Si të tregtoni nivele më të larta dhe më të ulëta me opsionet binare

Opsionet binare janë a pasuri e thjeshtë për të spekuluar. Ju ose fitoni nga tregtia ose humbisni, jo në mes. Kjo është arsyeja pse fitimi është një shumë fikse dhe nuk ka asnjë tregtim marzhi me këtë instrument. Është gjithashtu pjesë e apelit të saj. Tregtimi i opsioneve binare tingëllojnë mjaft lehtë për shkak të natyrës së tyre të drejtpërdrejtë. Por si të gjitha asetet e tjera, ajo kërkon qasjen dhe njohuritë e duhura për të pasur sukses me të. 

Ekzistojnë strategji të ndryshme fitimprurëse, por tregtari duhet të mësojë rreth tyre për të zgjedhur atë me të cilën janë më të kënaqur. Një nga më të njohurit teknikat për tregtimin e opsioneve binare janë tregtimi i tendencës. Një treg me tendencë në rritje ose në rënie është një mundësi për të fituar fitime në aktivin e zgjedhjes suaj. 

HIGHS më e lartë dhe më e ulëta

Gjatë gjendjes së tregut në trend rritës, çmimet mund të përjetojnë a më e lartë e lartë dhe më e lartë e ulët ndërsa vazhdon të ecë lart. Ndërkohë që një gjendje e tregut në rënie do të shohë që çmimet të lëvizin drejt pikave më të ulëta të larta dhe më të ulëta në grafik.

Ne do të shqyrtojmë si të tregtoni opsione binare në të dyja kushtet e tregut. Ne do të shikojmë në mënyrë specifike tregtimin e një drejtimi më të ulët të lartë dhe një çmim më të lartë të ulët me opsione binare.

Çfarë është një e lartë më e ulët dhe një e ulët më e lartë?

Lartësia më e ulët i referohet lëvizjes në grafik ku çmimi rritet mbi pikën e mëparshme të ulët. Kjo do të thotë se çmimi është rritur, ndonëse në një gjendje tregu në trend rënës. Në këtë rast, çmimi rritet pak mbi pikën e mëparshme, por jo aq sa për të arritur nivelin e mëparshëm kur tregu ishte rritës (prirje rritëse). Kjo lëvizje e çmimit ndodh në një tregu i trendit rënës dhe është një shans për të bërë spekulime të suksesshme mbi opsionet binare.

Një nivel më i ulët i ulët ndodh në një treg të tendencës rritëse. Çmimi vazhdon të rritet, por nuk arrin nivelin e mëparshëm. Me fjalë të tjera, çmimet bien pak në një treg me trend rritës. Por ajo mbetet më e lartë se pika më e ulët në tendencën rënëse të mëparshme. ne do shpjegoni më tej me shembuj.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

  • Min. depozitë $10
  • $10,000 demonstrim
  • Platformë profesionale
  • Fitim i lartë deri në 95%
  • Tërheqje të shpejta
  • Sinjalet
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Shembuj të niveleve më të ulëta të larta dhe më të ulëta

Lartë më i ulët:

Le të përdorim çmimin e arit si shembullin tonë. Le të themi se ari tregtohet me një trend rënës midis fundit të shkurtit dhe fillimit të marsit. Çmimi i tij në USD ishte $1887 më 25 shkurt. Kjo shifër ka rënë në $1885 më 27 dhe u rrit në $1900 më 28. Për shkak se është një treg në rënie, mund të themi se çmimi i arit arriti një nivel më të ulët në datën 28. Kjo është një rritje në çmimin e saj. Por ai nuk u rrit në $1907, i cili ishte niveli i mëparshëm kur tregu ishte rritës në datën 23.

Uljet e ulëta dhe lartësitë më të ulëta

Më e lartë e ulët:

Siç kemi thënë, kjo tregon një gjendje të trendit rritës të tregut. 

Le të përdorim të njëjtin ar si shembulli ynë edhe një herë. Në javën e parë të marsit, XAUUSD përjetoi një prirje rritëse të çmimit. Ai tregtohej me $1998 në datën 7 dhe u rrit në $2052 në datën 8. Të nesërmen, pa një rënie në $1991. Këtë ulje mund ta quajmë një ulje më të lartë, pasi çmimi nuk ra në $1907, megjithëse ra paksa në një treg të tendencës rritëse. 

Këto ngritje më të ulëta dhe ulje më të larta do të paraqiten mirë nga linjat që tregojnë lëvizjet e çmimeve në një grafik. Nëse vizatoni linjat në grafik, do të zbuloni se niveli i lartë më i ulët bie nën nivelin më të lartë të ulët, duke treguar dy tendencat e tregut.

Lartësitë më të larta dhe uljet më të larta

Si të tregtoni nivele më të larta dhe më të ulëta me opsione binare

Tregtimi i opsioneve binare në këto tendenca është më i miri me tregtimin afatshkurtër. Përdorni një tabelë 1 deri në 15 minuta për këtë teknikë, në varësi të kornizës kohore të zgjedhur. Dhe tregtoni kur tregu është shumë aktiv.

Detyra kryesore është identifikimi i nivelit të ri të lartë në këtë treg të trendit rënës dhe i ulët i ri në trendin rritës. 

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Identifikoni nivelin më të ulët të lartë dhe atë më të ulët për të vendosur tregtinë tuaj

Lartë më i ulët:

Vizatoni një vijë horizontale në krye të rrymës së ulët që shtrihet në të djathtë. Shikoni pikën ku linja kalon nëpër një lartësi të re. Kjo eshte e jotja më e ulët e lartë pikë. Në këtë pikë, bëni një tregti të gjatë ose blini një telefonatë për të marrë avantazhin e rritjes afatshkurtër.

Më e lartë e ulët:

Vizatoni një vijë horizontale në lartësitë tuaja aktuale për të gjetur nivelin më të lartë të ulët. Çmimi duhet të kalojë nga niveli i vjetër, por jo të arrijë atë më e lartë e ulët. Vendi a SHIT tregtoj ose blej VENDE ketu.

Shitet ose vendos
Shitet ose vendos

Siç thamë, kjo strategji funksionon më mirë në afat të shkurtër. Pra, duhet të vendosni që tregtia të skadojë në çdo kohë nga 1 minutë deri në 1 orë.

Rrezik për tregtarët

Tregtarët duhet të kenë kujdes për një periudhë të konsiderueshme tërheqjeje përpara se të përdorin këtë strategji.

Nëse periudha e tërheqjes është shumë e shkurtër, mundësia e një tregtie të pasuksesshme rritet. Parashikimi juaj për tërheqjen e radhës mund të jetë i pasaktë pasi mund të rritet ndjeshëm nga ai i fundit.

Një tërheqje që ndodh brenda dy ose tre shufrave është shumë e shkurtër për këtë strategji. Ekziston mundësia që tjetra të rritet shumë. Pra, është e vështirë të bësh parashikime dhe të vendosësh "bastin" tënd.

 

1. Shikoni lëvizjen e çmimeve

Kur tregu hapet, çmimi lëviz dhe formon një të lartë ose të ulët, në varësi të tregut.

Nëse çmimi rritet, kini kujdes për një rënie. Rënia duhet të jetë mbi nivelin më të ulët të mëparshëm për ta bërë atë më të ulët. Pasi të keni identifikuar një nivel më të ulët, shkoni shkurt ose blini produkte. Kjo eshte, vendosni një tregti SELL në opsionin binar. 

Shitet tregtimi i një opsioni binar

Mund të ketë disa ngritje më të ulëta gjatë periudhës së tregtimit. Kjo është arsyeja pse kjo strategji është më e mira me tregtitë afatshkurtra. Brenda pak orësh, do të formohen disa nivele më të ulëta, duke ju lejuar të përfitoni nga tregjet e shkurtra ose të shitjes.

2. Përdorni sinjale tregtare

Sinjalet tregtare janë shkaktarë. Ata ju tregojnë se kur duhet të hyni ose të dilni nga një tregti në treg. Ju nuk vendosni një tregti sapo çmimi arrin një nivel më të ulët. Sinjalet tregtare ju bëjnë të ditur kur është e përshtatshme të futni pozicionin tuaj. Shkaku vjen kur çmimi fillon të lëvizë përsëri më i ulët për nivele më të larta.

Sinjali tregtar

Në disa raste, çmimi mund të përpiqet të kthehet në nivelin e tij ish i lartë. Edhe pse nuk arrin kurrë në atë pikë. Shikoni për këtë dhe identifikoni linjën e trendit. Nëse çmimi shkon më i ulët se vija e trendit, vendosni një tregtim të shkurtër ose të vendosur në opsionin binar.

Rreziqet për tregtarët

Këto strategji janë mjaft të drejtpërdrejta dhe janë të lehta për t'u zbatuar. Por ka rreziqe, veçanërisht në kohërat e kushteve të paqëndrueshme të tregut. Tregtimi i niveleve më të ulëta me opsione binare funksionon mirë në një treg në trend. Tendencat e rreme mund të jenë të rrezikshme për tregtarët dhe mund të pësoni humbje nëse tregtoni pa kujdes. Prandaj, sigurohuni që çmimi të lëvizë në mënyrë të qëndrueshme në një drejtim përpara se të përdorni këtë teknikë me opsione binare.

Vini re se nëse çmimet rriten dhe bien ndjeshëm, kjo tregon një gjendje të paqëndrueshme. Strategjia është të përshtatshme për një treg të tillë. Edhe pse ka strategji të tjera për t'u marrë parasysh. 

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Ka strategji të tjera fitimprurëse për t'u marrë në konsideratë, dhe ne do t'i rendisim ato më poshtë.

Strategjitë shtesë

1. Tregtimi i momentit

Kjo strategji është e shkëlqyeshme me ulje më të larta dhe ngritje më të ulëta, sepse treguesit tregojnë se sa shpejt lëvizin çmimet. Çmimi i kaluar i aktivit tregohet në lidhje me çmimin aktual të tij. Të Indeksi i fuqisë relative (RSI), divergjenca mesatare lëvizëse e konvergjencës (MACD) dhe shkalla e ndryshimit (ROC) janë të gjithë shembuj treguesish që mund t'ju ndihmojnë të parashikoni nivelin e ardhshëm më të ulët ose më të ulët për spekulime fitimprurëse. 

Treguesit e tregtimit të momentit

2. Tregtimi në fund të ditës

Kjo strategji funksionon më mirë në nivele më të ulëta me opsione binare. Disa tregtarë besojnë se koha më e mirë për të parashikuar një ulje më të lartë në një treg të tendencës rritëse është në fund të ditës. Ata “bastojnë” për mbylljen e boshllëqeve të aktivit, duke besuar se çmimet gjatë kësaj periudhe të ditës.

Marrja e fitimeve nga tregtimi me nivele më të larta dhe më të ulëta me binar nuk është komplekse. Megjithëse kërkon aftësi, kjo mund të zhvillohet përmes praktikës. Llogaritë demo binare janë të disponueshme për këtë nëse jeni një tregtar i ri. Strategjitë e përmendura këtu nuk janë 100% perfekte. Por ato mund të rrisin shanset tuaja nëse zbatohen me saktësi.

3. Strategjia e tregtimit me shkop qirinjsh 

Kjo qasje kërkon njohuri për leximin e shandanit në grafikun e çmimeve. Në thelb, pjesa e sipërme e shandanit nënkupton çmimin më të lartë. Pjesa e poshtme tregon çmimet më të ulëta. Pra, për të shkëmbyer nivele më të ulëta me opsione binare duke përdorur këtë qasje, kushtojini vëmendje shandanit të sipërm për të identifikuar uljet më të larta. Në një trend rritës, formacionet e çmimeve duhet të tregojnë shandan më të gjatë. Kujdes për majat më të shkurtra pranë atyre më të gjata identifikoni uljet më të larta. Këto pika ju bëjnë të ditur se në cilin drejtim duhet të spekuloni.

Strategjia e tregtimit të shandanit

4. Tregtimi i analizës themelore

Kjo teknikë është e mrekullueshme sepse ju ndihmon të mësoni më shumë rreth aktivit për të cilin dëshironi të vini bast. Kjo qasje kërkon një rishikim të plotë të aktivit për të mbledhur informacione të dobishme për tregtinë tuaj.

Njohuria e mirë e aktivit ju mundëson në mënyrë efektive parashikojnë të ardhmen e drejtimit të tregut të opsioneve binare dhe spekuloni në përputhje me rrethanat. Megjithatë, është më mirë të vendosni baste të vogla herët e para për të qenë të sigurt për analizën tuaj. Sapo besimi juaj të rritet, ju mund të bëni tregti më të mëdha.

Përfundim: Tregtoni nivele më të ulëta dhe më të larta me strategji të ndryshme opsionesh binare

Opsionet binare janë një instrument tërheqës i tregut. Pavarësisht nga kushtet e tregut, mundësia për të bërë një fitim duke i tregtuar ato është e bollshme. Një strategji ose strategji e mirë janë të nevojshme për këtë. Ashtu si të gjitha lëvizjet e tjera të çmimeve, një ulje më e lartë është një shans për të bërë disa përfitime në opsionet binare. Secila nga këto teknika të përmendura këtu mund të jetë fitimprurëse nëse zbatohet me saktësi.

➨ Regjistrohu me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex falas tani!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Rreth Autorit

Percival Knight
Unë kam qenë një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se dhjetë vjet. Kryesisht, unë tregtoj tregti 60 sekondash me një normë shumë të lartë goditjeje. Strategjitë e mia të preferuara janë përdorimi i shandanëve dhe fake-breakouts

Write a comment