Strategjia e tregtimit të mbështetjes dhe rezistencës së opsioneve binare


Strategjia e mbështetjes dhe rezistencës është udhërrëfyesi për një pasqyrë të suksesshme të tregut, pasi ndihmon në parashikimin e ndryshimeve në drejtimin e tregut në tregtimin e opsioneve binare.

Por a e dini mënyrën e duhur për të identifikuar nivelet e mbështetjes dhe rezistencës? A e dini se si të përfitoni sa më shumë nga strategjia e tregtimit të mbështetjes dhe rezistencës? Apo e dini se si të tregtoni në mënyrë efektive duke përdorur nivelet e mbështetjes dhe rezistencës? Epo, ky udhëzues strategjie ka të gjithë informacionin përkatës.

Mire qe e di:

 • Nivelet e mbështetjes dhe rezistencës ndihmojnë në parashikimin e ndryshimeve të drejtimit të tregut në tregtimin e opsioneve binare.
 • Mbështetja është vendi ku çmimet mund të ndalojnë së rënë, rezistenca është vendi ku çmimet mund të ndalojnë së rrituri.
 • Strategjitë përfshijnë tregtimin e gamës, ndarjet dhe linjat e trendit bazuar në këto nivele.
 • Këto nivele nuk janë të pagabueshme dhe mund të çojnë në shpërthime të rreme.

Cila është strategjia e mbështetjes dhe rezistencës?

Shembull mbështetje-dhe-rezistencë
Shembull i mbështetjes dhe rezistencës

Ju mund të përdorni strategjinë e mbështetjes dhe rezistencës për tregtimin afatshkurtër dhe afatgjatë. Është një strategji e lehtë për t'u kuptuar që ndihmon në rritjen e përfitimit të tregtimit dhe uljen e humbjeve.

Në këtë strategji tregtare, pasi çmimi i një aktivi teston nivelet e mbështetjes dhe rezistencës, ai lëviz në drejtim të kundërt. Në këtë pikë, ju mund të hyni në një tregti dhe të dilni nga tregu me një shans të lartë për të fituar pas një kohe.

Me fjalë të thjeshta, mbështetja dhe rezistenca nuk janë gjë tjetër veçse një mjet që tregon reagimin ndaj çmimit të një aktivi. Është një rezultat i drejtpërdrejtë i ndryshimit midis blerjes dhe shitjes.

Kur ka më shumë blerës, çmimi rritet. Në mënyrë të ngjashme, nëse ka më shumë shitës, çmimi do të bjerë.

Shikoni videon time të plotë mbi këtë strategji:

YouTube

Duke ngarkuar videon, ju pranoni politikën e privatësisë së YouTube.
Mëso më shumë

Ngarko videon

PGlmcmFtZSB0aXRsZT0iVGhlIE9OTFkgU3VwcG9ydCAmYW1wOyByZXNpc3RhbmNlIHN0cmF0ZWd5IHlvdSBuZWVkIHRvIHdpbiBCaW5BuScMgTiHdpbiBCaW5BScMgTh yKSIgd2lkdGg9IjY0MCIgaGVpZ2h0PSIzNjAiIHNyYz0iaHR0cHM6Ly93d3cueW91dHViZS1ub2Nvb2tpZS5jb20vZW1iZWQvTXRrZmZVTpZvTX1VTXRrZW1VTXVTXV1TXV1TXV1TXVTX1TXV1VTXVTXVTX1TXV1TX1 101TZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvdz0iYWNjZWxlcm9tZXRlcjsgYXV0b3BsYXk7IGNsaXBib2FyZC13cml0ZTsgZWNjZWxlcm9tZXRlcjsgYXV0b3BsYXk7IGNsaXBib2FyZC13cml0ZTsgZWNjZWxlcm HBpY3R1cmUtaW4tcGljdHVyZTsgd2ViLXNoYXJlIiByZWZlcnJlcnBvbGljeT0ic3RyaWN0LW9yaWdpbi13aGVuLWNyb3NzLW9yaWdpWxWZVcYm 1lPg==

Shembull i mbështetjes

Trading-mbështetje-shembull

Niveli i mbështetjes në strategjinë e tregtimit të mbështetjes dhe rezistencës është pika në të cilën blerësit hyjnë në treg. Mbështetja është dyshemeja që mbështet çmimin e një aktivi.

Kur çmimi i një malli në treg fillon të bjerë, ai gjen një nivel mbështetës. Pas zbulimit të mbështetjes, çmimi kthehet përsëri. Por nëse çmimi thyen nivelin, ai bie më tej derisa të gjejë një nivel tjetër mbështetjeje.

Shembull i rezistencës

Tregtim-rezistencë-shembull

Niveli i rezistencës në strategjinë e tregtimit të mbështetjes dhe rezistencës është niveli në të cilin shitësit hyjnë në treg. Ashtu si niveli i mbështetjes vepron si dysheme, niveli i rezistencës vepron si tavan. I reziston rritjes së çmimit.

Ju mund të gjeni një nivel rezistence në tregtim kur çmimi i një aktivi fillon të rritet. Kur çmimi gjen një nivel rezistence, ai do të rikthehet. Megjithatë, nëse çmimi kalon nivelin e rezistencës, ai do të vazhdojë të rritet derisa të gjejë një nivel tjetër.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Lloje të ndryshme të mbështetjes dhe rezistencës për tregtimin binare

Këtu janë disa mbështetje dhe rezistencë që mund t'i dalloni lehtësisht në një tabelë tregtare.

Mbështetje dhe rezistencë horizontale

Mbështetje-dhe-rezistencë horizontale
Mbështetje dhe rezistencë horizontale

Mbështetja dhe rezistenca horizontale është një nivel statik, i cili mbështet dhe i reziston lëvizjes së çmimeve përtej tij.

Në mbështetje dhe rezistencë horizontale, kur çmimi i një aktivi lëviz përmes mbështetjes, është një shenjë negative. Por është një shenjë pozitive kur çmimi lëviz përmes nivelit të rezistencës.

Gjithashtu, nëse çmimi e kalon nivelin e mbështetjes dhe rezistencës dhe e kalon nivelin në drejtim të kundërt, ai tregon praninë e një shpërthim i rremë.

Mbështetje dhe rezistencë diagonale

Diagonale-mbështetje-dhe-rezistencë
Mbështetje dhe rezistencë diagonale

Ndryshe nga niveli i mëparshëm i mbështetjes dhe rezistencës, ky është dinamik. Kjo do të thotë se mbështetja diagonale dhe rezistenca ndryshojnë me kalimin e kohës. Në përgjithësi, ajo është krijuar nga trendline.

Ju mund të vizatoni një vijë duke gjetur një çmim të lartë dhe çmim më të ulët të lartë ose një çmim të ulët dhe një çmim më të lartë të ulët. Pas tërheqjes së vijës, nëse vëreni se diagonalja është poshtë, tendenca është në rënie. Në mënyrë të ngjashme, nëse diagonalja është lart, tendenca është në rritje.

Në mbështetje dhe rezistencë diagonale, është një shenjë pozitive nëse çmimi kthehet nga vija e trendit. Për më tepër, është një paralajmërim kur çmimi thyen linjën e trendit.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Mbështetje dhe rezistencë parashikuese

Një lloj tjetër mbështetjeje dhe rezistence është parashikuese. Edhe pse ky lloj është më pak i zakonshëm, ai ka vlerën e tij. Një nga mbështetjet dhe rezistencën e zakonshme parashikuese janë vijat e trendit. Kjo sepse, në linjën e trendit, kur linja zgjatet, ajo ose mund të mbështesë ose rezistojë lëvizjen e çmimeve.

Një formë tjetër e mbështetjes dhe rezistencës parashikuese është mbështetja dhe rezistenca horizontale. Ju gjithashtu mund ta përdorni këtë mjet për të kuptuar vendin ku mund të zhvillohet mbështetja ose rezistenca në të ardhmen.

Si mund ta bëni të funksionojë strategjia e mbështetjes dhe e rezistencës?

strategjia e tregtimit të rezistencës

UnëNëse dëshironi të bëni mbështetjen dhe rezistencën strategjisë punë, duhet të keni disa aftësi bazë.

Së pari, duhet të njiheni me llojin kryesor të grafikëve të opsioneve binare që përdorin ndërmjetësit. Grafiku me shirita dhe shandanë është një grafik tregtar popullor me të cilin duhet të njiheni.

Për më tepër, duhet të dini analizën teknike. Dhe së fundi, ju duhet të kuptoni se çfarë është mbështetja dhe rezistenca dhe si mund t'i krijoni ato.

Pse mbështetja dhe rezistenca janë të rëndësishme?

Me ndihmën e mbështetjes dhe rezistencës, ju mund të identifikoni modelin e çmimeve në tregtimin e opsioneve binare. Kur e dini drejtimin e lëvizjes së çmimeve, mund të zgjidhni opsionet e thirrjeve ose vendosjes në varësi të natyrës së tregut.

Duke analizuar nivelin e mbështetjes dhe rezistencës, ju mund të dini edhe kohën e duhur për të hyrë dhe dalë nga një treg. Këtu është një shembull i shpejtë për të kuptuar se si funksionon niveli i mbështetjes dhe rezistencës.

Le të supozojmë se aksionet e një kompanie, le të themi XYZ, po kërcejnë midis $750 dhe $800. Këto janë niveli i mbështetjes dhe rezistencës. Nëse çmimi i XYZ bie drejt $750, mund të vendosni një opsion thirrjeje afër asaj shume.

Në mënyrë të ngjashme, ju mund të vendosni një opsion shitje nëse çmimi i kompanisë XYZ shkon drejt nivelit të rezistencës.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Mënyrat për të tërhequr mbështetje dhe rezistencë për opsionet binare

Ju mund të ndiqni këto hapa për të tërhequr zonën e mbështetjes dhe rezistencës.

Zgjidh një tabelë

Për të tërhequr mbështetje dhe rezistencë, duhet të zgjidhni një tabelë të njohur.

Identifikoni nivelet e larta dhe të ulëta

Identifikoni nivelet e larta dhe të ulëta për tregtimin e mbështetjes dhe rezistencës
Identifikoni nivelet e larta dhe të ulëta

Pasi të keni zgjedhur një grafik, atëherë supozohet të identifikoni nivelet e larta dhe të ulëta. Mund të filloni duke tërhequr vijën në çdo ngritje dhe ulje. Linjat do t'ju ndihmojnë të kuptoni nëse tregu është në trend apo jo.

Pas kësaj, mund të vizatoni linja për lidhjen e ngritjeve dhe uljeve. Mos harroni se vija horizontale që po vizatoni nuk do të shtrihet në çdo lartësi dhe të ulët. Ju mund të identifikoni mbështetjen dhe rezistencën pasi të përfundojë procesi.

Kjo metodë e tërheqjes së mbështetjes dhe rezistencës funksionon në mënyrë të përsosur në çdo kornizë kohore.

Si të identifikoni mbështetjen dhe rezistencën?

mbështetje dhe rezistencë në tregti

Për të përdorur me sukses mbështetjen dhe rezistencën në tregti, është thelbësore t'i identifikoni ato. Ja si mund ta bëni.

Data historike

Një nga mënyrat më të thjeshta për të identifikuar nivelin e mbështetjes dhe rezistencës është duke analizuar modelet e kaluara të një aktivi dhe çmimet historike. Ju mund ta bëni këtë duke mësuar rreth modelit të kaluar, duke filluar nga disa kohë prapa deri te aktiviteti më i fundit.

Është gjithashtu e nevojshme të mbani mend se të dhënat historike dhe modelet e kaluara nuk janë gjithmonë kritere të besueshme për të identifikuar mbështetjen dhe rezistencën në një grafik tregtar. Kjo për shkak se gjendja e tregut ndryshon vazhdimisht për shkak të lajmeve financiare.

Përveç modeleve të kaluara, mund të përdorni gjithashtu nivelet e mëparshme të mbështetjes dhe rezistencës për të identifikuar nivelet e mbështetjes dhe rezistencës. Ju mund të përdorni nivelin e kaluar të mbështetjes dhe rezistencës për të hyrë ose dalë nga një tregti.

Por niveli i mëparshëm i mbështetjes dhe rezistencës nuk është një metodë absolute, sepse çmimi i aktiveve ndryshon herë pas here.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Treguesit teknikë

Treguesit e njohur si pikat e rrotullimit, mesataret lëvizëse dhe mjetet Fibonacci mund të përdoren për të identifikuar nivelet e mbështetjes dhe rezistencës.

Rregulli i përgjithshëm

Ju gjithashtu mund të identifikoni nivelet e mbështetjes dhe rezistencës në grafikun e tregtimit duke përdorur disa rregulla të përgjithshme. Për shembull, mund të vizatoni një vijë të drejtë nga pikat e kthimit të rënies.

Këtu, nëse linjat lidhin të paktën tre pika, konsiderohet si rezistencë e vlerës historike. Nëse linja lidh tre pika kthimi, është një mbështetje e mirë historike.

Strategjitë e ndryshme tregtare të opsioneve binare të mbështetjes dhe rezistencës

Me llojin e duhur të mbështetjes dhe një strategji tregtare të rezistencës, ju mund të fitoni një tregti. Këtu janë katër të dobishme Strategjitë e tregtimit të opsioneve binare.

Tregtimi i gamës

Range-trading-shembull

Strategjia e tregtimit të diapazonit është hapësira midis mbështetjes dhe rezistencës. Kjo hapësirë krijohet kur tregtarët shesin në nivelin e rezistencës dhe blejnë në nivelin e mbështetjes. Në këtë rast, rezistenca vepron si një tavan, dhe mbështetja bëhet dysheme.

Kur përdorni këtë strategji tregtare, duhet të mbani mend se mbështetja dhe rezistenca nuk janë gjithmonë një vijë e drejtë. Kjo për shkak se çmimi i aktiveve kërcen nga një zonë e caktuar në vend që të formojë një vijë të drejtë.

Në një treg të kufizuar me gamë, kur çmimi i një aktivi tërhiqet nga rezistenca, tregtarët kërkojnë hyrje të shkurtra. Në mënyrë të ngjashme, ata kërkojnë hyrje të gjata në rast mbështetjeje.

Për më tepër, mund të konsideroni vendosjen e një ndalese mbi rezistencën kur planifikoni të shkoni shkurt dhe nën mbështetjen kur shkoni gjatë. Një ndalesë është jetike sepse çmimi i aktivit nuk është gjithmonë brenda një diapazoni të përcaktuar.

Strategjia e Breakout

Breakout-mbështetje-dhe-rezistencë
Mbështetje dhe rezistencë ndaj shpërthimit

Kur çmimi shkon përtej një diapazoni fiks, quhet një shpërthim. Pas shpërthimit, tregtarët presin që çmimi të kthehet sërish në trend.

Ju mund të gjeni të tilla shpërthime mbi nivelin e rezistencës dhe nën nivelin e mbështetjes. Nëse çmimi lëviz fuqishëm në një drejtim të caktuar, mund të fillojë një prirje e re.

Por ju nuk duhet të bëni një tregti, sepse ky zbulim mund të jetë i rremë. Në vend të kësaj, duhet të prisni për një tërheqje. Pasi të dalloni një tërheqje, mund të kryeni një tregti.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Strategjia e linjës së trendit

Tregtimi i linjës së trendit
Strategjia e tregtimit të linjës së trendit

Një tjetër strategji popullore e tregtimit të mbështetjes dhe rezistencës është strategjia e linjës së trendit. Në këtë strategji, ju mund të përdorni linjat e trendit ose si mbështetje ose rezistencë. Ju mund të vizatoni një vijë që lidh dy ose më shumë ulje në një trend rritës. Ose dy ose më shumë kulme në një trend rënës.

Nëse tendenca e çmimeve është e fortë, çmimi do të kërcejë nga vija e trendit. Dhe më pas, do të fillojë të lëvizë me trendin.

Mesatarja lëvizëse

Ju gjithashtu mund të përdorni treguesit e mesatareve lëvizëse për të analizuar nivelin e mbështetjes dhe rezistencës. Disa nga mesataret standarde lëvizëse që mund të zgjidhni janë 20 dhe 50.

Ju gjithashtu mund t'i ndryshoni pak këta numra në 21 dhe 55 për përdorimin e numrave Fibonacci.

Si të përfitoni sa më shumë nga mbështetja dhe rezistenca?

Nëse dëshironi të përfitoni sa më shumë nga strategjia e tregtimit të mbështetjes dhe rezistencës, ndiqni këto këshilla.

Mos u bëni dembel me tabelat

Kur tregtoni një lloj të caktuar aktivi për një kohë të gjatë, ju keni një ndjenjë se e dini se si do të lëvizë çmimi i tij. Dhe kjo ndjenja del nga përvoja.

Por nuk duhet të dembeloheni me grafikët tuaj sepse opsionet binare janë një treg i paqëndrueshëm dhe mund t'ju habisë. Kështu, gjithmonë duhet të gjurmoni veprimet e çmimeve, të mblidhni të dhëna të besueshme dhe të mbani grafikët e saktë.

Çmimet e aseteve testojnë mbështetjen dhe rezistencën

Kur bëni një tregti duke ndjekur strategjinë e tregtimit të mbështetjes dhe rezistencës, do të vini re se çmimi i aseteve teston mbështetjen dhe rezistencën pa thyer nivelet.

Kur kjo të ndodhë, duhet të prisni që çmimi të formojë një prirje të re. Dhe në vend që të nxitoni për të bërë një tregti, duhet të qetësoni nervat dhe ta lini tregun të normalizohet.

Prisni dy rritje çmimesh

Kur po hartoni veprimin e çmimit të një aktivi, mund të vini re dy kërcime çmimi. Ndonjëherë, do të shihni tre kërcime. Kjo ndodh sepse çdo kërcim forcon sinjalin. 

Shiko për shpërthime

Në strategjinë e tregtimit të mbështetjes dhe rezistencës, shpërthimet janë të zakonshme. Kur ka një shpërthim, ai formon një linjë të re trendi. Ju mund ta përdorni këtë mundësi për të bërë më shumë fitime.

Kufizimet e tregtimit të mbështetjes dhe rezistencës me opsionet binare

Ndërsa ka disa përfitime nga përdorimi i strategjisë së tregtimit të mbështetjes dhe rezistencës, ka disa kufizime. Ju duhet t'i njihni ato për të shmangur humbjen e parave.

 • Kjo strategji tregtare nuk jep një rezultat specifik. Edhe nëse çmimi i aksioneve është duke thyer nivelin e mbështetjes ose rezistencës, ka shanse që çmimi të mos ndjekë atë prirje.
 • Ka një shpërthim të rremë. E bën të vështirë për tregtarët të identifikojnë nivelin e saktë të mbështetjes dhe rezistencës.

Përfundim: Përdorni strategjitë e mbështetjes dhe rezistencës për tregtimin e zgjeruar të opsioneve binare

Mbështetja dhe rezistenca është një strategji popullore tregtare e opsioneve binare që mund ta përdorni për të kuptuar natyrën e tregut. Përveç kësaj, mbështetja dhe rezistenca ndihmojnë gjithashtu në përcaktimin e pikave të forta dhe të dobëta të trendit.

Nëse vëreni se çmimi i një aktivi po thyen nivelin e mbështetjes ose rezistencës, por e kalon nivelin përsëri në drejtim të kundërt, do të thotë se ka një shpërthim të rremë.

Ndërsa ndonjëherë, bëhet e vështirë të identifikosh mbështetjen dhe rezistencën për shkak të shpërthimit të rremë, gjithmonë mund të bësh një analizë të suksesshme për të bërë një tregti fitimprurëse.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Pocket Option tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Pyetjet e bëra më shpesh:

Cila është strategjia e mbështetjes dhe rezistencës në tregtimin e opsioneve binare?

Mbështetja është niveli i çmimit ku interesi për blerje është dukshëm i fortë dhe parandalon që çmimi të bjerë më tej, duke vepruar si një dysheme. Rezistenca është niveli ku interesi i shitjes kapërcen presionin e blerjes dhe ndalon rritjen e mëtejshme të çmimit, duke vepruar si një tavan. Kjo strategji i ndihmon tregtarët të kuptojnë tendencat e tregut dhe të marrin vendime se kur të hyjnë ose të dalin nga tregjet.

Si i identifikoni nivelet e Mbështetjes dhe Rezistencës?

Nivelet e mbështetjes dhe rezistencës mund të identifikohen duke përdorur të dhënat historike të çmimeve, treguesit teknikë dhe analizën e përgjithshme të grafikut. Tregtarët shpesh shikojnë modelet e çmimeve të kaluara, përdorin mjete si pikat kryesore, mesataret lëvizëse dhe përmirësimet e Fibonacci, dhe vizatojnë vija trendi që lidhin nivelet e larta dhe të ulëta.

Cilat janë disa strategji të zakonshme tregtare për Mbështetjen dhe Rezistencën?

Strategjitë e zakonshme përfshijnë tregtimin e gamës, ku tregtarët blejnë me mbështetje dhe shesin me rezistencë; Tregtimi i shkëputur, ku tregtarët hyjnë në një pozicion kur çmimi kalon nëpër këto nivele; dhe tregtimi i linjës së trendit, duke përdorur linjat e trendit si mbështetje ose rezistencë dinamike. Mesatarja lëvizëse mund të përdoret gjithashtu për të identifikuar zonat e mundshme të mbështetjes dhe rezistencës.

Cilat janë kufizimet e përdorimit të Mbështetjes dhe Rezistencës në tregtimin e opsioneve binare?

Ndërsa nivelet e mbështetjes dhe rezistencës mund të jenë mjete të fuqishme, ato kanë kufizime. Këto nivele nuk garantojnë rezultate specifike. Natyra e paqëndrueshme e tregut do të thotë që edhe nëse një çmim thyen këto nivele, ai mund të mos vazhdojë në drejtimin e pritur. Tregtarët duhet të jenë të kujdesshëm dhe ta kombinojnë këtë strategji me metoda të tjera të analizës.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment