12345
5 / 5
Vlerësimi i ekipit Binaryoptions.com Gati pse mund të na besoni Binaryoptions.com rishikon shërbimet e tregtimit sipas udhëzimeve dhe specifikimeve strikte. Brokerat dhe platformat testohen me para reale dhe kontrollohen të gjitha funksionet që janë thelbësore për tregtarët binare. Ne testojmë sigurinë, ofertën, tarifat, softuerin, mbështetjen dhe shumë më tepër në përvojën tonë dhe raportet e vlerësimit. Si tregtarë me më shumë se 10 vjet përvojë, ne e dimë saktësisht se çfarë është e rëndësishme kur zgjedhim një ndërmjetës të mirë dhe platforma tregtare. Shihni metodologjinë tonë se si të vlerësoni ndërmjetësit.
Tërheqja
5
Depozitë
5
Ofertat
5
Mbështetje
5
Platforma
5

Rishikimi XTB: Duhet të regjistroheni apo jo? – Testi i ndërmjetësit për Tregtarët

 • Ndërmjetësi i rregulluar
 • Mbi 4000 asete
 • Platforma profesionale
 • Llogari demo falas
 • Tarifa të ulëta dhe përhapje të papërpunuara
 • CFD-të dhe aktivet e aksioneve reale

Çfarë e bën një ndërmjetës i mirë? Pyetja nuk është e lehtë për t'u përgjigjur. Shpesh supozohet se numri i vlerësimeve është i mjaftueshëm për të gjykuar performancën e përgjithshme të një ndërmjetësi. Megjithatë, kjo është vetëm gjysma e së vërtetës.

Për më tepër, është thelbësore të shikoni nga afër kushtet e tregtimit. Shumica e njerëzve e dinë që XTB vlerësohet mirë nga shumë përdorues dhe ka një reputacion të shkëlqyer. Por çfarë ndodh me kushtet e tregtimit, spread-et dhe tarifat në XTB?

Me pak fjalë: Kushtet e tregtimit në XTB janë të shkëlqyera, dhe ndërmjetësi në internet ofron përhapje konkurruese. Në këtë përmbledhje, do të zbuloni numrat e saktë dhe pse XTB është ndër ndërmjetësit më të njohur në botë.

XTB ka mbi 400,000 klientë tregtimit në platformën e saj. Kjo mund të jetë gjithashtu sepse ndërmjetësi është shumë i vjetër. XTB ka mjete të ndryshme tregtare që klientët e saj mund t'i përdorin për të fituar tregtim fitimi në platformë. Sidoqoftë, përveç faktit që ndërmjetësi është i vjetër, ai është gjithashtu i besueshëm me një platformë tregtare të zhvilluar mirë.

Faqja zyrtare e XTB
Faqja zyrtare e XTB

Çfarë do të lexoni në këtë postim

Çfarë është XTB?

Platforma tregtare XTB
Platforma e tregtimit në internet e XTB

XTB është një brokerimi online kompania që ofron asete dixhitale për tregtarët në platformën e saj. Platforma filloi të funksionojë në vitin 2002, duke u siguruar që ofron shërbimin e nevojshëm për ata që kanë nevojë. XTB ka selinë e saj në dy rajone: Londër dhe Poloni. Përveç këtyre dy rajoneve, ndërmjetësi ka zyra në disa rajone të tjera. 

Tregtarët mund t'i besojnë platformës sepse ka organet rregullatore që mbikëqyrin operacionet e saj. XTB është nën rregullimin e duhur nga më shumë se një organ rregullator, ndryshe nga disa me vetëm një të vetëm. Meqenëse ndërmjetësi është nën rregullim, tregtarët dhe fondet e tyre janë në një mjedis të sigurt. 

Logoja zyrtare e XTB

XTB ka platforma tregtare që u ofron tregtarëve më shumë se 4000 aktive të tregtueshme. Këto aktive variojnë nga çiftet e monedhës Forex tek mallrat. Ata ofrojnë tarifa të ulëta tregtare për tregtarët, dhe platforma e tyre ka një teknologji të avancuar që e bën tregtimin të lehtë dhe të shpejtë për tregtarët. Ky ndërmjetës vazhdon të zgjerojë teknologjinë e platformës së tij për të ndihmuar tregtarët të shijojnë tregtimin.

Ndërmjetësi nuk e specifikon shumën e depozitës së saj; tregtarët mund të fillojnë të tregtojnë nga çdo shumë që depozitojnë në llogarinë e tyre. Ndërmjetësi ofron mënyra të mjaftueshme pagese që tregtarët të bëjnë depozita dhe tërheqje. Së fundmi, tregtarët gëzojnë bonuse të caktuara duke përdorur platformën e ndërmjetësit.

A është i rregulluar XTB? – Pasqyrë e rregullores

Logoja zyrtare e Autoritetit të Sjelljes Financiare (FCA)

XTB është nën rregullimin e duhur. Ajo ka më shumë se një rregullator financiar që kontrollon aktivitetet e saj në mënyrë që tregtarët të mund të gëzojnë një platformë tregtare të lirë dhe transparente. Rregullatorët e mëposhtëm sigurojnë që XTB mbron të drejtat tregtare të klientëve të saj: FCA, CySEC, IFSC, dhe KNF. Organizata kryesore rregullatore është FCA, një organizatë në Mbretërinë e Bashkuar. 

Logoja zyrtare e CySEC

Me rregulloret e disponueshme në platformë, është e qartë se është të sigurta për tregtarët. Kjo është një shenjë garancie për tregtarët. Nuk ka tarifa të fshehura në platformë sepse rregullatorët sigurojnë që tregtarët të kenë njohuri të mira për të gjitha tarifat e tregtimit përpara se të fillojnë të tregtojnë në platformën e ndërmjetësit. Megjithatë, përveç rregullatorëve, një tjetër siguri për tregtarët është se XTB funksionon për një kohë të gjatë.

Logoja zyrtare e IFSC

Rishikimi i ofertave dhe kushteve të tregtimit të XTB 

Platformat e tregtimit 

Platforma tregtare XTB

XTB u ofron tregtarëve platforma të ndryshme tregtare. Platformat e tregtimit të XTB janë të disponueshme për tregtarët e telefonave dhe ata që shijojnë tregtimin në desktopët e tyre. Ndërmjetësi ka platformën e tij specifike tregtare, të dizajnuar me teknologji të avancuar që e bën atë të konkurrojë me platformat e tjera të njohura tregtare si MetaTrader. Megjithatë, MetaTrader është gjithashtu i disponueshëm në ndërmjetës.

Si platforma xTrader5 ashtu edhe platforma MT4 kanë mjete të pabesueshme për të ndihmuar tregtarët gjatë tregtimit. Një pjesë e mjeteve të disponueshme janë treguesit e tregtimit dhe analitika për të ndihmuar tregtarët të kenë një aftësi të saktë tregtare, duke krijuar më shumë sukses për tregtarin. Platformat janë krijuar në një mënyrë unike që i ndihmon tregtarët të lundrojnë me sukses nëpër to.

Treguesit e tregtimit në XTB
Si të gjeni treguesit e tregtimit në XTB

Përveç nga disponueshmëria e treguesit e tregtimit dhe analitikë, tregtarët mund ta përballojnë me sukses platformën e ndërmjetësit sepse u siguron atyre mjete të ndryshme të tregtueshme. Gjëja e mirë për të pasur një gamë të gjerë aktivesh është se ju keni mjaft për të zgjedhur për të zgjeruar portofolin tuaj të investimeve.

Tregtarët e rinj në platformën tregtare kanë mundësinë për të kryej tregtimin e kopjeve sepse ky ndërmjetës e ka këtë veçori. Një tregtar mund të kryejë lehtësisht tregti me, të themi, aktivet Forex duke kopjuar stilin e tregtimit të një tregtari tjetër. Tregtarët gjithashtu aksesojnë materiale të ndryshme arsimore në platforma përmes mjeteve të ndryshme.

Platforma tregtare XTB nuk është e disponueshme vetëm në telefona dhe desktop; ju gjithashtu mund të monitoroni tregun në orën tuaj inteligjente. Kjo është vërtet e jashtëzakonshme. Shikimi i tregtimeve në orën tuaj inteligjente tregon se sa të avancuara janë platformat e ndërmjetësit. Tregtarët e tyre gjithashtu gëzojnë transparencë gjatë tregtimit në platforma.

Llojet e llogarisë së ndërmjetësit XTB

Llojet e llogarisë në XTB

XTB ofron vetëm ndërmjetësi Forex dy lloje kryesore të llogarive të tregtueshme tek tregtarët e saj. Si tregtar i ri, lloji i parë i llogarisë që mund të operoni do të jetë llogaria demo. Kjo llogari demo është e ndryshme nga llojet kryesore të llogarive. Llogaria demo është, ashtu siç sugjeron emri, një llogari demo, por ju mund të kryeni tregti në të dhe ta përdorni për t'u trajnuar përpara se të filloni të përdorni llogarinë kryesore.

Gjatë regjistrimit, ka dy llogari kryesore që tregtari mund të zgjedhë, kjo varet nga rajoni i tregtarit, por të dy ofrojnë kushte të ngjashme tregtimi. Llojet e llogarive janë të disponueshme për tregtarët, pavarësisht platformës në të cilën ata zgjedhin të tregtojnë. Këto lloje llogarish janë llogaria standarde dhe llogaria pro.

Llogari standarde

Llogaria standarde është a fillim i mbarë për të gjithë tregtarët e rinj. Lloji i llogarisë nuk është aq konkurrues sa llogaria pro dhe ofron një përhapje që ndryshon në varësi të llojit të aktivit me të cilin po tregtoni. Lloji i llogarisë u ofron tregtarëve levë të lartë deri në 1:500. Gjithashtu, tregtarët kanë akses në mjaft instrumente të tregtueshme në platformë, gjë që i ndihmon tregtarët të kenë një zgjedhje të gjerë kur zgjedhin aktivin me të cilin do të tregtojnë. Pronarët e llogarive standarde kanë ende mundësinë për të përdorur llogarinë demo edhe pas hapjes së llogarisë. 

Llogari pa shkëmbim

Megjithëse ky ndërmjetës ka dy lloje kryesore të llogarive, tregtarët mund të hapin një llogari pa shkëmbim. Llogaria pa shkëmbim është për klientët që banojnë në rajonet islame. Llogaria pa shkëmbim njihet ndryshe si llogari islame. Meqenëse kushtet tregtare të rajonit islam ndryshojnë nga rajonet e tjera, kjo llogari është vetëm për ta. Ai u ofron atyre një llogari demo dhe të njëjtin numër asetesh si llogaria standarde. Tregtarët gëzojnë gjithashtu levë të lartë deri në 1:500 me këtë lloj llogarie. 

Mjetet financiare të disponueshme për tregtim në XTB

Instrumentet e tregtimit në XTB
Asetet e disponueshme në XTB

XTB u ofron tregtarëve të saj instrumente të mjaftueshme tregtare për të zgjedhur. Platforma e brokerit ka aktive me likuiditet të lartë dhe i shfrytëzon ato. Tregtarët kanë akses në aktivet e mëposhtme në ndërmjetës: aksione, forex, indekse, mallra dhe kriptomonedha. Le t'i shohim mirë këto instrumente.

Stoqet

Përhapje tipike për stoqet në XTB
Përhapje tipike për stoqet në XTB

Klientët mund aksesoni aksionet në ndërmjetës. Kompania ka aksione nga kompanitë. Stoqet që ofrohen në XTB nuk janë fizike, por CFD. CFD-të e aksioneve janë çmime afatshkurtra të aksioneve në të cilat tregtarët mund të investojnë. Leva e disponueshme për aktivin është rreth 1:10. CFD-të e aksioneve janë investime të mira që tregtarët duhet t'i shtojnë portofoleve të tyre. Ndërmjetësi ka mbi një mijë aksione për të zgjedhur.

Forex

Forex përhapet në XTB
Diferencat tipike për çiftet e monedhës në XTB

Forex përfshin këmbimi i një monedhe me një tjetër prej nga vjen emri valutë. Ky aktiv përfshin çifte valutore që mund të përdoren për të bërë tregti. Ndërmjetësi ofron vetëm CFD në Forex që tregtarët mund t'i tregtojnë vetëm gjatë ditëve të javës - 24/5. Tregtarët mund të tregtojnë dhe të mbajnë pozicione gjatë natës, por për këtë veprim paguhet një tarifë. Janë rreth 50 çifte monedhash të disponueshme në platformën e ndërmjetësit.

Tregues

Spread tipike për indekset në XTB
Spread tipike për indekset në XTB

Përveç që kanë aksione individuale, tregtarët kanë akses për zgjerimin e tyre portofolet me indekset e aksioneve. Ndërmjetësi ka kompani të mëdha nga të cilat klientët e tij mund të zgjedhin. Ashtu si tregjet Forex dhe aksionet, indekset janë CFD. XTB ka mbi 20 indekse të disponueshme në platformën e saj.

Mallrat

Diferencat tipike për mallrat në XTB
Diferencat tipike për mallrat në XTB

Mallrat janë asete të mira për të zgjeruar portofolin tuaj të investimeve sepse ofrojnë të larta likuiditetit vlerë. Tregtarët mund të hapin tregje me çdo mall që zgjedhin, duke filluar nga bujqësia te energjia dhe nga energjia te metalet. Tregtarët kanë një gamë të gjerë zgjedhjesh për të bërë kur bëhet fjalë për zgjedhjen e mallit më të mirë. 

Kriptovalutat

Përhapje tipike për kriptovalutat në XTB
Përhapje tipike për kriptovalutat në XTB

Aktualisht, vetëm XTB ofron pesë kriptovaluta në platformën e saj. Këto kriptovaluta përfshijnë Bitcoin (kriptomonedha e saj kryesore) dhe altcoin si Litecoin, Ripple, dhe Ethereum. Kriptovalutat janë CFD dhe tregtarët mund të mbajnë pozicione brenda natës, duke e tregtuar këtë aktiv në platformën e ndërmjetësit.

Tarifat e tregtimit në platformën forex XTB

Platforma e tregtimit celular XTB

tarifat e tregtimit në XTB janë të ulëta. Me përhapjen e ngushtë me llogarinë standarde dhe pro, tarifat e ngarkuara për tregtimin e çdo aktivi në ndërmjetës nuk janë të larta. Sidoqoftë, përveç tarifave të ngarkuara për lot të përhapur, ndërmjetësi ka tarifa të tjera, të tilla si tarifa e tregtimit brenda natës për përdoruesit e llogarive standarde dhe pro. Pronarët e llogarive pro ngarkohen me një komision të veçantë në llogaritë e tyre pas çdo tregtie. 

Ndërmjetësi nuk i ngarkon tregtarët për depozitat dhe tërheqjet që bëjnë. Kur tregtarët duan të depozitojnë para në llogari, është falas; e njëjta gjë vlen edhe për procesin e tërheqjes. Tregtarët XTB ndryshohen për mosaktivitet, që do të thotë se nëse nuk e përdorni llogarinë tuaj për një kohë, do të ketë një shumë zbritje nga ndërmjetësi. 

Tarifa:Informacion:
Shkëmbimi i tarifave për tregtitë e hapura gjatë natës:Po, mund të llogaritet me formulën:
Shkalla e pikës së shkëmbimit x Vlera e pikës
Kostot e tregtimit:Ndërmjetësi ngarkon tarifat e tij duke pasur një spread për çdo tregti. Kostoja mesatare e përhapjes është rreth 0.6 dhe 2 pips gjatë orëve të pikut të tregtimit.
Tarifa e pasivitetit:Pas 12 muajsh pasiviteti, tarifohen $10 çdo muaj
Tarifa e depozitës:Asnjë tarifë depozitimi.
Tarifa e tërheqjes:Nuk ka tarifa për tërheqje.
Tarifa e të dhënave të tregut:Nuk ka tarifa për të dhënat e tregut.

Testi i platformave tregtare të XTB

Siç u pa më lart, ky ndërmjetës ka platforma të ndryshme që lejojnë hyrjen e tregtarëve mjetet financiare dhe bëni tregti me ta. Ky ndërmjetës nuk ka vetëm një platformë miqësore për përdoruesit përmes së cilës klientët e tyre mund të kryejnë tregti. Platformat ekzistuese në këtë ndërmjetës janë xStation 5 për ueb, xStation 5 për celular dhe platforma MetaTrader 4. Më poshtë është një përshkrim i saktë i secilës prej platformave të disponueshme në platformë.

xStation 5 për ueb

xStation 5 për ueb

Pesë platformat xStation janë projektuar nga XTB për ofrojnë shërbime të bazuara në forex për klientët e saj. Platforma është miqësore për përdoruesit pasi është e lehtë të lundrosh nëpër platformë. Tregtarët mund, me lehtësi, të bëjnë tregti duke përdorur platformën. XStation 5 për ueb është i disponueshëm vetëm për shfletuesit e uebit të desktopit. Tregtarët mund të vendosin platformën për t'u kontrolluar në orët e tyre inteligjente. XStation 5 për ueb ka mjete moderne të jashtëzakonshme për të ndihmuar tregtarët të vendosin tregti më të mira dhe më të sigurta në treg. Një veçori tjetër e kësaj platforme është se tregtarët mund të kryejnë lehtësisht tregtimin e kopjeve. 

xStation 5 për telefona celularë

Aplikacioni xStation 5 për telefonat celularë

Kjo platformë e veçantë është vetëm disponohet në aplikacionin celular si për Android ashtu edhe për iOS. Platforma gjithashtu ka veçori të jashtëzakonshme, si versioni në internet, dhe është tepër i lehtë për t'u përdorur. Hapësira miqësore për përdoruesit dhe identifikimi i lehtë i butonave e bëjnë të lehtë përdorimin. Grafiku ka tregues që ndihmojnë tregtarët të vendosin pozicione tregtare më të sakta dhe më të sigurta. XStation për pajisjet celulare mund të lidhet gjithashtu me orën inteligjente të një tregtari, veçanërisht ato që përdorin pajisjet Apple.

MT4

XTB MetaTrader 4

Përveç platformave të tij të dizajnuara vetë, XTB gjithashtu përmban Platforma MetaTrader 4 për tregtarët. Tregtarët tashmë të njohur me platformën MetaTrader mund ta përdorin këtë në vend të xStation. MT4 është i pajisur mirë me mjete të ndryshme tregtare që ndihmojnë tregtarët të kenë një përvojë më të mirë tregtare. Tregtarët gjithashtu mund të kryejnë tregtimin e kopjeve duke përdorur atë. 

MT4 është gjithashtu miqësore për përdoruesit dhe ofron një gamë të gjerë asetesh që tregtarët të kryejnë tregti me të. Duke qenë platforma MetaTrader 4, tregtarët mund ta përdorin atë në aplikacionin celular për të dyja pajisjet, dhe mund të përdoret gjithashtu në shfletuesin e internetit. Kjo e bën tregtimin fleksibël për secilin prej tregtarëve të tij.

Si të tregtoni në platformën tregtare XTB

Si të tregtoni në platformën XTB

A keni vendosur të filloni tregtimin duke përdorur platformën tregtare të XTB? Pastaj një nga gjërat e nevojshme që duhet të bëni përpara se të mund të tregtoni në platformë është krijoni një llogari me ndërmjetësin. Ky veprim mund të bëhet në telefonin tuaj ose në shfletuesin tuaj në kompjuter. Pasi t'i siguroni ndërmjetësit disa detaje të nevojshme për veten tuaj, mund të hyni në platformë.

Pasi të keni akses në platformë, është e nevojshme që ju ta bëni këtë praktikoni së pari me llogarinë demo. Kur hapni një llogari me XTB, do të keni akses në një llogari demo që tashmë ka para false. Ju mund t'i përdorni këto para për të vendosur tregti në asete të ndryshme të disponueshme në platformën e ndërmjetësit. 

Shitet limiti Stop dhe Bli në XTB

Megjithatë, nëse mendoni se jeni mjaft të mirë, mund të vazhdoni llogari live ju keni zgjedhur. Gjatë procesit të regjistrimit tuaj, ju mund të zgjidhni një lloj llogarie – qoftë llogari standarde apo pro. Zgjidhni aktivin me të cilin dëshironi të tregtoni në platformë. Por, përpara se të mund të bëni një tregti, duhet të siguroheni që e keni depozituar atë në llogarinë tuaj tregtare. Ndryshe nga shumica e platformave tregtare, nuk ka asnjë depozitë minimale që tregtari mund të bëjë në XTB; kjo do të thotë që tregtarët mund të depozitojnë aq pak sa $1 në llogarinë e tyre tregtare. 

Pasqyrë e platformës xStation

Pasi të keni financuar llogarinë tuaj tregtare XTB, mundeni vazhdoni të zgjidhni aktivet që dëshironi në portofolin tuaj. XTB ofron një shumëllojshmëri instrumentesh të tregtueshme, duke ju dhënë mundësinë për të diversifikuar portofolin tuaj të investimeve si tregtar. Megjithatë, është më mirë të zgjidhni asetet për të cilat keni interes. Në këtë mënyrë, ju mund të kujdeseni siç duhet për asetin.

Për të bërë një tregti, ju duhet zgjidhni një aktiv dhe hapni tregun me të. Futni shifrën që dëshironi të vendosni tregtinë dhe kohëzgjatjen. Do t'ju duhet gjithashtu të zgjidhni një pozicion në grafik dhe më pas mund ta konfirmoni procesin nëse jeni në rregull me gjithçka që keni bërë.

Në secilën prej platformave, qofshin xStation ose MetaTrader, tregtarët munden kopjoni teknikat e tregtimit nga tregtarët e tjerë. Për ta bërë këtë, sigurohuni që po zgjidhni një tregtar me një numër me rrezik të ulët. Në këtë mënyrë, ju jeni të sigurt se tregtari është mjaft i mirë për të kopjuar. Pasi të vendosni shumën me të cilën dëshironi të tregtoni, konfirmoni procesin. Brenda një kohe të shkurtër, procesi i kopjimit duhet të ketë përfunduar dhe tregtia juaj të jetë duke u zhvilluar.

Si të tregtoni Forex në XTB

Asetet Forex në XTB

Siç është përmendur tashmë, XTB ofron vetëm CFD Forex, dhe për të filluar tregtimin e tyre, klienti duhet të ketë një llogari tashmë tek ndërmjetësi. Pasi të keni hapur një llogari me ta, do të keni akses për të tregtuar çifte të monedhës Forex si ditën ashtu edhe natën. Pasi të keni hapur llogarinë tuaj, duhet të kreditoni llogarinë tuaj tregtare me disa para; në mënyrë të këndshme, XTB nuk ka një depozitë minimale të caktuar për klientët e saj. Kjo do të thotë që ju mund të filloni të tregtoni me çdo shumë në ndërmjetës.

Pasi të gjeni llogarinë, zgjidhni të njëjtën monedhë që dëshironi të tregtoni, qoftë USD në JPN ose USD në EUR. Pas zgjedhjes së çiftit të monedhës, duhet të vendosni shumën që dëshironi të përdorni për të hapur tregtinë. Konfirmoni që jeni gati për të tregtuar. XTB ka disa tregues tregtimi që do t'ju ndihmojnë si tregtar të merrni pozicione më të sakta dhe më të kujdesshme në grafikun e tregut Forex. 

Nëse jeni i ri, ka dy mënyra për ta bërë të lehtë tregtimin e Forex në platformat e XTB. Këto dy mënyra përfshijnë përdorimin e tregtisë së kopjeve dhe llogarinë tuaj demo. Ju mund të përdorni llogarinë tuaj demo për të trajnuar veten derisa të mendoni se jeni gati të përdorni llogarinë tuaj të drejtpërdrejtë. Me tregtimin e kopjeve, ju mund të kopjoni pozicionet e tregtarëve të tjerë në Forex. Vetëm sigurohuni që tregtari të jetë i mirë.

Asetet Forex:57+
Leva:Deri në 1:50
Kostot e tregtimit:Përhapje të ulëta nga 0.1 pips
Ekzekutimi:E menjëhershme
Disponueshmëria:Gjatë orarit të tregtimit

Si të tregtoni opsionet binare në XTB

Tregtarët nuk mund të hyjë opsionet binare në XTB sepse ndërmjetësi nuk i ofron këto. Opsionet binare janë tregti që thjesht kërkojnë një proces 'po' ose 'jo' nga tregtari. Është një nga aktivet më të lehta dhe megjithatë shumë të rrezikshme për t'u tregtuar. XTB, megjithatë, ofron disa asete të tjera për tregtarët e saj me kushte transparente tregtimi mbi to. Ne kemi aktive të tregtuara në XTB në këtë blog ose faqen e internetit për më shumë informacion rreth aktiveve të tregtueshme.

Si të tregtoni kriptovalutat në XTB

CFD-të e kriptomonedhave në IG

Tregtarët që kanë interes në kriptovalutat mund t'i tregtojnë ato në XTB. Edhe pse përpara se dikush të tregtojë kriptovaluta në platformën tregtare XTB, duhet keni një llogari tregtare me kompaninë. Pas hapjes së llogarisë suaj tregtare, mund të zgjidhni monedhat e disponueshme në platformën e tregtimit. 

Kur hapni llogarinë tregtare dhe e keni verifikuar llogarinë, mundeni depozitoni atë në llogarinë tuaj tregtare kështu që ju do të filloni të tregtoni sa më shpejt të jetë e mundur. Pasi paratë të pasqyrohen në llogarinë tuaj, nëse ndonjë prej kriptomonedhave ju intereson. Ndërmjetësi ka pesë monedha nga të cilat tregtarët mund të zgjedhin. Merrni pozicionin tuaj të tregtimit në grafikun e tregut të kriptove, vendosni shumën për tregtimin dhe sa kohë dëshironi që pozicioni të zgjasë. 

Është gjithashtu e mundur që përdorni tregtimin e kopjeve për kriptovalutat. Bëni tregtinë më të lehtë për veten tuaj duke kopjuar thjesht stilin e tregtimit të një tregtari të mirë që shihni në ndërmjetës. Tregtarët mund të mësojnë se si të tregtojnë kripto me llogarinë e tyre demo të disponueshme në ndërmjetës. Mbani në mend se kriptovalutat janë CFD.

Asetet e kriptomonedhës:49+
Leva:Zakonisht deri në 2:1, deri në 5:1 për disa asete të kriptomonedhave
Kostot e tregtimit:Asnjë komision
Ekzekutimi:E menjëhershme
Disponueshmëria:Gjatë orarit të tregtimit

Si të tregtoni CFD të aksioneve në XTB

Aksionet CFD në XTB

Tregtimi i aksioneve në XTB është i thjeshtë. Gjithashtu, stoqet nuk janë aksione fizike por CFD-të. Tregtimi i aksioneve me këtë ndërmjetës do të thotë që ju duhet të hapni një llogari me ndërmjetësin. Përveç CFD-ve të aksioneve të vetme, ka indekse të aksioneve në ndërmjetës. Ka mjaft opsione të aksioneve nga të cilat tregtarët të zgjedhin.

Financoni llogarinë tuaj me disa para dhe filloni të tregtoni me ndërmjetësin. Zgjidhni aksionet e kompanisë që dëshironi të tregtoni, shkruani shumën që dëshironi të përdorni dhe kohëzgjatjen e tregtimit. Pas kësaj, mund të shtypni "Vazhdo". Do të vini re që tregtia juaj është vendosur. Përdorni treguesit në ndërmjetësin për të ndihmuar në lehtësimin e tregtisë për veten tuaj.

Është e mundur të kryeni tregtimin e kopjeve për aksionet në XTB. Gjithashtu, përdorni llogarinë demo për t'u njohur me mënyrën se si funksionon tregu i aksioneve. XTB ofron kushte të favorshme tregtimi në lidhje me tregtimin e aksioneve në platformë. Tregtimi brenda natës është i mundur për ata që duan të tregtojnë duke përdorur këtë aktiv.

CFD-të e aksioneve:1898+
Leva:Shfrytëzojeni deri në 10:1 në CFD-të e aksioneve
Komisioni:$0
Ekzekutimi:E menjëhershme
Disponueshmëria:Gjatë orarit të tregtimit

Si të hapni llogarinë tuaj tregtare në XTB

Hapja e një llogarie me XTB është një nga proceset më të lehta të ndërmjetësve. Tregtarët mund të regjistrohen në platformë në shfletuesin e tyre të telefonit ose desktopit. Sot, ndërmjetësi ka më shumë se 300,000 tregtarë aktivë në platformën e tij, gjë që tregon se sa e sigurt është të tregtosh në ndërmjetës. Më poshtë është një metodë hap pas hapi për të krijuar llogarinë tuaj me ndërmjetësin.

Hapi 1 – Krijoni llogarinë tuaj tregtare 

Krijimi i një llogarie tregtare me XTB

Hapi i parë për të hapur llogarinë tuaj është duke krijuar llogarinë tuaj tregtare me ndërmjetësin. Vetëm në faqen kryesore të ndërmjetësit, tregtarët do të shohin butonin e krijimit të llogarisë pranë butonit të llogarisë demo. Klikoni mbi të për të vazhduar. Do të shihni një formular që duhet të plotësoni kur të klikoni mbi të. Plotësoni atë me emailin tuaj dhe shtetin ku banoni. Pasi ta keni bërë këtë, do të shihni disa kushte që duhet të nënshkruani në të njëjtën faqe. Nuk do të mund të vazhdoni nëse nuk i shënoni të gjitha kushtet. 

Pasi të keni kaluar procesin, klikoni mbi vazhdoni të vazhdoni në fazën tjetër. Hapi tjetër do të jetë që ju të vendosni një fjalëkalim të fortë për të mbrojtur llogarinë tuaj nga vjedhja. Sigurohuni që fjalëkalimi është diçka që mund ta mbani mend, pavarësisht se çfarë ndodh.

Hapi 2 – Plotësoni formularin KYC

Plotësimi i formularit KYC në XTB

Pas hapit të parë, tjetri do të jetë plotësoni KYC formë. Formulari përbëhet nga informacione të tilla si emri juaj i plotë. Ju do të duhet të shkruani mbiemrin dhe emrin tuaj. Këshillohet që kur vendosni emrin tuaj, sigurohuni që ta bëni ashtu siç e keni në kartën e identitetit që do të dorëzoni më vonë. Jo vetëm që do të plotësoni emrin tuaj, por tregtari do të duhet gjithashtu të fusë datën e lindjes dhe numrin e telefonit dhe të konfirmojë kombësinë e tij.

Pas këtij seksioni, tregtari do të duhet nënshkruajnë një term që vërteton se nuk janë shtetas amerikanë dhe informacione të tjera si të ardhurat e tyre vjetore, shuma e pritur e investimit dhe burimi kryesor i të ardhurave. Pasi të keni përfunduar këtë proces, mund të klikoni në butonin e hapit tjetër. Tregtarët gjithashtu mund të shkojnë në faqen e mëparshme nëse diçka duhet të korrigjohet. 

Për të plotësuar formularin KYC, tregtarët duhet plotësoni siç duhet detajet e adresës së tyre, duke përfshirë numrin e shtëpisë dhe kodin postar. Ky proces do të kërkojë gjithashtu që tregtarët të zgjedhin gjuhën e tyre të preferuar. Pasi të plotësoni formularin KYC, do t'ju duhet të verifikoni informacionin që keni dhënë.

Hapi 3 – Verifikoni llogarinë tuaj tregtare 

Verifikimi i llogarisë XTB

Për të verifikuar llogarinë e tyre, ndërmjetësi Forex XTB kërkon mjetet e identifikimit që miraton qeveria. Këto mjete identifikimi përfshijnë dokumente që tregtari duhet të dorëzojë. E para do të jetë karta e identitetit kombëtar, karta e votuesit ose patentë shoferi. Dokumenti tjetër është një dëshmi e adresës e cila mund të vijë në formën e një faturë shërbimi ose një pasqyrë bankare. Pasi të klikoni mbi vazhdim, ndërmjetësi do të marrë 24 orë për të vërtetuar llogarinë tuaj për tregtim. Ju mund të përdorni llogarinë e provës gjatë pritjes për të ditur se si funksionon platforma e XTB.

Hapi 4 - Filloni tregtimin

Si të bëni një porosi në XTB

Pasi llogaria juaj të jetë gati për përdorim, atëherë çfarë prisni? Zgjidhni aktivet për t'i shtuar portofolit tuaj dhe filloni të tregtoni me to. Është e mundur të tregtoni aktive të shumta në të njëjtën kohë në ndërmjetës falë teknologjisë së përparuar në platformën e tij. Sidoqoftë, duhet të financoni llogarinë tuaj përpara se të tregtoni në platformë.

Si të regjistroheni në XTB

Si të identifikoheni në XTB

Hyni përsëri në llogarinë tuaj tregtare duke klikuar në butonin e hyrjes në krye të ekranit të faqes së internetit të shfletuesit. Butoni nuk është mjaft i dukshëm pasi është i vogël, por mbi butonin e krijimit të llogarisë. Pasi të klikoni mbi të, do t'ju kërkohet të identifikoheni në llogarinë Demo/xStation ose në zyrën e klientit. Klikoni në llogarinë demo/xStation. Hapi tjetër do të jetë futja e llogarisë së emailit që keni përdorur për të krijuar llogarinë dhe fjalëkalimin që keni krijuar. Detajet që futni duhet të jenë të sakta përpara se të mund të riktheni platformën tuaj të tregtimit. 

Megjithatë, nëse nuk mundeni mbani mend detajet e hyrjes në llogarinë tuaj, thjesht mund të klikoni në tekstin e butonit të fjalëkalimit të harruar. Pasi ta bëni, XTB do të kërkojë që të shkruani emailin tuaj dhe një lidhje do të dërgohet në adresën e emailit. Shkoni te posta juaj dhe klikoni në lidhjen për të hyrë përsëri në llogarinë tuaj tregtare. Pasi ta keni, mund të filloni të tregtoni në platformë edhe një herë. 

Nëse jeni duke shkuar në një pushim nga tregtimi, sigurohuni që të identifikoheni më shumë se një herë brenda një muaji për të parandaluar që llogaria juaj të ngarkohet me tarifat e pasivitetit. Ju nuk keni nevojë të kryeni ndonjë tregti. Identifikimi është mjaft i mirë. Ju madje mund të dilni shpejt pasi të identifikoheni. 

Si të depozitoni fonde në llogarinë tuaj

Si të depozitoni fonde në XTB

Bërja e depozitave në llogarinë tuaj tregtare është e thjeshtë dhe procesi është falas. Pas krijimit të llogarisë tuaj, sigurisht, klienti do të duhet të financojë llogarinë e tij për të tregtuar. Kjo është mënyra e vetme përmes së cilës tregtarët mund të fillojnë të tregtojnë me asetet e ndryshme të disponueshme në platformë. Pasi të keni krijuar llogarinë tuaj, ndiqni hapat e mëposhtëm për të financuar llogarinë. 

Hapi 1: Klikoni në butonin e depozitimit

Pasi ju klikoni butonin e depozitimit, do të çoheni në një faqe ku mund të zgjidhni një mënyrë pagese. Duke qenë se XTB është një grup dixhital forex, mjetet e pagesës janë me metodën elektronike.

Hapi 2: Zgjidhni mënyrën tuaj të preferuar të pagesës

Mënyrat e pagesës në XTB

faqja e mënyrës së pagesës, ka më shumë se një metodë përmes së cilës klientët mund të dërgojnë fonde në llogaritë e tyre. Megjithatë, mënyra për të përdorur funksionon në varësi të rajonit ku ndodheni. Disa mënyra pagese nuk funksionojnë në disa rajone, ndërsa të tjera funksionojnë në mënyrë perfekte. Më i përdoruri është ose transferta bankare ose karta ose PayPal.

Këtu janë disa nga mënyrat e disponueshme të pagesës në ndërmjetës (disa mënyra pagese varen nga vendi juaj i banimit):

 1. transferte bankare
 2. Kartë Viza
 3. MasterCard
 4. Neteller
 5. PayPal
 6. BlueCash
 7. PayU

Këto dhe metoda të tjera janë në dispozicion për klientët për të zgjedhur. Pasi të zgjidhni metodën që ju përshtatet më së miri, vazhdoni procesin.

Hapi 3 – Futni shumën e depozitës

Futni shuma që jeni gati të depozitoni në llogari. Ndryshe nga shumica e platformave Forex, XTB nuk kërkon që tregtarët e tij të depozitojnë para nga një shifër e caktuar. Kjo do të thotë që depozita minimale mungon në këtë platformë ndërmjetësi. Tregtarët mund të fusin çdo shumë që dëshirojnë të fusin dhe ta dërgojnë atë në llogarinë e tyre tregtare. Pasi të keni futur figurën, konfirmoni procesin.

Hapi 4 - Filloni tregtimin 

Pasi paratë të shfaqen në llogarinë tuaj tregtare, mundeni filloni të tregtoni në platformë. Ju filloni të bëni tregti me cilindo nga asetet që preferoni. Thjesht shijoni pjesën tjetër të përvojës suaj tregtare në platformën e XTB.

Rishikimi i tërheqjes – Si të tërhiqni fondet në XTB

Si të tërheqni fonde në XTB

Pasi të keni bërë fitime nga tregjet që keni hapur, mund t'ju duhet tërhiqni ato nga llogaria juaj tregtare. Kjo është shumë e lehtë për t'u bërë gjatë pushimit. Hapat e mëposhtëm më poshtë do t'ju ndihmojnë të bëni tërheqje nga llogaria juaj tregtare XTB në një kohë të shkurtër.

Hapi 1: Hyni në llogarinë tuaj

Për të hyrë në llogarinë tuaj tregtare, shkruani fjalëkalimin dhe emailin pasi të keni zgjedhur hyrjen në faqen kryesore të faqes së internetit. Pasi ta bëni, do të shihni një buton tërheqjeje në ekran. 

Hapi 2: Klikoni në butonin e tërheqjes

Butoni i tërheqjes në XTB

Kur klikoni në skedën e tërheqjes, a do të shfaqet mbivendosja përmbledhëse, duke ju kërkuar të vendosni numrin e llogarisë ku dëshironi të dërgohen paratë dhe shumën që dëshironi të tërhiqni. Në XTB, mënyra e vetme e pagesës që funksionon për tërheqje është mënyra e transfertës bankare. Sidoqoftë, është i shpejtë. Tregtarët mund të tërheqin shpejt para nga llogaritë e tyre tregtare. Procesi i tërheqjes

Mbështetja e klientit për tregtarët

Si të kontaktoni mbështetjen në XTB

Për të filluar, XTB ka mbështetje shumë e mirë ndaj klientit. Qendra e thirrjeve është në dispozicion për një javë të tërë dhe rreth orës. Kjo do të thotë që tregtarët mund të komunikojnë me agjentin e thirrjeve të ndërmjetësit në çdo kohë. Kjo qendër telefonike është gjithashtu e disponueshme për të folur me tregtarët në gjuhë të ndryshme. Kjo është një gjë e mirë sepse tregtarët mund të komunikojnë lirisht më mirë me kompaninë. Përveç qendrës së thirrjeve, XTB ka mbështetje tjetër për tregtarët e tyre.

Mjete të tjera të mbështetjes për tregtarët përfshijnë një agjent i klientit në internet. Kur shkoni në faqen e internetit të XTB, ka një ikonë në këndin e poshtëm djathtas, një ikonë jeshile. Klikoni mbi të për të biseduar me agjentin e klientit në internet. Tregtarët mund të zgjedhin më shumë se një gjuhë. Koha e përgjigjes së agjentit të klientit është e shpejtë.

Gjithashtu, klientët kanë një Seksioni FAQ në faqen e internetit. FAQ qëndron për pyetjet e bëra shpesh; në seksionin FAQ, ndërmjetësi ka përgjigje për disa pyetje që tregtarët kanë më shumë gjasa t'i bëjnë. Është një mjet i shpejtë për të marrë pyetje nga ndërmjetësi. Tregtarët madje mund t'i dërgojnë postë ndërmjetësit. Ka adresën e postës për mbështetje për tregtarët në faqen e internetit. Më poshtë janë informacionet e kontaktit të ndërmjetësit Forex XTB.

Si të mësoni tregtimin me XTB

Seksioni arsimor XTB

OctaFX u siguron tregtarëve të saj mënyra të ndryshme për të mësuar të tregtoni në platformën e saj. Këto mënyra përfshijnë burime arsimore, uebinarë dhe një llogari demo. Le të shohim se si ata i ndihmojnë tregtarët të mësojnë.

Burimet arsimore

XTB ofron kurse që tregtarët mund të ndjekin për të përmirësuar aftësitë e tyre tregtare. Kurset shpjegohen tërësisht për të përmirësuar kuptimin e shpejtë të informacionit të tyre. Përveç kurseve, tregtarët XTB kanë akses në artikuj që përmbajnë informacione të ndryshme se si të tregtohen dhe çfarë do të thotë një aktiv i veçantë në ndërmjetës. Burimet arsimore të ndërmjetësit janë të besueshme.

Webinare

Uebinarë XTB

Webinarët janë biseda video që ndërmjetësi organizon për tregtarët në platformë. Tregtarët mund të mësojnë shumë nga webinarët. Ata madje mund të mësojnë rreth strategjive të tregut në këto webinare. Është një mënyrë e mirë për të kapur hapin si një tregtar i ri në platformë.

Llogaria demo XTB:

Llogaria demo është e disponueshme dhe falas për tregtarët në platformën e ndërmjetësit. Është një metodë përmes së cilës tregtarët mund të marrin njohuri të dorës së parë se si të tregtojnë në platformë. 

Në cilat vende është i disponueshëm XTB?

XTB ndërmjetësi forex është në dispozicion në 180 vende. Dhe ka zyra nën rregullimin e duhur në 11 vende, duke përfshirë selinë.

Disa nga vendet ku ndërmjetësi është i disponueshëm për të përfshirë ato më poshtë:

 1. Polonia
 2. MB
 3. Nigeria
 4. Gjermania
 5. Spanja
 6. Brazili
 7. Republika Çeke
 8. Franca
 9. Afrika e Jugut

Ndërmjetësi është megjithatë nuk disponohet për tregtarët që janë në SHBA, Kanada dhe disa vende të tjera

Avantazhet e përdorimit të platformës tregtare XTB

Disa avantazhe të përdorimit të një ndërmjetësi forex XTB përfshijnë si në vijim:

 1. Ndërmjetësi nuk ka kufi për shumën e depozitës që tregtarët mund të bëjnë.
 2. Tregtari ka platforma që janë teknologjikisht të avancuara dhe qëndron me platformat kryesore të industrisë.
 3. XTB lejon tregtimin brenda natës për aktivet e tij.
 4. Të dy depozitat dhe tërheqjet janë pa pagesë në XTB.
 5. Platforma e tregtimit nuk është e kufizuar vetëm në një pajisje. Mund të përdoret në telefona, laptopë, madje edhe në orë inteligjente.
 6. Ndërmjetësi ka një gamë të gjerë aktivesh. 
 7. Kompania është nën rregullim nga më shumë se një rregullator financiar.
 8. XTB ka mbështetje për klientët që komunikon në shumë gjuhë.
 9. Tarifat e tregtimit janë të ulëta.
 10. Ofron një llogari demo.
 11. Platforma është miqësore për përdoruesit.

Disavantazhet e përdorimit të platformës tregtare XTB

Këtu janë disa nga disavantazhet që vijnë nga përdorimi i platformës tregtare XTB:

 1. Llogaria demo zgjat vetëm një muaj.
 2. Ndërmjetësi ofron vetëm aktive në CFD.
 3. Tarifat e tregtimit janë të ulëta, por jo kur krahasohen me disa ndërmjetës të tjerë Forex.

A është XTB një platformë e besueshme tregtare?

Çmimet e XTB

Po, është një platformë e besueshme tregtare pasi ka treguar se mund t'i besohet. Ndërmjetësi ka rregullatorë ndërkombëtarë që sigurojnë që ndërmjetësi të jetë i qëndrueshëm. Fondet e tregtarëve mbahen në një llogari të ndryshme nga ndërmjetësi. Tregtarët mësojnë shumë rreth tregtimit në Forex përmes mjeteve të ndryshme. XTB deri më tani nuk ka asnjë raport për veprime mashtruese të kryera ndaj tregtarëve të saj. 

Përfundim - XTB është i besueshëm dhe ofron kushte të shkëlqyera tregtimi

Edhe pse XTB ofron vetëm asete CFD, është ende një nga ndërmjetësit më të mirë në tregun e Forex. Në TrustPilot, ndërmjetësi ka një rezultat 95 nga 100, që dëshmon se ndërmjetësi mund t'i besohet. Ndërmjetësi Forex i cili është më shumë se 15 vjeç vazhdon të rritet dhe ofron përvojën më të mirë tregtare për tregtarët e tij. 

Pyetje të shpeshta në lidhje me XTB (FAQ):

A është e mundur të merrni bonuse në XTB?

Është e mundur të merrni një bonus nga XTB. Sidoqoftë, i vetmi bonus i disponueshëm është një bonus i mirëpritur për tregtarët e rinj. Ky bonus nuk është i disponueshëm për tregtarët në rajonet e BE-së dhe është i disponueshëm vetëm në disa rajone të jo anëtarëve të BE-së.

A është tregtimi në ditë XTB i mirë?

Nëse tregtarët duan të kursejnë kostot, ata duhet të tregtojnë gjatë ditës. XTB ofron disa nga tarifat më të mira të tregtimit në asetet e saj. Ata gjithashtu ofrojnë levë të lartë mbi to.