
5
Deposit
5
Offers
5
Support
5
Plattform
5

Rishikimi XM – Duhet të regjistroheni apo jo? – Test ndërmjetësi për tregtarët

 • Platformat MetaTrader 4 & 5
 • Përhapje të papërpunuara dhe konkurruese
 • Rregulluar nga CySEC, ASIC, DFSA, FCA & IFSC
 • Seksion i shkëlqyeshëm arsimor
 • Llogari demo falas në dispozicion

Ekzistojnë shumë kompani brokerimi në internet dhe të gjitha ato premtojnë shërbimet më të mira të investimeve dhe tregtimit. Kushtet e tyre të tregtimit dhe metodat e ekzekutimit ndryshojnë. Agjentët me reputacion të licencuar ofrojnë të njëjtin shërbim standard. Por disa përpiqen të mposhtin konkurrencën tarifa më të ulëta, kohë më të shpejtë të përpunimit dhe ekzekutime më të mira tregtare

Në këtë përmbledhje, ne ofrojmë gjetjet tona për XM Group, një nga ndërmjetësit me reputacion të licencuar me oferta shumë konkurruese. Ne kemi përfshirë informacion kyç për t'ju ndihmuar të vendosni nëse ndërmjetësi është i duhuri për ju. Gjeni detaje të plota në lidhje me platformat e ndërmjetësit, metodat e ekzekutimit, tarifat dhe më shumë më poshtë. 

Faqja zyrtare e XM
Faqja zyrtare e XM
→ Regjistrohu falas me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

What you will read in this Post

Çfarë është XM? – Fakte të shpejta për kompaninë

Pasqyrë e platformës XM - MetaTrader 5
Pasqyrë e platformës XM – MetaTrader 5

XM (Grupi XM) është një Forex online dhe CFD u prishënr e njohur për politikën e saj strikte të kuotave zero. Kompania u themelua në vitin 2009 në Qipro dhe tani është e njohur ndërkombëtarisht. 

XM ka Mbi 5 milionë klientë aktivë përhapur në 196 vende. Zyrat e tjera të saj globale janë të vendosura në Australi dhe në Mbretërinë e Bashkuar. XM siguron akses për të tregtuar mbi 1000 instrumente financiare, duke përfshirë forex, indekse, mallra, aksione dhe metale.

Deri më tani, ndërmjetësi ka qenë nderuar me mbi 30 çmime të industrisë. Këto përfshijnë çmimin COLWMA (City of London's Wealth Management Awards) për Ofruesin më të Mirë të Shërbimit Forex. XM ka qenë fitues i njëpasnjëshëm i këtij çmimi nga viti 2017 deri më sot.

Fakte rreth ndërmjetësit XM

Fakte rreth XM:

 • Krijuar në vitin 2009
 • Bazuar në degët ndërkombëtare si Australia, Greqia ose Qipro
 • 30+ njohje dhe çmime të industrisë
 • Më shumë se 5 milion llogari aktive 
 • 100% ekzekutime tregtare pa refuzime dhe zero rikuotime 
 • Të ardhura vjetore të vlerësuara prej $540 milion+ 
 • Ofron mbrojtje ndaj bilancit negativ
→ Regjistrohu falas me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

A është i rregulluar XM? – Pasqyrë e rregullores:

Logoja zyrtare e CySEC

Trading Point Holdings është kompania mëmë e XM, dhe ato janë regjistruar në disa entitete financiare globales në Evropë, Lindjen e Mesme, Mbretërinë e Bashkuar, Afrikë dhe Amerikën e Veriut.

Logoja zyrtare e Komisionit Australian të Letrave me Vlerë dhe Investimeve (ASIC)

Në Evropë, ndërmjetësi është një shoqëri investimi e regjistruar me CySEC si Trading Point of Financial Instruments Ltd. Një licencë që lejon kompaninë të "pasaportojë" shërbimet e saj financiare në rajone të tjera të BE-së dhe ZEE-së. XM gjithashtu operon në Sidney, Australi, nën një ASIC liçensë.

Logoja zyrtare e rregullatorit DFSA (Dubai)

Ndërmjetësi mban licenca nga juridiksione të tjera strategjike financiare, si Dubai. Si i tillë, XM është një ndërmjetës i sigurt për njerëzit në Lindjen e Mesme dhe Afrikën e Veriut (MENA). Këto organe financiare kërkojnë regjistrim në shoqëri të veçanta sigurimesh ose skema kompensimi. Ata janë përgjegjës për sigurinë e fondeve të klientëve.

Logoja zyrtare e Autoritetit të Sjelljes Financiare (FCA)

Këto trupa mbikëqyrë aktivitetet financiare të ndërmjetësit për të siguruar praktika të drejta biznesi. Ata kryejnë auditimet e nevojshme në intervale specifike, duke u siguruar që ndërmjetësi i përmbahet rreptësisht standardeve të kërkuara të cilësisë së shërbimit. Këto licenca rekomandojnë ndërmjetësin si një nga më të besuarit dhe të ligjshëm në industri. 

Logoja zyrtare e IFSC

Lista e rregullatorëve XM:

→ Regjistrohu falas me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

Masat e sigurisë për tregtarët dhe paratë tuaja

I sigurt për sigurimin e fondeve të klientëve në XM

XM funksionon nën mbikëqyrjen e organeve financiare të njohura globalisht. Këto rregulla kërkojnë që ndërmjetësi të ndajë paratë e klientëve nga të tijat. Në rast të pamundur dështimi të biznesit, fondet e klientëve do të mbeten të paprekura. 

XM përputhet me këtë rregull nga mbajtjen e fondeve të klientëve në bankat më të besueshme në juridiksionet e saj të rregulluara. Kompania është gjithashtu një nga ato që ofrojnë mbrojtje ndaj bilancit negativ. Ky funksion mbron llogaritë e përdoruesve gjatë paqëndrueshmërisë së lartë, duke siguruar që të mos hyni në borxhe duke humbur më shumë se kapitali juaj.

Përveç kësaj, licencat e ndërmjetësit kërkojnë rreptësisht kontribute në fondet specifike të kompensimit. Në rast të një mosmarrëveshjeje që ju jep të drejtën për një kërkesë, skema e kompensimit siguron që ndërmjetësi mund të përballojë të paguajë deri në 20000 €. Vini re se kjo skemë kompensimi zbatohet vetëm në disa juridiksione. 

Këto licenca gjithashtu bartin ligje të rrepta për mbrojtjen e të dhënave, duke kërkuar që ndërmjetësi të përdorë softuerin e kriptimit të nivelit më të lartë në uebsajtin dhe platformat e tij. Kjo do të thotë që informacioni juaj personal është i sigurt. Për këto arsye, mund të themi me siguri se XM ofron një mjedis të sigurt për të tregtuar dhe investuar në tregun financiar.

→ Regjistrohu falas me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

Rishikimi i ofertave dhe kushteve të tregtimit XM

Instrumentet e disponueshme të tregtimit në XM
Instrumentet e disponueshme të tregtimit në XM

Klientët mund të kenë akses më shumë se 1000 instrumente tregu në platformat XM. Këto përfshijnë tregjet më fitimprurëse, të tilla si monedhat, mallrat e forta dhe të buta, indekset, aksionet dhe kriptovalutat. Klientët mund të hyjnë në këto tregje përmes tregtimit CFD në internet. Ja çfarë të presësh me çdo produkt:

Forex

Diferencat mesatare për llogarinë standarde në XM
Diferencat mesatare për çiftet e monedhës në XM (për llogarinë standarde)

Tregtarët mund të hyjnë 55+ çifte forex në platformën e XM, duke përfshirë ato që tregtohen më shpesh në treg. Të mitur të ndryshëm fitimprurës dhe ekzotikë janë gjithashtu në dispozicion për të spekuluar. 

Përveç nga kryqe kryesore, prisni çifte si EURCAD, GBPNZD, NZDJPY, USDHUF dhe shumë tregje të tjera fitimprurëse në të gjitha kategoritë e monedhave. 

Tregu Forex është i aksesueshëm në të gjitha llogaritë dhe platformat e tij. Diferenca mesatare në çiftet kryesore varet nga lloji i llogarisë. Por për llogarinë Standard, prisni një përhapje tipike prej 1.7 pips gjatë orëve të pikut të tregut. Leva e aksesueshme varet nga juridiksioni i klientit. Por në Forex, ndërmjetësi mund të ofrojë deri në 1:1000.

Çiftet Forex:55+
Leva:Deri në orën 1000
Përhapet:Një përhapje tipike prej 1.7 pips gjatë orëve të pikut të tregut
Ekzekutimi:E menjëhershme
Disponueshmëria:Gjatë orarit të tregtimit
→ Tregtoni forex me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

Kriptovalutat 

Shpërndarja mesatare e kriptomonedhës në XM
Shpërndarja mesatare e kriptomonedhës në XM

XM ofron Mbi 30 çifte kriptomonedhash në tregtimin CFD. Klientët mund të tregtojnë monedha virtuale, të tilla si Bitcoin, Ripple, Litecoin, Ethereum, dhe me shume. Tregjet më të lëngshme të kriptove janë të gjitha në listë, dhe ju i aksesoni ato në të gjitha llojet e llogarive të saj. 

Konsumatorët mund tregtoni këto tregje kripto krahas monedhave kryesore, të tilla si EUR, GBP dhe USD. Prisni të shihni çifte si BTCEUR, ETHGBP, XRPUSD, etj. Diferencat në monedhat virtuale janë përgjithësisht shumë më të larta. Dhe më e ulëta në XM varion midis 0,0015 pips në 0,085 pips. Leva është e disponueshme dhe varet nga juridiksioni. 

Asetet e kriptomonedhës:30+
Leva:Deri në 1:250
Përhapet:Duke filluar nga 0,0015 pips
Ekzekutimi:E menjëhershme
Disponueshmëria:24/7
→ Tregtoni kriptovalutat me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

CFD-të e indeksit

Shpërndarja mesatare e Indeksit-CFD në XM
Shpërndarja mesatare e Indeksit-CFD në XM

Indekset përfshijnë grupe aksionesh të kompanive ose tregje të veçanta aksionesh. Nëpërmjet ofertave të indeksit të XM, ju fitoni akses në 20+ indekse të njohura në tregjet financiare. E cila ju lejon të tregtoni një shportë me aksione të kompanive të ndryshme si një instrument. 

Ju do të gjeni të mëdha indekset e kapitalit dhe të së ardhmes në platformën e ndërmjetësit, të tilla si US500cash, HK50cash, UK100, FRA40, dhe më shumë. Diferencat më të ulëta variojnë midis 0.04 pips dhe 16.0 pips, në varësi të aktivit. 

Aktivet e indeksit:20+
Leva:Deri në 1:1000
Përhapet:Duke filluar nga 0.04 pips
Ekzekutimi:E menjëhershme
Disponueshmëria:Gjatë orarit të tregtimit
→ CFD-të e indeksit të tregtisë me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

CFD-të e mallrave

Shpërndarja mesatare e mallrave-CFD në XM
Diferencat mesatare për CFD-të e mallrave në XM

CFD-të e mallrave janë a mundësi e madhe investimi për të zgjeruar portofolin tuaj. Ato janë veçanërisht fitimprurëse në këto kohë të vështira ekonomike globale. XM siguron akses në CFD të mallrave të forta dhe të buta, duke përfshirë kakaon, grurin, sheqerin, arin, argjendin dhe shumë të tjera. 

Leva është në dispozicion deri në 1:1000 për këto pasuri. 

Asetet e mallrave:8+
Leva:Deri në 1:1000
Përhapet:Duke filluar nga 0.0047 pips
Ekzekutimi:E menjëhershme
Disponueshmëria:Gjatë orarit të tregtimit
→ Tregtoni CFD-të e mallrave me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

Aksionet CFD

Diferencat mesatare të aksioneve-CFD në XM (për llogarinë standarde)

Stoqet janë ndër investimet më të njohura në tregun financiar. Tregtimi përmes CFD ofron mundësinë për të përfituar nga këto tregje edhe në këto kohë të vështira të rënies së çmimeve të aksioneve. 

Atje jane mbi 600+ aksione kompanish listuar në platformat tregtare të XM. Ju mund të tregtoni marka të njohura, si Apple, Alibaba, AT&T, Coca-Cola, Burberry, Adidas dhe shumë të tjera.

XM ofron tregtimi i aksioneve CFD me diferenca konkurruese, dhe klientët mund të fitojnë dividentë në disa aksione. Ndërmjetësi ofron gjithashtu levë, e cila ndryshon sipas juridiksionit. 

Asetet e aksioneve:600+
Leva:Deri në 1:1000
Përhapet:Duke filluar nga 0.1 pips
Ekzekutimi:E menjëhershme
Disponueshmëria:Gjatë orarit të tregtimit
→ Tregtoni CFD-të e aksioneve me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

CFD-të e energjisë

Shpërndarja mesatare e energjisë në XM
Shpërndarja mesatare e energjisë në XM

Energjitë janë përfshirë në linjën e produkteve të ndërmjetësit dhe janë të disponueshme në tregtimin CFD. XM ofron tregjet e njohura në këtë kategori, si nafta Brent, gazi i Londrës, gazi natyror, West Texas Intermediate (WTI) dhe të tjera.

Asetet energjetike:5+
Leva:Deri në 1:1000
Përhapet:Duke filluar nga 0.03 pips
Ekzekutimi:E menjëhershme
Disponueshmëria:Gjatë orarit të tregtimit
→ Tregtoni CFD-të e energjisë me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

Tarifat e tregtimit – Sa kushton tregtimi në XM?

Tarifat dhe kushtet e tregtimit të ndërmjetësit XM
XM ofron përhapje nga 0 pips

Tarifat e tregtimit në XM ndryshojnë sipas llojit të llogarisë. Ndërmjetësi përdor një strukturë të bazuar në komision dhe pa komision në çmimet e tij. Diferencat e ndryshueshme zbatohen për të gjitha llogaritë, duke lejuar që tarifat të ulen sa më të ulëta që të jetë e mundur gjatë kohës së aktiviteteve të larta të tregut. 

Llogaritë mikro dhe standarde janë pa komision, me një përhapje minimale prej 1.0 pip. Tarifa e komisionit është e integruar në rritje, kështu që kostot e tregtimit janë të gjitha në diferencë.

Llogaria ultra e ulët është gjithashtu një lloj komisioni zero por spread-et fillojnë nga 0.6 pips në të gjitha drejtimet. Diferencat në llogarinë e aksioneve varen nga shkëmbimi themelor. Një tarifë komisioni prej $3,5 zbatohet për një lot të tregtuar për çdo anë. Kjo tarifë është pak mbi mesataren $3 në treg.

XM ofron gjithashtu një Llogari zero ku përhapjet fillojnë nga 0.0 pips. Ky lloj llogarie është i aksesueshëm vetëm në rajone specifike, të tilla si juridiksionet e rregulluara nga FCA dhe CySEC. Zbatohen tarifat e komisionit.

XM gjithashtu ngarkon tarifat e shkëmbimit, të cilat ndryshojnë sipas aseteve dhe normave të interesit.

Këtu është një përmbledhje e tarifave të tjera në XM:

Tarifa:Informacion:
Shkëmbimi i tarifave për tregtitë e hapura gjatë natës:Për instrumentet e parave të gatshme aplikohen tarifat e rikthimit. Në vend të kësaj, produktet e së ardhmes kanë një datë skadimi, për ta, nuk ka tarifa për një natë.
Tarifa e mirëmbajtjes:$15 tarifë mirëmbajtjeje një herë e ngarkuar pas 90 ditësh pasiviteti.
Tarifa e pasivitetit:$5 në muaj pas 90 ditësh pasiviteti. Nëse bilanci i lirë është zero, nuk do të tarifohet asnjë tarifë pasiviteti.
Tarifa e depozitës:Asnjë tarifë depozitimi.
Tarifa e tërheqjes:Nuk ka tarifa për tërheqje.
Tarifa e të dhënave të tregut:Nuk ka tarifa për të dhënat e tregut.
→ Regjistrohu falas me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

Testimi dhe rishikimi i platformave tregtare XM

Platformat e disponueshme të tregtimit të ndërmjetësit XM
Platformat e disponueshme të tregtimit të ndërmjetësit XM

XM funksionon a modeli i biznesit të tavolinës tregtare, duke siguruar ekzekutim për të gjitha tregtitë. Tregtarët kanë likuiditet të garantuar për të gjitha tregtimet e tyre për shkak të rikuotimeve zero të ndërmjetësit dhe jo politikave të refuzimit. 

XM i ofron këto shërbime në platformën e saj të pronarit të internetit dhe MetaTraders 4 dhe 5. Këto janë të disponueshme në versione dhe sisteme operative të ndryshme. Më poshtë, ne ndajmë rezultatet e testeve tona të platformave tregtare të XM:

MetaTrader 4

Platforma WebTrading XM MetaTrader 4
Platforma WebTrading XM MetaTrader 4

MetaTrader 4 i XM ofron mjete standarde të disponueshme në softuerin e tregtimit. Përfshihen më shumë se 50 mjete dhe tregues grafiku. Platforma ju lejon të dizajnoni treguesit tuaj. Këshilltarët e ekspertëve janë aktivizuar në MT4 të XM. 

XM ruan MT4 ndërfaqe miqësore për përdoruesit. Përdoruesit mund të gjejnë lehtësisht veçoritë kryesore në panelin e kontrollit. Përditësimet dhe statistikat e tregut janë të dukshme në krye, duke e bërë atë lehtësisht të aksesueshme për tregtim.

Ti mundesh shikoni dhe menaxhoni historinë tuaj të tregtimit. Njoftimet me email shfaqen gjithashtu në fund, duke treguar mesazhe të rëndësishme nga ndërmjetësi për kushtet e tregut. Sidoqoftë, tregtimi i aksioneve CFD nuk është i disponueshëm në MT4.

→ Regjistrohu falas me XM tani dhe fillo të përdorësh MT4!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

MetaTrader 5

Pamja e përgjithshme e pultit dhe grafikët e XM MetaTrader 5
Pamja e përgjithshme e pultit dhe grafikët e XM MetaTrader 5

Tregtarët munden aksesoni të gjitha veçoritë në MT4 dhe më shumë në këtë platformë. 300 CFD shtesë aksionesh janë të tregtueshme në MT5 të XM. 

MT5 ofron më shumë se 80 mjete të analizës teknike dhe disa lloje porosish, duke përfshirë ndalesat në vazhdim dhe urdhrat në pritje. 

→ Regjistrohu falas me XM tani dhe fillo të përdorësh MT5!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

XM WebTrader

XM WebTrader në një laptop

WebTrader 4 është të aksesueshme në Windows ose Mac. Tregtarët mund të kenë akses në të gjitha linjat e produkteve të ndërmjetësit me përhapje duke filluar nga 1.0 pip.

Përfshihet gjithashtu funksioni i lajmeve të tregut së bashku me pothuajse të gjitha mjetet në MetaTrader 4 dhe 5. Të vetmet veçori që mungojnë janë Këshilltarët e Ekspertëve (EA) dhe funksionet e tregtimit social. 

→ Regjistrohu falas me XM tani dhe fillo të përdorësh WebTrader!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

MetaTrader 4 Multiterminal

Platforma multiterminale XM MT4 në një desktop

Platformat multiterminale XM ju lejojnë menaxhoni disa llogari në një terminal tregtar. Kjo do të thotë se hyrja në këto llogari është më e lehtë me një emër përdoruesi dhe fjalëkalim të vetëm. 

Multiterminali mbështet mbi 120 llogari me të gjitha mjetet e dobishme, duke përfshirë disa lloje porosish, tregues, etj. Ju mund të menaxhoni të gjitha llogaritë tuaja tregtare në një platformë të vetme dhe tregtitë ekzekutohen brenda një sekonde.

→ Regjistrohu falas me XM tani dhe fillo të përdorësh Multiterminalin MT4!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

Treguesit dhe disponueshmëria e grafikëve në XM

Treguesit dhe disponueshmëria e grafikut në XM MetaTrader 5

Tregtarët munden përdorni mbi 80 tregues teknikë dhe 40+ objekte analitike, duke përfshirë mjetet e vizatimit. Platformat, veçanërisht MT5, ju lejojnë të shikoni disa tabela në të njëjtën kohë. 

XM gjithashtu ofron të tijën treguesit e tendencës së brendshme, duke përfshirë lumenjtë, analizuesin, treguesit ADX dhe PSAR.

Këto janë mjete të avancuara me karakteristikat e mëposhtme:

 1. Siguroni një pasqyrë të thellë në drejtimin e tregut
 2. Trego pikat e konsolidimit 
 3. Sugjeron instrumentet më të mira të tregtueshme në kohë specifike.
→ Regjistrohu falas me XM tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Tregtimi celular përmes aplikacionit XM

Paneli i aplikacionit XM aktivizohet për iPhone

XM nuk ka një aplikacion të pronarit, por ofron tregtim celular në MT4 dhe MT5. Ky aplikacion mund të shkarkohet nga dyqanet e Apple ose Google Android.

Tregtimi në aplikacione celulare është nuk është i kufizuar pasi të gjitha veçoritë dhe mjetet thelbësore janë të disponueshme. Dizajni është standard dhe i thjeshtë, duke e bërë të lehtë për t'u përdorur.

Tregtarët munden aksesoni deri në 30 tregues teknikë dhe tre grafiku. Raportet e analizës së tregut janë gjithashtu të shikueshme; përdoruesit mund të hapin, mbyllin dhe monitorojnë tregtitë në lëvizje. Kufizimi i vetëm është madhësia e ekranit për shkak të ekranit më të vogël.

Përmbledhje e tregtimit celular:

 • Dizajn i thjeshtë dhe miqësor për përdoruesit
 • Tre lloje grafikësh dhe 30 tregues teknikë 
 • Përfshin mjetet e analizës së tregut
 • Në dispozicion në dyqanet e Google dhe Apple
→ Regjistrohu falas me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

Si të tregtoni në platformën XM (Tutorial)

Si të hapni tregti në platformën XM MetaTrader 5
Si të hapni tregti në platformën XM MetaTrader 5

Siç u përmend, XM ofron disa platforma tregtare. Nëse mund të përdorni MT4 ose MT5, atëherë tregtimi me të tjerët do të jetë mjaft i lehtë pasi ato përmbajnë vetëm dallime të vogla.

Prandaj, gjëja e parë që duhet bërë përpara se të tregtoni është që arsimohu për çdo MetaTrader, mundësisht MT5. Mësoni rreth mjeteve bazë për tregtimin e suksesshëm dhe kërkimin e klasave të ndryshme të aseteve të XM për të përcaktuar më të mirën.

për fat të mirë, XM ka video mësimore dhe artikuj që ofrojnë informacion të vlefshëm në lidhje me platformat, treguesit dhe mënyrën e përdorimit të tyre. Përfitoni nga këto burime dhe mësoni rreth mjedisit tregtar përpara se të filloni.

Pas edukimit të vetes, gjëja tjetër është marrja e aplikacionit. Nëse preferoni tregtimin në ueb, kjo është gjithashtu mirë. Tregtimi në celular kërkon shkarkimin e aplikacionit të dëshiruar dhe hyrjen në llogarinë tuaj tregtare. 

Pasi të keni hyrë, klikoni në ikonën e menysë dhe zgjidhni QUOTE për të shfaqur listën e aseteve dhe çmimet e kërkesës. Nëse tregu juaj i zgjedhur nuk është në listë, mund ta shtoni duke klikuar shenjën SHTO ose plus. Zgjidhni klasën e aktivit dhe zgjidhni tregun për ta shtuar në listën e kuotave.

Hapni një tregti të re duke klikuar në treg, p.sh. EURUSD. Klikoni mbi Porosia e re dhe zgjidhni pozicionin tuaj. Plotësoni detajet, të tilla si madhësia e kontratës dhe leva. Mos harroni të vendosni urdhrat kufi; dmth. stop humbje. Klikoni në OK, konfirmoni detajet dhe vendosni tregtinë.

→ Regjistrohu falas me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

Si të tregtoni Forex në XM

Si të tregtoni forex në platformën tregtare XM (MT4 WebTrader)

Forex është një tregtohen zakonisht, sidomos per te reja investitorët. Paqëndrueshmëria dhe të lartë likuiditetit e bëjnë atë zgjedhjen më të mirë për shumicën e investitorëve. XM ofron akses për të tregtuar më shumë se 50 palë në këtë treg. Kështu që ju do të keni një opsion të zbatueshëm midis çifteve të monedhave kryesore, të vogla dhe ekzotike.

Gjëja më e rëndësishme për të bërë përpara se të tregtoni Forex është të zgjidhni çiftet e parave tuaja të preferuara. Disa tregje janë më likuide dhe më të lehta për t'u tregtuar se të tjerët. Prandaj, zgjedhja e çiftit të përshtatshëm është thelbësore për një tregtim fitimprurës.

Maska e porosisë XM MT4 WebTrader

Pasi të keni zgjedhur tregjet tuaja, ndiqni këto hapa për të tregtuar Forex:

 1. Edukimi dhe analiza e tregut 

Siç u përmend, edukimi i vetes në tregun tuaj të dëshiruar është çelësi për tregtimin fitimprurës. Normat e interesit, inflacioni dhe situata politike dhe ekonomike zakonisht ndikojnë në kursin e këmbimit të monedhës. Mësimi i gjendjes së këtyre elementeve mund t'ju ndihmojë të parashikoni siç duhet nëse një kurs këmbimi do të rritet apo do të bjerë. Mjetet e ndryshme të analizës në platformat tregtare janë të dobishme për këtë qëllim. Njohuritë bazë të tregut janë jashtëzakonisht të rëndësishme për tregtimin e suksesshëm.

 1. Zgjidhni një strategji tregtare 

Strategjia e tregtimit duhet përfshini përcaktimin e qëllimeve dhe rregullave tuaja tregtare. Vendosni se si dhe kur do të hyni dhe dilni nga tregtia. Përcaktoni nivelet tuaja të rrezikut dhe ku të vendosni porositë tuaja limite. Ka shumë strategji tregtare dhe udhëzues në internet. Por hartimi i një plani personal bazuar në qëllimet tuaja dhe tregun e zgjedhur ju lejon të tregtoni më me besim.

XM MT5 - Grafiku Forex me tregues
Sigurohuni që të përdorni treguesit e tregtimit për të marrë rezultatet më të mira
 1. Ushtroni në një mjedis virtual 

Merrni avantazhi i ofertës demo falas të ndërmjetësit për të testuar qasjen tuaj dhe për të praktikuar tregtimin. Ju mund ta rregulloni stilin tuaj bazuar në rezultatet. Ushtrimi në një demo do t'ju ndihmojë të krijoni besim për të hyrë në treg.

 1. Identifikohu dhe bëj një tregti

Pas praktikës vjen tregtimi aktual në një llogari të drejtpërdrejtë. Pasi të regjistroheni, zgjidhni çiftin tuaj të zgjedhur Forex nga lista. Zgjidhni tregtinë që dëshironi të hyni, blini ose shisni. Shkruani detajet, duke përfshirë madhësinë e lotit dhe levën, dhe shtoni një koment nëse është e nevojshme. Futni urdhrat e ndalimit të humbjes ose merrni urdhra fitimi. Rishikoni detajet dhe vendosni tregtinë.

→ Tregtoni forex me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

Si të tregtoni kriptovaluta në XM

Avantazhet e tregtimit të kriptomonedhave me XM

Mund të tregtohen kriptovalutat dy mënyra të ndryshme. Ju mund ta tregtoni aktivin aktual duke blerë në një platformë shkëmbimi dhe duke e rishitur sapo çmimi të fitojë. Ky formular kërkon një portofol dixhital, të cilin mund ta sigurojë ndërmjetësi.

Mënyra tjetër është tregtia përmes Kontratës për Diferencat (CFD). Me këtë metodë, ju nuk zotëroni asetin dhe për këtë arsye, nuk mund ta mbani atë në një portofol. Ju thjesht jeni duke vënë bast mbi rritjen dhe rënien e çmimit. 

XM ofron tregtimin e kriptove përmes CFD, duke ju lejuar të tregtoni më shumë se 30 çifte. Të njëjtat rekomandime për Forex zbatohen këtu. Hulumtimi i tregut është edhe më i rëndësishëm sepse monedhat virtuale përjetojnë më shumë paqëndrueshmëri se asetet e tjera.

Elementet bazë që ndikojnë në lëvizjet e çmimeve të kriptomonedhës janë:

 • Mbulimi mediatik 
 • Ndjenjat e tregut
 • Rregulloret e qeverisë 
 • Shkalla e miratimit ose pranimit

Prandaj, është ia vlen t'i kushtohet vëmendje këtyre fushave pasi të zgjidhni asetet e kriptos për të tregtuar. Çmimet e kriptomonedhave mund të lëvizin midis dy pikave ekstreme brenda një periudhe të shkurtër. Pra, paqëndrueshmëria është e lartë, dhe po ashtu edhe potenciali për fitim ose humbje të madhe. Një plan i rreptë tregtimi dhe një strategji e kujdesshme janë thelbësore nëse dëshironi të përfitoni.

Për të tregtuar tregun e kriptove, pasi të regjistroheni, ndiqni këto hapa:

 1. Zgjidhni asetet në pultin tuaj. Klikoni në skedën e orës së tregut dhe zgjidhni simbolet. 
 2. Zgjidhni kripto dhe zgjidhni çiftet tuaja të zgjedhura për t'i shtuar ato në kuotat. 
 3. Klikoni në çiftin që dëshironi të tregtoni në listat e kuotave, p.sh., BTCEUR, dhe zgjidhni BLI ose SHIT. 
 4. Futni detajet e porosisë, duke përfshirë kufirin dhe porositë e tregut nëse është e aplikueshme. Shtoni një koment nëse dëshironi të mbani shënime të detajuara tregtare. 
 5. Rishikoni porosinë dhe vendosni tregtinë.
→ Tregtoni kriptovalutat me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

Si të tregtoni aksione në XM

Avantazhet e tregtimit të aksioneve në XM

Tregtimi ose investimi në aksione ju lejon aksionet e veta në kompani. Ekziston një mundësi për të fituar përmes dividentëve dhe rritjes ose uljes së çmimit. Ashtu si kriptovalutat, ju mund t'i blini dhe mbani ato. Ose mund të spekuloni mbi çmimet e tyre përmes CFD-ve. 

XM ofron tregtimin e aksioneve CFD, me mbi 600 aksione të kompanive individuale për të tregtuar. Ose mund të zgjidhni të tregtoni indekse, të cilat përfshijnë një grup aksionesh. Stoqet janë ndër tregjet më të tregtuara për shkak të mundësive të tyre. Hulumtimi dhe analiza mund t'ju ndihmojnë të vendosni se me cilin lloj aksionesh të kompanisë janë më të mirat për të filluar.

Ashtu si klasat e tjera të aseteve, Njohuritë bazë për këtë treg janë thelbësore nëse duhet të keni sukses. Çmimet e aksioneve ndikohen nga faktorë të ndryshëm, duke përfshirë gjendjen financiare të kompanisë dhe performancën e saj në treg. 

Gjenerali performanca e industrisë ndikon gjithashtu në çmimet e aksioneve të një kompanie. Për shembull, nëse industria e teknologjisë nuk po ecën aq mirë për shkak të një krize ekonomike, kjo do të reflektohej në çmimet e aksioneve të kompanive të teknologjisë. Ndjenja e tregut dhe vlerësimet e klientëve gjithashtu mund të shkaktojnë që çmimet të lëvizin ndryshe. Në thelb, analizimi i kompanisë në të cilën dëshironi të investoni është një pjesë thelbësore e tregtimit të aksioneve.

Përmes hulumtimit, ju mund zgjidhni pikat më të mira të hyrjes dhe daljes dhe të bëjë një fitim.

Ndiqni këto hapa për të vendosur një tregti aksionesh:

 1. Në pultin e platformës tregtare, klikoni mbi aktivet dhe zgjidhni aksionet
 2. Nga lista, zgjidhni simbolin e aksioneve për t'i shtuar ato në listën e kuotave. Për shembull, BABA është simboli për Alibaba.
 3. Në listën e kuotave, zgjidhni aktivin dhe zgjidhni Bli ose Shit.
 4. Vendosni detajet e transaksionit dhe vendosni kufijtë e nevojshëm 
 5. Rishikoni detajet dhe vendosni tregtinë
→ Tregtoni stoqet me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

Si të hapni llogarinë tuaj tregtare XM

Si të hapni një llogari tregtare në XM

Ajo merr 2 minuta ose më pak për të hapur një llogari tregtare me XM. Thjesht vizitoni faqen e internetit të ndërmjetësit dhe klikoni në Hap një llogari, e shfaqur me guxim në faqen kryesore. 

Pasi të ngarkohet formulari i regjistrimit, ndiqni udhëzimet dhe shkruani detajet e kërkuara. Këto përfshijnë emrin e plotë, numrin e telefonit, emailin, shtetin dhe llojin e llogarisë. 

Formulari i regjistrimit të llogarisë në XM

Zgjidhni MT5 nëse ju planifikoni të tregtoni aksione me ndërmjetësin. Aktivi nuk është i disponueshëm në MT4. Klikoni në vazhdim për të kaluar në faqen tjetër. Ndërmjetësi do të kërkonte më shumë detaje personale dhe qëllime tregtare në këtë formular. 

Formulari i detajeve të llogarisë tregtare në XM

Do t'ju duhet shkruani datën e lindjes dhe adresën e shtëpisë dhe përgjigjuni pyetjeve në lidhje me statusin tuaj të punësimit, të ardhurat dhe përvojën tregtare. Vini re se detajet që jepni duhet të përputhen me informacionin në ID-të dhe dokumentet e tjera të kërkuara. 

Pasi të plotësoni informacionin e nevojshëm, zgjidhni një fjalëkalim të fortë të llogarisë. Konfirmoni marrëveshjen tuaj me kushtet e shërbimit të ndërmjetësit duke klikuar kutinë e kontrollit dhe më pas klikoni në Hap një llogari reale.

Ju do të duhet të konfirmoni adresën e emailit. Ndërmjetësi do të kërkojë gjithashtu disa dokumente për të verifikuar identitetin tuaj. Kontrolloni emailin tuaj për lidhjen e konfirmimit dhe udhëzimet e mëtejshme për dërgimin e dokumenteve të verifikimit.

→ Regjistrohu falas me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

Llojet e llogarisë XM 

Përmbledhje e llojeve të llogarive tregtare në XM

XM ofron pesë lloje llogarish, i cili ju lejon të zgjidhni atë të duhurin bazuar në qëllimet dhe buxhetin tuaj të tregtimit. Ato përfshijnë llogari mikro, standarde, ultra të ulëta, XM zero dhe aksione. Më poshtë, ne ndajmë një përmbledhje të secilit lloj:

Mikro llogari

Specifikimet e llogarisë XM Micro

Llogaria mikro është i përshtatshëm për testimin e tregut live. Kërkon një depozitë minimale prej $5 dhe është në dispozicion në të gjitha rajonet në të cilat operon XM. Llogaria ju lejon të tregtoni madhësi minimale të loteve. Kjo është arsyeja pse është një zëvendësues i shkëlqyeshëm për një demonstrim falas nëse preferoni të bëni testet tuaja dhe të praktikoni në një llogari të drejtpërdrejtë. Një levë 1:30 është e disponueshme në këtë llogari nëse jeni brenda BE-së. Ata jashtë ASIC dhe rajoneve rregullatore të BE-së mund të kenë akses në levë deri në 1:500.

Llogari standarde

Specifikimet e llogarisë XM Standard

Llogaria standarde është a lloji me komision zero dhe është i disponueshëm në të gjitha rajonet. Llogaria është ideale për fillestarët dhe ofron të gjitha aktivet e tregtueshme të XM. Diferencat në këtë llogari janë lundruese dhe fillojnë nga 1.0 pip. Tregtarët mund të kenë akses deri në levën 1:500, në varësi të rregulloreve të rajonit. Depozita minimale e rekomanduar për llogarinë standarde është $100.

Llogari jashtëzakonisht e ulët

Specifikimet e llogarisë XM Ultra Low

Llogaria ultra e ulët XM është si mikro por në dispozicion vetëm për klientët australianë. Depozita minimale është gjithashtu $5, por spread-et lundruese fillojnë nga 0.6 pips, më e ulët se mikro, e cila fillon me 1.0 pip. Është një llogari pa komision si mikro, dhe leva maksimale është 1:30.

→ Regjistrohu falas me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

XM llogari zero 

Specifikimet e llogarisë XM Zero

llogaritë zero janë të disponueshme vetëm në juridiksionet e rregulluara nga FCA dhe CySEC. Është një llogari me spread zero me një tarifë komisioni $3.5 për çdo anë të tregtuar. Llogaria vjen me një VPS falas dhe levave deri në 1:30 është e arritshme. Depozita minimale për një llogari zero është $100.

Llogaria e aksioneve

Detajet e llogarisë së aksioneve XM

Siç nënkupton edhe emri, llogaria e aksioneve është specifike për tregtimin e aksioneve/aksioneve CFD. Klientët që tregtojnë nën tregjet globale XM, BE dhe rajonet e rregulluara nga ASIC mund ta përdorin këtë llogari. Diferencat dhe tarifat e komisionit ndryshojnë sipas aktivit dhe shkëmbimit bazë. Bonuset nuk vlejnë për këtë llogari dhe mbrojtja nuk lejohet. Llogaria është e aksesueshme vetëm në MT5.

Këto llogari kanë Ivariante slamike për ata që dëshirojnë të bëjnë tregti sipas ligjeve muslimane. Ofrohet gjithashtu një demo falas.

Duke përdorur ndonjë nga këto llogari përveç demonstrimit kërkon financim. Duhet të shtoni të paktën depozitën minimale përpara se të tregtoni drejtpërdrejt. 

→ Regjistrohu falas me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

A mund të përdorni një llogari demo në XM?

Si të hapni një llogari demo në XM

Po. XM ofron a llogari demo falas për vizitorët për të testuar shërbimet e saj ose për të praktikuar tregtimin.

Ndërmjetësi lejon klientët qasje në këtë llogari falas për një periudhë të pakufizuar. Mund të keni shumë llogari demo duke përdorur një adresë emaili dhe çdo lloj llogarie ka një version demo, përveç llogarisë së aksioneve. 

Kështu që klientët munden testoni të gjitha llojet e llogarive përpara se të tregtoni drejtpërdrejt. Kjo llogari virtuale është një kopje karboni e mjedisit real të tregut. Është një mundësi për të testuar paraprakisht të gjitha teknikat dhe stilet e tregtimit. Kjo ju lejon të shihni shërbimet e ndërmjetësit përpara se të regjistroheni.

→ Regjistrohu falas me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

Si të identifikoheni në llogarinë tuaj tregtare XM

Si të identifikoheni në llogarinë tregtare XM

Konsumatorët mund identifikohu për të tregtuar në aplikacionin celular ose desktopin. Të dy versionet janë të njëjta, që kërkojnë një ID përdoruesi dhe fjalëkalim.

Shkruani emailin tuaj në kolonën ID të përdoruesit dhe shkruani fjalëkalimin në rreshtin tjetër. Klikoni në hyrje për të hapur faqen e llogarisë suaj tregtare.

Forma e hyrjes së ndërmjetësit XM

Nëse keni probleme me fjalëkalimin, klikoni në butonin e harruar fjalëkalimin dhe ndiqni udhëzimet për të rivendosur fjalëkalimin. 

Nëse keni shtuar një Autentifikimi me 2 hapa, duke futur ID-në dhe fjalëkalimin tuaj do t'ju ridrejtojë në faqe për të rikonfirmuar hyrjen tuaj. 

Ndiqni udhëzimet për të përfunduar, duke futur kodin e nevojshëm për të hapur faqen e llogarisë.

→ Regjistrohu falas me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

Verifikimi: Çfarë ju nevojitet dhe sa kohë zgjat?

Kërkesat e verifikimit të ndërmjetësit XM

Kërkesat për verifikimin e identitetit në XM janë:

 1. Një ID kombëtare
 2. Dëshmia e adresës POA.

Letërnjoftimi kombëtar është i çdo lloji lëshuar nga qeveria e vendit tuaj. Mund të mjaftojë edhe një patentë shoferi. Dëshmia e adresës është çdo faturë e fundit e shërbimeve komunale që mban adresën tuaj të banimit. Një llogari bankare ose pasqyrë e kartës së kreditit është gjithashtu e pranueshme. 

Kërkesat e verifikimit (numri ID) të ndërmjetësit XM

Ndërmjetësi zakonisht dërgon udhëzime se si të ngarkohen këto dokumente. Skeda e dokumenteve të ngarkimit është e dukshme në pultin e platformës tregtare. 

Verifikimi mund të marrë nga një deri në tre ditë pune. Ndërmjetësi ju njofton sapo të përfundojë.

→ Regjistrohu falas me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

Metodat e disponueshme të pagesës për depozitim dhe tërheqje

XM ofron opsione të ndryshme përmes të cilit klientët mund të depozitojnë dhe të tërheqin nga llogaritë e tyre. 

Këto metoda përfshijnë:

 • Transfertat bankare 
 • Kartat e kreditit dhe kartat e debitit, duke përfshirë Visa, Maestro, MasterCard, Visa Electron dhe UnionPay.
 • Kuletat elektronike, si Neteller, Sticpay, Skrill, Moneybookers dhe WebMoney.

Disa mënyra pagese janë të menjëhershme, ndërsa të tjerave mund të duhen disa orë deri në ditë për t'u reflektuar. Depozitat janë përgjithësisht të menjëhershme nëse përdorni kartat kryesore ose opsionet e portofolit elektronik.

Metoda e transferimit bankar është më e ngadalta dhe mund të duhen deri në 5 ditë pune që fondet të arrijnë në skajin tjetër. Kjo vlen nëse jeni duke depozituar ose tërhequr nga llogaria tregtare. 

Përdorimi i disa kartave të debitit, si UnionPay, mund të marrë disa orë deri në ditë. Por është shumë më shpejt se transfertat bankare. 

→ Regjistrohu falas me XM tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Si të depozitoni para - Shpjegohet depozita minimale

Si të depozitoni para në XM

Ndiqni këto hapa për të depozituar para në llogarinë tuaj tregtare:

 1. Në faqen e sipërme të pultit, klikoni në skedën e depozitave
 2. Zgjidhni opsionin e pagesës që dëshironi të përdorni, p.sh. Visa, Skrill, etj.
 3. Plotësoni të dhënat e llogarisë që dëshironi të debitoni
 4. Rishikoni informacionin që keni futur dhe shkruani fjalëkalimin e llogarisë 
 5. Klikoni në Ok për të filluar transferimin 
Metodat e disponueshme të pagesës për depozitat në XM

Siç u përmend, depozitimi është i menjëhershëm duke përdorur shumicën e metodave të disponueshme. XM nuk tarifon për shërbimin, por kompania e pagesave ose banka mund të zbresë një shumë minimale si tarifë e tyre. Nëse zgjidhni transfertën bankare, mund të duhen ditë që depozita të pasqyrohet në llogarinë tuaj tregtare. 

Sigurohuni që keni transferuar të paktën depozitën minimale të kërkuar. Tregtimi në platformat e XM ka nevojë për një shumë minimale $5. Pra, transferimi duhet të jetë $5 dhe më lart. 

A Depozita minimale $100 rekomandohet për llogaritë standarde dhe zero. Por nën këtë shumë, jo më pak se $5, është e pranueshme. 

→ Regjistrohu falas me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

Depozitoni bonuse në XM

XM nuk ofron bonuse depozitash por u jep klientëve të sapo regjistruar një bonus $30. Kjo kredi është menduar për të testuar llogarinë REAL përpara se ta financojë atë për tregtim. Zbatohen termat dhe kushtet, dhe tërheqja e këtij bonusi nuk lejohet. (Ky bonus nuk është i disponueshëm për tregtarët EAA)

Tërheqja – Si të tërhiqni paratë tuaja në XM

Si të tërhiqni para në XM

Ndiqni hapat e mëposhtëm për të zhvendosni fitimet tuaja nga llogaria tregtare:

 1. Në panelin e kontrollit, klikoni në skedën e tërheqjes nga opsioni i menysë së fondeve
 2. Zgjidhni opsionin e pagesës që preferoni
 3. Plotësoni informacionin e nevojshëm të llogarisë në formularin e kërkesës
 4. Konfirmoni që të dhënat janë të sakta dhe klikoni në Subscribe

Ndërmjetësi fillon të përpunojë tërheqjen në kreditoni llogarinë marrëse. Por kjo mund të zgjasë më shumë se depozitat, pavarësisht nga mënyra e përdorur e pagesës. Megjithatë, disa zgjasin më shumë se të tjerët.

Në këtë rast, Metoda me kohën më të gjatë është opsioni i pagesës me kartë. Tërheqjet mund të zgjasin deri në një javë ose më shumë duke përdorur këtë opsion. Mënyra më e mirë e pagesës për tërheqje janë kuletat elektronike, të cilave mund të duhen 24 orë deri në 3 ditë për t'u përpunuar.

→ Regjistrohu falas me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

Mbështetja e klientit për tregtarët 

Seksioni mbështetës i ndërmjetësit XM

XM ofron shërbimet e mbështetjes së klientit në shumë gjuhë, dhe mund t'i kontaktosh nëpërmjet telefonit, bisedës së drejtpërdrejtë ose emailit. 

Mbështetja është e disponueshme gjatë gjithë ditës, çdo ditë (24/7), dhe numri i mbështetjes telefonike varet nga vendndodhja juaj. Për rajonet e rregulluara nga IFSC, mbështetja telefonike është +501 223-6696

Juridiksionet e tjera kanë numra të ndryshëm të linjës së ndihmës. Ato janë të arritshme me email përmes support@xm.com.

Numri i kujdesit ndaj klientit:Email:Bisedë e drejtpërdrejtë:Disponueshmëria:
+501 223-6696support@xm.comPo, në dispozicion24/7
→ Regjistrohu falas me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

Material arsimor – Si të mësoni tregtimin me XM

Video edukative të ndërmjetësit XM

Burimet arsimore XM janë më mirë se ato të ndërmjetësve mesatarë në industri. Së pari, demonstrimi i tij falas ofrohet në të gjitha versionet e llojeve të llogarive. Ai i lejon përdoruesit të praktikojë tregtimin në ofertat e ndryshme të llogarisë së tij.

Ndërmjetësi gjithashtu ofron mësime për fillestarët, uebinarë, video në YouTube dhe kurse të drejtpërdrejta për tregtarët e të gjitha niveleve. Vizitorët e faqes në internet dhe klientët ekzistues mund të kenë akses në këto burime arsimore.

Për më tepër, videot e tij funksionojnë informacion të vlefshëm mbi strategjitë e tregtimit, menaxhimin e parave, trajnimin e analizave teknike dhe themelore dhe tregtimin në Forex

→ Regjistrohu falas me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

Tarifa shtesë 

XM nuk ngarkon asnjë tarifë tjetër jotregtare. Depozitat dhe tërheqjet tërheqin zero tarifa dhe llogaritë e fjetura nuk penalizohen. 

Vendet e disponueshme dhe vendet e ndaluara 

XM është në dispozicion pothuajse në të gjitha vendet dhe rajonet, me përjashtim të zonave të kufizuara si Irani dhe Koreja e Veriut. Për shkak të rregulloreve, XM gjithashtu nuk mund të ofrojë shërbimet e tij për klientët me bazë në SHBA, Zelandën e Re, Kanada, Izrael dhe Kinë.

Përfundim – XM është një ndërmjetës i besueshëm që ofron kushte të mira

Çmimet e XM

Gjetjet tona tregojnë se XM është a zgjedhje relativisht e shkëlqyer për tregtarët e çdo niveli. Fillestarët mund të fitojnë lehtësisht njohuri dhe aftësi tregtare nga burimet e tij arsimore. Tregtarët me përvojë gjithashtu mund të mprehin njohuritë e tyre.

Sidoqoftë, ofertat e aktiveve të ndërmjetësit bien nën konkurrencën e tij dhe tarifa e komisionit mund të jetë më e ulët. Por duke marrë parasysh tarifat zero jo-tregtare, ofertat e njohura të aseteve dhe veçoritë e pasura të platformës, ne mund t'u rekomandojmë XM tregtarëve me shumë pasuri në mbarë botën.

→ Regjistrohu falas me XM tani!

(paralajmërim rreziku: 77.74% e llogarive CFD me pakicë humbasin para)

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) të XM:

A është XM një mashtrim?

Nr. XM është një ndërmjetës i rregulluar mirë që operon me licenca të shumta nga subjektet kryesore financiare. XM rregullohet nga FCA, ASIC, CySEC dhe DFSA. Këto licenca provojnë se ndërmjetësi është i ligjshëm dhe ofron shërbim cilësor standard. 

A mund të fitoni para në platformat XM?

Tregtimi është i rrezikshëm dhe kërkon njohuri bazë të tregut financiar. Ju mund të fitoni para në platformën e XM nëse edukoheni siç duhet për asetin që dëshironi të tregtoni. Tregtimi fitimprurës kërkon analiza të mira të tregut dhe strategjitë më të mira tregtare. 

A mund t'i besohet XM?

Po. XM filloi operimin në vitin 2009 dhe tani ka mbi 5 milionë klientë aktivë në mbarë botën. Kjo do të thotë se kompania është e besueshme dhe platformat e saj janë të sigurta. Ata operojnë me licenca të nivelit të lartë, të cilat mandatojnë mbrojtjen e klientëve. Ofrohen gjithashtu sigurim dhe mbrojtje ndaj bilancit negativ. 

Cila është depozita minimale e XM?

Depozita minimale XM është $5. Por rekomandohet një depozitë minimale $100 për llogarinë Standard dhe Zero. 

Sa tarifon XM për tërheqje?

Falas. XM nuk tarifon për tërheqje. Çdo tarifë e zbritur për këtë shërbim vjen nga ofruesi i shërbimit të pagesave.

Cilat janë tarifat e tregtimit të XM?

Përhapja mesatare në platformën e XM është 1.7 pips në llogarinë e saj Standard. Nuk ka komisione për këtë llogari. Diferenca tipike në llogarinë e saj Zero është 0.6 pips, me një tarifë komisioni prej $3.5.

Çfarë lloj ndërmjetësi është XM?

XM është një ndërmjetës në internet MetaTrader që ofron ekzekutime tregtare ECN dhe STP. Ndërmjetësi është i rregulluar mirë nga entitetet e nivelit të lartë global dhe premton tregti të rreptë pa rikuotime dhe pa refuzim për të gjitha llojet e llogarive të tij. Llojet e llogarive të XM ju lejojnë të tregtoni sipas tarifës suaj të preferuar dhe llojit të ekzekutimit. Ju gjithashtu mund të tregtoni mikro lote me diferenca të ulëta dhe komision zero. 

Si mund të vendos para në llogarinë time XM?

Hyni në llogarinë tregtare dhe klikoni në Depozitë në pultin tuaj. XM ofron mënyra të ndryshme pagese nga të cilat mund të lëvizni fondet brenda dhe jashtë platformave. Zgjidhni atë të preferuar dhe ndiqni udhëzimet. Plotësoni të dhënat e nevojshme dhe dorëzoni duke klikuar U krye. Nëse hasni ndonjë problem, kontaktoni mbështetjen përmes bisedës së drejtpërdrejtë, emailit ose telefonit.

Cila llogari XM është më e mira?

Llogaria më e mirë XM varet nga objektivat dhe plani juaj i tregtimit. XM ofron llogari pa komision dhe të bazuara në komision. Diferencat janë shumë më të ulëta në llogarinë e bazuar në komision, por rritet një komision $3.5 për palë. Një llogari mikro është gjithashtu e disponueshme nëse tregtoni madhësi të vogla kontratash.