Tutorial i strategjisë së tregtimit të kufirit të opsioneve binare

Binar-Options-Boundary-Strategy

Kjo strategji është ekskluzive për mjedisin e opsioneve binare sepse qëllimi i tij kryesor është të përqendrohet në çmimet më të ulëta dhe të larta të një aktivi të zgjedhur deri në skadimin e afatit. Si e tillë, vëmendja juaj nuk është e drejtuar drejt zgjedhjes së drejtimit në të cilin çmimi i një aktiv i zgjedhur do të avancojë. Në vend të kësaj, ju do të përpiqeni të parashikoni nëse çmimet do të mbeten brenda dy niveleve të paracaktuara pa dalë jashtë këtyre kufijve kur përdorni një strategji kufitare. Rrjedhimisht, do të fitoni mundësinë për të fitimi nga tregtimi i opsioneve binare pavarësisht se në cilin drejtim çmimi i një aktivi përparon për sa kohë që ai qëndron brenda kufijve tuaj të zgjedhur.

Për shembull, parashikoni që keni zbatuar një strategji kufitare duke përdorur opsionin aktual EUR/USD. Supozoni se keni zgjedhur një kufi të sipërm prej 1,3350 dhe një më të ulët prej 1,3300. Çmimi i hapjes së tregtisë suaj është 1,3320 dhe koha juaj e skadimit është 30 minuta. Në skadim, nëse çmimi do të ishte tregtuar vazhdimisht midis 1,330 dhe 1,3350, atëherë opsioni juaj binar do të përfundonte 'në-the-money' dhe ju do të kishit mbledhur një pagesë. Përndryshe, nëse çmimi ka dalë jashtë këtyre kufijve qoftë edhe një herë gjatë jetës aktive të opsionit tuaj binar, atëherë do të jeni 'pa para' kur të kalojnë 30 minutat.

Binary-Options-Boundary-trading-strategy

Diagrami i mësipërm tregon qartë konceptet kryesore që qëndrojnë pas një strategjie kufitare. Nëse çmimi i aktivit mbetet brenda kufijve të sipërm dhe të poshtëm të shfaqur, atëherë tregtia do të ishte fituese. Sidoqoftë, do të vini re se çmimi rrëshqet nën kufirin e poshtëm në të djathtë të grafikut, megjithëse vetëm për një periudhë të shkurtër. Megjithatë, një zhvillim i tillë do të mjaftonte për ta bërë pozicionin me një status "pa para" në skadim.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

  • Pranon klientë ndërkombëtarë
  • Min. depozitë $10
  • $10,000 demonstrim
  • Platformë profesionale
  • Fitim i lartë deri në 95%
  • Tërheqje të shpejta
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Hartimi i një strategjie kufitare

Për të arritur fitime të qëndrueshme nga vendosja e një mjeti të tillë, ju duhet të bëheni të aftë në studimin dhe interpretimin e historisë së performancës së çmimeve të aktiveve të zgjedhura, si një përparësi kryesore. Shumë tregtarë e kanë bazuar ndërtimin e strategjive të tyre kufitare në Analizën Teknike të cilën ata e kanë përdorur në mënyrë specifike për të vlerësuar nivelet më të larta dhe më të ulëta që çmimi i një aktivi do të arrijë brenda një periudhe kohore të zgjedhur.

Gjatë ndërmarrjes së kësaj detyre, ata kanë gjetur gjithashtu se një objektiv tjetër thelbësor është identifikimi i nivelit mesatar ose mesatar rreth të cilit çmimi do të priret të luhatet gjatë jetës së strategjisë. Në thelb, përcaktimi i këtyre tre niveleve me rëndësi jetike, dmth. i sipërm, i poshtëm dhe mesatar, është thelbësor për ekzekutimin e suksesshëm të një strategjie kufitare.

Përveç versionit standard, ekziston një variant i rëndësishëm i këtij mjeti, i cili emërtohet 'strategjia jashtë kufirit'. Në këtë rast, ju kërkohet të identifikoni dy nivele të paracaktuara që çmimi do të thyhet mbi ose poshtë përpara skadimit, në mënyrë që tregtia juaj të përfundojë "në para" në skadim. Duke qenë se 'strategjia e daljes' konsiderohet të jetë më e rrezikshme se versioni standard, ajo zakonisht tërheq raporte më të larta pagese. Sidoqoftë, mund të përpiqeni të krijoni një bast më të sigurt duke zvogëluar distancën midis niveleve të sipërme dhe të poshtme.

Kur të përdoret një strategji kufitare

Ju mund të vendosni me sukses një strategji kufitare, pavarësisht nëse tregu është rritës ose ulës. Megjithatë, kushtet e mëparshme shoqërohen me rreziqe në rritje për shkak të luhatjeve më të mëdha të çmimeve të krijuara sa herë që blihet një aktiv. Rrjedhimisht, nëse jeni një tregtar konservator që do të preferonte të shmangte rrezikun e tepërt, atëherë tendencat e rënies mund t'ju përshtaten më mirë pasi çmimet e aktiveve priren të jenë më të qëndrueshme.

Rrjedhimisht, ju jeni të këshilluar që të vlerësoni plotësisht kushtet mbizotëruese të tregut përpara se të zbatoni një strategji kufitare. Nëse arrini në përfundimin se paqëndrueshmëria është e ulët dhe se çmimi i një aktivi është tregtuar për një periudhë të gjatë kohore, atëherë duhet të zgjidhni versionin standard. Në të kundërt, varianti 'jashtë' është më efektiv kur mbizotërojnë lëvizjet e tepërta të çmimeve dhe paqëndrueshmëria e lartë.

Ju gjithashtu do t'ju duhet të përcaktoni me saktësi gjatësinë optimale të kohërave tuaja të skadencës. Kjo për shkak se ekspozimi ndaj rrezikut do të rritet ndjeshëm me periudha më të gjata si mundësitë e shpërthimeve do të rriten në mënyrë dramatike. Si i tillë, nëse jeni duke menduar për vendosjen e një strategjie standarde kufitare, atëherë duhet të zgjidhni një kohë më të shkurtër skadimi. Në të kundërt, një strategji 'jashtë kufirit' do të ketë një shans më të madh për të regjistruar një fitim nëse zgjidhen kohë më të gjata skadimi. Do të zbuloni se çdo ndërmjetës i opsioneve binare do të ofrojë një përzgjedhje të ndryshme të kohërave të skadimit për përdorim me strategjitë kufitare. Megjithatë, asnjëri prej tyre nuk mbështet kornizat kohore shumë të ulëta për këtë qëllim, siç janë 60 sekondat

Shumë tregtarë zgjedhin të nxisin kufirin strategjive kur kushtet mbizotëruese të tregut nuk favorizojnë as opsionet CALL ose PUT. Strategji të tilla kanë rezultuar të jenë shumë të suksesshme nëse zbatohen nga tregtarë profesionistë të cilët kanë ndërmarrë kujdesin e nevojshëm para ekzekutimit. Duke qenë se kërkohet një sasi e caktuar aftësie dhe përvoje për të kryer me mjeshtëri detyra të tilla, strategjitë kufitare nuk klasifikohen si të përshtatshme për fillestarët.

Kjo sepse do t'ju duhet kohë për të zotëruar aftësitë e vlerësimit të performancës historike të tregtimit të aktiveve në mënyrë që të zbuloni mundësitë e hyrjes cilësore. Megjithatë, nëse jeni të përgatitur të këmbëngulni me ndërlikimet e kësaj strategjie, atëherë do të zbuloni se ajo është në gjendje të gjenerojë fitime të qëndrueshme dhe të vlefshme.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë jam një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se 10 vjet. Kryesisht, unë tregtoj 60 tregti të dytë me një normë shumë të lartë goditjeje.

Shkruaj një koment

Çfarë të lexoni më pas