Strategjia e tregtimit të treguesve të opsioneve binare të CCI


Indeksi i Kanalit të Mallrave (CCI) është një tregues tregtimi i gjithanshëm dhe i fuqishëm që përdoret në tregun e opsioneve binare. Ai i ndihmon tregtarët të identifikojnë ndryshimet e mundshme të tregut dhe lëvizjet e çmimeve, duke e bërë atë një mjet të vlefshëm si për tregtarët profesionistë ashtu edhe për ata fillestarë.

Ky udhëzues gërmon në ndërlikimet e treguesit CCI, duke shpjeguar funksionimin e tij, strategjitë dhe pse është një komponent thelbësor për tregtimin e suksesshëm.

Strategjia e tregtimit të treguesve të opsioneve binare të CCI

Mire qe e di:

 • Indeksi i Kanalit të Mallrave (CCI) është një tregues tregtimi për identifikimin e ndryshimit të tregut duke krahasuar lëvizjet aktuale dhe historike të çmimeve.
 • Vlerat e CCI luhaten midis +100 dhe -100, duke sinjalizuar tendencat e mundshme rritëse ose zbritëse.
 • Është i favorizuar për tregtimin afatshkurtër për shkak të fokusit të tij në psikologjinë e tregut dhe vrullin.
 • Strategjitë përdorimi i CCI përfshin tregtimin në lexime ekstreme, kombinimin me modelet e shandanit dhe analizën e divergjencës për pikat hyrëse dhe dalëse.

Cili është treguesi CCI?

Indeksi i Kanalit të Mallrave (CCI) është një tregues tregtimi i përdorur gjerësisht në opsionet binare, i përshtatshëm si për tregtarët profesionistë ashtu edhe për fillestarët. Është krijuar për të parashikuar lëvizjet e çmimeve të aktiveve në mënyrë efektive, duke ndihmuar në tregtimin e suksesshëm në mjedise me ritme të shpejta.

CCI, i zhvilluar nga Donald Lambert në vitet 1980, luhatet midis +100 dhe -100, duke ndihmuar tregtarët të identifikojnë kur vlera e një aktivi ka devijuar ndjeshëm nga mesatarja e tij dhe ka të ngjarë të kthehet. Leximet mbi +100 sinjalizojnë një prirje bullish, ndërsa ato nën -100 tregojnë një prirje të rënies.

Kjo shkathtësi e bën CCI një mjet të vlefshëm për analizimin e tregjeve të ndryshme, duke përfshirë monedhat dhe aksionet, veçanërisht të favorizuar nga tregtarët afatshkurtër.

Shihni shembullin e treguesit CCI:

Binary-Options-CCI-indicator-example
Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Shembull i Indeksit të Kanalit të Mallrave

CCI-tregues-shembull
Shembull i treguesit CCI

Le të vëzhgojmë çmimin e një molle gjatë shekullit të kaluar. Në një moment, çmimi i mollës mund të ketë qenë gjysma, çereku ose një e teta e asaj që është sot. Çështja është se vlera e mollës është rritur gradualisht me kalimin e kohës.

Tani imagjinoni që blerësit dyfishuan çmimin e mollës brenda natës. Çfarë do të ndodhte? Epo, skenari i mundshëm është që blerësit të ndalojnë së bleri atë frut krejtësisht. Do ta kthejë çmimin e mollës në vlerën e tij origjinale ose pak më të lartë.

Çështja është se ndryshimi i çmimit të çdo malli duhet të jetë gradual; përndryshe, klientët nuk do të përshtateshin me ndryshimin. Treguesi CCI i ndihmon tregtarët të përdorin këtë ide në analizën e tregut.

 • Nëse çmimi i një malli bie shumë, tregtarët nuk do ta shesin aktivin duke pasur parasysh se çmimi është shumë i ulët. Më tej do ta afrojë vlerën e atij aseti me mesataren e tij statistikore.
 • Në mënyrë të ngjashme, nëse çmimi i një malli ka lëvizur shumë larg, blerësit e tregut nuk do të hyjnë në veprim, duke menduar se çmimi është shumë i lartë. Ai do ta afrojë sërish çmimin me mesataren e tij statistikore.

Me fjalë të thjeshta, nëse çmimi i një malli lëviz shumë larg në secilin drejtim, psikologjia e tregtarit do ta kthejë vlerën në mesataren e tij statistikore.

Si funksionon treguesi CCI?

Indeksi CCI në TradingView

Për të identifikuar tregun në të cilin çmimi lëviz, treguesi CCI funksionon në tre faktorë bazë.

 • Faktori i parë është çmimi tipik. Është mesatarja e mbylljes së periudhës së fundit, çmimet e larta dhe të ulëta.
 • E dyta është mesatarja e fortë lëvizëse që është çmimi mesatar statistikor.
 • E fundit është devijimi mesatar absolut. Ai llogarit se sa ka devijuar çmimi i aktivit nga çmimi i tij mesatar.

Me ndihmën e këtyre tre faktorëve, CCI tregon distancën midis mesatares së thjeshtë lëvizëse dhe çmimit tipik aktual deri në devijimin mesatar absolut. Më në fund, shuma përfundimtare shumëzohet me 0,015 për të krijuar një rezultat të dobishëm.

Formula për treguesin e Indeksit të Kanalit të Mallrave duket si kjo:

 • (Çmimi tipik aktual – mesatarja e thjeshtë lëvizëse) / devijimi mesatar absolut/0,015
 • Këtu, çmimi tipik (TP) = (I lartë + i ulët + Mbyll)/3

Në shumicën e rasteve, pas përdorimit të kësaj formule, leximi është midis -100 dhe +100. Por ndonjëherë, vlera shkon jashtë këtyre kufijve. Kur kjo ndodh, tregon veprim të mbishitur dhe të mbiblerë në tregun tregtar.

Ju madje mund të bëni një tregti kur CCI thyen linjën e trendit. Megjithatë, përdorimi i kësaj teknike nuk rekomandohet sepse është i rrezikshëm.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Pse duhet të përdorni treguesin CCI për opsionet binare?

Opsionet binare - CCI

Ka shumë arsye për përdorimin e treguesit të Indeksit të Kanalit të Mallrave. Këtu janë tre prej tyre.

Është i shkëlqyeshëm për periudha të shkurtra kohore

Treguesi CCI përdoret kryesisht për tregtimin afatshkurtër sepse ky lloj tregtimi nuk ka një ndikim të madh themelor. Kjo do të thotë se ndikimi psikologjik është më shumë në tregjet e shkurtra.

Pra, tregu do të ndjekë drejtimin që parashikon CCI. Kështu, krijon një mjedis të shkëlqyer për tregti fituese.

Ai tregon parashikime të qarta

Kur tregtoni opsione binare, duhet të jeni të shpejtë sepse ky treg i paqëndrueshëm mund të ndryshojë drejtimin e tij në çdo kohë. Për të bërë supozime të shpejta, është thelbësore të përdorni një mjet të fuqishëm ose tregues si CCI.

Përdorimi i treguesit të Indeksit të Kanalit të Mallrave mund t'ju ndihmojë të parashikoni me saktësi lëvizjen e tregut duke treguar lexime të sakta. Nëse mjedisi është i favorshëm, mund të tregtoni. Por nëse nuk është kështu, mund të prisni për periudhën e ardhshme.

Ai lejon parashikime afatshkurtra

Një arsye tjetër për të përdorur treguesin CCI është se ai mbështet parashikimet afatshkurtra. Krijon parashikime në shkallë të ndryshme kohore që mund t'i përdorni për t'i aplikuar në shandanët e ardhshëm.

Gjithashtu, këto parashikime mund të bëjnë strategji të shkëlqyera tregtare. Ju mund të përdorni më tej strategjinë për të maksimizuar përfitimin e tregtimit tuaj.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Strategjia e tregtimit me tregues të CCI?

Nëse dëshironi të përdorni treguesin e Indeksit të Kanalit të Mallrave si profesionistë, duhet të ndiqni strategjitë e duhura të tregtimit.

Këtu janë disa nga strategjitë që mund të ndiqni.

Tregtimi i zonave ekstreme të CCI me opsione të larta/të ulëta

Një nga mënyrat më të lehta për të përdorur këtë tregues është me opsionet e larta/të ulëta. Për ta bërë këtë, duhet të prisni që CCI të hyjë në një zonë ekstreme. Pas kësaj, ju mund të investoni në opsionet e larta/të ulëta.

CCI-tregtare-shembuj
Lartësitë dhe uljet e CCI

Nëse doni të bëni një përfitim të madh duke përdorur këtë strategji, është e rëndësishme të gjeni kohën e duhur të investimit.

 • Ju mund të bëni një investim kur CCI largohet nga zona ekstreme.
 • Ju mund të investoni kur CCI hyn në një zonë ekstreme.
 • Ose mund të tregtoni kur treguesi është në zonën ekstreme dhe është gati të kthehet.

Ndërsa të gjitha këto korniza kohore investimi janë po aq fitimprurëse, ja se si ato do të ndikojnë në lojën tuaj tregtare individualisht.

Nëse zgjidhni të tregtoni kur treguesi CCI po largohet nga zona ekstreme, kjo do të thotë se po investoni në një zonë në zhvillim. Kështu, ju duhet të zgjidhni një kohë më të shkurtër skadimi për të fituar tregtinë.

Nëse dëshironi të tregtoni kur CCI hyn në zonën ekstreme, kjo do të thotë që jeni duke tregtuar herët. Prandaj, duhet të prisni në treg për një kohë më të gjatë duke zgjedhur një kohë të gjatë skadimi.

Së fundi, nëse doni të tregtoni kur treguesi është gati të kthehet, duhet të zgjidhni një kohë të përshtatshme skadimi. Kjo sepse, në këtë skenar, ju jeni midis dy kushteve të para të tregtimit.

Kombinoni treguesin CCI me shandan dhe lloje të tjera opsionesh

Kombinimi i CCI me qirinj

Ju mund të kombinoni shandanë me treguesin e Indeksit të Kanalit të Mallrave për të bërë parashikime më të mira dhe të detajuara të tregut. Më pas mund të përdorni parashikimet për të bërë një tregti me një pagesë më të lartë.

Për këtë, ju ose mund të zgjidhni një formacion shandani të bërë nga një ose dy qirinj ose të zgjidhni një formacion me më shumë qirinj.

Le të supozojmë se keni zgjedhur një qiri të madh me fitil të vegjël. Qiri tregon një lëvizje të fortë të tregut. Më pas mund të kombinoni treguesin CCI me këtë shandan për të krijuar një mjedis ideal për tregtim.

Për më tepër, nëse shandani është i vogël, duhet të jeni të kujdesshëm gjatë tregtimit sepse një qiri i vogël nuk tregon vrull të fortë tregu.

Divergjencat e tregtimit të CCI - Ja se si:

Strategjia e tretë është të tregtoni divergjencën e CCI me opsionet e larta/të ulëta. Për të përdorur këtë strategji, supozohet të gjeni një prirje duke vëzhguar tregun.

Shihni këtë shembull:

CCI-tregues-divergjenca-tregti
Divergjencat e CCI

Pas kësaj, ju mund të monitoroni CCI. Mund të përdorni opsionet e larta/të ulëta nëse CCI tregon të njëjtën prirje. Por sapo treguesi të tregojë divergjencë, duhet të parashikoni se tregu do të kthehet. Dhe pastaj në përputhje me rrethanat, duhet të zgjidhni një kohë skadimi.

Për ta bërë këtë strategji të suksesshme, duhet të analizoni nga afër treguesin CCI dhe të kërkoni tendencën.

Strategjia e tregtimit me kornizë kohore të dyfishtë CCI

Strategjia e fundit e rekomanduar e tregtimit është plani i tregtimit me kornizë kohore të dyfishtë CCI. Kjo strategji përdor korniza të larta kohore për parashikimin e tregjeve me rrezik të ulët dhe përfitim të lartë.

Përfundim: CCI është një mjet i fuqishëm

Treguesi CCI është një mënyrë e shkëlqyer për të parashikuar mjedisin e tregut. Gjithashtu, ai shfaq spekulime të qarta dhe të sakta që mund t'ju ndihmojnë të fitoni një tregti.

Por është e rëndësishme të mbani mend se ashtu si treguesit e tjerë, CCI gjithashtu ka kufizime të caktuara. Për shembull, ndonjëherë, ky tregues jep sinjale të dobëta.

Prandaj, është thelbësore të merren parasysh kufizimet dhe të përdoret ky tregues në përputhje me rrethanat. Për më tepër, duhet të përdorni gjithashtu strategjitë për të bërë tregti të suksesshme me treguesin e Indeksit të Kanalit të Mallrave.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Pyetjet e bëra shpesh në lidhje me treguesin CCI në tregtimin e opsioneve binare:

Cili është Indeksi i Kanalit të Mallrave (CCI)?

CCI është një tregues tregtimi që identifikon kthimet e tregut duke krahasuar lëvizjet aktuale dhe historike të çmimeve, duke u luhatur midis +100 dhe -100.

Si funksionon treguesi CCI?

Ai llogarit distancën midis mesatares së thjeshtë lëvizëse dhe çmimit aktual tipik në lidhje me devijimin mesatar absolut, shumëzuar me 0.015.

Pse treguesi CCI është i dobishëm për tregtimin afatshkurtër?

Ai fokusohet në psikologjinë dhe vrullin e tregut, duke e bërë atë ideal për tregtitë afatshkurtra ku ndikimi psikologjik është më i theksuar.

Cilat janë disa strategji efektive të tregtimit të treguesve CCI?

Strategjitë përfshijnë tregtimin në lexime ekstreme, kombinimin me modelet e shandanit, analizën e divergjencës dhe tregtimin e dyfishtë kohorë për pikat e hyrjes dhe daljes.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment