Si të përdorni Retracementin Fibonacci për opsionet binare


Strategjia Fibonacci Retracement është e shkëlqyer për tregtarët pasi përdoret për të parashikuar nivelet e mundshme të mbështetjes dhe rezistencës bazuar në përqindjet e sekuencës Fibonacci. Në këtë artikull, ne do të mbulojmë më shumë njohuri mbi përdorimin dhe efektivitetin e tij.

Si të përdorni Retracement Fibonacci për opsionet binare - Strategjia

Mire qe e di:

 • Retracementi Fibonacci përdoret për të parashikuar nivelet e mundshme të mbështetjes dhe rezistencës bazuar në përqindjet e sekuencës Fibonacci.
 • Mjeti nuk është i pagabueshëm për shkak të natyrës së paqëndrueshme të tregjeve dhe vendosjes subjektive të linjave të tij, gjë që mund të çojë në interpretime të ndryshme nga tregtarët.
 • Përdoret më së miri në tregjet me tendencë të fortë dhe kërkon që tregtarët të tërheqin linjat e përqindjes në grafikët për të spekuluar në pikat e hyrjes dhe daljes për tregti.
 • Ndonëse është i dobishëm, tregtarët nuk duhet të mbështeten vetëm në Fibonacci retracement dhe duhet të marrin parasysh kufizimet e tij kur e përdorin atë së bashku me mjete të tjera dhe brenda një strategjie më të gjerë tregtare.

Çfarë është mjeti Fibonacci Retracement?

Fibonacci-Retracement-shembull

Retracementi Fibonacci është një mjet i fuqishëm i analizës teknike që përdoret zakonisht për të kuptuar natyrën e tregut të opsioneve binare. Ky tregues teknik është po aq funksional sa treguesit MACD dhe mesatarja lëvizëse.

Një gjë që e bën të veçantë mjetin Fibonacci Retracement është historia e tij. Ky mjet bazohet në mijëra vjet vëzhgime matematikore. Tregtarët mund ta përdorin këtë mjet për të parashikuar zonat e mbështetjes dhe objektivat e mundshme të rezistencës.

Ky nuk është një tregues për të gjithë. Megjithatë, kur përdoret si duhet, ai mund të parashikojë me saktësi lëvizjen e ardhshme të çmimit të një aktivi. Kohët e fundit, Fibonacci Retracement është bërë një mjet popullor midis tregtarëve pasi ndihmon në zhvillimin e një strategjie të thjeshtë dhe të lehtë të tregtimit të opsioneve binare. Duke përdorur këtë tregues, çdo tregtar mund të gjurmojë çmimin e një aktivi ose opsioni binar në një grafik çmimi kundrejt kohës.

Por a është ky mjet tregtar i pagabueshëm? Cilat janë të metat e saj? Dhe si mund t'ju ndihmojë të tregtoni opsione binare? Epo, për të gjetur përgjigjet e këtyre pyetjeve dhe më shumë, lexoni më tej.

Cilat janë nivelet e ndryshme të Retracement Fibonacci?

Nivelet e korrigjimit të Fibonacci

Nivelet e korrigjimit të Fibonaccit tregohen si vija horizontale në grafik. Këto rreshta përfaqësojnë nivelet e mbështetjes dhe rezistencës në grafik. Nivelet rrjedhin nga sekuenca Fibonacci dhe shprehen në përqindje.

Përqindja tregon se sa nga një lëvizje e mëparshme çmimi është rikthyer. Gjashtë nivelet e paraqitura në imazhin e mësipërm janë 23.6%, 38.2%, 50%, 61.8%, 78.6% dhe 100%. Vini re se 50% është gjithashtu një raport Fibonacci. Këto përqindje ndihmojnë një tregtar të identifikojë zonat në grafik ku çmimi i një aktivi do të kthehet ose do të ngecë.

Tregtarët mund të përdorin Treguesin e Retracement Fibonacci për të tërhequr një vijë midis dy pikave të rëndësishme të çmimeve, të tilla si çmimi i ulët dhe i lartë, i një aktivi. Më pas, treguesi krijon një nivel midis dy pikave të çmimit.

Për shembull, çmimi i një aktivi rritet me $10 dhe më pas bie me $2.36. Mund të konkludoni se çmimi është rikthyer në 23.6%. Ndryshimi i Fibonacci përdoret gjithashtu për të përcaktuar nivelet e humbjes së ndalimit, për të vendosur urdhra hyrjeje dhe për të vendosur objektiva çmimesh.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Si të llogaritni nivelet e Retracement Fibonacci?

Llogaritësi Fibonacci i Cashbackforex.com

Epo, ka nuk ka formulë të dhënë për llogaritjen e nivelit të korrigjimit të Fibonacci. Por ju mund të llogaritni pozicionin duke zgjedhur dy pika ekstreme. Pastaj duhet të vizatoni një vijë që lidh këto dy pika.

Linja lidhëse quhet linja e trendit sepse tregon lëvizjen e çmimit midis dy pikave. Linjat e tjera mund të vizatohen nëse përqindja lëviz.

Për shembull, çmimi i një artikulli lëviz nga $10 në $15. Ju mund t'i përdorni këto dy pika për të nxjerrë një tregues të ndryshimit. Tani, për të llogaritur 23.6% të artikullit, duhet të bëni një llogaritje të shpejtë.

$15 - ($5 x 0,236) = $13,82

Pas kësaj llogaritjeje, si tregtar mund të konkludoni se niveli 23.6% i artikullit do të jetë në nivelin e çmimit $13.82.

Si mund të ndihmojë Fibonacci Retracement me tregtimin e opsioneve binare?

TradingView - Mjet Fibonnaci Retracement

Për të përdorur Fibonacci Retracement, tregtarët duhet të vizatojnë linja përqindjeje në grafik. Këto rreshta ndihmojnë në parashikimin se ku do të ndodhin ndryshimet e çmimeve në treg. Këto të dhëna mund t'ju ndihmojnë të spekuloni kur keni nevojë të blini ose të shisni opsione binare.

Ka tre rregulla që tregtarët duhet të mbajnë mend kur përdorin mjetin Fibonacci Retracement:

 • Niveli i korrigjimit të Fibonacci nuk duhet të merret si sinjal. Kjo për shkak se është niveli ku sinjali ka të ngjarë të ndodhë në tregun e tregtimit të opsioneve binare.
 • Sinjalet që ndodhin në një nga përqindjet e ndryshimit janë më të mira se ato në nivele të tjera. Por ndonjëherë një sinjal i fortë ndodh midis dy linjave.
 • Kur një nivel ndryshimi prishet një herë në grafikun e tregtimit, objektivi kalon në nivelin tjetër të korrigjimit. Nëse lëvizja është më e fortë se niveli i mëparshëm, lëvizja do të vazhdojë në të njëjtin drejtim.
➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Si të përdorni nivelet e Retracement Fibonacci në Tregtinë Binare?

Fibonacci-Ritracement-nivelet-mbështetje

Për ta bërë mjetin Fibonacci Retracement më fitimprurës, duhet të mbani mend disa gjëra:

 • Ju duhet të tregtoni instrumente financiare me tendencë të fortë si ari, EURUSD dhe më shumë.
 • Përdorni një kornizë kohore të saktë, siç është grafiku ditor.

Ju gjithashtu mund të analizoni lëvizjet e mëparshme të çmimeve për të kuptuar natyrën e MA. Për shembull, mund të matni rritjen e çmimit të një instrumenti nga poshtë lart për të llogaritur nivelin e korrigjimit. Niveli i matur mund t'ju ndihmojë të kuptoni ndryshimin e çmimit nëse ai vazhdon të lëvizë lart pas rritjes.

Në mënyrë të ngjashme, ju mund të llogarisni rënien e çmimit nga lart poshtë për të ditur nivelin e përmirësimit. Ky nivel tregon uljen e çmimit të një aktivi kur ai vazhdon të lëvizë në një drejtim zbritës pas rënies.

Tregtarët e drejtimit të trendit rritës përdorin modele blerjeje. Në mënyrë të ngjashme, tregtarët e drejtimit të trendit rënës përdorin modelin e shitjes.

A është mjeti Fibonacci Retracement i pagabueshëm? 

Retracement Fibonacci

Edhe pse korrigjimi i Fibonacci është një mënyrë e shkëlqyer për të mësuar rreth lëvizjes së çmimit të një aktivi, është jo i pagabueshëm. Kjo për shkak se ka kufizime të caktuara.

Nëse një tregtar i ri përdor mjetin Fibonacci Retracement për të kuptuar tregun e opsioneve binare, ai ndoshta do të përdorë të dhënat dhe linjat siç tregohet në grafik. Megjithatë, një tregtar me përvojë do të rregullonte gjithmonë linjat për të marrë informacion të saktë.

Përveç kësaj, tregu i opsioneve binare është i paqëndrueshëm. Kjo e bën pothuajse të pamundur parashikimin e situatës së saktë ose lëvizjes së çmimit të një aktivi. Dhe nëse tregtarët përdorin të dhëna të tilla, ata ka të ngjarë të humbasin paratë që kanë investuar në tregti.

Për më tepër, niveli i përmirësimit të Fibonacci nuk identifikon pikën e saktë të kthesës në treg. Ju mund të merrni një vlerësim, por nuk mund ta ngatërroni atë me pikën e saktë të çmimit.

Për të mos përmendur që i gjithë koncepti i përmirësimit të Fibonacci bazohet në numra dhe llogaritje. Ndërsa llogaritja gjenerohet në bazë të përqindjes Fibonacci, nuk ka asnjë logjikë për të.

Për shkak të mungesës së logjikës, ndryshimi i Fibonacci bëhet një tregues kompleks për tregtarët që kërkojnë arsye në strategjinë e tyre të tregtimit.

Broker i opsioneve binare me mjete tregtare Fibonacci

Nuk ka dyshim se korrigjimi i Fibonaccit është një mënyrë e shkëlqyer për të përcaktuar çmimin e një aktivi. Sidoqoftë, llogaritjet, numrat dhe raportet mund të jenë dërrmuese për një tregtar.

Por ju mund të përdorni një të fuqishëm ndërmjetësi mjet që vjen me softuer të avancuar të hartimit për t'i bërë të gjitha llogaritjet të lehta dhe të shpejta.

Këtu janë disa ndërmjetës të njohur që ofrojnë modele të grafikëve Fibonacci. 

Quotex 

Logoja Quotex

Nëse jeni duke kërkuar për një platformë tregtare me një shumë minimale të depozitave, Quotex duhet të jetë zgjedhja juaj. Kërkon një depozitë minimale prej $5. Pas depozitimit të parave, mund të keni akses në një llogari demo. 

Ndërsa tregtoni me Quotex, mund të prisni një normë pagese prej 98%, që është norma më e lartë e pagesës e ofruar nga çdo platformë e tregtimit të opsioneve. Sidoqoftë, ky ndërmjetës nuk është i regjistruar ligjërisht. 

 • Llogari demo falas $10,000.
 • Depozita minimale vetëm $10.
 • Shuma minimale e tregtimit $1, maksimumi $1,000.
 • Kthim i lartë deri në 95%.

 • Nuk ka mbështetje telefonike.
 • Asnjë aplikacion iOS i disponueshëm.
➨ Regjistrohu me Quotex falas

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

IQ Option

Logoja IQ Option

IQ Option është një platformë e mirënjohur tregtare e opsioneve binare. Ky ndërmjetës i besueshëm ka nevojë për një depozitë minimale prej $10. Pasi të keni bërë depozitën, mund të filloni të tregtoni me IQ Option duke përdorur modelet e grafikut Fibonacci. 

Pas depozitimit të shumës minimale, mund të keni akses edhe në llogarinë demo. Dhe shkalla e pagesës e ofruar nga IQ Option është 90%. 

 • Mbështetje 24-orëshe ndaj klientit.
 • Filloni me një investim $10.
 • Mbi 300 asete të ndryshme.

 • Asnjë bonus për klientët dhe depozitat.
 • Tarifa 2% për të gjitha tërheqjet e njëpasnjëshme pas asaj të parë falas.
➨ Regjistrohu me IQ Option falas

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

RaceOption 

Logoja RaceOption

RaceOption është një tjetër platformë tregtare që mund të përdorni për të investuar paratë tuaja në tregun e opsioneve binare duke përdorur modelet e grafikut Fibonacci. Platforma u lançua në vitin 2014 dhe ofron një normë pagese prej 90%. 

Depozita minimale e nevojshme për të tregtuar nga RaceOption është $250. Ndërsa shuma është pak e lartë, ia vlen sepse ky ndërmjetës ofron akses në tre platforma të ndryshme tregtare bazuar në shumën që keni paguar. 

 • Llogari demo falas.
 • Gama e gjerë e aseteve për tregtim.
 • Depozitë minimale e ulët prej $250.

 • I parregulluar.
 • Opsionet binare të lidhura me rrezik të lartë.
 • Jo të gjithë treguesit janë të disponueshëm.
➨ Regjistrohu me RaceOption falas

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Përfundim - Fibonacci Retracement është një mjet i shkëlqyer që mund t'ju ndihmojë të arrini qëllimet tuaja tregtare

Fibonacci Retracement është një mjet tregtar popullor që shumë tregtarë përdorin për të analizuar tregun e opsioneve binare. Duke përdorur linjat Fibonacci, tregtarët mund të marrin një ide për trendin e çmimit të një aktivi. 

Megjithatë, nuk duhet të varet tërësisht nga këto të dhëna, sepse ato nuk tregojnë për pikën e saktë të kthesës së çmimit të një aktivi në treg. Gjithashtu, ky tregues ka disa kufizime që tregtarët nuk mund t'i anashkalojnë. 

Por në përgjithësi, Fibonacci Retracement është një mjet i shkëlqyer që mund t'ju ndihmojë të arrini qëllimet tuaja tregtare. 

Pyetje të shpeshta në lidhje me mjetin Fibonacci Retracement:

Cili është Mjeti i Retracement Fibonacci në Tregtimin e Opsioneve Binare?

Mjeti Fibonacci Retracement është një mjet analize teknike që përdoret në tregtimin e opsioneve binare për të parashikuar nivelet e mundshme të mbështetjes dhe rezistencës. Ai bazohet në sekuencën Fibonacci dhe i ndihmon tregtarët të identifikojnë pikat e mundshme të kthimit në treg duke vizatuar linja horizontale në nivele të caktuara përqindjeje (23.6%, 38.2%, 50%, 61.8%, 78.6%) në grafikun TP10101.

Si i Llogaritni Nivelet e Retracement Fibonacci?

Për të llogaritur nivelet e Retracement Fibonacci, zgjidhni dy pika të rëndësishme çmimi (zakonisht një pikë e lartë dhe një pikë e ulët) në grafikun e aktivit. Vizatoni një vijë që lidh këto pika dhe më pas aplikoni përqindjet Fibonacci në këtë vijë. Për shembull, nëse një aktiv lëviz nga $10 në $15, niveli i korrigjimit 23.6% do të llogaritet si $15 – ($5 x 0.236) = $13.82.

A është i pagabueshëm Mjeti i Retracement Fibonacci në Parashikimin e Lëvizjeve të Tregut?

Jo, mjeti Fibonacci Retracement nuk është i pagabueshëm. Ndërsa mund të jetë një mjet i vlefshëm për parashikimin e niveleve të mundshme të mbështetjes dhe rezistencës, ai ka kufizime për shkak të paqëndrueshmërisë së tregut dhe natyrës subjektive të vendosjes së linjave të tij. Tregtarët duhet ta përdorin atë si pjesë të një strategjie më të gjerë dhe të mos mbështeten vetëm në të për marrjen e vendimeve tregtare.

Cilat janë praktikat më të mira për përdorimin e retracementit të Fibonacci në tregtimin e opsioneve binare?

Kur përdorni Fibonacci Retracement, është më mirë të tregtoni instrumente financiare me tendencë të fortë dhe të përdorni një kornizë kohore të saktë si një grafik ditor. Analizoni lëvizjet e mëparshme të çmimeve për të kuptuar natyrën e tregut dhe mbani mend se nivelet e përmirësimit nuk janë sinjale, por pika ku mund të ndodhin sinjale. Rekomandohet gjithashtu përdorimi i këtij mjeti në lidhje me treguesit e tjerë dhe metodat e analizës.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment