Strategjia e tregtimit të opsioneve binare Bollinger Bands

Bollinger-Bands-shembull

Pavarësisht nëse doni të bëni një tregti afatshkurtër ose afatgjatë, është thelbësore të armatoseni me strategjinë e duhur tregtare për rritjen e përfitimit të tregtisë. Pasja e një strategjie të detajuar tregtare ul rrezikun e humbjes së parave dhe rrit besimin.

Por cilën strategji tregtare duhet të zgjidhni? Epo, mund të konsideroni përdorimin e strategjisë së tregtimit Bollinger Bands sepse është e lehtë për t'u përdorur. Thjeshtësia e kësaj strategjie e bën atë të menaxhueshme për tregtarët që të kuptojnë më mirë tregun.

Më poshtë janë disa nga detajet e kësaj strategjie që do t'ju ndihmojnë të kuptoni se si të llogaritni Bandat Bollinger, si mund të tregtoni me këtë strategji dhe cilat janë kufizimet e saj.

Cila është strategjia e tregtimit Bollinger Bands?

Bollinger Bands është një mjet tregtar thelbësor që e bën tregtimin e opsioneve binare të thjeshtë, efektive dhe të shpejtë. Me ndihmën e këtij mjeti të thjeshtë për t'u kuptuar, mund të parashikoni lehtësisht tregun në pak sekonda.

John Bollinger krijoi këtë strategji tregtare. Bollinger Bands funksionon duke formuar një kanal rreth lëvizjes së çmimeve. Këtu, kanalin bazohet në mesataren lëvizëse të çmimit dhe devijimin standard.

Kjo treguesi i tregtimit në përgjithësi përdoret për tregtim afatshkurtër. Kjo për shkak se Bollinger Bands tregon paqëndrueshmëri të ulët të tregut. Gjithashtu, jep një sinjal kur tregu fillon të lëvizë.

Puna e treguesit Bollinger Bands është të parashikojë çmimin e tregut në bazë të të dhënave të tregut të kaluar. Bandat Bollinger përfaqësojnë të dhënat duke tërhequr tre rreshta pas analizimit, grumbullimit dhe llogaritjes së të dhënave të kaluara. Këto tre linja njihen si grupe.

Treguesi i brezave të ndryshëm të brezave Bollinger
➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Një vijë e sipërme

Linja e sipërme në grafikun e tregtimit është fundi i sipërm i diapazoni i parashikuar. Është rezultat i devijimit standard plus mesatares lëvizëse. Shuma pastaj shumëzohet me një faktor. Këtu, vija e sipërme funksionon si një rezistencë e fortë.

Një vijë më e ulët

Vija e poshtme në grafik rezulton nga devijimi standard minus mesatarja lëvizëse dhe shumëzuar me një faktor.

Në grafik, vija e poshtme përfaqëson skajin e poshtëm të diapazonit të parashikuar. Gjithashtu, funksionon si mbështetje e fortë.

Një vijë e mesme

Së fundi, do të shihni një vijë të mesme, e cila është kryesore. Mesi vijë në grafik është mesatarja lëvizëse dhe vepron si një pengesë shtesë.

Kjo linjë funksionon si mbështetje kur tregu tregtohet më poshtë. Gjithashtu, ai vepron si një rezistencë kur tregu tregtohet më lart.

Linjat Bollinger parashikojnë tre gjëra.

 • Ai tregon nëse tregu i tregtimit do të qëndrojë brenda linjave të jashtme apo jo.
 • Më pas, tregon se kur tregu të arrijë në vijën e mesme, ai do të ngadalësohet. Por më shpejt, linja do të përparojë.
 • Së fundi, linjat tregojnë se kur tregu lëviz midis dy linjave, lëvizja do të vazhdojë derisa të arrijë një linjë tjetër.

Me fjalë të thjeshta, puna e Bollinger Bands është të ndihmojë tregtarët të kuptojnë se kur është koha e duhur për të hyrë dhe dalë nga tregu. Bëhet duke analizuar aktivin - nëse është i mbishitur apo i mbiblerë.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Tërheqje të shpejta
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Çfarë ju thonë Bollinger Bands?

Bollinger Bands është një nga teknikat e pakta të tregtimit të njohura që mund të përdorin si tregtarët e rinj ashtu edhe ata me përvojë. Ky mjet i analizës teknike është ende i fortë sepse nuk është i komplikuar si treguesit e tjerë të tregtimit.

Nëse çmimi i një aktivi në treg është duke lëvizur afër brezit të poshtëm, kjo do të thotë i mbishitur. Në mënyrë të ngjashme, nëse çmimi është afër brezit të sipërm, ai tregon mbiblerje. Për më tepër, kur tregu është më pak i paqëndrueshëm, brezi tkurret. Dhe kur tregu është më i paqëndrueshëm, ai zgjerohet.

Shtrydhni

Bollinger-Bands-shtrydh
Bollinger Bands shtrydh

Squeeze është një nga konceptet e Bollinger Bands. Shtrydhja ndodh kur grupet afrohen. Kur vëreni një shtrëngim në treg, mund të konkludoni se paqëndrueshmëria e tregut është më e vogël.

Shumë tregtarë e pëlqejnë këtë situatë, sepse ata besojnë se shtrydhja tregon mundësitë e ardhshme të tregtimit dhe rrit paqëndrueshmërinë e tregut. Për më tepër, nëse brezi largohet, ai zvogëlon paqëndrueshmërinë dhe ofron mundësi të shkëlqyera tregtimi.

Një gjë që duhet të mbani mend është se grupet nuk japin asnjë lloj sinjali tregtar. Kjo do të thotë se është e vështirë të kuptosh se kur do të ndodhë ndryshimi.

Breakouts

Bollinger-Bands-breakout
Shpërthimi i Bandave Bollinger

Lëvizja e çmimit të një aktivi ndodh midis dy brezave. Kjo është arsyeja pse kur ka një shpërthim, ajo shihet si një ngjarje e madhe.

Edhe pse shpërthim në Bollinger Bands shihet si një ngjarje e rëndësishme, nuk është një sinjal tregtar. Pra, kur ka një shpërthim, nuk duhet të nxitoni për të blerë ose shitur asete,

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Si të llogaritni brezat Bollinger?

Për llogaritjen e brezave Bollinger, ju duhet të kuptoni mesataren lëvizëse prej 20 ditësh. Çmimet e mbylljes për 20 ditët e para janë pika e parë e të dhënave. Për më tepër, pika e ardhshme e të dhënave do të jetë rënia më e hershme e çmimit, pra, çmimi i ditës 21 dhe ditëve në vijim.

Këtu është një formulë e thjeshtë për llogaritjen e brezave Bollinger.

BOLU=MA(TP,n)+m∗σ[TP,n]

BOLD=MA(TP,n)−m∗σ[TP,n]

BOLU është Banda e sipërme Bollinger.

BOLD është brezi Bollinger më i ulët.

MA është mesatare lëvizëse.

TP është çmimi tipik, dmth, (i lartë + i ulët + mbyll) i ndarë me 3.

n është numri i ditëve në periudhën e zbutjes.

m është devijimet standarde.

σ[TP,n] janë devijimet standarde të n periodës së fundit të TP.

Duke përdorur këtë formulë, ju mund të llogaritni lehtësisht brezat Bollinger dhe ta përdorni atë për tregtimin e opsioneve binare.

Si funksionojnë Bollinger Bands?

Ja një shembull i shpejtë për të kuptuar se si funksionojnë Bollinger Bands.

Le të supozojmë se çmimi i frutave është $10. Pas një kohe, çmimi i tij u rrit papritmas në $11. Kur çmimi u rrit papritur, vetëm pak njerëz e blenë atë. Kjo është arsyeja pse çmimi i një fruti të caktuar u kthye në $10.

Në mënyrë të ngjashme, nëse çmimi i atij fruti bie papritur në $9, kërkesa e tij do të rritet. Rritja e kërkesës për frutat do ta kthejë sërish çmimin e tij në $10.

Nëpërmjet këtyre shembujve, mund të konkludoni se një ndryshim i papritur në çmimin e një aktivi është i përkohshëm. Kjo është arsyeja pse ka gjithmonë një ndryshim të ngadaltë të çmimit me kalimin e kohës.

Ajo që bën Bollinger Bands është se pasqyron këtë supozim. Ky tregues tregtimi përshtatet në mënyrë dinamike me ndryshimin e çmimit në treg. Ndryshimi i çmimit të aktiveve gjithashtu ndryshon luhatshmërinë e tij.

Këtu, vija e mesme, dmth., mesatarja lëvizëse, tregon ndryshimin afatgjatë të çmimit. Nga ana tjetër, linjat e poshtme dhe të sipërme krijojnë një hapësirë ku çmimi luhatet.

Pra, kur çmimi lëviz drejt brezit të sipërm, mund të kuptoni se pasuria po bëhet e shtrenjtë. Dhe nëse lëviz drejt brezit të poshtëm, bëhet i lirë.

Me pak fjalë, Bollinger Bands ndihmon në të kuptuarit e psikologjisë së tregut. Kur keni një kuptim më të mirë të tregut, ju bëni investime më të mira.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Tërheqje të shpejta
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pse duhet të përdorni brezat Bollinger me opsione binare?

Siç e dini se si funksionojnë Bollinger Bands, le të shohim pse duhet t'i përdorni ato. Këtu janë katër arsye për të përdorur këtë mjet tregtar.

Mundësi të reja tregtare

Kur çmimi i një aktivi i afrohet njërit prej brezave Bollinger, ai tregon se si po sillet tregu i tregtimit. Ky informacion mund t'ju ndihmojë të gjeni mundësi të reja tregtare.

Bëni më shumë para

Me ndihmën e Bollinger Bands, ju mund të kuptoni se sa larg është i aftë të lëvizë tregu i tregtimit. Kur bëni një tregti, mund ta përdorni më tej këtë parashikim me opsione binare si opsionet me një prekje dhe opsionet e shkallëve.

Pra, duke përdorur parashikimet e Bollinger Bands, ju mund ta ktheni një mundësi të zakonshme tregtare në një mundësi fitimprurëse.

Shmangni tregtitë e këqija

Tregu i opsioneve binare është i paqëndrueshëm dhe mund t'ju befasojë kur më së paku prisni ndonjë ndryshim. Por ju mund ta ruani veten nga marrja e vendimeve të këqija tregtare.

Për këtë, nuk duhet domosdoshmërisht të përdorni Bollinger Bands. Ju thjesht mund të kuptoni se si funksionojnë linja të ndryshme në këtë mjet tregtar. Kur e keni këtë informacion, mund të shmangni lehtësisht tregtitë e këqija.

Është e thjeshtë

Bollinger Bands është një tregues i thjeshtë tregtimi që mund t'ju ndihmojë të bëni një analizë teknike të tregut të tregtimit të opsioneve binare. Ju mund t'i hidhni një vështrim të shpejtë grafikut për të kuptuar tregun përmes Bollinger Bands.

Për të mos përmendur që analizën e plotë të tregut mund ta bëni në vetëm pak sekonda. Kjo është arsyeja pse tregtarët përdorin Bandat Bollinger për tregtime afatshkurtra.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95% (në rast të një parashikimi të saktë)
 • Tërheqje të shpejta
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Si të tregtoni me Bollinger Bands?

Këtu janë tre mënyra të zgjuara për të tregtuar opsionet binare me Bollinger Bands.

Breakout bullish

Bandat e Bollinger formojnë një shpërthim rritës kur çmimi i tregut i një aktivi mbyllet mbi vijën e sipërme në Bollinger. Kur vëreni këtë zbulim, mund të zgjidhni një opsion telefonate.

Breakout bearish

Bandat Bollinger formon një model të rënies kur çmimi mbyllet nën vijën e poshtme. Në këtë rast, mund të vendosni një opsion vendosjeje.

Tregu Rang

Bollinger Bands formon një treg gamë kur çmimi i një aktivi qëndron brenda modalitetit të diapazonit. Nëse çmimi mbetet brenda intervalit për një kohë, ju mund të fitoni një tregti.

Kufizimet e strategjisë tregtare Bollinger Bands

Ndërsa Bollinger Bands ka përparësi të shumta, ka edhe kufizime të caktuara.

 • Bollinger Bands është i kufizuar në vetëm një tregues. Kjo do të thotë që ju duhet ta përdorni këtë mjet tregtimi me disa tregues të tjerë për të gjeneruar një rezultat të saktë.
 • Ai nuk ofron informacion të detajuar mirë të tregut gjatë gjithë kohës.

konkluzioni

Bollinger Bands është më shumë një mjet sesa një tregues tregtimi. Dhe ashtu si mjetet e tjera, edhe ai ka disa të meta. Por është një nga mjetet më të mira që mund të përdorni për të kuptuar sjelljen e tregut.

Ju mund ta kuptoni plotësisht formulën Bollinger Bands dhe çfarë përfaqësojnë linjat e saj për të gjetur mundësi më të mira tregtare.

Gjithashtu, për të marrë rezultate më të mira, mund të përdorni Bollinger Bands me disa nga ndërmjetësit kryesorë si Quotex, IQ Option, Binary.com dhe RaceOption.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë kam qenë një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, unë tregtoj tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë përdorimi i shandanëve dhe fake-breakouts

Write a comment