Strategjia e mbrojtjes së opsioneve binare: Si të siguroni fitimet tuaja


Strategjitë mbrojtëse në tregtimin e opsioneve binare janë fenomeni i ekspozimit të opsioneve për blerje dhe shitje në të njëjtin instrument financiar për të shmangur humbjet e mëdha për shkak të ndryshimeve të paparashikueshme të tregut. Tingëllon komplekse për t'u kuptuar? Qëndroni me artikullin dhe merrni parasysh thjeshtimin. Këtu do të shpjegojmë se çfarë është mbrojtja dhe si mund të përfitoni sa më shumë prej tij.

Strategjia e mbrojtjes së opsioneve binare: Si të siguroni fitimet tuaja

Faktet më të rëndësishme:

 • Mbrojtja me opsione binare përfshin blerjen e opsioneve thirrje dhe vendosje njëkohësisht, duke synuar diversifikimin e rrezikut të investimit në vend që ta reduktojë ndjeshëm atë.
 • Parashikimet e sakta të tregut mund të sjellin fitime që variojnë nga 60-80%, por ato të pasakta mund të rezultojnë në humbjen e të gjithë aksioneve; mbrojtja kërkon të balancojë humbjet e mundshme.
 • Në mbrojtjen, tregtarët blejnë të dy llojet e opsioneve në të njëjtin aktiv, gjë që mund të çojë në fitime nëse tregu lëviz në mënyrë të qartë, por fitimi neto nuk garantohet për shkak të kostos së të dy opsioneve.
 • Tregtarët përdorin nivelet e mbështetjes dhe rezistencës për të informuar vendimet e tyre se kur duhet të bëjnë thirrje dhe të vendosin opsione si mbrojtje, me qëllimin e sigurimit të një fitimi, megjithëse paparashikueshmëria e tregut mund të ndikojë në rezultatet përpara skadimit të opsioneve.

Cila është strategjia e mbrojtjes së opsioneve binare?

Siç nënkupton edhe emri "mbrojtje", kjo strategjia për opsionet binare ka të bëjë me mbrojtjen e investimit tuaj nga një humbje e mundshme duke hapur një pozicion të kundërt me atë aktual. Ndryshe nga strategjitë e tjera që fokusohen në maksimizimin e fitimeve duke parashikuar lëvizjet e çmimeve, mbrojtja synon të zbusë humbjet e mundshme. 

Është njësoj si të bëni sigurime për tregtitë tuaja; nëse një pozicion dështon, tjetri do të përfitojë, duke kompensuar efektivisht ndikimin e mundshëm financiar. Arsyeja kryesore që tregtarët përdorin këtë strategji është të menaxhojnë rrezikun, veçanërisht në tregjet e paqëndrueshme ku lëvizjet e çmimeve mund të jenë të paparashikueshme. Duke mbrojtur një pozicion, një tregtar mund të sigurojë që edhe nëse tregu lëviz kundër tregtisë së tij origjinale, humbja mund të kompensohet nga fitimi nga tregtia e mbrojtur. 

Pse keni nevojë për mbrojtje për tregtimin e opsioneve binare? 

Binary-Options-mbrojtje-put-thirrje

Koncepti i tregtimit binar të opinionit bazohet në një pyetje të vetme: “A do të përfundojë tregu duke u rritur apo ulur nga një pikë e caktuar çmimi brenda një periudhe të caktuar kohore?“. Me pak fjalë, bëhet fjalë për parashikimin e fitimit ose humbjes së ardhshme të tregut në një kohë të caktuar.

Nëse rezultati në opsionet binare është i saktë sipas parashikimit tuaj, atëherë ju merrni një fitim prej 60% deri në 80% së bashku me paratë tuaja të investuara. Nga ana tjetër, nëse tregu shkon kundër parashikimit tuaj, ju humbni 100% të investimit tuaj. 

Le ta kuptojmë këtë me një shembull për t'i lehtësuar gjërat. 

Supozoni se jeni një tregtar dhe ju tregtoni opsione binare. Ju keni parë çmimin e benzinës muajin e fundit.

 • Pas aplikimit të strategjive tuaja dhe leximit të grafikut, mendja juaj vjen në përfundimin se javën e ardhshme tregu i benzinës do të shkojë mbi $1500. Pra, duke pasur parasysh këtë, ju investoni $100 me shpresën që tregu i benzinës të jetë mbi $1500 javën e ardhshme.
 • Pas një jave shihni që tregu i benzinës është ngjitur në $1550, kështu që parashikimi juaj është i saktë. Tani ju merrni një shumë fikse fitimi prej 60%. Pra, $100 juaj do të kthehet në $160 kur të merrni fitimin.

Për ta parë këtë situatë në të kundërt, supozoni se tregu ka lëvizur kundër parashikimit tuaj. Për shembull, ju kishit parashikuar që tregu i benzinës do të shkonte mbi $1500, por për disa arsye zbret në $1400.

Në një situatë të tillë, ju humbni të gjitha paratë që vendosni në tregti. Pra, edhe nëse tregu do të lëvizte vetëm 10%, ju do të humbisni 100% të investimit tuaj.

Kjo humbje është një djegie e madhe! Por çfarë nëse, në këto rrethana, mund të gjeni një teknikë që do t'ju lejonte të përputhni shanset tuaja?

Kjo është pika kur keni nevojë për "Strategjitë e mbrojtjes" për tregtitë tuaja. 

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Çfarë është mbrojtja e opsioneve binare? Strategjia u shpjegua

Shpjegohet mbrojtja e opsioneve binare

Mbrojtja është një strategjisë që tregtarët zbatohen për të shmangur rrezikun e humbjes në investime. Është si blerja e sigurimit për investimin tuaj për të ulur humbjet e djegies. 

Le të përpiqemi ta ilustrojmë këtë me një shembull nga përditshmëria jonë.

Sa herë që blini një makinë të re, blini gjithashtu sigurim për atë makinë. Ideja është që nëse ka një aksident me makinën në të ardhmen, mund të merrni një rimbursim. Në të njëjtën mënyrë, ju i investoni paratë tuaja në dy vende.

I njëjti rregull vlen për mbrojtjen me opsione binare. Përsëri, paratë tuaja investohen në dy vende, kështu që edhe nëse parashikimi juaj shkon keq për ndonjë arsye, ju mund të rikuperoni paratë që keni humbur.

Tani le të zhytemi në strategjitë e sakta të mbrojtjes.

Strategjitë e mbrojtjes së opsioneve binare 

Me fjalë të thjeshta, duhet të blini dy opsione binare për të njëjtin instrument. Njëri opsion për thirrjen (rritja e çmimit të tregut nga vlera fillestare) dhe tjetri për shitje (ulja e çmimit të tregut nga vlera fillestare). 

#1 Përdorimi i Vendos dhe Thirr së bashku

Tregtimi i arit në Pocket Option

Për thjeshtim, supozoni se po tregtoni me Ar. Tani, ju blini dy tregti për Ar për $200 secila. Ju mund të përdorni një opsion binar për një thirrje dhe tjetri për një vendosje. Pra, ju keni dy parashikime: nëse tregu rritet, ju do të keni fitim, dhe nëse tregu zbret, ju përsëri do të keni një fitim.

Le të supozojmë se tregu i arit aktualisht po tregtohet me $1700, dhe nëse parashikimi është i saktë, ju do të bëni një fitim 80%. 

Javën e ardhshme tregu i arit arrin $1800. Kur të keni blerë thirrjen dhe të vendosni opsione binare për $100, do të keni $180 në fitim. Në përgjithësi ju do të keni një fitim $180 në thirrje dhe $100 në humbje nën vënien. Kështu që ju do të merrni $180 – $100 = $80 fitim.

Duke bërë tregtimin e opsioneve binare në këtë mënyrë, ju reduktoni shumë shanset tuaja për të humbur. Problemi i vetëm këtu është se jo çdo ndërmjetës ofron lehtësinë e mbrojtjes së instrumentit.

Sigurohuni që të vendosni pikën që mund të blini një telefonatë, si dhe një blerje për instrumentin financiar identik me një kosto të ngjashme goditjeje, por ato nuk do të mbulohen. Prandaj, ata do të lëvizin në një drejtim reciprok duke rezultuar në humbje parash duke përdorur opsione binare.  

#2 Rezistencë dhe mbështetje

Nivelet e mbështetjes dhe rezistencës në Pocket Option

Tani ka mënyra të tjera mbrojtjeje që bazohen në konceptet e rezistencës dhe mbështetjes.

Së pari, ju duhet të gjeni diapazonin në të cilin çmimi do të lëvizë midis një mbështetjeje të veçantë dhe rezistencës. Atëherë qëllimi është të hapet telefonata dhe të vihet mbështetja dhe rezistenca. Ideja është të mbroni pozicionin tuaj. Nëse mbani një telefonatë me çmimin e mbështetjes, çmimi do të rritet derisa të arrijë zonën tuaj të rezistencës. Më pas mund të shesësh një vendosje.

Kjo do të bllokojë fitimin tuaj nga telefonata dhe do ta vendosë përpara se të skadojnë opsionet. Midis mbështetjes dhe rezistencës, ekziston një shans 99% që kostoja të mbyllet diku në mes të mbështetjes dhe rezistencës.

Kur opsionet tuaja binare skadojnë në këtë pikë, çmimi do të jetë më i ulët se çmimi juaj i hapjes dhe shuma do të jetë më i lartë se hapja e thirrjes suaj. Pra, nga këtu ju keni skenarin e parë ku mund të bëni një fitim të dyfishtë me potencialin për një fitim të garantuar.

Tani le të shqyrtojmë skenarin e dytë; duke zbatuar të njëjtin plan, ju duhet të blej një telefonatë dhe një vë. Sidoqoftë, mbështetja është prishur këtë herë dhe është shumë e qartë se mbështetja nuk qëndron përgjithmonë (siç shpjegohet në strategjinë e mbështetjes dhe rezistencës).

Këtë herë mbështetja do të prishet afër datës së skadencës, kështu që investimi i thirrjes suaj do të pësojë një humbje, por në të njëjtën kohë investimi juaj i vendosur do të fitojë. Pra, edhe një herë ju keni një fitim të garantuar, por me një humbje të reduktuar. Sido që të jetë situata, fitimi juaj është i garantuar në të paktën një pozicion.

 • → Kështu humbja juaj do të reduktohet në mënyrë dramatike. Megjithatë, nëse bëni një telefonatë në linjën e mbështetjes, do të pësoni një humbje.

Le të themi se keni kryer një telefonatë $10 me çmimin më të ulët të skadimit. Tani do të bëni një humbje prej $10. Nëse e mbroni atë pikë me një vendosje $10, do të keni një humbje $10 në thirrjen tuaj.

Në vend të kësaj, ju mund të bëni një fitim. Duke supozuar se pagesa është 70%, ju do të humbni $10 në thirrje, por në të njëjtën kohë do të bëni $7 në vendosjen tuaj. Në këtë mënyrë ju humbni vetëm $3 në vend të shumës 100%, që është $10. Pra, le të kalojmë në skenarin e parë; ju mund të bëni një fitim të dyfishtë duke mbrojtur pozicionin.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Pocket Option - Tregtoni me fitime të larta

 • Mirëpret klientët ndërkombëtarë
 • Ofron pagesa të larta: 90% – 97%+
 • Platformë tregtare e nivelit profesional
 • Procesi i depozitimit të shpejtë
 • Aktivizon Tregtinë Sociale
 • Ofron stimuj bonus falas
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Kuptimi i mekanizmit të mbrojtjes

Mekanizmi mbrojtës në tregtimin binare

Pra, ka mënyra të ndryshme për t'iu qasur strategjive mbrojtëse në opsionet binare. Megjithatë, mbrojtja nuk kufizohet në opsionet binare. Koncepti i mbrojtjes shkon shumë më thellë. Investitorët e avancuar përdorin konceptin e mbrojtjes në shumë fusha financiare. Nuk ka nevojë të humbisni në kompleksitetin e strategjive mbrojtëse, por njohja e mekanizmit bazë është thelbësore.

Shembulli 1: Mbrojtja me aksionet e kompanisë ABC

Le të marrim një shembull për ta kuptuar më mirë këtë. Supozoni se jeni një investitor dhe dëshironi të blini aksione në një kompani të quajtur ABC. Tani çmimi i një telefonate binare në këtë kompani është rreth $20. Prandaj, për të blerë një aksion të asaj kompanie, do të duhet të paguani $10.

Në strategjinë e mbrojtjes, ju blini një thirrje binare dhe një opsion shitjeje binar. Siç u përmend më lart, çmimi i thirrjes binare është $20 dhe një aksion i kompanisë ABC kushton $10. Prandaj, vlera totale e thirrjes binare është e barabartë me një aksion të kompanisë.

Tani shohim që çmimi i goditjes së kompanisë ABC është i njëjtë me atë binare, që është $10. Pra, me fjalë të thjeshta, si investitor ju fitoni para menjëherë. 

Kjo është për shkak se keni blerë opsionin binar në kohën kur kostoja e ushtrimit të opsioneve elementare ishte më e ulët se kostoja e opsioneve të mbrojtura.

Në këtë artikull ju është thënë tashmë se sa herë që blini një opsion binar, ju zotëroni të drejtën për të blerë një instrument financiar me një çmim specifik.

Shembulli 2: Mbrojtja me aksione të kompanisë DEF

Në mënyrë të ngjashme, nëse shikoni një opsion tjetër, supozoni se jeni një investitor dhe dëshironi të blini aksione në një kompani të quajtur DEF. Përsëri, çmimi i 1 aksioni të kësaj kompanie është $10. Pra, nëse blini një Thirrje Binare me çmimin e goditjes prej $10, përsëri mund të fitoni një fitim prej $10.

Edhe pse çmimi binare i goditjes është $20, strategjia e vjetër nuk do të funksionojë këtë herë. Si investitor, ju mund të fitoni një fitim nëse kostoja e atij instrumenti financiar ulet. Tani, çmimi i goditjes është më i lartë se kostoja e instrumentit kur skadon opsioni. 

Pra, ju bleni një vendosje binar me një çmim goditjeje prej $10. Kur vendosja binar skadon, ju keni të drejtë të blini një aksion të DEF për $10. Nëse shet një shitje binare, çmimi i të cilit është $10 dhe çmimi i 1 aksioni të kompanisë është gjithashtu $10. 

Kjo do të thotë që një aksion i kompanisë vlen saktësisht sa çmimi i goditjes së shitjes. Pra, tani ju keni të drejtë të shisni aksionet e kompanisë, do të keni një fitim si investitor nëse kostoja e aksioneve të kompanisë DEF është më e madhe se $10 në kohën kur skadon vendosja binar.

Në këtë shembull, mbani mend se fillimisht keni blerë pajisjen me një çmim $10. Nëse investitori më pas dëshiron të rrethojë objektin me një çmim goditjeje prej $10, ju dëshironi të blini thirrjen me një kosto goditjeje prej $10.

Avantazhet e mbrojtjes së opsioneve binare

Mbrojtja në Pocket Option

#1 Hedging është një lojë me rrezik të ulët

Fakti i vendosjes së tregtimeve të shumta për një aktiv të caktuar e bën atë një lojë me rrezik më të ulët. Kur vendosni të dyja, telefononi dhe vendosni (baste të kundërta) për çdo opsion, ata nuk humbasin 100% të shumës. Sidoqoftë, fitimi është më i vogël, por kurrë nuk priret në 0.

#2 Ofron kushte më të mira tregtimi

Hedging është një lojë e lehtë, por vetëm nëse jeni profesionist ose dikush me përvojë. Për atë që sapo ka hyrë në tregtimin e opsioneve binare, duhet të dini se mashtrimet janë mjaft të shpeshta në terren. Prandaj, gjetja e një siti të vërtetë është hapi i parë dhe më jetik në tregti. 

Këshillë #3 Pro për tregtimin e opsioneve binare

Nëse e keni vënë re grafikun e çmimeve në anën e poshtme për të paktën gjysmë viti ose një vit - është një simbol i rritjes së qëndrueshme të çmimeve. Në vend të kësaj, nëse vëreni rënie të shpeshtë të çmimit, kjo është koha më e mirë për të investuar. Megjithatë, nëse vëreni një rritje të çmimit për një kohë të gjatë, është e thjeshtë për ju të parashikoni lëvizjen e çmimeve. 

Përfundim – Përdorni strategji mbrojtëse për të tregtuar me sukses

Në përmbledhje, mbrojtja në tregtimin e opsioneve binare nuk është thjesht një taktikë, por një qasje kritike për menaxhimin e rreziqeve financiare dhe rritjen e potencialit të fitimit. Duke përdorur strategjitë e duhura mbrojtëse, ju mund të lundroni në peizazhin e paqëndrueshëm të opsioneve binare me besim dhe kontroll më të madh. Kjo do t'ju ndihmojë të balanconi pozicionet tuaja, duke u mbrojtur nga lëvizjet e paparashikueshme të tregut. Si rezultat, mbrojtja bëhet një pjesë e domosdoshme e paketës suaj të veglave, duke ju ofruar një rrugë drejt rezultateve financiare më të qëndrueshme dhe të parashikueshme. Kuptimi dhe zbatimi i këtyre strategjive është çelësi për arritjen e suksesit në tregtimin e opsioneve binare.

Pyetjet e bëra shpesh (FAQ) në lidhje me strategjinë e mbrojtjes:

Cili është qëllimi kryesor i mbrojtjes në tregtimin financiar?

Qëllimi kryesor i mbrojtjes në tregtimin financiar është të sigurojë fitime të qëndrueshme dhe të zvogëlojë rrezikun e humbjeve të konsiderueshme.

Si përfiton mbrojtjet nga tregtimi i opsioneve binare?

Mbrojtja përfiton tregtimin e opsioneve binare duke ofruar një strategji për të menaxhuar rreziqet financiare dhe për të rritur potencialisht marzhet e fitimit.

A mund të garantojnë strategjitë e mbrojtjes një fitore në tregtimin e opsioneve binare?

Ndërsa strategjitë mbrojtëse mund të përmirësojnë ndjeshëm shanset e fitimit, ato nuk garantojnë një fitore për shkak të rreziqeve të qenësishme dhe paparashikueshmërisë së tregjeve financiare.

A është thelbësore që tregtarët të kuptojnë strategjitë e mbrojtjes?

Po, është thelbësore që tregtarët të kuptojnë dhe të zbatojnë strategjitë mbrojtëse për të lundruar në mënyrë efektive në kompleksitetin e tregtimit të opsioneve binare.

Rreth Autorit

Percival Knight
Percival Knight është një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, ai tregton tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë duke përdorur shandan dhe fake-breakouts

Shkruaj një koment