Shpjegohet strategjia e menaxhimit të parave të opsioneve binare

Ju duhet të jeni të njohur me një thënie të vjetër, "Për të fituar para duhet të shpenzoni para“. 

Kjo nuk mund të jetë më e saktë për opsionet binare. Nëse nuk i ekspozoni paratë tuaja për të blerë opsionet, do të merrni fitime. Edhe pse kjo nuk është aq e lehtë sa duket, ju duhet të filloni të investoni paratë tuaja në tregtimin e opsioneve binare për të kuptuar biznesin. 

Nëse nuk jeni shumë të sigurt për blerjen tuaj, mund të filloni me një sasi të vogël. Por ndërsa vazhdoni, strategjia e menaxhimit të parave bëhet një nga më të mirat hapa kritikë drejt suksesit afatgjatë

Menaxhimi i parave me opsione binare
Menaxhimi i parave në llogarinë tuaj tregtare

Një strategji efektive e menaxhimit të opsioneve binare gjatë tregtimit në internet është shumë e rëndësishme për të gjeneruar kthime të qëndrueshme afatgjatë. Kërkon që një tregtar të theksojë sasinë e parave që investojnë në artikujt që zgjedhin për të tregtuar.

Për të bërë një strategji të menaxhimit të parave, nuk është thelbësore të parashikoni lëvizjen e tregut, por duhet të mbështeteni në të dhëna të forta statistikore për të kursyer paratë tuaja nga rënia. Nëse ndiheni konfuz për planifikimin e një strategjie të menaxhimit të parave vetë, ne mund t'ju ndihmojmë. 

Çfarë është menaxhimi i parave?

Dy tiparet kritike të një tregtie të suksesshme janë menaxhimi i parave dhe kontrolli i rrezikut. Por është interesante të dihet se këto dy veçori janë të ndërlidhura me njëra-tjetrën. 

Menaxhimi i parave në vetvete është një mënyrë për të kontrolluar rrezikun e humbjes. Këto të dyja kanë të bëjnë me mënyrën se si luani me zgjuarsi, si mund të kontrolloni lakminë tuaj, si nuk dilni nga tregu i tregtimit dhe si filloni nga bazat dhe përdorni opsionet binare për një afat të gjatë. 

Menaxhimi i parave është procesi i menaxhimit të kapitalit tuaj total të investimit. Për shumë njerëz, investimi i të gjitha parave të tyre në opsione binare nuk është një ide e frytshme. Në mënyrë të ngjashme, shumë njerëz do të kuptojnë pse menaxhimi i 'portofolios' përmban komponentë të shpërndarjes dhe diversifikimit. Megjithatë, kur bëhet fjalë për menaxhimin e një bankroll të opsioneve binare, zbatohen të njëjtat koncepte.

Menaxhimi i parave ka shumë më tepër përfitime. Ai i jep tregtarit një vizion të qartë se sa është e sigurt për të investuar në opsionet binare; ofron gjithashtu një ndjenjë kënaqësie që paratë e tyre janë të sigurta dhe mund të vazhdojnë tregtimin e tyre. 

Menaxhimi i riskut është a strategjia mbrojtëse meqenëse teknikat e përdorura ndihmojnë në reduktimin e rreziqeve që lidhen me opsionet binare. Koncepti kryesor i rrezikut është të marrësh një shpërblim më të lartë. 

Me fjalë të tjera, nëse një tregtar po investon më shumë në tregtimin e opsioneve binare, atëherë shpërblimi që do të marrë pasi të fitojë është edhe më i lartë. Prandaj, çelësi për zhvillimin e një strategjie të suksesshme investimi është përcaktimi niveli më i mirë i rrezikut për të arritur një profil të caktuar kthimi.

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Strategjitë e menaxhimit të parave të opsioneve binare:

Ekspertët përmendin shumë strategji për të bërë menaxhimin e duhur të parave në opsionet binare. Ju mund të lexoni disa strategji të suksesshme të mëposhtme për të bërë menaxhim efikas të parave.

Rregulli #1 përqindje

Sipas rregullit të përqindjes, çdo tregti është gjithmonë X për qind e llogarisë suaj. Me fjalë më të thjeshta, ju gjithmonë investoni një përqindje specifike të shumës suaj të tregtimit në çdo tregti. Sidoqoftë, ekspertët thonë se ju mund të investoni një maksimum prej 3% të parave tuaja tregtare në çdo tregti. 

Por shumë tregtarë të kujdesshëm investoni vetëm 1% ose më pak. Kjo është më e mira për fillestarët, sepse është më mirë të mos i humbni paratë nëse nuk dini strategjinë e duhur. Arsyeja për këtë është si më poshtë.

 • Ai eliminon supozimet në madhësinë e transaksionit dhe është kritik në aspektin e psikologjisë së tregtimit. Pra, nuk ka asnjë shans se sa duhet të jetë ky shkëmbim ose të lejojë që emocionet tuaja të diktojnë gjykime për ju. Për shembull, një tregtar me vetëbesim të ulët mund të investojë shumë pak edhe kur shanset për të fituar janë të larta, dhe një tregtar me besim të tepruar mund të investojë një shumë të konsiderueshme edhe kur shanset për të fituar janë të papërfillshme. Kjo strategji çliron mendimet tuaja për t'u përqendruar në atë që është vërtet e rëndësishme.
 • Ky quhet rregull për qind, pasi e vetmja përqindje përdoret për të përcaktuar pragun e investimit që duhet të bëni. Përdorimi i një shume të caktuar nuk është i përshtatshëm pasi madhësia e llogarisë tregtare mund të ndryshojë. Por, nëse përdorni një përqindje, atëherë me madhësinë tuaj të tregtisë, shuma do të rritet gjithashtu. Për shembull, kur tregtoni $20 për të bërë $36, mund të duket si një sasi e vogël, por kur tregtoni $2000 për të bërë $3600, nuk do të ketë absolutisht asnjë ndryshim nëse kjo është 5 përqind e llogarisë suaj.
 • Motivi kryesor i përdorimit të rregullit të përqindjes është të fitosh njëfarë përvoje. Nëse hidheni në vlera më të larta që në fillim, mund të përballeni me humbje të mëvonshme. Prandaj, duhet të jeni mjaft të sigurt përpara se të bëheni një tregtar me përvojë. Përdorimi i rregullit të përqindjes do t'ju ndihmojë të fitoni përvojë. 

Një pjesë thelbësore e këtij rregulli është rregullimi i tij. Ashtu siç përqendroheni në zvogëlimin e përqindjes së investimit në opsionet binare, duhet të përqendroheni edhe në rritjen e saj kur të keni një shans të drejtë. Për shembull, nëse jeni duke blerë një opsion për ar dhe e dini që vlera përfundimtare do të rritet me siguri, nuk ka kuptim të përdorni 3% ose 5% të investimit tuaj. Në vend të kësaj, ju thjesht mund të ngrini në 6-7% ose edhe më shumë me besim, në varësi të garancisë suaj. Këto raste ju japin një fitim të madh.

Sidoqoftë, mos u rrëmbeni kurrë nga emocionet tuaja dhe mos bëni gabime që mund t'ju paguajnë më shumë. Një shembull është ndjekja e martingales si strategji. Këto strategji janë të njohura për të përfunduar karrierën e shumë tregtarëve. 

#2 Vendosja e qëllimeve

Edhe pse shumë tregtarë vendosin një qëllim për të punuar me efikasitet, nuk është një praktikë e mirë tregtare nëse merrni këshillën e një eksperti. Vendosja e qëllimeve ushtron presion mbi trurin tuaj dhe ju përfundoni në mënyrë impulsive duke marrë vendime të gabuara. 

Prandaj, ne ju këshillojmë të bëni tregti falas pa asnjë objektiv. Po, nëse dëshironi, mund të vendosni një objektiv afatgjatë për gjashtë muaj ose një vit, por vendosja e tij çdo ditë ose çdo javë nuk është një strategji shumë e mençur për menaxhimin e parave. 

Është jashtëzakonisht e vështirë të shkëputeni emocionalisht nga tregtimi juaj kur qëllimeve të veçanta të fitimit u jepet rëndësi e tepërt.

› Këshilla jonë: Hapni llogarinë tuaj falas me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

#3 Llogaritja e rrezikut

Me rregullin e përqindjes, duhet të mbani gjurmët e rreziqeve në opsionin binar me të cilin do të përballeni. Të bësh këtë është shumë e lehtë. Për shembull, ju keni $1000 në llogarinë tuaj tregtare. Tani, nëse jeni do të investojë 5% për çdo tregti, ka $50 për çdo tregti derisa të mos humbni apo fitoni asgjë. 

Prandaj, duhet të gjeni dhe regjistrohuni me një ndërmjetës i cili do t'ju lejojë të tregtoni brenda parametrave tuaj të pranueshëm të tolerancës ndaj rrezikut. 

Megjithatë, meqenëse ne kemi përdorur 5% në këtë shembull, kjo nuk do të thotë që ju do të përdorni të njëjtën përqindje. Llogaritja juaj do të bazohet në tolerancën tuaj ndaj rrezikut dhe në gjendjen e disponueshme të llogarisë tuaj. 5% është akoma më i lartë, dhe nëse jeni fillestar, duhet të filloni me 1% ose edhe më pak. 

#4 Rreziku i paracaktuar

Një nga avantazhet më interesante të tregtimit të opsioneve binare është se humbja është fikse. Shuma maksimale që një person mund të humbasë është vetëm shuma e depozituar prej tij. Prandaj, rrezikoni vetëm shumën që mund të përballoni të humbni. 

Bëni dy skenarë në mendjen tuaj. Një kur fitoni opsionin. Por skenari tjetër është që ju të humbni. Në kushtin e dytë, llogarisni humbjen dhe imagjinoni nëse do ta përballonit këtë humbje. Pas humbjes, a do të mund të vazhdonit tregtimin? Nëse merrni një përgjigje pozitive, atëherë vazhdoni vetëm më tej. 

Nuk është për t'u habitur që shumë tregtarë kanë investuar para të konsiderueshme në një tregti të vetme pa llogaritje. Kështu, humbja e një shume të konsiderueshme çoi në përfundimin e karrierës së tyre tregtare përgjithmonë. 

#5 Kriteri Kelly

Kjo është e ngjashme me llogaritjen e probabilitetit. Për shembull, kriteri Kelly ndihmon në llogaritjen e madhësisë optimale të bastit. John Kelly e zbuloi fillimisht këtë proces dhe kështu u emërua kriteri Kelly. 

Kelly shpiku një formulë të drejtpërdrejtë që specifikon strategjinë më të mirë për tregtimin jo të ndërlidhur.

Sipas John Kelly,

F+ (bp-q)/b

ku, 

F= pjesë e portofolit aktual

b = shanset neto të marra në tregti

p= probabiliteti për të fituar

q= probabiliteti i humbjes

q mund të përcaktohet edhe me 1-p

Pasi të vendosni këtë formulë, vetëm nëse keni një probabilitet të arsyeshëm, mund të vazhdoni me një shumë më të madhe parash për tregtinë. 

#6 Ndërmjetësi i përsosur

Ndërmjetësi i përsosur është ata që kanë shumë më pak tarifa tërheqjeje dhe tarifa të tjera. Megjithatë, mund të vëreni se nuk merrni 100% të pagesës edhe pasi të keni fituar. Dhe madje ju gjithashtu duhet të zbrisni një shumë të caktuar gjatë tërheqjes dhe procedurave të tjera në internet. 

Prandaj, ju duhet të zgjidhni një ndërmjetës me tarifa minimale dhe rezultat maksimal për të rritur fitimin. Disa ndërmjetës me tregti minimale të ulët janë opsioni IQ, Quotex.io, race Option, Binary.com, Binomo, etj. 

Ndërmjetësi më i mirë binar:
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

123455.0/5

Quotex - Tregtoni me fitime të larta

 • Pranon klientë ndërkombëtarë
 • Min. depozitë $10
 • $10,000 demonstrim
 • Platformë profesionale
 • Fitim i lartë deri në 95%
 • Tërheqje të shpejta
(paralajmërim rreziku: Tregtimi është i rrezikshëm)

Strategji për analizë dhe përmirësim

Nënstrategjia më e pashfrytëzuar është qasja e analizës dhe përmirësimit. Kjo është e rëndësishme për të gjetur pikat e dobëta në tregtimin tuaj dhe ju ndihmon t'i mbani gjurmët e tyre. Pa këtë qasje, suksesi afatgjatë është shumë larg. 

Një opsion binar është i lehtë, por të mësuarit e strategjive për të përdorur sa më mirë opsionin binar nuk është një detyrë shumë e lehtë. Me kalimin e kohës ju do të duhet të provoni strategji të ndryshme për të vazhduar. 

Duhet shumë kohë për të kuptuar se cila strategji funksionon për ju dhe cila jo. Përveç kësaj, ka kaq shumë opsione të disponueshme këto ditë sa duket e vështirë t'i lidhësh të gjitha së bashku. 

Prandaj, nëse nuk analizoni tendencat dhe strategjitë në opsionet binare, si fillestar, do të përballeni me shumë komplikime në tregti. Mirëpo, me analizën, palosjet e komplikimeve duket se hapen pak nga pak.  

Mbështetje-dhe-rezistencë-me-Trendlines
› Këshilla jonë: Hapni llogarinë tuaj falas me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

#1 Si të analizojmë

Nuk ka asnjë mënyrë të veçantë për të analizuar tregtinë dhe strategjitë e përmirësimit. Megjithatë, mënyra më e zakonshme është përdorimi i një ditari. Përdorni ditarin e tregtimit për të shënuar të gjitha aspektet e opinioneve, dyshimeve dhe vendimeve tuaja. 

Pas investimit, mund të regjistroni se cilat indikacione keni përdorur, afatin kohor, aktivin dhe datën e skadencës. Ju gjithashtu mund të regjistroni vendndodhjen tuaj aktuale, gjendjen shpirtërore, kohën e ditës, pajisjen tregtare, etj. Pasi të keni përfunduar tregtinë, shkruani rezultatet. Nëse keni fituar, shkruani shumën dhe treguesit e tjerë që mund të dëshironi të përmendni. 

Tani, pas disa ditësh ose muajsh, kthehuni në ditarin tuaj të tregtisë, hiqni faqet e tregtisë suaj të fundit dhe studiojeni atë tërësisht. Natyrisht, do të gjeni pikat më të dobëta. 

Këto pika mund të jenë gjëra budalla, sikurse keni fituar më shumë tregti në mëngjes sesa pasdite, ose tregtia ishte më e suksesshme me një kompjuter sesa me një celular. Ju bëni të hiqni ndryshimin për referencë në të ardhmen. 

#2 Zbuloni tendencat dhe identifikoni pikat tuaja të forta dhe të dobëta

Tani që keni marrë shënime të mira, kaloni nëpër të gjitha ato. Mos harroni të lexoni raportet për tregtitë e humbura. Do t'ju ndihmojë të kuptoni dobësitë tuaja. Pasi ta praktikoni këtë për një kohë të konsiderueshme, do të vini re ndryshime dhe ndërkohë do të fitoni shumë përvojë. 

Ju nuk keni nevojë të mbani një ditar. Ju gjithashtu mund të mbani një pamje ekrani të rezultateve tuaja ose të mbani një fletëllogaritëse ose një dosje dokumentesh, çfarëdo që ju përshtatet. Qëllimi është të ndiqni rrugën tuaj të punës. 

Pyetjet e bëra më shpesh:

Si fitoni gjithmonë në opsionet binare?

Ju mund të vërtetoni statistikat fituese dhe të bëni një analizë të plotë të kujdesit të duhur përpara se të bëni një përzgjedhje. Për këtë, ju mund të ndiqni kriterin Kelly. Sigurohuni që të shmangni një ndërmjetës që ofron të tregtojë në emrin tuaj. Ata po përpiqen t'ju bëjnë të rrisni depozitën tuaj dhe më pas të hyni në një marrëveshje humbëse. Agjentët e opsioneve binare përfitojnë vetëm nëse humbni.

Cila është strategjia e opsioneve më fitimprurëse?

Sipas ekspertëve, shitja e opsioneve për blerje dhe blerje pa para është strategjia më fitimprurëse e opsioneve. Kjo qasje tregtare ju lejon të fitoni një sasi të konsiderueshme të primit të opsionit duke ulur gjithashtu rrezikun tuaj. 

Si fitojnë para tregtarët binare?

Mënyra më e zakonshme me të cilën tregtimet binare fitojnë është duke vlerësuar opsionet binare. Mënyrat e tjera përfshijnë aktivitetet tregtare të tregtarëve. Strukturat e çmimeve për ndërmjetësit e opsioneve binare zakonisht merren nga krijuesit e tyre të tregut.

Përfundim: Përdorni një strategji të menaxhimit të parave për sukses afatgjatë

Një gjë e mirë në lidhje me opsionin binar është se rreziku është nën kontroll. Nëse krahasoni opsionet binare me opsionet e tjera tregtare, atëherë strategjia e menaxhimit të parave funksionon më mirë. Ju mund të investoni vetëm shumën me të cilën jeni të kënaqur dhe nuk keni pse të humbni ndonjë shumë tjetër shtesë. Dhe nëse është përsëri, atëherë është padyshim një llotari. 

Tani që i dini strategjitë për të menaxhuar paratë tuaja gjatë tregtisë me opsione binare, mund të bëni mirë në planin afatgjatë. Gjithçka që duhet të bëni është të veproni me zgjuarsi dhe të shpenzoni me mençuri. 

› Këshilla jonë: Hapni llogarinë tuaj falas me ndërmjetësin më të mirë binar Quotex!

(paralajmërim rreziku: Kapitali juaj mund të jetë në rrezik)

Rreth Autorit

Unë jam një tregtar me përvojë i opsioneve binare për më shumë se 10 vjet. Kryesisht, unë tregtoj 60 tregti të dytë me një normë shumë të lartë goditjeje.

Shkruaj një koment

Çfarë të lexoni më pas