Opsionet binare Strategjia e ardhshme e parashikimit të qiririt


Në strategjinë e ardhshme të parashikimit të shandanit të opsioneve binare, modele specifike si Rising Three Methods, Side by Side Lines dhe Tasuki Gap ndihmojnë për të parashikuar tendencat e tregut. Por si mund ta zbuloni se cilin model shandani po shikoni dhe si i merrni vendimet e duhura tregtare bazuar në këtë njohuri?

Në këtë artikull, ne do të diskutojmë se si të parashikojmë shandanin e ardhshëm për të kuptuar nëse tregu është rritës apo bearish.

Strategjia e ardhshme e parashikimit të qirinjve të opsioneve binare

Mire qe e di:

 • Grafikët e shandanit janë mjete thelbësore për tregtarët për të parashikuar lëvizjet e tregut dhe për të marrë vendime të informuara në tregtimin e opsioneve binare.
 • Modele si Rising Three Methods, Side by Side Lines dhe Tasuki Gap mund të ndihmojnë në parashikimin e tendencave të tregut me shkallë të ndryshme suksesi.
 • Parashikimet bullish të tregut tregohen nga modele të tilla si Modeli Bullish Engulfing, Hammer dhe Inverted Hammer, duke sinjalizuar një tendencë të mundshme rritëse.
 • Parashikimet e tregut bearish tregohen nga modele si Modeli Bearish Engulfing, Shooting Star dhe Hanging Man, duke sinjalizuar një tendencë të mundshme rënëse.

Cila është strategjia e parashikimit të shandanit në tregtimin binare?

Grafiku i shandanit në tregtimin binare

Strategjia e parashikimit të shandanit në tregtimin binare përfshin modele leximi të tilla si modeli Bullish Engulfing, Hammer dhe Inverted Hammer, të cilat sinjalizojnë një tendencë në rritje, ose modele të tjera si Side by Side Lines dhe Tasuki Gap për të parashikuar tendencat e tregut. Por le të fillojmë me bazat përpara se të hedhim një vështrim më të afërt në secilën prej tyre strategjive.

Listat e shandanit ishin të njohur në tregun japonez përpara se të bëheshin të famshëm në botën perëndimore. Ata janë një nga treguesit më të rëndësishëm që tregtarët përdorin për të monitoruar lëvizjet e tregut dhe për të analizuar të dhënat për të bërë parashikime në të ardhmen.

Modelet e krijuara nga pozicioni, vëllimi dhe madhësia e shandanit e ndihmojnë tregtarin të kuptojë nivelet e rezistencës dhe nivelet e rëndësishme të mbështetjes. Kjo ndihmon në marrjen e një vendimi të informuar për të minimizuar faktorin e rrezikut gjatë tregtimit të opsioneve binare.

Zakonisht, grafikët e shandanit përbëhen nga shandanë të ndryshëm, njëri prej të cilëve përfaqëson çmimin e aktivit të zgjedhur me trupin e tij në një hark kohor të caktuar. Fitil dhe hije në shandan nxjerrin në pah çmimin e lartë dhe të ulët të aktivit. Për shembull, një shandan jeshil përfaqëson një rritje të çmimit dhe një shandan i kuq përfaqëson një rënie të çmimit.

modelet e këtyre shandanëve ndihmoni tregtarët të kuptojnë mundësitë e blerjes dhe shitjes – parashikimet e shandanit të ardhshëm ndihmojnë për të kuptuar nëse tregu është rritës apo bearish.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Si të parashikoni qirinjën tjetër me opsionet binare?

Nëse dëshironi të bëni fitime në tregun e tregtimit, këshillohet të tregtoni në drejtimin e tregut. Përpara se të filloni në detaje të thella, metoda më e mirë për të interpretuar një shandan është të analizoni pozicionin, vëllimin dhe madhësinë relative të shandanit.

#1 Rising tri metoda

Rritja-tre-metodë
Rritja tre metodë

Tre metodat e rritjes janë disa nga metodat më të thjeshta të përdorura për parashikimin e shandanit. Pasi të mësoni bazat e kësaj metode, modeli do t'ju kërcejë sa herë që fillon të formohet në tabelë.

Tre metodat e ngritjes formojnë pesë shandanë dhe një qiri që duhet të jetë afër qiririt të fundit për të qenë i vlefshëm. Ky model mund të jetë ose bullish ose bearish. Qiri i parë është gjithmonë një qiri i bardhë (jeshile) që mbyllet pranë majës së rruar ose të pa rruar. Tre qirinjtë e ardhshëm janë të vegjël me maja rrotulluese që janë ose të bardha ose të zeza.

Shihen të bien për tre ditë, por jo poshtë qiririt të parë. Qiri i pestë fillon mbi nivelin e ulët të qiririt të parë. Ajo ka mbylljen më të lartë nga pesë. Ky sinjal ka një shkallë suksesi 70% në këtë strategji me një skadim prej 2-5 qirinjsh nga blerja.

#2 Linja krah për krah

Linjat krah për krah
Linjat krah për krah

Linjat krah për krah është a model me një shkallë mjaft të lartë suksesi. Ai përbëhet nga dy shandanë të së njëjtës ngjyrë krah për krah në tabelë.

Nëse tendenca është në rritje, shandani i parë i bardhë do të jetë gjithmonë i lartë në fund të ditës. Kjo për shkak se shandanët kanë volum të mirë, që tregon një rritje të moderuar të çmimit. Prandaj, qiriri i dytë me të njëjtën ngjyrë do të fillojë në të njëjtin nivel me qirinjën e parë dhe do të mbyllet afër nivelit të lartë në fund të ditës, ose madje mund të kalojë gjatësinë e qiririt të parë.

Dy shandanët e bardhë me volum të mirë tregojnë se tregu po forcohet. Kjo forcë do të shihet së shpejti. Prandaj, tregtarët janë gjithmonë në vëzhgim për këtë prirje.

Këshilla: Besueshmëria e sinjaleve të gjeneruara i nënshtrohet gjithmonë kornizës kohore. Sinjalet e gjeneruara në 5 minuta do të kenë më shumë zhurmë se sinjalet e gjeneruara në një ditë.

#3 Hendeku Tatsuki

Tasuki-Gap-shembull

Ashtu si tre metodat në rritje, Tatsuki Gap përbëhet nga deri në pesë qirinj. Hendeku Tatsuki mund të formohet si në tregjet bearish ashtu edhe në rritje; i vetmi faktor në identifikimin e këtij modeli është një boshllëk i dukshëm që tregon rezistencën ose mbështetjen e tregut.

Ky trend zakonisht formohet kur ka një hendek në çmime përgjatë drejtimit të tregut. Për shembull, nëse tregu është në rënie, hendeku gjithashtu do të jetë në rënie dhe anasjelltas. Në rastin e tregut të ulët, qiri do të ketë volum të lartë dhe do të jetë i zi, duke u mbyllur afër ose në minimumin e ditës.

Qirinjtë e ardhshëm do të hapen sipër qiririt të parë për të testuar rezistencën në treg. Mund të vendosni të vazhdoni gjatë në këtë tregues, por një rezistencë e konfirmuar do të nxjerrë në pah rënien e dytë në treg. Ky sinjal ka një shkallë suksesi 65% në parashikimin e tregut.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Parashikimi i një tregu rritës duke përdorur modele të ndryshme shandani

Tregu bullish në Pocket Option

Ju duhet të mbani një sy në tre modele kryesore në grafikun e shandanit për parashikimin e një tregu rritës. Këto janë si më poshtë:

 • Model bullish gllabërues: bullish gllabërues modeli formohet në grafikun e shandanit kur numri i blerësve është më shumë se numri i shitësve në treg. Ai përfaqësohet nga një shirit i gjatë i gjelbër dhe një shirit më i vogël i kuq. 
 • Çekiç: Në rastin e çekiçit, shandani ka një trup më të shkurtër dhe një fitil të gjatë të poshtëm. Tregon se blerësit kanë rritur çmimin e shitjes, dhe presioni është krijuar në tregun e shitësit. Në këtë rast, shandani tjetër është gjithmonë një ngjyrë jeshile.
 • Çekiç i përmbysur: Në rastin e Çekiç i përmbysur, fitili i sipërm shihet të jetë më i gjatë, duke treguar presionin e blerjes në treg. Shitësit ulin çmimet dhe blerësit sundojnë tregun në këtë rast.

Trendi rritës i tregut është i njohur për treguesin e një marshi të kundërt nga një tendencë rënëse në një trend rritës. Ky model është menduar për tregtarët që kërkojnë të hyjnë dhe të mbajnë aktivet për një periudhë më të gjatë.

Parashikimi i një tregu bearish duke përdorur modele të ndryshme shandani

Tregu bearish në Pocket Option

Ju duhet të mbani një sy në tre modele kryesore në grafikun e shandanit për parashikimin e një tregu bearish. Këto janë si më poshtë:

 • Model mbytës bearish: Bearishi gllabërues modeli shihet të jetë formuar në fund të trendit rritës të tregut. Në këtë rast, shandani jeshil pasohet nga një shandan i madh i kuq, duke nxjerrë në pah rënien në treg. Është tregues i tendencës rënëse të tregut.
 • Yll qe shkelqen: A yll qe shkelqen ka një formë të ngjashme me çekiçin, por shandani është në të kuqe. Ky model krijohet kur çmimi i mbylljes është pak më i lartë se çmimi i hapjes. 
 • Njeri i varur: Forma e njeriut të varur është e ngjashme me çekiçin e përmbysur duke theksuar fillimin e një tendence rënëse në treg. Ai thekson se blerësit arrijnë të rrisin çmimet edhe kur ka pasur presion të madh shitjeje në treg.

Sinjalet teknike për lëvizjet e ardhshme:

Një tregues teknik është një sinjal heuristik ose i bazuar në model. Tregtarët përdorin vëllimin, çmimin dhe ose interesin e hapur të një kontrate ose me vlerë për të prodhuar tregues teknikë për të ndjekur analizën teknike. Tregtarët mund të parashikojnë të ardhmen me opsione binare duke përdorur analizën e tyre teknike. Do të thotë se ata përdorin tregues teknikë për të parashikuar lëvizjet e ardhshme të çmimeve. Disa nga indikacionet teknike më të përdorura për parashikimin e rezultatit me opsione binare janë:

 • RSI ose Indeksi i Fuqisë Relative
 • IMF ose Indeksi i Fluksit të Parasë
 • MACD ose Divergjenca mesatare e lëvizjes së konvergjencës
 • Stokastika
 • Bandat Bollinger

Shumica e grafistëve ose analistëve teknikë kërkojnë tregues teknikë në informacionin e çmimeve të aktiveve historike deri në pikat hyrëse dhe dalëse për tregtimin e opsioneve binare.

Shtoni tregues teknikë për parashikimin e tregtisë binare

Tregtarët përdorin disa treguesit teknikë për të parashikuar të ardhmen me opsione binare, por të gjitha ato bien në dy kategori kryesore si oshilatorët dhe mbivendosjet.

Siç sugjeron emri, oshilatorët janë tregues teknikë luhatës. Ato luhaten midis një maksimumi dhe minimumi lokal të paraqitur poshtë ose mbi një grafik çmimesh. Oscilatorët stokastikë, Divergjenca mesatare e lëvizjes së konvergjencës dhe Indeksi i fuqisë relative janë shembuj të oshilatorëve.

treguesit e tregtimit opsione binare

Mbivendosjet janë tregues teknikë që përdorin të njëjtën shkallë, e cila përdoret për të paraqitur çmimet në një grafik të aksioneve, të cilat zakonisht shënohen në krye të çmimit. Bandat Bollinger dhe mesataret lëvizëse janë shembuj të mbivendosjeve. Gjithashtu mbani në mend gjatë tregtimit të sinjaleve, që kompanitë shpesh ofrojnë mashtrime me sinjale.

Disa nga sinjalet teknike më të njohura për të parashikuar lëvizjen e çmimeve të opsioneve binare përfshijnë:

Wilder's DMI (ADX)

Ky tregues teknik përbëhet nga tre rreshta, ADX, DI- dhe DI+. Pozicionet relative të këtyre linjave synojnë të kapin forcën e një tendence të identifikuar. Tregtarët mund të parashikojnë të ardhmen e tregtimit të opsioneve të tyre binare sipas prirjes ose momentit të identifikuar. Ai u mundëson klientëve të bëjnë gjykime të informuara nëse do të blejnë ose shesin aksionet e tyre.

Treguesi i tregtimit ADX

Analiza e pikës së rrotullimit

Tregtarët përdorin Pivot Pivot tregues teknik duke kombinuar nivelet e rezistencës dhe mbështetjes. Ai i ndihmon ata në mënyrë të konsiderueshme në përcaktimin e tendencave dhe drejtimeve për një afat kohor të njohur. Analiza e pikës së rrotullimit është fleksibël dhe e lehtë për t'u përdorur, duke e bërë atë opsionin më të kërkuar midis tregtarëve për të parashikuar të ardhmen e tregtimit të tyre të opsioneve binare. Analiza e pikës së rrotullimit është veçanërisht e dobishme për tregtimin e monedhave kryesore likuide.

Treguesi i tregtimit strumbullar

CCI ose Indeksi i Kanalit të Mallrave

CCI lehtëson tregtarët për të llogaritur nivelin aktual të çmimit të një aktivi në lidhje me çmimin mesatar gjatë çdo afati kohor të njohur. Mesatarja lëvizëse zakonisht do të jetë niveli mesatar i çmimit dhe tregtarët mund të zgjedhin periudhën sipas komoditetit të tyre. Ky fleksibilitet i lejon tregtarët të identifikojnë tendencat e reja dhe aktivet e mbiblera ose të mbishitura gjatë kushteve ekstreme. CCI është jashtëzakonisht i popullarizuar në mesin e tregtarëve të ditës që duan të kryejnë tregtimin e opsioneve binare për një kohë të shkurtër.

Oscilator Stokastik

Oscilatorët Stokastikë zakonisht ndjekin momentin ose shpejtësinë e çmimit, por shtysa do të ndryshojë drejtimin përpara çmimit. Kjo veçori jetike specifikon raste ekstreme të mbishitjes dhe blerjes së tepërt, duke i lejuar tregtarët të identifikojnë ndryshimet për fazat e rënies dhe rritjes. Tregtarët e opsioneve binare kanë lirinë të përdorin afatet e tyre kohore të dëshiruara kundër periudha standarde prej 14 ditësh.

Bandat Bollinger

Bandat Bollinger luajnë një rol vendimtar në kapjen e paqëndrueshmërisë. Ata mund të identifikojnë nivelet më të ulëta dhe të larta si breza të gjeneruara në mënyrë dinamike që rrjedhin nga lëvizjet më të fundit të çmimeve të një aktivi. Tregtarët zakonisht ndjekin 12 vlera për mesataren e thjeshtë lëvizëse. Ata përdorin dy vlera për brezat e sipërm dhe të poshtëm për devijimin standard.

Kur një tregtar kontraktohet dhe zgjeron brezat, ai tregon sinjale kthimi. Ato ndihmojnë tregtarin në mënyrë të konsiderueshme në marrjen e pozicioneve të përshtatshme në opsionet binare. Mbivlerësimi nënkupton që norma aktuale e tregut është më e vogël se diapazoni i fundit. Situatat e mbiblerjes tregojnë nëse çmimi aktual i tregut është mbi brezin kryesor. Kështu, duke parashikuar e ardhmja me opsione binare ndodh të jetë një sfidë për tregtarët e opsioneve binare.

Përfundim: Përdorni strategjinë e ardhshme të parashikimit të shandanit për suksesin tuaj

Si përfundim, duhet ta zbatoni këtë strategji për suksesin tuaj. Ky artikull ju ka mësuar se si të parashikoni dhe lexoni shandanë për të përmirësuar aftësitë tuaja analitike dhe të parashikimit të të dhënave. Do të duhet pak kohë për të mësuar të kërkoni modele dhe të bëni parashikime në tabelë, por me praktikë dhe eksperimente të rregullta do të arrini nivelin e një tregtari të avancuar.

Nëse jeni i ri, duhet të filloni të kërkoni me vetëdije për modele në tabelë rregullisht. Mund të filloni të eksperimentoni me aftësitë tuaja të njohjes së modeleve në platforma si Pocket Option duke u regjistruar dhe praktikuar investimin pa humbur asnjë para.

Tregtimi është një fushë komplekse dhe duhen vite dhe vite praktikë për të kuptuar tregun. Megjithatë, tregu i tregtimit është shumë subjektiv dhe i nënshtrohet rreziqeve të ndryshme, por sigurisht që mund t'i minimizoni ato duke marrë rreziqe të llogaritura dhe duke gjetur një ekuilibër. Shih timin artikuj të tjerë rreth strategjive këtu.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Pyetjet e bëra më shpesh:

Si llogaritet diapazoni i një shandan bullish?

Gama e shandanit bullish llogaritet duke matur distancën midis hijes së sipërme dhe hijes së poshtme. Ai do të nxjerrë në pah lëvizjen e çmimit gjatë asaj kohëzgjatjeje të veçantë. Ju gjithashtu mund të zbrisni çmimin më të ulët nga çmimi më i lartë për të matur diapazonin.

Çfarë është një shandan doji bearish?

Tregu bearish përfaqësohet nga Bearish Doji Star që nxjerr në pah një model kthimi në treg. Leximi i parë është një qiri i gjatë i gjelbër që pasohet nga një rënie e çmimit. Ai tregon shitjen e aktiveve në grafik gjatë tregut të trendit rënës. 

Cilat janë grafikët e shandanit në tregtimin binare?

Grafikët e shandanit janë mjete teknike në tregtimin binare që tregojnë lëvizjet e çmimeve të një aktivi brenda një afati kohor të caktuar, duke përdorur modele për të treguar tendencat e tregut.

Si e parashikoni qirinjën tjetër në opsionet binare?

Parashikimi i qiririt të ardhshëm përfshin analizimin e modeleve, vëllimit dhe pozicionit të shandanit. Modele si Rising Three Methods, Side by Side Lines dhe Tasuki Gap përdoren zakonisht për parashikime.

Çfarë tregon një treg bullish në grafikët e shandanit?

Një treg bullish tregohet nga modele si modeli bullish që mbulon, çekiçin dhe çekiçin e përmbysur, duke sugjeruar një tendencë të mundshme rritëse të çmimeve.

Çfarë nënkupton një treg të rënies në grafikët e shandanit?

Tendencat në rënie të tregut tregohen nga modele të tilla si modeli bearish engulfing, Shooting star dhe Hanging Man, duke treguar një tendencë të mundshme rënëse të çmimeve.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment