Si të përdorni modele harmonike për të tregtuar opsionet binare?

Modeli Harmonik ndihmon në analizën teknike dhe tregon drejtimet e çmimeve. Ato janë modele grafiku dhe luajnë një rol të madh në formimin e strategjive tregtare, sepse ato ju lejojnë të ekzaminoni gamën e lëvizjes së çmimeve. 

Të modele harmonike janë formuar duke përdorur numra Fibonacci që përshkruajnë ndryshimet e mundshme në çmim dhe drejtimin e tij. Pasi t'i dalloni ato, mund ta përdorni këtë model për t'i bërë tregtitë tuaja me saktësi më të mirë. 

Më e zakonshme Modele harmonike që do t'ju ndihmojnë në tregtinë tuaj janë: 

 • Modelet e Bat
 • Modelet ABCD
 • Modelet e fluturave 
 • Modelet e Gaforres
 • Modelet e thellë të Gaforres
 • Modelet e peshkaqenëve
 • Modelet Gartley
 • Modelet Cypher

Secila prej këtyre modeleve përdoret për të identifikuar tendenca të ndryshme. 

A funksionojnë modelet harmonike për tregtimin e opsioneve binare?

Modele harmonike janë efektive dhe të dobishme për tregtarët e opsioneve binare. Me shanse të larta të ndryshimit të trendit dhe rreziqeve nominale, ju lejon të ekzekutoni një tregti.

Shkalla e suksesit të modele harmonike thuhet se është midis 80-90%. Sidoqoftë, një tregtar duhet të dijë t'i njohë dhe t'i përdorë ato. Ekzistojnë mbi dhjetë lloje të këtyre modeleve dhe është e nevojshme të dalloni ndryshimin midis tyre. 

Nëse jeni i sapoardhur në tregtimin binare, mund të ndiqni modele harmonike për të shitur ose blerë aktivin. Ato ofrojnë një raport të mirë rreziku ndaj shpërblimit, por çelësi është t'i zotëroni ato. 

Shembull i modelit harmonik

Me menaxhimin dhe mësimin e duhur, ju mund t'i përdorni këto modele për të tregtuar diçka të madhe. Për më tepër, për të fituar fitime, duhet të shmangni disa pika për t'i përdorur modele harmonike në tregtimin e opsioneve binare. Më poshtë janë gjërat që duhen shmangur -

Vendosja verbërisht e parave kur sheh formimin e një modeliKa varietete të modele harmonike, dhe për t'i shkëmbyer ato me efikasitet, duhet të dalloni atë të duhurin. Mos filloni asnjë pozicion pa e analizuar saktë llojin. 

Gjithashtu, shmangni tregtimin ndërmjet formimit të strukturës. Lërini të plotësojnë, pastaj investoni vetëm paratë tuaja.

 • Mos menaxhimin e levave tuaja 

Nëse jeni fillestar, mbajeni levën të vogël, pasi kjo mund t'ju pengojë të përballeni me ndonjë humbje të madhe. 

 • Mos e anashkaloni trendin

Do të ketë raste kur do të shihni një model në mes të një tendence të vazhdueshme elastike. Përpiquni të mos i ekzekutoni transaksionet në raste të tilla pasi ato mund të mos formohen plotësisht. Pra, luani i sigurt dhe ndiqni trendin e vazhdueshëm. 

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(Risikohinweis: 65% der CFD Konten verlieren Geld)

IQ Option - Tregtoni me fitime të larta

123455/5

IQ Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Depozita minimale $10
 • Llogari demo falas
 • Kthim i lartë deri në 94%
 • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
 • Mbështetje 24/7
(Risikohinweis: 65% der CFD Konten verlieren Geld)

Si mund ta di se çfarë modeli harmonik kam?

Llojet e ndryshme të modele harmonike kanë matje dhe forma të ndryshme Fibonacci dhe janë bërë nga pesë pika kthese. Këto pika janë - X, A, B, C dhe D. 

Ata të gjithë kanë veçoritë e tyre unike, dhe ju mund t'i zbuloni ato nga format e tyre dhe raportet e Fibonacci. 

Më poshtë janë më të zakonshmet modele harmonike dhe mënyrën e identifikimit të tyre.

#1 Modelet e lakuriqëve të natës 

Siç sugjeron emri, produkti përfundimtar është një trapezoid në formë lakuriq nate. Ajo formohet kur tendenca e tregut ndryshon kursin e saj për një kohë, por më pas fillon përsëri të ndjekë atë origjinale. Ky model tregon një pikë hyrëse të fortë.

Kur modeli përfundon dhe tregu fillon të vazhdojë, ju do të keni një mundësi për të hyrë në treg me një çmim të mirë. Modeli Bat u njoh për herë të parë në 2001 nga Scott Carney. Është një rregullim i kthesave me 5 pika dhe ka matje Fibonacci mbi to.

Pika 'D' e modelit quhet Zona e Kthimit Potencial (PRZ) sepse është ajo zonë ku çmimi i aktivit ka shanse të larta për t'u kthyer. 

Model harmonik lakuriq nate

Si të identifikoni një model lakuriq nate?

Ka dy mënyra për të identifikuar modelin:

 • Së pari janë matjet e Fibonacci. 

Këto raporte ndihmojnë për të dalluar modelin e lakuriqëve të natës nga modelet e shifrimit. Në modelin harmonik të shkop, pika 'B' nuk ngrihet mbi 50% të ndryshimit të Fibonaccit të këmbës 'XA'. Por nëse ndodh, atëherë modeli është një shifër. 

Modelet e lakuriqëve mund të përdoren në të gjitha llojet e tregut dhe kornizat kohore. Megjithatë, ky model shfaqet rrallë në kornizat kohore të ulëta, dhe për këtë arsye, gjatë përdorimit në harkun kohor më të ulët, duhet t'i vëzhgoni dhe analizoni me kujdes ato.  

 • Mënyra e dytë për ta identifikuar atë është nga katër këmbët e tij. 

Katër këmbët e ndryshme janë-

 • XA = në modelin bullish shkopi, kjo këmbë është më e gjata dhe shfaqet kur ka një rritje të mprehtë të çmimit të aktivit nga pika X në pikën A.
 • AB = kjo këmbë rikthehet 38,2 % në 50 % të shtegut të mbuluar nga këmba XA, dhe ka një të kundërt në drejtim. Gjithashtu, në një model lakuriq nate, kjo këmbë nuk do të kalojë kurrë pikën X.
 • BC = shtegu i mbuluar nga këmba AB rikthehet midis 38.2 % në 88.6 %, dhe ka një ndryshim në drejtimin e çmimit përsëri. Kjo këmbë fillon të lëvizë në një drejtim lart, por kjo këmbë nuk mund të kalojë kurrë një pikë. 
 • CD = në këtë pikë, transaksionet ekzekutohen pasi modeli përfundon me formimin e kësaj këmbë. 

Një model i formuar në formën 'M' është modeli bullish bat. Megjithatë, formimi i kundërt, dmth., në formën 'W', është modeli bearish i lakuriqëve të natës. 

Për të përdorur këtë model gjatë tregtimit, sigurohuni që formimi të jetë kryer. Struktura e plotë ka tre elementë thelbësorë- 

#1 Këmbët AB dhe CD janë të barabarta. 

#2 Këmba XA ka nivelin e korrigjimit të Fibonaccit prej 88.6%.

#3 Këmba BC ka shtrirjen e Fibonaccit prej 1,618 % në 2,618 %. 

Para se të përdorni këtë model të avancuar në tregtinë reale, planifikoni gjithçka dhe bëni një strategji. Çdo gabim mund të çojë në humbjen tuaj monetare. 

#2 Modelet ABCD

Modeli ABCD ose i njohur zakonisht si modeli AB=CD, është më i lehtë për tu dalluar dhe tregtuar. Ai përbëhet nga katër pika, A, B, C dhe D. Për tregtarët teknikë; është një teknikë e vlefshme. Fillimisht u themelua nga HM Gartley dhe më vonë u krijua nga Scott Carney dhe Larry Pesavento.

Modeli AB=CD ju tregon kur çmimi po i afrohet kthimit. Me këtë, ju mund të blini një aktiv kur çmimi është i ulët, por gati të rritet. Dhe shisni një aktiv kur çmimi është i lartë, por gati të përballet me një trajektore në rënie. 

Ashtu si shumë modele, ABCD gjithashtu ka dy lloje - modele bearish dhe bullish.

Modeli ABCD

Si të njohim modelin ABCD bullish 

Këmba AB tregon zvogëlimin e vlerës së aktivit, i cili së shpejti pasohet nga një ndryshim në drejtim, duke e bërë këmbën BC të shkojë lart. Trendi pastaj kthehet përsëri, dhe këmba e CD-së zbret. Kjo formon modelin ABCD. 

Pas përfundimit, sërish parashikohet një përmbysje me rritje çmimi.

Si të njohim modelin bearish ABCD

Ky model është e kundërta e modelit bullish AB=CD. Këmba AB lëviz në drejtim lart, por me ndryshimin e çmimit zbret nga BC. Kjo këmbë kthehet mbrapsht dhe linja CD lëviz në një drejtim lart. 

Pas kësaj, çmimi pritet të rezervohet dhe të ulet sërish. 

Raportet Fibonacci

BC = 61.8 % Fibonacci retracement e këmbës AB.

CD = 1,272% Zgjatja e Fibonaccit e BC.

Si të tregtoni modelin ABCD?

Pas përfundimit të strukturës, tregtarët mund të fillojnë të kryejnë tregtimin e tyre në pikën D. kur ka një trend rritës; ju mund të zgjidhni pozicione të shkurtra. Në trendin rënës, ju mund të blini një aktiv duke pritur një ndryshim. 

#1 Modeli i fluturës 

Është një model kthimi i çmimit që mund të vërehet në lëvizjet e çmimeve të tërhequra dhe tregon ngurtësimin e çmimit. Kjo përdoret për të vendosur përfundimin e lëvizjes së çmimit dhe pikën e fillimit të trendit të ri. 

Modeli u themelua nga Bryce Gilmore dhe Larry Pesavento dhe mund të përdoret në çdo kornizë. Ekzistojnë lloje të ndryshme strukturash për modelet harmonike të fluturave. Në përgjithësi, ju mund ta vëreni atë pranë pikës ekstreme të lartë ose të ulët, duke sinjalizuar një kthim. 

Ai gjithashtu ka katër këmbë - XA, AB, BC dhe CD që përshkruan fundin e drejtimit aktual të çmimit. Prandaj, ju mund të merrni pozicionet tuaja në treg në përputhje me rrethanat. Mund të ketë modele fluturash bullish dhe bearish

Model fluturash

Si të identifikoni modelin e fluturës?

Në formën bearish, XA zbret. Më pas vjen një ndërprerës në drejtim dhe AB kthehet mbi 78.6% të shtegut të mbuluar nga XA. Këmba BC ndryshon përsëri drejtimin e saj dhe zbret, duke ndjekur 38.2 në 88.6 % të shtegut të mbuluar nga AB. Më në fund, CD përhapet dhe krijon 1.27 ose 1.618 % të AB. 

Modeli bullish është i njëjtë në raporte, por i ndryshëm në drejtime.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(Risikohinweis: 65% der CFD Konten verlieren Geld)

IQ Option - Tregtoni me fitime të larta

123455/5

IQ Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Depozita minimale $10
 • Llogari demo falas
 • Kthim i lartë deri në 94%
 • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
 • Mbështetje 24/7
(Risikohinweis: 65% der CFD Konten verlieren Geld)

#2 Modelet e gaforreve

Modeli i gaforreve ju lejon të bëni tregti me ulje dhe ngritje ekstreme. Kjo ka modelin XA, AB, BC dhe CD i cili u zbulua nga Scott Carney. Ashtu si modelet e tjera, ai gjithashtu ndjek një ngritje dhe ulje.

Model gaforre

Si të identifikoni një model gaforre?

Këmba XA do të lëvizë në një drejtim dhe së shpejti do të përballet me anën e kundërt, me AB që do të rikthejë 38.2 në 61.8 % të shtegut të mbuluar nga XA. Me një ngritje sërish të trendit, BC përsëritet midis 38.2% – 88.6 % të AB. Këtu C nuk do të kalojë një pikë. 

Me një përmbysje të tretë, CD do të shtrihet deri në 161.8% të XA dhe do të bëhet më e gjata në të gjithë strukturën. 

Në disa raste, CD mund të shkojë midis 2.240% – 3.618% të BC.

Identifikimi i modeleve të Gaforres

Për të dalluar këto modele, vëzhgoni gjërat e mëposhtme: 

 • në modelin bullish të gaforres-

Në krahasim me A, pika C është më e ulët. 

Pika B është më e ulët e lartë në krahasim me X. 

 • Në modelin e gaforres me ari -

C është më e ulët e ulët në krahasim me A.

B formon një të lartë më të ulët në krahasim me X. 

Pika D kalon X dhe sinjalizon një të lartë më të lartë ose më të ulët të ulët. 

#3 Modeli i gaforres së thellë 

Është i njëjtë me modelin e gaforres por me një ndryshim të vogël. Ai ka të gjitha tiparet e tij si - pikat X, A, B, C, D dhe shtrirjen e pikës D deri në 1.618% dhe ndryshon vetëm në ndryshimin e B. 

Në modelin e gaforres së thellë, pika B nuk duhet të kalojë X dhe të ketë 0,886 % të këmbës XA. 

Prognoza nga BC mund të jetë rreth 2.24 në 3.618.

Si të dalloni modelin e Gaforres së thellë nga modeli i Gaforres?

Kini parasysh këto gjëra ndërsa dalloni midis këtyre dy modeleve- 

 • Në krahasim me modelin e gaforreve, në gaforret e thella, këmba BC nuk është aq e moderuar.
 • Ndryshimet në AB=CD janë të gjalla në gaforret e thella. 
 • Pika B duhet të ketë një ndryshim prej të paktën 0.886%, dhe këmba BC duhet të jetë rreth 2.224 – 3.618%. 

#4 Modeli i peshkaqenit

Një model mjaft i ri në harmonikë, modelet e peshkaqenëve u themeluan gjithashtu nga Scott Carney në 2011. Pikat e përdorura këtu janë- O, X, A, B dhe C. Ky model ndan disa ngjashmëri me modelet e gaforreve dhe gaforreve të thella. 

Ndryshe nga të tjerët, ky model nuk është në formë standarde 'M' ose 'W'. Ka një nivel Fibonacci të njëjtë me modelin e gaforres së thellë dhe paqëndrueshmëri të njëjtë me modelin e gaforres. Formimi i modeleve të peshkaqenëve ka një kohëzgjatje të vogël, dhe kjo është arsyeja pse është e dobishme për tregtarët aktivë dhe brenda ditës.  

Model peshkaqeni

Si të identifikoni modelin e peshkaqenit?

Mund të jetë ose bullish ose bearish. Kur këmba e OX shkon lart, është bullish, dhe kur zbret, është bearish.

Në këtë, OX është këmba fillestare që fillon formimin e një modeli. Atëherë AB do të ketë një ndryshim rreth 1.13 dhe 1.618 % të XA. Linja që shtrihet nga B në C do të jetë 1.13% e këmbës OX, dhe BC është gjithashtu një zgjerim i XA midis 1.16% dhe 2.24%. 

Pika D është vendi ku fillojnë tregtimet, e cila është e pranishme në nivelin e zgjatjes 1.13% të këmbës OX dhe mund të porosisni një humbje të ndalimit nën 1.15%. 

#5 Modeli i gartley 

Është modeli harmonik i përdorur gjerësisht dhe shpesh. Modeli Gartley mori emrin e tij nga themeluesi i tij HM Gartley i cili në 1932 shkroi një libër që përcaktonte modelet e harmonikës. 

Modeli Gartley ndihmon në njohjen e reagimeve të larta dhe të ulëta. Ai gjithashtu tregon drejtimin e trendit për një kohë të gjatë. Me këtë model, ju mund të merrni një pasqyrë të madhësisë dhe kohëzgjatjes së lëvizjeve të çmimeve.

Themeli i këtij modeli është se raportet Fibonacci mund të përdoren në formimin e strukturave gjeometrike.

Ajo formohet kur trendi i tregut vazhdon rrugën e tij origjinale, ndryshon drejtimin për një kohë të shkurtër. Me këtë model, ju keni një mundësi me rrezik të ulët për të hyrë në treg. 

Model Gartley

Si të identifikoni modelin Gartley?

Këmba më e gjatë është XA. Më pas me një tendencë formohet AB e kundërt, e cila është 61.8 % e XA. Lëvizja B në C duhet të jetë një kthesë 88.6% ose 38.2% e këmbës AB. Në rast se është 88.6 %, atëherë CD duhet të jetë 61.8% e BC. Dhe kur është 38.2%, do të bëhet 27.2%. Së fundi, linja nga C në D do të jetë 78.6% e këmbës XA. 

#6 Modeli i kodit

Ky model ka një nga normat më të mira dhe të sakta të goditjes. Megjithëse nuk gjendet shpesh dhe formohet rrallë, mund të merrni një raport të mirë shpërblimi ndaj rrezikut duke e përdorur siç duhet. 

Kur tregu po ecën, modeli i fortë Gartley është jo i besueshëm; prandaj, përdoret më së shumti kur tregu është më i qëndrueshëm dhe më i qetë.

Si gjithë të tjerat modele harmonike, është formuar me pika XABCD, ku XA është lëvizja e fillimit.

Modeli Cypher

Si të identifikoni modelin harmonik të Cypher?

Pas XA vjen një përmbysje dhe AB rikthehet XA midis 38.2% në 61.8%. BC duhet të kalojë XA midis 27.2% ose 41.4%. Pjesa e fundit, domethënë CD, duhet të shkelë 78.6% të XC. 

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(Risikohinweis: 65% der CFD Konten verlieren Geld)

IQ Option - Tregtoni me fitime të larta

123455/5

IQ Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Depozita minimale $10
 • Llogari demo falas
 • Kthim i lartë deri në 94%
 • Platforma është e lehtë për t'u përdorur
 • Mbështetje 24/7
(Risikohinweis: 65% der CFD Konten verlieren Geld)

Cili është përdorimi i modeleve harmonike?

Gjëja e parë është të identifikoni saktë modele harmonike dhe llojin e tyre, atëherë vetëm filloni tregtinë. Ekzaminoni modelin dhe shikoni nëse ka ndonjë shans që të ndodhë e njëjta lëvizje çmimi. Nëse po, atëherë shkruani pozicionin tuaj.

Sigurohuni që çmimi të mos luhatet shumë dhe struktura të formohet ashtu siç duhet. Ju mund t'i tregtoni ato në çdo kornizë kohore.

Për analizë më të mirë, tregtarët mund të përdorin gjithashtu tregues dhe softuer të ndryshëm si MetaTrader 4 dhe MetaTrader 5. 

Rëndësia e modeleve harmonike

Këto modele janë një burim i besueshëm për të parashikuar lëvizjet e çmimeve. Nëse mund të dalloni harmonikat dhe të përdorni raportet Fibonacci, parashikimi i tendencave të ardhshme të çmimeve do të jetë më i lehtë. 

Kjo çon në llogaritjen e kthimeve, dhe kështu, ju mund të vendosni tregtitë tuaja në mënyrë më efikase dhe me rreziqe të kufizuara. 

Të metat e modeleve harmonike 

Në krahasim me modelet tipike të grafikut, harmonikat janë paksa teknike. Sidoqoftë, ata ju ofrojnë rregulla dhe metoda fikse për të bërë tregti. Ato janë po aq të dobishme sa formacionet e tjera të grafikëve, por vijnë me grupin e tyre të disavantazheve.

Mund të ndodhë që të mos keni ndonjë ndryshim trendi në zonat e mundshme të kthimit (PRZ). Prandaj, mund të përdorni stop-humbje pranë pikës D në nivele të larta ose të ulëta, gjë që do të minimizojë humbjet. Por ka edhe një kufizim.

Ndalimi i humbjeve, megjithëse minimizon rreziqet, nuk merr parasysh paqëndrueshmërinë e tregut si rrëshqitja dhe hendeku në grafikët e çmimeve. 

konkluzioni 

Çdo tregtar i opsioneve binare dëshiron të fitojë fitim, dhe duke përdorur harmonikë, ju mund ta bëni këtë të mundur. Këto modele janë një burim i dobishëm dhe efikas për parashikimin e lëvizjeve të çmimeve, gjë që ju lejon të bëni tregtitë tuaja në përputhje me rrethanat.

Mbani në mend se harmonikat nuk janë gjithmonë të sakta, por nëse i përdorni me konsideratë dhe saktë, ato do t'ju ofrojnë më pak rrezik dhe mundësi për fitime. Nëse jeni një tregtar binar, përdorni këto metoda për të ekzekutuar tregtitë tuaja, duke rritur më tej performancën tuaj.

Rreth Autorit

Unë jam një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se 10 vjet. Kryesisht, unë tregtoj 60 tregti të dytë me një normë shumë të lartë goditjeje.

Shkruaj një koment

Çfarë të lexoni më pas